16 yaşındaki Kız kardeşimin evliliğine karşı çıktığım için annem beni polise ihbar etmiş sizce olayda kim haklı?

Arkadaşlar merhaba 19 yaşındayım 4 kişilik bir aileden oluşuyoruz annem ben 16 yaşındaki kardeşim ve 14 yaşındaki erkek kardeşim babam vefat etti kız kardeşim açıktan okuyor aynı zamanda Kur'an kursuna gidiyor Kur'an kursunda ki bir kızın abisi ile tanışıyor ve o çocuk gelip bizden istiyor kız o zamanlar 15 yaşındaydı ve biz bu konuya gerçekten hiç olumlu bakmıyorduk ben ve amcam annem kız kardeşimi evlendirmenin peşinde ben de her zaman bu konuya karşı çıktım çünkü 18 yaş altında annem ne yapar ne eder ben bu kızı evlendireceğim diyor dün annemle tartıştık ve annem sinirle bana saldırmaya başladı ben de annemi kanepeyi ittirdim kendisine hiç vurmadım ama ittirdim sadece bugün beni polise ihbar etmiş oğlum beni dövüyor şiddet uyguluyor boğazımı sıkıyor vesaire bunun ardından ben de polise bir ihbarda bulundum biraz önce size bir ihbar geldi annemi dövüyormuşum dediklerine göre polis evimize geldi ve annemi artı olarak kız kardeşimi haksız duruma düşürdü ve beni haklı duruma getirdi ben annemi dövmedim ama annem benden kurtulmak için polise bile yalan söyledi sizce ben 16 yaşındaki kız kardeşimin evliliğine karşı çıktığım için suçlu ben miyim
16 yaşındaki Kız kardeşimin evliliğine karşı çıktığım için annem beni polise ihbar etmiş sizce olayda kim haklı?