100'e kadar var da üşendim tek tek hepsini atmaya. Altındaki yorumlarsa "sen okumamışsın" falan diyorlar da, okumuş, belli. Ben de rastladım bunlara. Var mı cevabı olan?
Sosyal medyada Kuran'la ilgili böyşe şeylere rastladım, var mı cevabı olan?
Sende takmışsın islam dinine neden başka dinleri eleştirmiyosunda sadece islam dinine karşı bu kadar kin , nefret dolusun. Dünyada bu kadar çocuk ölüyor, afrikada sömürgeden insanlar açlıktan ölüyor. Sen sadece gelmişsin burada zırvalıyosun. Senin dünyaya ne faydan var ona bakarsan kaç kişinin yüreğine dokunabildin insan olarak. Git bilim adına birşeyler geliştir öyleyse kafanı böyle gereksiz işlerle neden yoruyorsun.
Çünkü Türkiye'de insanlara baakı kurmanın, dayatmanın ideolojisidir İslâm. Benim alkollü içkime vergi koyanlar hristiyan değil, benim çocuklarımı dincilikle zehirleyenler yahudiler değil. Siyasal İslâm'a karşı bet olmak gerekir.
Harbi geri z. ekalısın. Asıl bunların hepsini sana dayatan yahudi köpekleri. Kendi dillerini bile bize zorla dayatıyorlar. Gencligimiz ozenti olmus hep onlarin kuklasi me dayatmiyor ya. Basortu sorunuda yine gavurlarin oyunuydu. Kendi ulkelerinde serbesti bizde niye degildi acaba bunu algilamamk icin aptal oilman gerekir
Sana oyle bir day atiyor ki hristiyanlar ama Senin gibiler zevk aliyornonlarin dayatmasindan sizin tek derdiniz Zaten islam dini rahat rahat içip s. çıyordunuz kim ne karışıyor size bırakında insanlarda dinini özgürce yaşasın bu saygısızlığınız hiç bitmeyecek değil mi. İnsan mısınız
Bak senle daha önce tartışdık sen komunist birisin ve islam duşmanısın Bu kadar net yani senle tarrışmaya gerek yok sen git yahudili siyonistleri araştır bide onlari kötüle
Bu ülkede, dinci gerici karanlığın taşıyıcısı siyasak İslâmcılar. Dini kullanıp kitleleri eblehleştiren, paraya para demeyenler işte tam da bunlar.
Kendileri gibi olmayan her şeye nefet kusan, insanların yaşamlarına midahaleyi kendinde hak görenler, hukul dinlemeyenler hep bunlar. Tabii ki bu ideolojiye karşı çıkacam.
İsrail'de olsam yahudiliğe, Rusya'da olsam ortodokluğa karşı olurdum.
Kuran anlamsiz demek yerine Kuranı ben anlamsız buldum demek sanki daha doğru bir ifade. Anlıyorum sizi ama birileri için kutsal sayılan ne ise kitap, inanış vs. onun aşağılanmasi bana cok saygisizca geliyor. Insanların yaşadigini ya da yaşamadığını kurana endekslemekte bir o kadar basit bir düşünce. Bu sorunuz için değil ama daha önce de birkaç görüşünüzde keskin soylemler görmüştüm o yuzden yazmak istedim yoksa amacim sizin düşüncenizi ekarte etmek değil. Konusa konuşa herkes bir şekilde birbirine bir şeyler katabilirsiniz dusuncesindeyim
İkili konuşmalar aklı selim fikir yoksa karsilikli faydadan ziyade insana zarar veriyor hemde zamanin boşa gitmesine neden oluyor. Kuranı kerim tum kutsal seyler gibi o da eleştireye kapali değil ama tüm kutsal şeyler gibi aşağılamaya kapali olması gerekiyor. Size katılıyorum aynı konu inancı nedeni ile başını kapatana, zinaya yaklasmayana yobaz, örümcek kafalı vs... denildiği Ya da bedenini özgür kullanmak isteyene hoş olmayan hitaplar takıldığı gibi.. Sonuna kadar katılıyorum beden bütünlüğü ve saygısı diye birisine, birilerine saygı duyulurken diğerlerine yobaz, bağnaz, örümcek kafa, geri kafalı, ortacag yasantisi demek o kadar ikiyüzlü geliyor.
Aklı başında bir insan kuranı okursa kurandaki tüm hataları görür ve islamın saçma olduğunu anlar zaten Atatürkte büyüzden kuranı Türkçe'ye çevirmişti dinci adam menderes ezanı kuranı Arapçaya çevirdi zorunlu din dersleri kıldı