Dini konularda fazlasıyla araştırma yapıyorum aslında Müslümanlık dini araştırma alanım Müslümanlık dinine inanan veya inanmayanlar neye dayanarak inanır veya inanmaz görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslümanım bir yaratıcının olduğuna Allah'ın varlığına birliğine inanıyorum Allah olmasaydı evren düzen olmazdı her şey karmakarışık olurdu peygamberler gönderilmeseydi toplumda ahlak olmaz kötü yollara sürüklenirdik dine bağlı olmak insanı rahatlatır ahlaklı yapar güvende olmasını sağlar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılArapların dini dostum bir de Müslümanlık diye bir din yok Arap yarımadasına inmiş bir kitap kuran şimdi dinler tarihine baktığında Tevrat'ta bir kurtarıcı bekleniyor kurtarıcı kral olarak gelmesini bekleniyor 1nci yüzyılda kim geliyor İsa geliyor İsa insan kurtarıcı olarak görmüyorlar yani kral değilsin diyorlar kurtarıcılığını reddediyorlar çarmıha geriliyor İsa ölüyor diriliyor semaya çekiliyor ve diyor ki İsa ben gidiyorum benden sonra gelecek olan babanın ruhu kutsal ruh gelecek içinizde kutsal ruh dolaşacak diyor benden sonra da başka mesih gelmeyecek diyorlar ya da elçi sonra 600 yıl sonra Arap yarımadasına Muhammed biri çıkıyor ben tanrının elçisiyim diyor Muhammed'e herkes diyor bunlar Yahudilerin masalı sen bize yahudilerin masalını anlatıyorsun diyorlar zaten kalem suresi 15 yani Kuran Tevrat ile İncilden alınarak yazılan bir kitap gökten falan inmedi bizim toplum herkes kendi kafasına göre yorumluyor kadının hakkı yok İslam da kadın çarşafla dışarıya çıkamaz 4 duvar arasında erkeğin hizmetçisidir bizimkiler tatlı su müslümanlığı yaşıyorlar okumuyorlar sen gerçekten öğrenmek istiyorsan Turan Dursun Arif Tekin YouTube da Yakup Deniz var bu adamları dinle oku
06 Yorumla- +1 yıl
Peki tek bir şey sorabilirmiyim dişi arıların bal yaptığını bilimsel olarak 1600 yılında bulunması ve Kuran 610 yılında inmesine rağmen dişi arıların bal yaptığına dair ayetlerin olması sence tesadüf mü 600 yılında hala taş sopa ile avlanilirken o zman inen bir kitapta dişi arıların bal yaptığını söylemesi kanıt olarak yetmezmi?
Cevap sahibi+1 yılO ayeti bana gönder Kuran hiç bir şeyi tamamlayamıyor matematikseli hatalar yapıyor güneşin doğuşu ile batışını yanlış söylüyor Kurana göre dünya düz bir de Hristiyanlara kızıyorlar İsa ya tanrı dediniz diye İsa yemek yerdi nasıl tanrı olur diyorlar İsa ya bu soruyu iblis soruyor çölde İsa acıkıyor iblis diyor ki madem sen tanrının oğlusun taşlara söyle ekmek olsun ye diyor İsa Mesih ne diyor insan sadece ekmekle doymaz insan tanrının ağzından çıkan her sözle de doyar diyor yani abı hayat benim diyor İsa Mesih bunu söyleyen kişiye kuranın cevabı İsa yemek yerdi o zaman insandır diyorsa biz oradan anlıyoruz zaten Kuranın tanrı kelamı olmadığını metafizik olaylarını kuran çok yanlış açıklıyor iblisle aynı fikir de kuran burada materyalist görüş bu tamamı ile o yüzden öyle yani
- +1 yıl
Kuranı Türkçe olarak okudunuz mu hiç peki ayrıca tebrik ederim gerçekten güzel araştırmaların var
Ancak 1.400 yıl önceki kitapta: "Gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise, gökyüzünün İşaretlerine sırt çevirmektedirler. (Enbiya/32)"
