+1 yılKız tarafının memleketinde yaşayınca iç güveysi mi olmuş oluyorsun? Benim bildiğim aynı evde yaşarsanız iç güveysi oluyorsun. Sorun yaşayacak bir şey yok. Sürekli sizin evinize girip çıkmaları neden sorun yaşamanıza neden olsun? Kendi ailen sizi yanınıza alsaydı sorun olmazdı ama o taraf seni yanına alınca mı sorun oluyor? Bakma sen ailene..
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu senin vereceğin bir karar ailene bakma bence. Aileyi tanıyorsan kızı da iyi biliyorsan sorun olacak bir durum yok bence. Az çok bellidir neyi laf edip etmeyecekleri. Ola ki ettiler ilerde bi problem oldu alırsın eşini de kendi memleketine yerleşirsin. Bunlar problem değil bence erkeğin olduğu yere kadın gidiyorsa kadının olduğu yere de şartlar elveriyorsa gidilebilir. Bende eşimin benim yaşadığım yerde yaşamasını isterim çünkü burada şartlar daha iyi aynı şekilde hazır ev var falan filan. Niye gidip başka şehirde zorluk çekelim ki. Benim ailem de bunun gram lafını edecek insan değiller mesela...
16 Yorumla
Soran+1 yılyazdıkların doğru olan, olması gereken, ama ne varkı yaşadığımız toplumka örtüşmüyor. mesala nişanlım mimar maaşı her zaman bende yüksek olacak, arabası var evide şimdi belki demez ama ileride benim demiyecekmi. onun tarafıyla tartışma yaşadığım zaman kimin tarafında olacak
Cevap sahibi+1 yılİşte nişanlını iyi tanıyorsan ve güveniyorsan bence bu sorun olmaz ama belki sıkıntı edecek biri onu bilmiyorum. Kendimden örnek vereyim ben eşimin benden düşük maaş almasını da benim evimde oturmasını da dert etmem. Bunu erkekler kendi içinde sorun haline getiriyor. İstersen özelden daha açıklayıcı yazabilirim
Soran+1 yılolur
Cevap sahibi+1 yılGizliden çık 2 dk
Soran+1 yılsiz çıksanız olur mu?
Cevap sahibi+1 yılçıktım
Kadın erkeğin memleketine gidince kimse bir şey demiyor ama tam tersi olunca neden iç güveys oluyor anlamıyorum. Herkes istediği yerde yaşayabilmeli. Şartlar neye el veriyorsa siz eşinizle nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın. Belki uzaklaşıyorsunuz diye aileniz üzülüyor olabilir ama bu şekilde henüz hiçbir sorun olmadan sizi etkilemeye çalışmalarına izin vermeyin. Şimdiden mutluluklar dilerim. 💕
32 Yorumla
Soran+1 yılyazdığınız doğru olabilir. ama toplumun bakışıda önemli oluyor
- +1 yıl
Aynı evde yaşayacak olan eşiniz ve sizsiniz. Toplum her zaman konuşacak bir şey bulur dört dörtlük hayatınız olsa bile… o yüzden önemli olan ikinizin ne istediği. Eşinle iyi anlaşıyorsanız, iki tarafta ailesini dengede tutabiliyorsa sorunsuz bir hayat yaşayabilirsiniz. Nerede yaşadığınızın bir önemi yok yani. Eğer eşinin ailesi huzurunuzu kaçıracak hareketlerde bulunacaksa bunu kilometrelerce öteden de başarabilir.
Kız size gelince sorun cikmioda erkek kız tarafına gidince nie sorun cikio
325 Yorumla- +1 yıl
Öyle mi dio ne dio anlamio sen? Haklilar mi dio bence demiokio kız bize gelsin nie ben gidio
Soran+1 yılçünkü ataerkil topluk içinde büyüyoruz. çalışan erkek olur ev , araba erkek tarafından beklenir
Soran+1 yıl"O ailenin lafına bakarak hayatını sekillendirirsen evlenmenle bosanman bir olur" bu cümlen dikkat çekici... hem benim hemde onun ailesi bunu yapıyor, şirketteki arkadaşlar kesinlikle gitme diyorlar kız kabul etmezse ayrıl diyorlar. bu aşama benim canımı ne kadar yakacak tahmin edemiyorum
Soran+1 yılnasıl olacakki farzet Ankara'da buluştuk, ne yapacağız iki işsiz
Soran+1 yılanlamadınız beni ben İstanbul'da çalışıyorum insan kaynakları nişanlım antalyada çalışıyor mimar.
