Biraz Tedirginde oluyorum, biraz gerçekten ihtiyaci mi , var yoksa aldığı para ile madde vs mi alıyor diye, cok muallakta kalıyorum, bir yanim üzüluyor bir yanım iyilik yaparken kötülükmü yaparım acaba diye de düşünüyorum , sizin düşünceniz nedir?
Trafikte araba camı silen çocukların gerçekten paraya ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz?
Gerçekten Para ihtiyacı olsa da para vermek istemiyorum Çünkü bu çocuklara para verdikçe daha fazla bu işlerin peşinde koşuyorlar gerçekten olmaları gereken yerden uzaklaşıyorlar Bu çocuklara hiç para verilmesi bu çocuklar bu işleri yapmazlar Demek ki kazanıyorlar o yüzden bırakıyorlar okulu falan bu işlerle uğraşıyorlar kaldı ki ellerinden de parayı başkası alıyor zaten bunların büyükleri var Bunları çalıştıran kişiler var
Hayır o yüzden ben verilmemesi gerektiğini düşünüyorum ama bazıları para almak için arabaya kimyasal madde sıkıyor çoğu insan mecburen veriyor. Annem çalıştığı dönemde araba kullanırken bizim Ankara 'da çin çin bölgesi var, orada denk gelmiş çocuk Arabanın üstünde kutlamış annem de o zaman beş TL verip göndermiş, yani bunların çoğu ihtiyacı olduğu için yapmıyor.
Mesela Ankara 'da Bent deresi diye bir yer var, aynı şekilde orası da öyle eski genelevin bulunduğu yerdi. Ben netice olarak sana demek istediğim olay bu çocukların çoğu ihtiyacı olduğu için yapmıyor. Mesela ben dilencilere de para vermem. Ben gerçekten paraya ihtiyacı olduğunu durumunun kötü olduğunu bildiğim insana yaparım.
Ben açıkçası böyle insanlara para vermiyorum bilerek yapıyorlar bunun ötesinde bazı kadınlar Metro çıkışlarında veya sokakta büyük tekerlekli arabayla çöpleri karıştırırken o küçük çocukların bir tanesini ayakları çıplak yürüyor bir tanesinin arkasına bağlamış bir tanesinde çöp topladığı tek haklı arabanın üstüne koyup bırakması benim moralim çok bozuyor ve de çok sinir oluyorum
Verdim , ama işte dedim, acaba madde felanmi alıyorlar napiyorlar yani, degisik bir hissiyat, insan istiyor hepsini kurtarıp konforlu bir hayat sunmak ama mümkün değil maalesef.
Bazılarının vardır bazılarının yoktur.. zorla yaptıranlarda var ama ne şekilde olursa olsun o yaşlarda çocukların öyle sokak da sürünmesi kötü bir durum ve üzücü bir durum
Bende çok üzülüyorum düşünsene üvey babası zorla çalıştırıyo olsa para versen aaa çocuk kazanıyo çalıştırma devam ediyim yazkız çalışsın der para almadan eve gitse babasından dayak yer içinden çıkılmaz bi durum açıkçası yaşı büyükse para vermemde küçükse veririm bide dilenciler zaten çete gibi çalışıyo ondada genelde tesbih selpak satanlara veriyorum ufak tefek bişeyler
Ben bi kere para vermedim balgam attı kaçtı şerefsiz. Yakaladım ama hemen. Tişörtünü yırtım camı sildim üstüne attım. Aklıma geldikçe sinir oluyorum hala
Gece olunca ilkkez denk geldi, bende tektim, bir tedirgin afalladim, silme dedim, ama yinede verdim, çikolata felan vardı onlarida verdim, zaten yeşil ışık yandi bastım gaza, ama paniklemedim desem yalan olur.
Araba camı silen çocuklar yapışık olup öyle para alıyorlar genelde. O yüzden çok veresim gelmiyor bir de camı sileyim diyor, diyorum bak temiz zaten sağ ol. Sonra başlıyor bir şeyler sıkıp temizlemeye çalışıyor daha kötü yapıyor 😂 bir de bunların ailesi gönderiyor genelde diye görüyorum ama
Bence o yaştaki çocukların büyük paralara ihtiyacı olmaz çalıştırıldıklarını ve kazandıklarını birilerine verdiklerini zaten biliyoruz birde bu konuda neden bir şey yapılmıyor bilmiyorum denetleme falan olması lazım
Ses kaydını yeni dinlerdim, evet aslında mantıklı, insanlığı çocukluğu merhameti öldürdüler, çocuğu memnun etmek amac, keşke gücümüz yetsede hepsinin hayatını yeniden daha güzel inşaa edebilsek.
Ben para vermeyi bırakalı çok oldu. Soruyorum karnın açmı diye açım derse karnını doyuruyorum. En azından parayı ne amaçla verdimi biliyorum. Böylece daha huzurlu oluyorum.