İlk defa bir kongreye katıldım bi topluluğa dahil olmak kendimi geliştirmek istedim belki bu sayede yeni insanlar tanımak her neyse gittigim kongreden fotolar paylaştım annemle babam üzerimdeki eteğe takıldı asla fotolarıma beğeni atmadılar anne baba olmak evladının her kararında her anında yanında olup onun fikirlerine saygı duymak değil midir, biz 90larda doğanlar çok şanssız bir jenerasyon çünkü anne babalarımız eski kuşak doğal olarak fikir ayrılıkları yeni nesil anne babalara göre çok daha fazla oluyo, sanıyolarki onlar gibi bir ebeveyn olcam bu mümkün mü ben İstanbul'da buyudum ve yüksek okul okudum onlar gibi sabit fikirli olamam. Sırf o eteği giydim diye eve geldiğimde konusunu bile açmadılar kongrenin. Ben evladıma boyle davranmazdım elalem ne der diye düşünmezdim ama elalem daha değerliymiş benden. Allah allah sanki biz cıplak geziyoruz bende derin dekolte giyen ya da aşırı kısa giyen biri değilim ben sınırlarımı bilmiyo muyum 30 yaşındayım.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hocam insan alınıyor ama bazen yapacak bir şey yok ancak kendi çocuklarımıza istediği hayatı yaşayabiliriz bu acı tecrübeler ile
umarım büyükler de anlar geç olmadan elalemin öneminin olmadığını önemli olanın kendi fikirlerimiz ve özgün tarzımızın olduğunu
Bir anne babanın 30 yaşındaki kızına onu giy bunu giyme onu yap bunu yapma demesi kadar saçma bisey yok, ilerde evlenince kocam karışırmış yahu evlenmek isteyen kim. Ayrıca kocamda karışamaz ben hür bi insanım hiç bi zaman kimsenin giyimine karışmadim onlar gibide açık insanı kınamadım herkesi dış gorunusune göre yargılıyolar kuzenimin kızı açık benimle onu kıyaslıyo annem senin ondan ne farkın var diyo yahu ben varım ben karakterimle insanligimla vicdanımla merhametimle başarımla çırpınıyorum onca derdime rağmen bu hayata tutunmaya çalışıyorum o kadar antidepresan kullandım zorlu yollardan geçtim o elalem yanımdamıydı mesele benim giyimim olmuş, bi insanin kalbi guzel olduktan sonra giyimin ne onemi var annem babam beni yanına yakıştırmıyo. Bu durum beni üzüyo açıkcası. Mutlu olmak için çabalıyorum birazcık özgüvenim olsun yüzüm gülsün istiyorum görmezden geliyolar onlar için varsa yoksa elalemin ne düşündüğü ve rezil olmak. Hala birey olmamı kabullenemiyolar.
Elbette aileden biri de olsa 30 yaşına gelmiş birine yol gösteremez özellikle de kılın kıyafet konusunda saçma absürt bir durum eş konusuna gelince evlenince kimse kimseye el mahkum olmaz evlenmeden önce bu tarz bir insan olduğunu biliyorsa ki bilmesede karışamaz ışine gelmiyorsa evlenmeseydi
Pskolojik sıkıntıların olduğu dönem hem hayata tutunup hem birşeyleri başarmaya çalışmak gerçekten zor. Kuzenlerle kıyas bu ülkede gelenek gibi bir şey olsa gerek ne yaparsan yap yaranamazsın ailene
Ailenin destek vermemesi üzer mutlu etmez amas güçlü kılar eminim özgüvenin yeterince olur başarılar gelir kariyer oluşturulur amas şu aileden gelen sorun insanı hep yarım bırakır manevi anlamda
Ben geleneksel aileleri sevmiyorum şöyleki aile içinde siyaset konusmak bile gerilim yaratıyo, babam akpliyse bizde akpli olcaz olay hic bi sekilde tartışma boyutuna gidemez lafı ağzımıza tıkar. Boyle aileler gençler için facia gerçekten ya, bi arpa boyu yol alamayan hayata olumsuz bakan bişeyler yapmaya calışsalarda en ufak şeyde hevesleri yerle bir edilen biz gençler için azap. 30 yaşındayim zaten geç basladım okula, bi cevrem yok bi topluluga dahil olamamışlığın verdigi psikoloji uniye geç başlamanın verdigi psikoloji özel hayatımdaki sarsıntılar zorlayan dersler bide yetmezmiş gibi anne babamın katı geleneksel kurallarını çekiyorum. Benim yapacağım annelikle benim evladım hukukda kazanır tıpda ya bilmiyorum gelişim ve değişim başarı odaklı bakmak lazım bişeylere, her şey dış görünüş ya da elalemin ne düşündüğü değil. varsa yoksa kendini düşünüyolar inanır misin dedikleri şu, senij giyimine bakıp bize küfür mü etsinler ele güne rezil mi olalım bizimde bi gururumuz var biz pzvk miyiz boyle şeyler.
Ailem zaten benim gencligimi psikolojimi mahfeden geri kafalı dusunceleriyle.
Atanıcam bu onumuzdeki sene, ailemle yaşayamıyorum.
yobazlıklarına artık tahammül edemiyorum.
İnsanlar arasindaki iletisimi mi o kadar etkilediki aile sorunum, unide arkadaşlik kuramadım dogru duzgun kimseyle, benim kabugumu kırmam onlar için bir tehlike.
En ufak bi mutlulugum mutsuzlugum sozlerine batıyo sevgilim mi var diye sorguluyolar yok ama hadi var nolucak. Babam okuldan almayı ima ediyo kaç yaşında insanim ben. Gozleri surekli uzerimde rahatsız oluyorum mini etek giydim diye sevgilim mi olcak sacmalik.
Ailenin böyle şeyler giyinme bize küfür eder vs. gibi düşünceleri yerine koruyucu kollayıcı düşünmeleri gerektir ama dediğin gibi geleneksel düşünce yapısı bunlara musade etmiyor ki bu düşünce yapısına sahip insanlar da yalnış anlama korkak ben kendi ailem içinde diyorum hayatını kazanmaya yaşamaya cesaretleri yok düştükleri çukura bizi de çekmeye çalışıyorlar
Ailenle yaşamıyor olman güzel aranırsan da tam anlamıyla ekonomik özgürlükte kazanmış olacağın için hayatının üzerindeki etkileri tamamen yok olur diye düşünüyorum
İletişim kurmalı sosyalleşmelisin ki gelişebilmelisin
Bir insanın sevgilisinin olması o insanı düşük yapmaz. Erkek sevgili yapınca adam kadın yapınca F*ah*işe zihniyeti bu okuldan da almayı ima ediyorsa ufaktan kazanç sağlamaya başla yarın öbür gün bu konuda baskı yapmaya kalkarlarsa zora düşme
Ayrıca yalnış anlama ama ben çarşafa dolanan çok yollu gördüm bunun etekle alakası yok ailenin bu kafası ne bilm ne iciyolarsa