eğer bu iki şehirden farklı bir şehire gidersek otomatık olarak işimizden ayrılmamız gerekecek
Soran+1 yılmantıklı olmamız gerekiyor diyor sadece
Soran+1 yılnişanlım senin antalyaya gelmen daha mantıklı diyor. çünkü evimiz burada ve çok iyi maaş alıyorum diyor
Soran+1 yıldüğün planı Haziran
Soran+1 yılbilmiyorumki 6 ay içinde neler olur kimse bilemez
Soran+1 yılgörünen köy klavuz istemez diyorsun haksız sayılmazsın
Soran+1 yılsence ne yapmam lazım
- +1 yıl
Lütfen aynı evde yaşamayın ister istemez aile dahil oluyor. Özel bir hayat deseniz kalmıyor. Diyelim ki kavga ettiniz ve aslında halledebilirsiniz önemsiz bir şey bağırın mesela birbirinize anne baba abi kardeş bir bakacaksınız, odanızda. Hiçbir özeliniz olmaz kavga da dahil, cinsel hayat... markete gidip dolu dolu alışveriş yapacağınızı düşünün kimse demez mi mesela "niye bu kadar şey aldınız ki evde var" size ne canımız istedi diyemezsiniz. Kararlarınız duyulacak. Tecrübeyle söylüyorum annem ve babam bosanmadan önce annem kayinvalidesiyle yaşıyordu teyzem ve eniştem bosanmadan önce eniştem kayinvalidesiyle. Çok zor yapmayın ikisine de Şahit oldum @soran
Soran+1 yıl:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence kimseyi dinleme.. önemli olan senin düşüncen
10 Yorumla
+1 yılAyni evde değilsinki iç güveysi olucaksın..
yapı meselesi.. Anneni hakli buluyorum.. saygiyi bozmadan gecirseniz.. sorun cıkmaz diye düşünüyorum..
Sen kararından eminsen sıkıntı yok.. zaten mesleğinle Antalyada cpk rahat iş bulursun 🎀
Hayırlı olsun12 Yorumla
Soran+1 yılhani derlerya cicim ayları diye onkar bitince bilemiyorum. birde herşeyi kafaya takma gibi sevmediğim huyum var
- +1 yıl
Esnekliyi ögrenmelisin.. kafaya takarak kendini üzmüs olursun
+1 yılHakılar senin bir çizgin bir ayarın yok kadın köylü olmuşsun. Kendi şehrinde simit sat ama karının şehrinde ceo olma. Kendi çöplüğünde ötmek gibisi yoktur. Sen gelin alacak yere gelin gitmişsin kardeşim.
16 Yorumla
Soran+1 yılbenim bir tarafım senin gibi düşünmuyor değil.
- +1 yıl
Abartmış
- +1 yıl
Sen bu kompleksle evlenme lütfen. Kızın memleketinde yaşayacak diye neler saçmalamışsın.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü Ekliyeyim; onun şehrinde yaşayacağım, bir elim yağda bir elim balda olacak dünyanın en güzel kızı mı? Yoksa kendi şehrimde kıt kanaat yaşayacağım 5/10 güzellikte köylü halime mi diye bir soru sorulacak olsa... Köylü halimeyi tercih ederim. Tarlanın iyisi sulak olanıdır. Daha iyisi eve yakın olanıdır demiş atalar. Her zaman atalarımın izindeyim.
- +1 yıl
Benim şehrim, senin şehrin mi var yahu? Sanki şehir kızın tapulu malı.
Ben böyle kompleks görmedim daha önce - +1 yıl
Y kromozomunun ezik tripleri.
