Ben normalde Ateist bir insanım 2 sene önce Ateist oldum ama Kuran'da birkaç mucize gördüm kafam karıştı yeniden Müslüman olsam mı diye düşündüm şimdi onları buraya aticam kafa karışıklığım gitsin diyeBirinci mucize genetik yapı olan Dna ve Rna Kuran'da Kehf suresinde ikiside 7 defa geçiyor eşit şekilde İkinci mucize Kuran'da tohumlardan bahseden 2 ayet var 78-15 ve 80-27 ayeti 78-15 78-15 Size tohumlar, bitkiler, sarmaş dolaş olmuş bağlar bahçeler bitirmemiz için yoğun bulutlardan oluk gibi boşalan sular indirdik. Dünyanın en büyük tohum deposu olan Svalbard küresel tohum deposu ise 78-15 ve 80-27 enlem koordinatlarında bulunuyor Uzaya çıkan ilk insan Yuri gagarin'in doğduğu Gagarin sehride 55-33 enlem koordinatlarında bulunmaktadır 55-33 Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz. Kuran'da ise 55-33 ayeti uzaya çıkmak ile alakalıdır uzaya çıkan ilk insanda 55-33 enlem koordinatlarında bulunan şehirde doğmuştur Buda 19 sistemi matematiksel sistem besmelede olan 58 basamaklı sayı 19 kalansiz bölünüyor sizce bunlar Allah'ın varlığını kanıtlar mı?
Bu mucizeleri görüp Müslüman olmak mantıklı mı sizce?
Bu soruyu açarak kafanızın hala karışık olduğunu varsayıyorum. Şöyle bir şey demek istiyorum: Çoğu mucizenin farkındasınız, bunların yüz yıllar önce bilinmesinin imkansız olduğunu da biliyorsunuz. Buradan bu kitabın ilahi bir kitap olduğunu anlayabiliyorsak sizce şüpheli gibi gözüken ayetlerinde daha derin anlamı olamaz mı? Apaçık bir dille yazılmış olan Kur'an-ı Kerim'in birkaç ayetinin tefsirini yaparken zorlanıyoruz diye bütün kitabı reddetmek uygun mudur sizce? Kaldı ki bu kadar peygamberin yeryüzüne bu kitapları yaymak için görevlendirildiğini düşünürsek...
Velhasıl çok yormayın kafanızı. Araştırmanız çok güzel, emin olun çoğu Müslüman İslamiyet'i bu kadar araştırmıyor. Fakat her şeyin olduğu gibi bu tarz konularında fazlası yanılgıya düşeceğinizden zararlı. O yüzden umarım hakkınızda hayırlısı olur diyorum.
Seni gerçekten tebrik ederim. Ateist insanların kutsal kitapları okuyup acaba yanlış yolda mıyım diye araştırması çok güzel. Soruna gelecek olursak, evet bunlar Allah'ın varlığını kanıtlar. Hz. Muhammed (S. A. V) peygamberimizin hayatı uydurma olamaz. Zaten onun geleceği İncil ve Zebur'da da belirtilmişti. 600'lü yıllarda inen Kuran'ın içinde günümüz teknolojisiyle anca bulunan şeylerin yazması sence de Allah'ın varlığını kanıtlamaz mı? Bence kesinlikle kanıtlar. Şöyle de bir konuşma bırakayım sen de anla.
HZ ALİ: Sen şimdi cennet ve cehennem yok diyorsun öyle mi? ATEİST: Evet yok diyorum (HAŞA) HZ. ALİ: Farzedelim yok, şimdi ben namaz kılıyorum oruç tutuyorum, ibadetlerimi yapıyorum, bana bi zararı var mı? ATEİST: Hayır yok HZ. ALİ:Sana da bi zararı yok HZ. ALİ: Peki farzedelim cennet ve cehennem var, şimdi benim yaptıklarımın bana faydası var mı? ATEİST:Evet var HZ. ALİ: peki sana bi ZARARI var mı ? ATEİST:Evet var
Evet gayet mantıklı, birçok bilimadamı zaten kuranı araştırıp Müslüman oluyor. Mesela bir kadın doğum uzmanının ana rahmindeki gelişimimjzle ilgili ayeti okuduktan sonra Müslüman olduğunu duymuştum. Bence bir arayabilirsin müslumanligi seçen bilimadamlarından. Bir de şimdi buraya gelip kuranda mucize filan yok saçmalık var diyecekler ama. unutma ki bunu diyenler zaten inanmayan insanlar ve inkar etmeleri gayet tabi. Ama inananların neden inandığını dinlemen daha faydalı olur. Bir de sadece kuran meali okumak sakıncalı çünkü her ne kadar Allah mesajı olsa da sonuçta Türkçe değil ve meal dediğimiz şeyde çeviren kişi anladığı kadar çevirebilir. O yüzden arapdili kurallarını açıklayan, o kelimenin, cümlenin ne anlama geldiği ve ayetin iniş sebebini doğru açıklayan tefsir kitapları okumak lazım. O zaman herhangi bir zıtlık olmadığı. görülecektir
Kuran'ın matematiksel mucizeleri genel olarak tesadüflerden oluşur. Yani koordinat tutmasa başka birşey olduğunu söyleyeceklerdi ilahiyatçılar. Ayrıca sen tek tek saymaya kalksan "Şurayı saymıyoruz, burayı saymıyoruz" diye diye zorla o sayıları elde etmeni sağlayacaklar. Bunlar mucize değil sadece tesadüf.
Ayrıca şöyle de düşünebilirsin uzayla alakalı bölümde uazaya ilk çılan adamın doğduğu evin koordinatları çok zorlama değil mi. Uzayla alakalı pek çok olay var ve bunların tarihi veya bu alanda çalışma yapan diğer adamların bulunduğu ev koordinatları neden değil? Bu seçenekler zaten milyonlarca olduğu için bunlardan birinin tutması mucize olamaz.
600'lü yıllarda inen Kuran'ın içinde günümüz teknolojisiyle anca bulunan şeylerin yazması sence de Allah'ın varlığını kanıtlamaz mı? Yukarıdaki doğduğu ev falan demiyorum. Göğün 7 katmandan oluşması mesela, sence 600'lü yılların teknolojisiyle bu bulunabilir mi? O zaman dünyanın düz olduğuna inanılıyordu. Kaldı ki ilk küre şeklinde olduğunu 1564 yılında doğan Galileo söyledi. Ama ne tesadüftür ki (!) bu da Kuran'da yazıyor.
Gökyüzü yani atmosfer 7 değil 5 tabakadan oluşur. Bunlar: troposfer, stratosfer, mezosfer, termosfer ve ekzosferdir. Dünyanın küre şeklinde olduğu görüşünü ilk ortaya atan M. Ö 500lü yıllarda yaşamış olan Pisagor'dur. Ve bunu da ayın hareketlerine göre kavramıştır. Ayrıca Pisagor'dan sonra da pek çok bilim adamı dünyanın küre şeklinde olduğunu söylemiştir.
aradaki katmanları saymamışsın. Ama şöyle bir durum var pisagor bunu söyledi ama kanıtlayamadı bu kuranı yazıp da ortaya atan kişi (!) nereden güvenebilirdi bu bilginin kesin doğru olduğuna yoksa tam olarak biliyor muydu
Ayrıca Kuran'da yeryüzünün düz olduğu gökyüzünün ise tavan gibi yukarıda tutanın Allah olduğu geçer. Güneş ise bir taraftan diğer tarafa hareket eder. Kuran'da böyle geçiyor. Bakara 22, Hac 22/65, Rahman 33, Taha 53, Kehf 47 gibi pek çok ayet var bununla ilgili
Bakara 22:"Rabbiniz ki, sizin için yeri döşek, göğü bina kılmıştır; gökten su indirmiş, bununla sizin için rızık olarak çeşitli ürünler çıkarmıştır; artık siz de bile bile O’na eş ve ortaklar koşmayın" Burada yerin düz göğü Allah'ın tuttuğu falan yazmıyor
Hac 22 : "Istıraptan ötürü oradan çıkmaya her teşebbüs ettiklerinde oraya geri döndürülecekler ve onlara, “Tadın bakalım bu yakıcı azabı!” denilecek." Burada cehennemden bahsediliyor. Dünyanın düz olmasıyla alakalı birşey yok
Hac 65: "Görmüyor musun ki, Allah yeryüzündekileri ve O’nun emriyle denizde akıp giden gemileri sizin hizmetinize verdi! Kendi izni olmadıkça yerkürenin üzerine düşmemesi için göğü tutan da O’dur. Şüphesiz Allah insanlara çok şefkatli, çok merhametlidir." Burada yer için yerküre denmiş farkındaysan. Göğü tutması kısmında da tefsir önemli buradaki mana Allah'ın kurduğu sistem sayesinde gökyüzünün insanların üstüne düşmediğinden bahsediliyor. Sence de bir yaratıcı varsa bunu yaradan sağlamaz mı?-
-Rahman 33: "Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama büyük bir güç olmadıkça geçemezsiniz." Roket olmadan zaten geçilemez. Büyük bir güçten kast edilen bu.
Taha 53: "Yeryüzünü sizin için bir beşik yapan, onda size yollar açan ve gökten su indiren O’dur. Onunla her çeşitten çift çift bitkiler çıkardık." Buradaki beşik için mehden kelimesi kullanılmış kuranda ve türkçeye çevirince beşik oluyor ama buradaki anlatılmak istenen sürekli dönen ve hareket edendir. Zaten bu yüzden tefsirleri okumak çok önemli bu şekilde çevirilerde tüm dillerde sorun olabilir.
Kehf 47: "Bir gün dağları yürüteceğiz ve yeryüzünü dümdüz göreceksin. Hiçbirini geride bırakmaksızın onları da mahşerde toplarız." Burada kıyamet gününden bahsediyor ve islam inancına göre kıyamet günü geldiğinde ve israfil sura üflediğinde Dünya dümdüz olacaktır. Hatta kilometrelerce öteyi dümdüz bir şekilde görebileceğiz. Sence yaradan gerçekten varsa (bence şüphesiz) bu onun için çok kolay değil midir? Zaten dünyanın düz olduğunu söylese kuran burada dümdüz göreceksiniz demezdi.
Lütfen saçma sapan ayetleri ayıklayıp İslamı karalamaya çalışmayın. Ayetlerin öncesi sonrası ve tefsiri çok önemlidir. Bir ayet bırakıp gidiyorum;
Bakara 23:"Kulumuza indirdiğimiz kitaptan dolayı bir şüphe içinde iseniz onun benzeri bir sûre de siz getirin, Allah’tan başka taptıklarınızı da yardıma çağırın; eğer iddianızda samimi iseniz!"
ayrıca iyonosfer hakkındaki bilgin yanlış. İyonosfer farklı bir katman ve termosferi tamamen kapsar onun haricinde mezosfer ve ekzosferin tüm alanlarını kapsar yanş farklı bir katmandır
Şimdi inanmayanlar gelip yok falan diyecekler fakat kuranın mealini okurlarsa zaten herşey belli. Yabancı bilim insanları bile kuran-i kerim bakıp yorum yaptıklarını söylediler. Yanii tek diyeceğim kuran falan yalan diyenler bi açıp okusunlar mealini herşey orda denmiş bilimsel ilgili olsun vs.
O şahıslar için güzel bir ayet :) Bakara 23: "Kulumuza indirdiğimiz kitaptan dolayı bir şüphe içinde iseniz onun benzeri bir sûre de siz getirin, Allah’tan başka taptıklarınızı da yardıma çağırın; eğer iddianızda samimi iseniz!"
Kardeşim bu görüşümü görürmüsün bilmem ama öncelikle seni tebrik ederim sen öbür ateistler gibi tamamen inkara kapılmak yerine araştırıp acaba hatam var mı diyorsun ama sana şu kadar söyleyeyim bende bir ara küfre düştüm sonra yanlış yaptığımı anladım Kur'an bilmeden Kur'an' ın birkaç ayetinden yola çıkarak düşmüştüm küfre sonra tamamen Kur'an okuyunca bu kitabın birkaç bilimsel ve matematiksel mucizeleri olduğunu gördüm tövbe ettim bak inkar etmek kolaydır ama bilimin b sinin olmadığı bir zamanda Allah birçok şeyi bilimsel olarak söylemiş. Bu kitaptaki ayetlerin ve surelerin bir benzerini en güçlü şairler bile yazamadı Kur'an da yazılamaz diye belirtti çünkü Allah ın kelamı benzerini kimse yapamazdı. Sonuç olarak ben doğru yolu buldum umarım sende bulursun inşallah hakkında hayırlısı olsun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
pek incelemedim ama sallayalım bakalım inceleyecek olanlara yardım olsun 1. arapça kitapta neden ingilizce kısaltma aramışlar? fransızca AND veya macarca DNS veya Arnavutça ADN değil. veya DNA, RNA nın arapçalarını niye aramamışlar? 2. Sureleri sıralayan Allah değil ki sıra numaralarından mana çıkarıyorsunuz. Sonradan insanlar tarafından kendi kriterlerine göre sıralanmıştır. 78. surenin 78. sıraya konmasının nedeni birilerinin böyle istemiş olmasıdır.
iman edecekseniz ben dahil buna kimse karışamaz. Biliyormuşsunuz numerolojiyi 19 mucizesini falan. Ama inanç yoksunluğu sizi kapladıysa dine yöneltecek her mantıklı gözüken argümana kapılabilirsiniz.
Yok ben böyle mutluyum reis birde ben solcu oldum Atatürk'ün kadınlara verdiği değere baktım sonra İslam'ın kadına verdiği değere baktım solcu Ateist oldum
@hebeleĞ harbi Malsin ha. Evren katrilyonlarca ışık yılı uzakta felan değil. yasadigin dünya evrenin içinde. Ayrıca başka evrenlerde var. Açıp oku biraz cehalet.
@hebeleĞ oğlum ne alaka duramazsin? Galaksi başka evren baska. Hiç paralel evren teorileri okumadın mi? Filmleri izlemedin mi? Evrenin içinde milyonlarca galaksi var tamam bir de başka evrenlerden de söz ediliyor.
@hebeleĞ evrenin sonunu keşfeden var mı ki? Kur'an'ın o ayetinde atmosferi gecemezsiniz diyor. Çünkü atmsoferde zehirli gazlar var. Bunu aşmak için bikim insanları yılın bazı günlerini bekliyorlar. O günlerde ışık kırılması gibi bir şey oluyor. Belli bir rotaa ile atmosfer asiliyormus. Ayete göre ise de atmosferden gecemezsin diyor. Aya 1900 lu yillarda ayak basıldı mesela. Ay tamamen keşfedildi de şimdi artık insanların ilgisini mi çekmiyor. O yıllardan bu yana bir daha cikilmamis. Ellon abi sözde Mars'a adam goturecekmis. Uluslararası hava üssü bile atmosferin içinde kalıyor.
Diyelim ki haklısın atmosferi geçmekten bahsediyor orada. Rahman suresi 33. ayet. Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş) büyük bir güç olmadıkça geçemezsiniz. Bak ne diyor? büyük bir güç olmadan diyor. Roketlerin içindeki ateşi Allah göndermedi mi? Yakıt madenini Allah göndermedi mi? Allah düşünebilenler için çok sayıda ibret yaramıştır. Ama düşünebilene işte
@hebeleĞ reis komik misin ya 😂😂 ateş gökten zembille mi indi ya 🤣 insan keşfetti nihayetinde. Bu işler çok karışık. Allah vesile oluyordur belki bir çok buluşa. Ya da insanoğlu zekasıyla buluyordur. Şimdi şu da var uzaya roket fırlatmak bambaşka bir olay insan fırlatmak bambaşka. Ben roketi ya da yapay uyduları işin içine katmiyorum. Cunki onlarsaki teknoloji ile uzay bir şekilde aşılıyor. Bursa atmosferi asamayacak olan insan.
kardeş sen anlamıyon herhalde DİYORUM Kİ ROKETLERLE AYA ÇIKILABİLİR DİYORUM ANLAMIYORSUN uçarak çıkabilir misin sen hiçbir alet olmadan veya oksijen tüpü takmadan çıkabilir misin he? ayette de büyük güç olmadan çıkılamaz diyor roket olmadan çıkabilir misin
Kurandaki ayetlerin öncesi ve sonrası önemlidir. Ayrıca arapçadan direkt olarak türkçeye çevirince de bazı hatalar oluyor. Youtube'da Nisa suresi 34. ayet kadınların dövülmesini mi emrediyor? Prof. Dr. Mehmet Okuyan bunu arat. Link atamıyorum seviyem yetmiyor :D
Ayriyeten bir mucize de Kuran'da gün yani 'yevm' kelimesi 365 kere geçer.