Ayetine ne demeli peki atmosfer 1700 yılında bulunmuş yani 300 yıl önce peki 1400 yıl önce inen kitapta atmosferden bahsetmesi sizce nasıl bir olay
Cevap sahibi+1 yılElbette kuranı Türkçe okudum bir çok yayıncı ve kitap yazarları var kuranı eleştiren anlatan Turan Dursun Arif Tekin Yakup Deniz gibi insanlar var kuranı en ince detayına kadar araştırmış okumuş görmüş insanlar bunlar ve sürekli inanan insanlarla tartışma yapmış bu kişiler bu gönderdiğiniz ayette atmosferden bahsetmiyor şunu söylüyor Gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise, gökyüzünün İşaretlerine sırt çevirmektedirler burada diyor ki uzaya Allah izniyle girip çıkıyorlar Allah izin veriyormuş gökyüzünden çıkıp gidiyorlarmiş günümüzde uzaya giden insanlar var hiç biri Allah'tan izin istiyorlar mi gökyüzünü geçebilmek için gökteki yıldızlara kandil diyor orada Allah'ı kizdirirsan Allah kafana kandil atıyor ayrıca Fatiha suresi İncil deki göklerdeki babamız adlı ayetten alıntı yani bu kitap tanrı kelamı olsa ya da dediğiniz gibi bilimsel açıklamaları kabul görse şu an Avrupa tarafından okunur ve bilimde teknoloji de 1 numara haline gelir bu kitap o yüzden bu kitabın içinde mucize aramayın mucize yok bu kitapta bu kitap insan yazmasi Allah dediğiniz tanrı da Mekke duran el ilah putundan türeme ile Allah olmuştur elhamdülillah diyorsunuz ya elhamdülillah yani el ilah ya da Bismillahirrahmanirrahim burada Hristiyanlık dan gelen bir üçleme var , üç tane tanri ismi var aşağıya yazıyorum
İllah--> Ay tanrısı (Allah)
Rahman (Yemen Tanrısi)
Rahim (Cehennem tanrısi)
Burada üçleme yapiyorsunuz üç tane tanrı ismi söylüyorsunuz besmele kurandan kaldırıldı üç tanrı ismi söyleniyor diye dünya oluştuğunda big bang ile oluştu 10 milyon yılda oluştu 10 milyon yil olduğunda bile hayla ışık yoktu
Cevap sahibi+1 yılKur'an ne diyor önce yeri yarattık sonra göğe yükseldik 7 kat oluşturduk 6 günde yarattık diyor ki zaten Tevrattin yaratılış ayetleri bunlar bir de maide suresi 17 ncı ayetine baktığında diyor ki İsa Mesih e Allah diyenler kâfir olmuşlardır Mesihi annesini ve yeryüzünde bulunanları tamamını yok etmek isterse kim Allah'ın gücüne karşı durabilir diyor bunu söyleyen tanrı İsa kaçıncı yüzyılda yaşamis 0 ve 1 ncı yüzyılda Muhammed İslam ne zaman var 7 ncı yüzyılda arada 600 yıl var İsa ölmüş annesi ölmüş çevresi ölmüş orada ki halk ölmüş tanrı burada 600 yıl önceki yaşamış olan adamı öldürmek istiyor adam zaten ölmüş sence bunu bir tanrı söyler mi o kitapta hiç bir şekilde mucizevi bir şey yok ben sana desem ki ben Kanuni Sultan Süleyman annesini eşini ordusunu öldürmek istesem benim karşımda kim durabilir dedsem sen bana ne dersin deli dersin ne kanunisi ne ordusu adam öleli 500 yıl olmuş ortada kanuni mi kalmış dersin o yüzden bunları görün yani bu saçmalıkları bir tanrı yazmış olamaz
Cevap sahibi+1 yılAyrıca Maide Suresi 44 ayeti oku şeriat ülkelerinde yaşamayan müslümanlar kafirdir diyorlar senin müslüman olabilmen için şeriat kanunlarına göre yaşaman lazım şeriat kanunları olmayan ülkeler de yaşayanlar kâfirdir
+1 yılMensup olduğu dinini bilmeyen koşulsuz şartsız inanırken detaylı araştıran hatta belli bir yere kadar kendi içinde sorgulayan her kimse inanmaz bu kadar.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılKurana inanirim benim için en büyük kanitlarda kurandaki evrim ve big bang ile ilgili ayetlerdir doğrudan Allahın kendi sözlerine inanirim diğer rivayetler benim için kaynak değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl019 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl•İslâm'a olan nefretinden dolayı İslâm karşıtı kitap yazmak için kalem kağıt aldı eline, oturdu Kuran'ın başına, başladı hataları tespit etmek için kuran okumaya. Düşmanını tanımak için okudu, okudu, okudu... Kuran'da herhangi bir kusur, çelişki, eksiklik, hata bulamayıp müslüman olan meşhur, çeşitli sınavlardan geçmiş, kıvrak zekalı, aşırı solcu Hollandalı milletvekili, Joram Van Klaveren. "Hollanda Hükümeti'nin İslam'ı yasaklamasını istiyorum " diyen Klaveren, şimdi İslam için mücadele eden bir adam.
•Fransa Bilimler Akademisi üyesi olmuş ve Paris Tıp Fakültesi'nde Cerrahi Kliniği Başkanlığı yapmış olan profesör Maurice Bucaille: "Allah katında geçerli din hangisi?" sorusunun cevabını bulmak için ekibiyle beraber Kutsal kitapları bilimin son keşifleriyle karşılaştırılmıştır. Kur'an tercümelerinin kendisini yanıltabileceğini düşünmüş ve ileri seviyede Arapça öğrenmiştir. Araştırma bittiğinde bilimle çelişmeyen tek kutsal kitabın Kur'an olduğuna şahit olmuş, araştırmasını
Cevap sahibi+1 yılKitab-ı Mukaddes, Kur'an ve bilim" adıyla kitaplaştırmıştır. birçok dile çevrilen kitap Türkçe dilinde de basıldı.
•Japon Hukukçu-siyaset-politika bilimi alanında ders veren Prof. Dr. Atsushi Okuda, masasında gördüğü bir ayet ile müslüman oldu. Japonya'da bulunan ve dünyanın prestijli üniversitelerinden kabul edilen Keio Üniversitesinde görev yapan Japon profesör Kur'an ayetlerinden etkilenmiş ve İslam'ı araştırmaya başlamıştır. Sonrasında İslam'ı kabul etmiştir. İslam'a inandıktan sonra çok değiştiğini ve değişimi ile beraber öğrencilerinin de İslamdan etkilenip İslam dinini kabul ettiğini beyan eder. Müslüman olduktan sonra "Kemal" ismini de alarak, Onun adı artık Atushi Kemal Okuda. Etkilendiği ayet ise Rûm sûresi 20. Ayettir: "O’nun kanıtlarından biri, sizi topraktan yaratmış olmasıdır. Sonra bir de baktınız ki, çoğalarak yeryüzüne dağılmış beşer topluluğusunuz." "Ayeti okumam ile kalbim yumuşadı" diye ilave etti.
Cevap sahibi+1 yılKanada'da yaşayan Prof Dr. Gary Miller (Matematikçi ve İlahiyatçı, Hıristiyan misyoner) tam 15 yılını Kur-an'ı Kerim'deki bilimsel ve tarihi hataları bulmaya adadı. "Kur'an herhalde Muhammed'in ve ailesinin hayatı ve çöl hayatından bahsediyor olmalıydı. Böylece hataları tespit
Etmek daha kolay olacaktı." Diyerek hata bulma ümidiyle başladı okumaya. Kur'an okurken şaşırdığı şeylerden birkaçı ise: Hz. Peygamber’in çok sevdiği hanımı Hz. Aişe’nin veya kızı Hz. Fatma’nın ismiyle bir sure yoktu. Aksine Kur’an’da; ismi “Meryem Suresi” olan ve Hz. Meryem’in şereflendirildiği, bir benzeri Hıristiyanların kitabı İncil’de bulunmayan bir sureye rastladı.
-Kur’an’da Hz. İsa (as.) isminin 28 kere, Peygamber Hz. Muhammed isminin ise sadece 4 defa geçtiğini hayretle gördü.
-Kur’an’ın deniz üzerindeki fırtınayı tasvir edişinden denizciler bile müthiş etkilenmişlerdi. Bunu ancak sürekli denizlere açılanlar bilebilirdi.
-Hz. Muhammed'in amcası Ebu Leheb'in hikâyesi son noktayı koydu.
Cevap sahibi+1 yıl•Müslüman olan Matematik Profesörü Jeffrey Lang: "Bu kitabın (Kur'an'ın) ilginç bir stili var. Önce sizin sorular sormanızı sağlıyor ve sonra cevaplar veriyor ve daha sonra daha fazla sorular sormanızı sağlıyor. İnsanı adeta bir diyaloğa
sürüklüyor. Sorular soruyordum ve iki-üç ayet ilerisinde cevaplarınla karşılaşıyordum."
•Alman Papaz Haşim Jeansen, bir Müslüman ile evlenen kardeşine sinirlenip İslam dininin yanlışlarını bulacağına dair kendine söz verdi.
Tam 12 yıl araştırma yaptı, ancak hiçbir kusur bulamadı ve sonunda kendisi de Müslüman oldu. Şimdi Almanya'da bir Camii'de 'İmamlık' yapıyor.
•Rusya'nın Ryazan şehrinde 15 yıl boyunca rahiplik yapan Vladimir Ugryumov, araştırmaları sonucu İslam dininden etkilenerek Müslüman oldu. Yeni ismi Said Muhammed Kasım olan adam, Hac ibadeti için yürüyerek Mekke'ye gitti.
• Eski Amerika Birleşik Devletleri Ulusal İnsan Genomu Araştırma Enstitüsü Yöneticisi Francis Collins insanın DNA Şifresini Çözerek Bilim Tarihine Geçti.
Cevap sahibi+1 yıl"Laboratuvarda Çalışırken ALLAH'IN Varlığını Hissettim" Dedi. 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık ALLAH'a inandığını söyleyerek, "ALLAH'ın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı ALLAH'a dahada yaklaştırıyor" dedi.
• Tıbbi Biyolog ve Genetikçi Prof. Dr. Orhan Terzioğlu: Moleküler Genetik alanında Türkiye'de ilk çalışmayı o gerçekleştirdi ve Türkiyede "Moleküler Genetiğin Babası" olarak tanımlanır. İngiltere başta olmak üzere Avrupanın çoğu ülkesinde bilimsel çalışma yapmıştır. Derslerinin ilk 15 dakikasını Ateizmin doğruluğunu anlatmaya ayırırdı. Ancak emekliliğine yakın bir yaratıcının varlığı ve İslamın doğru din oluşunu kabul etmiş ve İslama girmiştir.
•İngiliz Asıllı ABD'li Piskolog Tarihçi , Gazeteci, Araştırmacı Yazar Lesley Hazleton’un Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’e ilk vahiy geldiği andaki müthiş tespitleri:
Bayan Lesley Hazleton şöyle diyordu: “
"Hira Dağı’ndaki o gecede benim ilgimi olanlar değil, olmayanlar çekti.
Cevap sahibi+1 yılİşin özü o gece olmayan olaylarda.
Mesela ne olmadı?
-Hz Muhammed dağdan sevinçle mutlu mesut inmedi.
-Şehre ulaşınca yaşasın ben peygamber oldum demedi.
-Ya da şehre girerken ona ışık huzmeleri eşlik etmedi.
•Timothy John "Tim" Winter İngiliz Sufi Müslüman araştırmacı, yazar ve profesör. Oxford ve Londra Üniversitlerinde eğitim almış ve Cambridge Üniversitesinde profesör olarak görev yapmaktadır. Arapça ekonomi okuyup ardından Körfez Ülkeleri’nde güzel bir işte çalışma niyetindeydi. Arapça öğrendikten sonra İslam’ın nasıl bir din olduğu merak etmeye başladı. BBC’ye verdiği bir röportajda “İslam’ı araştırmaya başladıktan sonra kafamın içindeki tüm boşlukların İslam ile dolduğunu fark ettim. Bu benim için şok ediciydi. Din değiştirmek aklımın ucundan bile geçmiyordu." dedi. Tim Winter 19 yaşındayken İslam’ı kabul etti ve Abdülhakim Murad ismini aldı.
•Kanadalı Prof. Dr. Ingrid Mattson!
ABD'de bir Müslüman kanaat önderi: Ingrid Mattson dünya çapında bir üne sahip.
Cevap sahibi+1 yılIslamic Society of North America (ISNA)’nın liderliğini yapmış olması ve Amerikan akademi hayatında İslâmi bilimlerin yer alması hususunda yaptığı atılımlar onu bu konuma yerleştiriyor
Kanada'da Waterloo Üniversitesi'nde Felsefe okudu. Yakın Doğu Dilleri ve Medeniyetleri alanında Profesör oldu. Yüksek bir başarı ve zekaya sahipti. Mattson, "Kuran'ı okurken küçüklüğümden beri ilk kez bir ALLAH bilincini buldum" ifadesini kullanmış ve İslam'ı araştırınca 1987'de İslam dinini kabul etmiştir. Hayatını da İslam dininin doğru anlaşılması için tebliğ ve temsil ile geçirmiştir. Ingrid Mattson, Time dergisinin o meşhur “En Etkili 100 Müslüman” listesinde ve Ürdün Kraliyet Enstitüsünce hazırlanan “En Etkili 500 Müslüman” listelerinde yer almayı başardı.
•Dünya Çapında Üne Sahip Fransız Felsefe Profesörü, Filozof, Düşünür ve Fransız Parlementosunda Millet vekili : Roger Garaudy. Hayatı boyunca her ideolojiyi, dini araştıran 60'tan fazla felsefi eser yazan Garaudy, vardığı son aşama ve kararda i
Cevap sahibi+1 yılinsanlığın eninde sonunda kabul edeceği inancın İslam dini olduğunu savundu ve 69 yaşında (1983) İslam dinini kabul ettiğini ilan etti. Garaudy yazdığı eserlerle İslam'ın diğer tüm inanç, ideoloji ve sistemlerden üstün olduğunu beyan ederek eserler kaleme aldı ve akla, vicdana, mutluluğa, huzura vb. her meziyete ancak İslam dininin doğru yaşanması halinde ulaşılabileceğini söyledi. "Hz Muhammed yöneticilerin ve kodamanların hakları için değil, yönetilenlerin ve ezilenlerin hakları için savaş verilmiştir. Bu bir ibadet savaşı değil, Adalet savaşıydı." (Roger Garaudy).
• Hussein Yee: Malezyalı Çinli bir Budist ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hussain Yee, 18 yaşında Müslüman oldu. "Neden İslamiyet'i kabul ettin?" Sorusuna şu cevapları verdi:
-Neden mi İslam'ı kabul ettim? İslam'ı öğrendikten sonra neden İslam'ı kabul etmeyeyim? Çünkü İslam haktır, bir yaşam biçimidir, ilahidir, pratiktir, mantıklıdır, akılcıdır, İslâm, bu dünyada yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz her sorunun cevabıdır.