Gizli Üye(18-24)+1 yılhaklı degıller erkek annelerı genel olarak daha cok karısır evlense bıle mudahale eder ama kız annelerı kızım evlendı olarak dusunur erkek annelerı kabullenemezken kadın annelerı kabullenır benım bır arkadasım evını secerken kaynanası gelmsıtı alısverısıne ve kılına tuyune karısmıstı her seye ama kadın kendı annesı karıssa ev duzenıne cok soylenmez hatta hıc soylenmez eve cok gırıp cıkacagınıda dusunmuyorum mudahale olmazsa sorunda olmaz sonuc olarak sız aıle oluyorsunuz takma
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvliliklerde en çok sorun kendi karalarınızı almayıp başkaların laf sözlerini dinlenince oluyo
O yüzden siz neye karar verdiyseniz ne istiyorsanız onu yapın
Konuşanlar konuşacak bir şeyi hep bulurlar24 Yorumla
Soran+1 yılne bilim insan ailesininde gönülleri olsun istiyor. sonuçta seni doğup büyuten onlar
Cevap sahibi+1 yılDoğrudur ama sizin hakkında söz sahibi olmasınlar
Senin hatrına sussunlar
Cevap sahibi+1 yılBu kız tarafı için de geçerli tabiki
Soran+1 yılonun garantisi olsa keşke, em kötüsü nişanlım ailesinin tek çocuğu, kendi diyor şımarık büyütmüşler beni diye
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadın erkeğin memleketine geliyor hatta adamın anne babasının evinde kalıyorsa erkekte kızın memleketine gider. Bu işin kızı erkeği yok. Kadın erkek eşit. Artık kadında çalışıyor erkekte. Eskidendi o erkeğin memleketine gitmeler kadın çalışma hayatına atılmadan önceydi. Şimdi tarafsızlık söz konusu erkekte kadının yaşadığı yere gider herkes eşit
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı. Eve değil memlekete gitmiyor musun? Ne saçma bir düşünce tarzı.
22 Yorumla
Soran+1 yılgerçek hayattada o kadar basit olsa keşke
Yani bir yandan haklılar ama bu kadar sorun edilecek bir durum yok ya devir değişti artık
22 Yorumla
Soran+1 yıldevir değişti, ama büyüklerimiz değişmedi
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen seni böyle kışkırtmaya çalışırsa evet, evliliğinizde sorun yaşarsınız. Kız tarafının olduğu şehirde yaşıyorsun diye nasıl iç güveysi olacakmışsın?
15 Yorumla
Soran+1 yılçünkü geliri benimkinden fazla, arabası var evide var
Cevap sahibi+1 yılPeki kız arkadaşın bununla ilgili sana bir şey dedi mi?
Soran+1 yılhep mantıklı olaya bakalım diyor. konuya pek girmiyor
Cevap sahibi+1 yılO zaman bu noktada kendi kendine vesvese yaparak ilişkine problem katıyorsun.
Soran+1 yılolabir belki ama
+1 yılKanka sen hatunu iyi tanıyorsan bırakma hatununu:)
14 Yorumla
Soran+1 yılne bilim kanka iyi zamanda her şey iyide kötü zamanda belli olmuyor
- +1 yıl
Yengemizi bırakma aman diyim
Soran+1 yılonda sorun yok zaten
- +1 yıl
Tamam yengemiz tripli değil demi bu durumlara
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHaklı değiller. Hayatımızı genelgeçer kurallara bağlı tutup, yaşantımızın bize getirdiği şeylere göre hareket etmez ve bu kadar katı olursak mutluluğu yakalayamayız
10 Yorumla Ne alakası var ya? Çıkın artık bu kafalardan. Kız senin memleketinde kalsaydı o zaman senin ailende onu mu ezecekti?
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 620 cevap paylaştı. Şey derler, Babanı seçemezsin ama kayınpederini seçebilirsin. :D O yüzden fazla dert etme akışına bırak. :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYani biraz sorun yaşarsın ama çok da kafaya takma.
10 Yorumla Şu an olduğundan daha mutlu olacaksın hiç kimsenin ne dediğini aldırma
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aynı evde yaşamadigin sürece ve çok müdehale olmadığı sürece sorun yok. İçgüveysi anlamı farklı..
112 Yorumla
Soran+1 yılnişanlımın evinde oturacağımız için o tanıma giriyormuş
Soran+1 yılkazandıkları parayı tek çocuklarına dökmüş bir ailesi var, şımartılmış anlayacağın, üstüne titriyorlar, o beni biraz korkutuyor
Soran+1 yılönyargı yapmıyorum. cicim aylarının biteceğini biliyorum. her şeyide kafama takan biriyim. bu sorunu işyerinde çalışan ikisi bayan dört kişiye söyledim. onlar kesinlikle antalyaya gitme eğer kız bunda direnirse ayrıl dediler
Soran+1 yılzor görünüyor. oda aslında haklı İstanbul'da bizim oturacağımız evin kirası 20.000 tl aşağı değil diyor. zor geçiniriz. diyor oysa antalyada evimiz olacak hem sebze meyve ucuz turistik bir şehir mimarım işim iyi maaşımı iyi diyor... işin açıkcasıda bunlara nedense sevinemiyoru. sanırım benden çok üstün olmasından kaynaklanıyor. ayrımak bazen en iyisimi diyorum
Soran+1 yılsendeki bu pozetif düşünce nişanlımda tam anlamıyla yok
Soran+1 yılOrası oyle
Aile & Toplum konusunda 836 cevap paylaştı. Max yapacakları kız tarafı ağırlıklı yaşamaya alışacaksın o kadar
10 YorumlaNe alakası var aynı evde mi oturacaksınız sadece o memlekete mi gideceksiniz kendi evinizde mi yaşayacaksınız?
18 Yorumla
Soran+1 yılKız mimar antalyada yaşıyor. ve babadan kalma evi var benim mesleğim insan kaynakları, orada iş bulacağim. ailem kız tarafı evide kızın kazandığı parayıda yüzüne vurarlar diyor
Soran+1 yılAnnem gelinle iyisen sorun çıkmayabilir, ama kötü olursan o zaman görürsün diyor. aslında ailem kızı pek istemiyorlar, giyim tarzı açık geliyor onlar için mini, askılı giyiyor bazen nişanlım
Soran+1 yılayağım gitmiyorki burada işimi bırakım oraya gitmek. ya işler yolunda gitmese
Soran+1 yılgelir ama geçim sıkıntısı çektirmemem lazım
Aile & Toplum konusunda 970 cevap paylaştı. Ailen senden uzak kalmak istemedikleri için bahane etmişler ama neden oraya yerleşiyorsunuz özel bir sebebi varmıdır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıltam tersi olması gerek bunun ayrıca evin falan yok mu senin kızın evine yerleşiyon yuh
10 YorumlaAyni evde yaşamıycaksınız sorun yaşamazsın
11 Yorumla
Soran+1 yılo kadar çok iletişim araçları varkı. aynı evde yaşamasanda yanımdalar gibi olacak
- Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı.
+1 yılEvet bayaaa haklılar
14 Yorumla- +1 yıl
Ailen sana erkek olmayı göstermedi mi evladım bu gizli soru sormak nedir ya bıktık lan sizden
Soran+1 yılburada rastladığım 15-20 antalyalı var. riske giremem
- +1 yıl
Korkuyorsun yani benim de şehrimden çok fazla insan var burada ama ben çekinmiyorum erkeklik işte burada başlıyor kardeşim bu sitedekilerin hepsi korkak mavi hesaplı pembeler...
Soran+1 yılhaklı olabilirsin belki, rumuzumu yazsam ne olacakki
Evet iç guveysi olmak bu zamana uymaz çok eskide kaldı annen de haklı
11 Yorumla
+1 yılKadın da erkek de aile evinde yapamazlar ayrı ev şart cano
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılİster istemez oranın hakimiyetine girmiş oluyorsun
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılOrada ne iş yapacaksın
12 Yorumla
Soran+1 yılinsan kaynakları
- +1 yıl
Sorun olup olmayacağı eşinin ailesine bağlı
Orada senin düzenine karışacak olurlarsa sıkıntı yaşarsın
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Niye öyle olsun oğlum takılma
10 YorumlaKız tarafının zihniyeti önemli
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. 🙄🙄 hayır neden öyle olasınız
10 Yorumla
+1 yılOh kaynanan bi tokatlasın seni
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerşeye bir bahane vardır emin ol
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru
23 Yorumla
Soran+1 yılmoraliniz için teşekür (...
- +1 yıl
Ricaaa
Soran+1 yılne ricası moralimi bozdun kız,
Gizli Üye(36-45)+1 yılNonoş musun la sen
14 Yorumla
Soran+1 yılne alaka abi
Cevap sahibi+1 yılUlan erkek adam başka şehire siginti olmaya gider mi
Soran+1 yılsığıntı dediğin şehir antalya her milletten insan var. orası nişanlım tarafının tapusunda değil sonuçta.
Cevap sahibi+1 yılSen bitmişsin nonoş olmuşsun çoktan
Abi iç güveysi ne ya
10 Yorumla
+1 yılNolurmuş acabası
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKompleks yapıp kızı üzeceksen gitme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılEvet haklılar
10 Yorumla Zenginse yaşa
10 YorumlaAy tam hayalim:)
11 Yorumla- +1 yıl
Ne?
haksızlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYasamadan bilemezsin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılbence gitmemelisin
00 Yorumla
+1 yılHaklılar
00 YorumlaHaklı
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası