selam, 15 buçuk yaşında kız kardeşim var. Geçen sene bileklerine faça atmış. Okulda öğretmeni sorunca Ailemden şiddet görüyorum demiş (yediği önünde yemediği arkasında). Öğretmen sosyal hizmetleri aradı yurda yerleştirdiler. 1 gün orada dayanamayıp yalvar yakar zor kurtuldu ordan. Ailecek yıkıldık. Küçük kardeşim de var onu elimizden almakla tehdit ettiler.
2 hafta önce Suriyeli biriyle tanışmış. Oğlan bunu biraz parmağında oynatmış, bu hayata küsmüş. Annem elinden telefonu falan aldı ama 1 fiske tokat atmadı bile. Dün gene kollarına faça atmış. Bugün sinirlendik kızdık bağırdık çağırdık, psikopat gibi boş boş bakıyor. Neden yaptın diyoruz avel gibi suratımıza bakıyor. Bu kız hangi günahımızın bedeli? İstersen defol git ama ailecek başımızı polisle belaya sokma dedik. Not yurtdışında yaşıyoruz burada polis ve devlet sıkı. Napmalıyız? Bu kızda neden kuş kadar beyin yok?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Psikologa goturun ya da cok samimi oldugunuz bi akrabaniza birakin. orada dursun bi kac gunlugune
Psikoloğa geçen sene görürdük. Bu çok fena, psikoloğun yanında akıllı sessiz sakin davrandığı için seansları erkenden bitirme kararı alındı. Ama psikolojik olarak hiç düzelme yok, bugün nasihat verdik dinleyeceğine mal gibi tavanlara bakıyor
Ozmn yakin akrabaniza birakin orada dursun. Benim kardesiminde sorunlari vardi amcama biraktik. Bizde yurt disinda oturuyoz bu arada. Ve gercekten yardim etti. Degerimizi bildi
Öyle mi amcan sert biri mi yani orada biraz sıktı mı onu o yüzden mi değerinizi bildi? Biz tüm aile seferber olduk genede bunda bi ilerleme yokki
Kardesim amcamin yaninda rahat degildi. Sonucta kendi evin degil ya. O yuzden orada biraktik. Kardesim bize geri geldiginde, amca cok kotu babam cok iyiymis valla bidaha oraya gitmek istemiyorum dedi. Ve artik duzelmeye basladi
Ne güzel inşallah bizede o günleri görmek nasip olur teşekkürler Allah razı olsun
Insallah ya bisey degil canim ❤️
Ve simartmayin para vermeyin istedigini yapmayin burnu surtsun bi
öncelikle merhaba geçmiş olsun bu durumun sebebi biraz yurt dışı olduğu için sınıfta dışlanma gibi bir durumu olabilir mi
Yok abicim sınıfta arkadaşı var. Cebinde parası eksik olmuyor. O ne isterse annem babam hemen yapıyor vay gene başımıza iş açmasın diye. Şizofren gibi herşeye alınıyor kafasında boş boş şeyler kuruyor. Babam bunun son yaptıklarını duysa yüreğine iner
kardeşim peki kardeşinin sosyal hayatı nasıl arkadaş çevresi
Arkadaşları var. Abi düşünsene ablacım kalk bi su ver desem ölse kalkmaz ama arkadaşı çağırıyor diye tramvayla şehir dışına gitmişliği var bizden gizli saklı. Bu kız hangi günahımızın bedeli valla bilmiyorum
çevresini değiştirin bu kızın
arkadaşları ile bağı koparması gerekiyor yoksa onlar kötü yola sürükleyebilir
Evet o yöntemi de denedik. Mesela sen otururken ona biraz kay yana doğru desen ona bile bozuluyor. Her şeye alınıyor kafasında kuruyor. Ona odanı topla bile diyemiyoruz
sorumlulu bilincide değil bence
İyi akşamlar Çok üzüldüm Bence psikolojik tedavi alsın
Geçen sene psikoloğa felan gitti. Bunun aklı şeytanla yarışır psikoloğa karşı tatlı sevimli davranmış diye seansları erken bitti
Sizden kendisini soyutlamış bir kere geri dönüşü yok bu durumun ona abla olarak değil arkadaşı olarak yaklaş
Ablacım onu her gün gezdirdim. Yedirdim içirdim canı ne istiyorsa onu yaptım. 3 yaşındaki kardeşim bile bundan daha olgun. Mesela buna dağıttığın yeri topla desen ona bile alınır sinirlenir kafası bozuk galiba
Bende aynıydım bir dönem yalnız bırakma hani Best friend tabiri var ya öyle olmaya devam et gerçekten buna ihtiyacı var yoksa hani ciddi anlamda kötü olabilir yavaş ve sakin yaklaşımda bulun
Hiç mi gormediniz be
Bugün annem onu gezmeye götürdü pizza felan yedirdi, pizza almak için uzanırken görmüş. Gerçekten hayattan soğuttu bizi güzelçe konuşsak anlamıyor kızsak gene anlamıyor
Şefkatli davranın
Davranıyoruz iyice yüz buluyor. Cebinde parası eksik olmuyor, ne isterse emir gibi hemen yerine getiriyoruz. Neler etti babam genede bırak vurmayı bi itelemedi bile. Çok şımarık burnu havada sürekli başımıza iş açıyor elin memleketinde
Sorun bu işte