Cevap sahibi+1 yılİslam'ı öğrenen ve İslam'ı anlayan herkesin İslam'ı kabul etmeyeceklerini düşünmüyorum" Dedi.
Yee, bilim adamı Muhammed Nasiruddin al-Albani'nin yanında çalıştı.
•İsmail H. Aydın: Beni bilim adamı yapan Kuran'ı Kerim'dir. Kur'an okudukça bilim adamı oldum, bilim adamı oldukça Kuran okudum. (Bilim Adamı, Beyin Cerrahı, Düşünür, Edib, Şair, Güftekâr, Mûsıkîşinas, Teolog, Filozof, Hattat)
Cevap sahibi+1 yılDin, dogmatiktir. Bilim ise kümülatiftir. Kur'an bilimle çelişmez. Ama bilim Kur'an ile çelişebilir. Bilimin bugün bulduğu her yeni bilgi, dünün tüm verilerini değiştirir. Yarın öğrenilen yeni bilgiler ise, bugünün her şeyini değiştirir. Dün okyanusun %3'ünü keşfettik diyen bilim, bugün ölçümlerin hatalı olduğunu ve aslında %1'ini keşfettiğini söyleyebilir. Bilim dün Plüton'a gezegen diyordu, ancak 2006 Prag'da gerçekleştirilen Uluslararası Astronomi Birliği toplantısında Plüton gezegenlikten çıkarılmıştır. W Bozonu'nun kütlesi bir yanlış çıkar, tüm fizik kuralları silinir baştan yazılır. Bugün kuranla çelişiyor dediğiniz tüm bilgiler, yarının yeni bilgileriyle değişecek ve ayetlere uyacaktır. Örneğin Amerikalı astronot James Alfred Van Allen, 1958'de yeni bir katman keşfetti. Bu katman dünyayı güneşin zararlı ışınlarından ve göktaşlarından/meteorlardan korur. Kendisi bulduğu için de kendi adını verdi Van Allen kuşağı/katmanı. 1958, yani yaklaşık 65 yıl önce.
Cevap sahibi+1 yılAncak 1.400 yıl önceki kitapta: "Gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise, gökyüzünün İşaretlerine sırt çevirmektedirler. (Enbiya/32)"
-Eğer coğrafya bilginiz yoksa, jeoloji (yer bilimi) bilginiz yoksa, oroloji (dağ bilimi) bilginiz yoksa, tektonik levha hareketleri/kıta hareketleri bilginiz yoksa tabii ki dağlar sabit mi hareketli mi ye kapılıp aha çelişki buldum dersiniz. Kur'an cahil insanı muhatap almaz. Ama Kuran'da çelişki yoktur. O, Allah'ın sözleridir. Çelişki zannettiğiniz şeyler bilgi eksikliğimizden kaynaklanır.
"Siz benim âyetlerimi, onları ilmen kavramamışken yalanladınız öyle mi? (Neml/84)"
Güneş'e en yakın gezegen Merkür. Mantıken en sıcak gezegen de Merkür olması beklenir. Ama güneşe en yakın olduğu halde en sıcak gezegen Merkür değil, Venüs'tür. Peki neden? Çünkü
Mantık dediğimiz şey bildiklerimiz kadardır. Yeni öğrenilen her bilgi mantığın işleyiş biçimini de değiştirebilir.
Cevap sahibi+1 yılYani ister mantığınıza uysun ister uymasın Kur'an çağın çok ötesinde bir kitap, bilim ise Kuran'ın çok gerisinde. Pek çok ateist nasıl bir Allah'ı inkâr ettiğinin farkında değil. Ve yine aynı şekil Pek çok Müslüman da nasıl bir Allah'a taptığının farkında değil.
Cevap sahibi+1 yılAmin. Tefsiriyle beraber tabi.
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah. burada ki kalın kafalılarla uğraşma bence boşuna
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Müslümanlığa inanmayanlar veya inananlar ne için inanır ya da ne için inanmaz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım