Kaç defa başladım ama dertleri yükselince odaklanamıyorum ve bırakınca da yüzüm kalmıyor kılmaya. Belkide bu yüzden işlerim yolunda gitmiyor olabilirmi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılDeğerli kardeşimiz,Dua bir ubudiyettir. Bizim dualardaki ana prensibimiz ibadet kastı ve gayesi hakim olmalıdır. Yoksa duayı sırf kabul edilmesi gereken ve ihtiyaç dilekçesi olarak görmek yanlıştır. Bazen bir şey için dua edilir. Fakat istediğimiz bu şey, zahiren kabul edilmez. Buna rağmen bizim duayı bırakmamamız lazımdır. Şayet istediğimiz şey elde edilse ve Cenab-ı Hak duamızı kabul etse nurun ala nur. Ama zahiren kabul edilmese bile biz “Duam kabul olmadı.” demeyeceğiz. Aksine “Allah bu duamı ahiretim için veya dünyada daha iyi bir şekilde kabul etti.” denilir. Hakikaten bu dua boşa gitmedi, ibadet olması dolayısıyla ahirette mükafatını göreceğim diye duasını bırakmak değil, aksine daha fazla dua etmeye gayret ve şevk taşımalıyız. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim'de “Bana dua edin size cevap vereyim.” (Mü’min, 40/60) buyurmaktadır. Bazıları bu ayet-i kerimeyi öne sürerek şöyle demektedirler: Madem Allah “Bana dua edin bende kabul edeyim.”demiştir. Neden çokça dua ettiğimiz halde bazıları kabul edilmiyor. Bu hususta alimlerimiz ittifakla bu ayette Allah “cevap veririm” demektedir,“kabul ederim” dememektedir. Nasıl ki, sen bir hekime gitsen ve desen “Ey hekim bana şu ilacı ver.” elbette hekim sana cevap verir ve “Buyurun.” diye cevap verir. Fakat istediğin şey ya hikmetsiz ya faydasız veya sana zararlı bir ilaç ise, onu değil de daha güzelini sana verir. Aynen onun gibi, mutlak hikmet sahibi Cenab-ı Hak bize ve dualarımıza cevap verir. Ama kabul etmek hikmetine tabi olduğundan bazen istenen şeyin aynısı bazen de daha güzelini bazen de zararlı olduğunu bildiği için hiç vermez.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki kabul edilmiyorsa dua etmeye devamı yoksa artık o şeyi istememkmi gerek
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılBirader sen rabbime niye sanki bi insanmis gibi bakiyosun o kuluna cikar iliskisi mi yürütücek kendisini kabul etmeyene hala nimet veren rabbin sen namazini kilmiyorsun diye duani kabul etmez diye bisey yokki etmiyosa vardir bi bildigi ama eminim ki namaz kilmiyosun diye degildir yani
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte bak bazı hocalar öyle demiyor ya şöyle dudunsene bir adam 7 24 namaz kiliyor ama sen 7 24 yat ye iç sadece elini kaldır iki saniye iste Allah bize namaz kılmayı kuran okumayı emretti
- +1 yıl
Benim bildigim bu konularda ibadetten çok iman devreye giriyor ki duam kabul olsun niyetiyle namaz kilarsan ne biliyim bence hic kilmadan icten istesen kabul olma orani daha yüksek olur
+1 yılAllah Sana Yalvarmaya Devam Etmeni Bırakmamanı İstiyor. Allah Herkese Bir Anda Duasını Kabul Ettiğini Düşün Bakalım Dünya Ne Hal Alıyor Şüphesiz Kabul Ediyor Zaten Ama Sadece İhtiyacın Olan 2 Şey Var Birisi Zaman Diğeri Sabır
12 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim
- +1 yıl
İnşallah :)
Sadece namaz da degil evet namaz ahirette ilk sorulacak sey olabilir ama hayat ya bu allah bazen deniyor kulunu asil deryliyken kilman gerek asil dertliyken allahla dertlesmen gerek konusman gerek ibadet etmen gerek sinav iste yeter ki icten bir sekilde ibadetini yap.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir isteğin olması için istek kontrolü lazım yani kendini çoğu zaman frenlemeyi bilen birisi olman lazım. O zaman o şey sana yağmur gibi yağacak. Parayı harcamamak için kendine engel oldukça para, çikolata yememek için kendine engel oldukça çikolata yağacak. Ama yeterli bir sabır gerekiyor. O zaman her şey olacak. Bunlar ola dururken kendine odaklan, birşeyler okuz çalış, dinle, gez
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇabalarsan, azmini gösterir gerçekten efor sarf edersen nasip eder. Ama namazdan da yüz çevirme. Elinden geldiğince vakti giren namazı kıl
14 Yorumla
Soran+1 yılİşte hep kılıp bırakılıyorum sen klıyotmusun
Cevap sahibi+1 yılelhamdüllillah evet alarm kurmaya ne dersin? veyahut ezanı duyar duymaz abdest alıp namaza durmaya?
Soran+1 yılTamam devam ediyorum ama en fazla 2 gün sürüyor bazen başıma olaylar gelince birden kopuyorum
Cevap sahibi+1 yılsence neden? mesela eski lezzeti alamadığından mı şeytanın vesvesesinden mi sebebi ne olabilir
+1 yılher şey o değil. Ülkemizde haramı günahı bilen ama tek eksiği beş vakit namaz olan bir sürü işleri yürüyen insanlarımız var. İşlerinin yolunda gitmemesi imtihan bir sınav olabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte o sınavı nasıl geçeriz
- +1 yıl
İsyan etmeyerek sabrederek üstesinden gelerek.
Namaz kılmamak tabii insana zarar verir, işler ve dua kabulunun kalitesini kötü etkiliye bilir. Ama sırf Allah namaz kılmayanın hiç bir duasını kabul etmemek üzere ona taktı gibi de düşünmek doğru değil. Eger kişinin gerçekten iman etmeye niyyeti varsa, Allaha adım adım yaklaşıyirsa, Allahu teala ona yardım eder
00 Yorumla
+1 yılİman öyle bir konsept değil, sen öteki taraftan almak için bu tarafta ibadet edersin. Burası senin imtihanın.
016 Yorumla
Soran+1 yılYanlış biliyorsun bazen hayatımızda ne ladar dua edersek edelim birşeyler yolunda gitmiyorsa kendimizide sorgulamak lazım Allah sormazmi sen beni hatırlıyormuydun sana vereyim
- +1 yıl
Allah'ın takdirini mi sorgulayacaz gece gece gerçekten:D Size kim öğretiyor bu zırvalıkları vallahi anlamıyorum ki :/
- +1 yıl
Dünya'nın en zenginleri California'da yaşıyor. Çoğu İslam'a bile inanmıyor ama hepsi varlık içinde yüzüyor işte Havuzlu villalar, kapılarında Bugattisinden porsche'una sıra zincir spor arabalar. Hiçbirinin de öyle imanlı falan olduğunu düşünmüyorum. Madem Allah bu dünyada da adalet sağlıyor, neden iman eden toplumlar ekonomik olarak bu kadar gariban vaziyetteler?
- +1 yıl
Ne adil bi yaratıcınız varmış, çoğunlukla iman etmeyene veriyor anasını satayım...
- +1 yıl
Gidin inandığınız kitabı iyi okuyun. Allah'ın kime neyi ne kadar vereceği de kendi takdiridir, sorgulamak da kimsenin haddi değildir. İmanını da ahiretteki sonsuz hayatını cennette geçirebilmek için sergilersin. Vesselam.
Soran+1 yılAbi rengini belli edermisin sen gavurmusub Müslüman mı
- +1 yıl
İnandığını iddia ettiğin şeyi senden daha iyi bilen biriyim, gerisi seni ilgilendirmez.
Soran+1 yılTamam ben aslında duam kabul olsun diye değil bu kadar ters gidiyorsa her şey Allah beni uyarıyormu böyle olmasa insnalar doğru yu bulamaz ya
- +1 yıl
Doğru yol derken? Canım benim imtihandasın diyorum. Sana sınav olurken birisi nasıl ki cevapları fısıldamıyorsa hayatta da aynı, kendi bilgin ve imanınla dolduracaksın amel defterini. Öteki tarafta sorguya çekildiğinde de görürsün artık kaç doğrun kaç yanlış olduğunu. Bir tane kitab-ı mukaddesiniz var sorumlu olduğunuz, üzerine çalışmak bu kadar zor olmamalı ;)
- +1 yıl
Kitab-ı mukaddesi genel adlandırma zannediyordum yanlış hatırlıyormuşum, orayı düzelteyim. Sorumlu olduğun tek bir kutsal kitap var özetle :)
- +1 yıl
Ha ölünce görecez hepimiz kimin neyin haklı olup olmadığını, bu yüzden tercih senin güzel kardeşim.
Soran+1 yılPesmi edeyim istemekle
- +1 yıl
İstemeye devam et, dediğim gibi takdir onun. Nasibinde varsa verir, yoksa vermez.
- +1 yıl
Ne istiyorsun ki ayrıca bu kadar, hayırlı, vefalı, namazında niyazında imanlı müstakbel bir eş adayı mı?
Soran+1 yılHem o hem başka bir şey
- +1 yıl
Konuşmak istersen kapım açık kardeşim. Hakkında hayırlısı olur umarım.
Sen bu kafayla cinci hocaya gidip neden allah beni sevmiyo deyip iki dua oku soyun diyecek allah seni sevecek yavrum
06 Yorumla
Soran+1 yılSen saadete gel ne demek istiyorsun
Soran+1 yılBen Kuran mealine göre gidiyorum evlat
Soran+1 yılHocalara gitmiyorum cahil git bir gözlük tak sonra gel oku ben kuran ayetlerini kendim zaten okuyabiliyorum Müslümanlık nedir öğrendik küçük yaşta kuran okuyarak
Yahu namaz öteki dünyadan bir şey istemek için kılınmıyor muydu?
07 Yorumla
Soran+1 yılDayı senin uykun var galiba şekerin falan düşmuş uyu
Soran+1 yılNamaz ibadet borcumuz yani ama aynı zamanda Allah ile konuşmaktır dua her şekilde yapılır ama namazda Allah a daha yakın olur kul
Soran+1 yılAllah zaten bana gelin benden isteyin diyor senim benim gibi düşünmeye ihtiyacı yok o zaten yaradan biz ondan yardım isteriz dua etmek bu yüzden zaten
Soran+1 yılNe alaka zaten namazida kılmak istiyorum yazıda fark edersen utandigimida dile getirdim çok kez başlayip yaşadığım sorunlardan dolayı odaklanamadigimi söyledim
+1 yılKoskoca kainatın sahinin senin eğilip kalkmana neden ihtiyacı varki
02 Yorumla
Soran+1 yılBoşuna dil dökme imanımi sarsamazsin
- +1 yıl
😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanki namaz kılınca çok değişiyo. Ben artık ne dua ediyorum ne namaz kılıyorum. Dinden soğudum
02 Yorumla
Soran+1 yılSeni soğutan ne oldu
Cevap sahibi+1 yılŞöyle düşünsene. Bir anne bebeğine ilgi ve sevgisini yalnızca ağlayınca mı göstermeli?
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru namaz kilanlarw verio her turlu hakka da giriolar ama namaz kiliolar
04 Yorumla
Soran+1 yılNey
Cevap sahibi+1 yılIyi geceler
Soran+1 yılTürkçe dersini çalış bidahakine
Cevap sahibi+1 yılBidahakine haklisin
+1 yılRahmeti büyük. Sonsuz.
10 Yorumla
+1 yılNamaz dinin direğidir.
10 Yorumla
+1 yılDoğru istemesini bilmiyorsun belki
06 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
Yanlış dua ediyorsun belki
Soran+1 yılHayırlısını istiyorum
- +1 yıl
Öyle söylenmez
Soran+1 yılNasıl söyle işte
- +1 yıl
İyi olsun güzel olsun demek daha doğru
+1 yılSen alacan allah vermez
02 Yorumla
Soran+1 yılHirsizlik sana yakışır evladım
- +1 yıl
Ne alaka aw kjdjfndh
+1 yılYıllardır kılmıyorum bir sorun yok..
053 Yorumla
Soran+1 yılİşte bundan kork Allah seni sevmiyor
- +1 yıl
Duygularımız karşılıklı olabilr xhsuxhsyx
Soran+1 yılYazık şimdi kendimi daha iyi hissettim bazen kötü biri olduğumu sanıyordum senin gibileri gördükçe şükür ediyorum.
- +1 yıl
Kötülük çok değişik bir kavramdır. Kime göre neye göre. Bu kısacık yerde kötülüğün ne olup olmadığını tartışamam.
Soran+1 yılSenin beynin yıkanmış kalbin körelmiş ne dersem deyim sen bildiğini okiycaksın İlyas salman gibi felç geçirip sonra İman edeceksin aklınız o zaman başınıza geliyor anca
- +1 yıl
Senin elindeki teknolojileri üreten insanlarin cogu ateist, bilime katkısı olan insanların çoğu ateist. Bu insanların hepinizden çok katkısı vardır dünyaya. İman eden ne yapıyor ki? İman etse ne olacak sahte sevgi gösterisi yapsa ne olacak? Beni yaratana teşekkür etsem ne olacak ki? Eline ne geçecek kucucuk insanlarla kendini tatmin mi edecek?
- +1 yıl
Tanrı varsa bunlarla uğraşmaz.
- +1 yıl
@Pelin243 Elbette İslama inanan insanlar olmus ama tutup ben İslama inanan kötüdür demiyorum fark ettiyseniz. Ama bu kadın ben inanmıyorum diye bana kötü deme hakkı buluyor. Ben de diyorum ki birsuru bilim insanı ateist kotu mu seyler yaptılar? Gayet de çoğu ateist ve çok da katkıları oldu dünyaya.
- +1 yıl
Haritacılık
İslamın, insaların coğrafi anlamda da bilimsel olarak çok önceden elle tutulur veriler elde etmesini sağladığını bir çok kaynakta görebiliriz. Kaşgarlı Mahmut, Japonya'yı gösteren, bilinen en eski dünya haritasının da sahibidir. Ayrıca İdrisi'nin de tam 7 asır önce bilinen en benzer dünya haritasını çizdiğini ve uzun süre bu haritanın geçerliliğini koruduğunu söyleyebiliriz.
Kağıt
Kağıdın, asırların ötesinden ilim ve medeniyet mahsullerini taşıması ne kadar hayatidir. Kağıt, beşer aleminin asırlarca hizmetinde bulunan en büyük vasıtalardan biridir. O olmasaydı dünü bilemezdik, yarını etkileyemezdik. Kağıdı icat ve imal etmek suretiyle Müslümanlar tarihi bir miras bırakmışlardır.
- +1 yıl
Matbaa
İslam aleminde ilk kağıt imalathanesi miladi 794 tarihinde Bağdat'ta açıldı. Daha sonra Araplar tarafından Sicilya ile İspanya'ya sokuldu. Oradan da İtalya ve Fransa'ya geçti... Bu yeni icat her gittiği yerde kitap faaliyetini kolaylaştırdı. Will Durant, "Histoire de la Civilisation L'age de la Fol" isimli eserinde İslam bilginlerinin kitaplarına atıfta bulunmaktadır:
"(Meşhur tarihçi) El'-Vakidi öldüğü zaman, 600 sandık kitabı kaldı, bunların her biri, iki kişinin taşıyacağı kadar ağırdı... Sahip İbn İbad gibi bilginlerin, tekmil Avrupa kütüphanelerinde bulunanların toplamı kadar kitapları vardı." - +1 yıl
@Pelin243 Araştırmama gerek yok bildiğim şeyleri araştırmam. Ama siz bence bilmediğiniz seyler hakkında çok konuşuyorsunuz. Hiç bir dini araştırınız mi mesela tek tek incili tevrati okudunuz mu? Ya da diğer inançlar hakkında ne kadar bilgilisiniz bu çok önemli ben cevabı biliyorum. Gerek yok konuşmaya bxushx
- +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan
misal bir hastaneye gittiniz karşılaştığnız doktor çok kötü davrandı size siz dermisiniz ya bu tıp kitapları kaldırılsın hastaneler kapatılsın siz dersiniz ki ben doktorumu değiştiricem - +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan
yanlış yerden yanlış birinden veya bir yerden aldığınız bilgiler islamı kötü yapmaz kaynağınız yanlıştır - +1 yıl
aa mesajlar kapalı
Soran+1 yılSen kendini bu kadar değersiz görüyorsun işte senin düşüncen şu milyonlarca insan arasında benim kul olmamammi görülecek bir yaradan varsada böyle olur gibi düşünüp vicdanını rahatlatıyorsun Allah o milyonlarca insanı tek tek yaratmış padişahim diyenler kralim diyenler ne oldu hepsi öbür tarafa gitti. Öbür tarafta torpil yok ha gidip düzeltim geri gelim demek yok
- +1 yıl
@Pelin243 ben bilim insanlarını örnek verme sebebim öylesine idi. Kimin ne olduğunu biliyorum saydığınız isimleri bilmeyen cahildir zaten? Ben ne zaman İslama inanan bilim adamı yok gibi bir şey dedim de siz bunları yazıyorsunuz? Yani ben öyle bir ifadede bulunmadım ki ne anlatıyorsunuz? Bu kadın ateistlerin hep kötü olduğunu falan sanıyor galiba oradan örnek vermek istedim kullandığı telefona kadar ateist uretiyor. Ama sorsan hepsi kötülük yapıyor. İnanmıyor diye bir insan kötü olamaz.
Soran+1 yıl@Pelin243 kardeşim ben buna yanlış bir şey demedim kendi vicdanıni rahatlamak için uğraşıyor
- +1 yıl
Ha öldükten sonra da karbon dongusune karışıp yok oluyorsunuz. Bilime inanın birazcık gözünüz açılsın ya. Bilinmemezlikten korktuğunuz için cennet cehennemi uydurmussunuz. Bilinmeyenden toprak olmaktan bu kadar korkmayın. Yasam bir daha olmayacak bir daha asla yasamayacagiz
. Kabul etmek zor değil. - +1 yıl
- +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan
Ölüm, ruhun bedenden ayrılma olayıdır. Ölen ruh değil, bedendir. İnsan ise asıl olarak ruh demektir. Beden onun hanesi yahut elbisesi hükmündedir. Elbisenin değişmesiyle, yahut parçalanması, yok almasıyla kişinin varlığına bir zarar gelmez. Bu dünya hayatında bize bu bedeni giydiren ve kainatla olan münasebetimizi böylece kuran Rabbimiz, bizi bu alemden göç ettirdiğinde ruhumuzu bu elbiseden ayırmakta, bu binadan çıkarmaktadır. Berzah dediğimiz kabir hayatından sonra, insanlar ebedi bir hayat için yeniden diriltildiklerinde, yani ruhlara o aleme uygun bedenler verilecektir.
Ölüm yokluk değildir. Hiçlik değildir. - +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan
yanlış anlamayın sizi sorgulamıyorum doğruları göstermeye çalışıyorum burada bir kavga kazanma konusu falan yok bu soruyu soran kişi umurumda değil ben size diyorum
Soran+1 yıl@Pelin243 tamam orada kötü demek istediğim hataydı ama zaten bunlar böyle mesela biri çıksa eşarp li sekilde günah işlese işte Müslümanlık bu derler boşuna dil dökme
Soran+1 yılÖzür dilerim ama benim agzimdan kötü kelimesi çıktı diye İslam'la karistirma bende senin gibi bir insanım tamam kötü diyerek hata ettim özür dilerim
Soran+1 yıl@Pelin243 böylemi örnek oluyorsun kötü dedim diye kötüye kötüylemi cevap veriyorsun bence sende sus
- +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan
eğer ölüm bir son olsaydı yaşamın hiçbir anlamı olmazdı bu dünyada ki amacımız ne olurdu ozaman ya da kimsenin görmediği bir yerde bir kıza tecavüz edilse kimseler yok bunun hesabını kim sorucak allah bizi yaratıp dünyada bir son için uğraşmamızımı istiyor misal diyelim ki ben sizi çok seviyorum ve evime davet ediyorum en sevdiğiniz yemekleri yapıyorum en güzel içicekleri börekler çörekler iişte sonra sizi alıyorum balkondan aşağı atıyorum bu yaptığım çok saçma abes olmaz mı madem sizi aşağı atıcaktım neden bu kadar uğraştım yedirdim içirdim allahta insanı yaratmış ısınsın diye güneşi korunsun diye atmosferi milyonlarca nimet say say bitmez en sondada ölünce hereşy son bulsun sizce çok abes değil mi - +1 yıl
@Pelin243 Öncelikle sizin tanımladığınız yani bedenden cikip giren bir ruh yok. Ruh canlılığın kaynağını çözemeyen atalarımız tarafından geçici olarak açıklama sağlamak için uydurulmuş bir kavramdır. Canlılık, kimyasal maddelerin, entropi artışına direnmek için bir iç organizasyon oluşturması demektir. Hiçbir şekilde doğa üstü bir varlık/güç tarafından canlılık kontrol edilmez. Hatta buna çok güzel bir deney örneği vereceğim. Craig Venter tarafından yapılan deney " Craig Venter artificial cell " adı altında bir çok videosu bulunmakla beraber yayımlanan makaleler de mevcuttur. Araştırmacılar sentetik olarak bir genom yarattılar. Daha sonra ise kendi genomu çıkarılmış bir bakteriye, yapay olarak üretilen genom aktarıldı. Eğer canlılık, ruh gibi doğa üstü bir varlık ya da güç tarafından kontrol edilseydi kesinlikle bu canlının hayatta kalması beklenemezdi. Ama bakteri, genomunun değiştiğinin farkına varmadan hayata döndürülmüş oldu. Demek oluyor ki ruh yok.
- +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan
Ruh için şu tanımlar yapılır:
“Can. Canlılık. Nefes. Cebrail (as.)...”
“Bir kanun-u zîvücud-u haricî, yani hariçte müstakil bir varlığı bulunan bir kanun."
“Emir âleminden olup, beden ülkesini idare etmesi için kendisine müstakil bir varlık verilen bir kanun. Bedenden ayrılınca da varlığını devam ettirebilen lâtif bir cisim.”
Bazı insanlar Peygamber Efendimize (asm) ruhu sordular. Cevap vermeyip, vahyi bekledi. Gelen ayet gayet netti: “o, rabbimin emrindendir, de.” Ruhun varlığı tasdik ediliyor, fakat mahiyeti açıklanmıyordu. Çünkü muhatapların söyleneni anlamasına imkân yoktu. Akıl, “emir aleminden” olan bir varlığı kavrayacak kapasitede değildi.
“Emir alemi” ölçüden, tartıdan, şekilden, renkten uzak varlıkların dünyasıdır. Maddeler için söylenen uzun, kısa, mavi, sarı, yuvarlak, düz, ağır, hafif gibi kelimelerin o alemde karşılığı yoktur. Ölçülere mahkum akıllar, ölçülemeyeni nasıl anlasın?
Ancak o, mantık ölçüsüyle her eserin bir ustaya delalet ettiğini bilir. Böylece kâinat denilen o muhteşem eserden hareketle yaratanı tanır. Yine o, öznesiz fiil olamayacağını kabul eder. Bu yolla, bedeni harika bir tarzda idare eden, fakat göz ile görülemeyen bir özün, yani ruhun varlığını tasdik eder. Zaten kendinden beklenen de budur.
Hadiste “Kendini bilen rabbini bilir.” buyruluyor. Bir büyük mütefekkirimiz de, “Ey kendini insan bilen insan! Kendini oku...” diyor. Şu halde, insanın kendini tanımaya çalışması şart. Kendimizden giderek ona ulaşacağız!
Soran+1 yılTamam canım kısacası sen bir mikropsun
- +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan
Nur Külliyatı'nda, ruhun bekası ifade edilirken şöyle buyrulur:
“Ruh ise tahrib ve inhilâle maruz değil. Çünkü basittir, vahdeti var.” (Sözler, Yirmi Dokuzuncu Söz, s. 515)
Buradaki “basit” kelimesi, terkip olmama demektir. Gerçekten de insanın ruh dünyası ayrı bir âlem. Terkip değil, fakat nelere sahip değil ki!.. Ama, bu çokluk onun vahdetini, birliğini bozmuyor. Ondaki akıl, hafıza, duygular ve his dünyası ne bedenin organlarına benziyor, ne de kimyevî bir bileşimin unsurlarına... Bunların müstakil bir şahsiyetleri yok. Tek başına bir akıl, yalnız kalmış bir irade, sahipsiz bir hafıza düşünebiliyor muyuz?
Soran+1 yılBir kanıtta sunmuyor anca tekrar ediyor yok bu yok şu ölünce anlarsın ruh var mı yokmu bence sen eğer içinde biraz olsun küçük bir yerde bir inanç varsa yani yaradani bulmak istiyorsan sürekli dua et ve onu bulman için işaretler iste dua et yani doğru yolu bulmak için
- +1 yıl
@Pelin243 Çok üzülerek söylüyorum ki bilimsel olarak bir deneyi öne surdum ve ruhun olmadığı açık acik görülüyor psikolojide de ruh tanimlayamadigimiz zihinsel olarak düşündüğümüz düşünce davranış biçimleri vs. olarak geçiyor. Psikolojideki tanımını somut olarak konuşabilirsiniz. Ama diğer bedenden çıkan geri giren ruhu bilimsel olarak kanıtlayamazsınız. Buna çok güzel bir deney örneği verdim ama bakmadınız bile. Muhtemelen bilmiyorsunuz bilmek istemiyor olabilirsiniz buna bir şey diyemem. Ama cevap verdiğiniz ve bildiğiniz sey Rabbım böyle diyor hadis böyle diyor. Biz de biliyoruz ne dediğini hadisin yani bu şekilde olmaz bu sorulara yanıt. Genel olarak diyorum yanlış anlamayın böyle bir cevap verirseniz eksik kalır. Çünkü ben ve benim için gibi insanlar sadece bilime inanır ve bilim yoksa ben de yokum derler.
Soran+1 yıl@Pelin243 ya kadın Allah'ı sevmiyorum dedi yorumların başına git kadın ısrarla senin bir yaradanin yok diyor ne dememi bekliyorsun demiyorki bana doğru yolu göster seni çürütmeye çalışıyor dm
- +1 yıl
Soruyu soran kişi noldu canım değerlerine laf mı geldi çok mu üzüldün de bana mikrop diyorsun asil senin gibi insanlar parazit bilimden yoksun insanlar. Ama pelin gibi hanımefendi insanlar iyi ki var ki bir seyleri tartışabiliyoruz.
- +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan
size çok sevdiğiniz bir kaynakla geldim islamla bir ilgisi yok alın size bilimle islamı kanıtlıyor bilmin şu an açıkladığını 1500 yıl önce islam söylemişti zaten
Soran+1 yılTamam canım ben parazidim Allah sana doğru yolu göstersin inşallah tez zamanda
Gizli Üye(25-29)+1 yılNamaz kılanlarada vermiyor merak etme
013 Yorumla
Soran+1 yılİmtihan dünyası burası namaz kılıp huzursuz birini gördünmü
Cevap sahibi+1 yılSize böyle diyerek kandırıyorlar çocuk yaşta imtihan dünyası falan yok bütün müslümanlar huzursuz dayatma ve korkuyla sizi korkutuyorlar
Soran+1 yılBen etrafta gördüklerimden dolayı değil ben küçük yaşta Kur'an'ın anlamını mealini okuyarak düşünüyorum bunları insanlara göre değil. Ayrıca kuran okumus biri bilir bu dünyada imtihan olunduğunu peki sana şöyle soyliym kaza geçiren birinden hiç acı çektim dediğini duydummu genelde o an bayıldım hatırlamıyorum diyor. Birde biz neden bebekligimixi hatırlamıyorux en son 5 yaşıni hatirlarsin o zaman çektiğin yere düşme acısını bile hatırlamıyorsun belkide gördüğümüz bizi yanıltıyor belki hiç acı çekiyorlar Allah izin vermiyor buna
Cevap sahibi+1 yılBu yaşadığın durumları Allah'a neden bağlıyorsun sen kurana hakim misin dinler dayatmadır çok az kişi kendi tecihi ile başka dinlere ya da tanrılara inanır senin ailen Müslüman olduğu için sana kuran okutmuşlar sen İsrail de doğusaydın musevi olacaktın Roma da doğsaydın Hristiyan olacaktın ailen e göre dinin var bunların hiç biri Allah ile alakası yok bir bebek doğduğunda hatırlamaz çünkü hafızası o kadar gelişmiş değildir hafıza insan bedeni büyüdükçe gelişir yani bunun tanrıyla hiç bir alakası yoktur bilimde ara bütün cevapları dünyanın oluşumunu böyle nreden geldiği belirsiz kitapları okuyup aklınızı oynatıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılBir de Tanrının dini olmaz
Soran+1 yılSana göre bir atomdan oluştu her şey peki neden herkes bir böcek olmadı ya da bir balık ya da bir hayvan? Neden türüne göre her şey tamda bulunduğu yere uyumlu kusursuz? Bunu açıkla
Cevap sahibi+1 yılYani bunlar olmadı o zaman Allah var diyorsun öyle mi? :D
Evrim biyolojisine dayanarak, organizmaların çeşitliliğinin ve uyumunun arkasındaki temel prensipleri anlamak mümkündür. Evrim, canlı organizmaların zaman içinde genetik materyallerindeki değişiklikler sonucu ortaya çıkan ve türlerin çeşitlenmesine neden olan bir süreçtir. Bu süreç, çevresel faktörlerle etkileşim içinde olan organizmaların uyum sağlamasına ve doğal seçilimle evrimleşmesine yol açar.
Soran+1 yılSende yazarken celiskidesin bu kadar kusursuzca olmazdı işte anlamıyorsun bunu. Mesela yoğurt nasıl oluşur insan kuvvetiyle çünkü kendi kendine süt yoğurt olmax demi ama ondada birsuru yapı var olusabilirdi ama bir kuvvet gerekti? Mesela ilk insanlar taş devrinde yaşıyorlardi zamanla dünya değişti evler inşa edildi yaşam alanları v s bir kuvvet gerekti demi?
Cevap sahibi+1 yılKanka bunların hepsinin cevabı var gökten gaipten bir el bunları yapmıyor bunlar hepsi masal Sümerlerden gelen masallar bu masallar sana anlatılan büyüklerin masalı sende araştırmadığın için ne denilmişse inanmışsın hiç bir şey kusursuz değil insan ve dünya kusurlu sen bir kuran-ı aç ne diyor kuranda kalbi düşünme organı olarak görüyor biliyor insan oluşumunda da sırt kemiğinden yarattım diyor
Yoğurt örneğini ele alalım: Evet, doğada süt kendi kendine yoğurt oluşturmaz. Ancak, binlerce yıllık evrim sonucunda mikroorganizmaların doğal olarak var olan bir süreci kullanarak sütü yoğurda dönüştürebildiğini görebiliriz. Bu durumda, insanlar bu süreci keşfetmiş ve kontrol altına almış olabilirler, ancak aslında bu süreç kendi başına var olan bir olgudur.
Benzer şekilde, insanlar zamanla evrimleşen toplumlarını inşa etmişlerdir. İlk insanlar taş devrinde yaşamış olabilir, ancak zaman içinde çeşitli nedenlerle, güvenlik, barınma, yiyecek temini gibi ihtiyaçlarını karşılamak adına yeni şeyler keşfetmiş ve geliştirmişlerdir.
Bu noktada, doğa olayları ve evrimsel süreçlerin insan müdahalesi olmadan da var olduğunu kabul edebiliriz. Ancak, insanlar bu doğal süreçleri anlamış, kontrol etmiş ve kendi yaşam şartlarına uygun hale getirmişlerdir. Yani, doğanın kendi içinde var olan süreçleri insanlar bu süreçlere müdahale etmeden önce de mevcuttu, ancak insanlar bu süreçleri anlamış ve kullanmışlardır.
Soran+1 yılTamam kardeşim öldüğünden o zaman gerçeği görürsün tartışmayı kapatıyorum
Cevap sahibi+1 yılÖldüğünde insan hiç bir şey göremez vücudu neyden gelmişse ona gider
Soran+1 yılYukarda bir kac şey yazdım oku
Cevap sahibi+1 yılBen yazdıklarına cevap verdim senin anlattıklarını Yahudilerin eski masalları Allah dediğin mekke de duran el ilah putu puta dua ediyorsunuz el ilah kelimesinden Allah olarak çevrildi sen araştır google da el ilah yaz bak ne olduğunu göreceksin kutsal dediğiniz kitapta Kur'an da necm suresi 19 20 21 ncı ayetlerinde el lat el Uzza bunlar geçiyor Muhammed bu putları şifacı tanrı olarak kabul ediyor putlarla antlasma yapıyor Tevbe suresi ilk 5 ayetinde ise putlarla yaptığı antlsmayi bozuyor o putlari da kırıyor el ilah putu yani Allah ay tanrısı el lat el Uzza bunlar el ilah in kızları yani Allah'ın kızları geçti artık geçti devirde artık yapay zekâya geçtik bilim teknoloji hat safaya ulaştı hayla bu Yahudi masallarıyla uğraşma
+1 yılAllah var mı ki versin?
042 Yorumla
Soran+1 yılNeyden varsin nasıl oluştun peki
- +1 yıl
Babam annemle birlikte oldu ve oluştum
- +1 yıl
@RohanlıTheoden Burası 18 yaş altı için uygun değil.
Soran+1 yılİlk insan?
- +1 yıl
29 yaşındayım ne 18 yaşaltı?
- +1 yıl
İlk homo sapiens Afrika'dan dünyaya yaklaşık 70 bin ila 100 bin yıl önce dünyaya yayıldı
Soran+1 yılHahahhahahaha cidden komiksin peki nasıl bu kadar garip bir sekilde görmek için gözler düşünmek için beyin duymak için kulaklar yürümek için ayaklar nefes almak için ciğerler bu kadar kusursuz nasıl oluşabilir?
- +1 yıl
Kusursuz mu? Bir dünya hastalık var. Sırf şanslısın diye bilmiyorsun. Down sendromlu olanından tut eksik kollu ve bacaklı olanlar bile var hatta daha kötüleri bile var.
Soran+1 yılYav arkadaş senin mantığın nasıl bir mantık o içindeki ruh olmazsa sen hiçbirşeysin ! Niye herkrs kelebek ya da böcek olmadı çeşit çeşit oldu ve niye herkes dünya üzerinde değilde karada ve suda hatta çölde her yere uyumlu olarak olmuş niye güneş ay görevini kusursuzca yapıyor ya bir mantıklı ol Eşhedü enne İlahe İllallah ve eşhedü enne Muhammeden Abduhu ve Resuluhu
- +1 yıl
Kızım aç bir iki araştır evrim nedir, doğal seçilim nedir :) kuran okuya okuya senin beyne kan gitmiyor :)
Soran+1 yılEvrim yok demiyor kuran ama evrimi senin sandığın gibi yorumlamiyor. Sen sadece got korkusundan uzerine düşünmüyorsun ama eğer biraz adamlık varsa açar Kurani okursun mealini baştan sona
- +1 yıl
İlahiyat mezunuyum, medrese eğitimi aldım hatta zamanında yurt hocalığı yapıp namaz bile kıldırdım ben. O kuranı defaatle okudum ben efendi! Emin ol senden çok daha fazla cesurum ben! İslam'ı da senden çok daha iyi bildiğim kesin. Ben sorgulayarak ve araştırarak dinden çıktım ve iyi ki de çıkmışın. Yazık olan 24 seneme oldu.
Soran+1 yılŞeytan da bir melekti oda yoldan çıkti benxer şeyler bazen Allah hristiyan bir ülkede en Avrupai insana müslümanlik şerefi verir çünkü o kişi araştırır doğru yolu bulur. Kimisiide sen iste... Üzüldüm sana ama sormak istiyorum seni bu yoldan çeviren nokta neydi
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerimin kendisi oldu. Arapçasını okuyordum ama mealini ve Türkçesini okumuyordum. Sorgulamadan okuyordum. Sonra Türkçesini de okumaya başladım mantık hataları buldum. Bunların Kuran'da ne işi var dedim iyice araştırdım hatta tefsir kitaplarına bile baktım ama ortada yanlış yoktu zira kitabın kendisi yanlıştı.
- +1 yıl
O zamana kadar anlayarak okumuyordum. Ne yazdığını bilmeden ezberlettiler anca. Şimdi çok şükür doğru yolu buldum. Siz şu an beni anlamıyorsunuz önemli değil ama zaman beni haklı çıkartacak. Yakında teknoloji bütün dinleri yavaş yavaş bitirecek. İnsanlar uzaya gitmenin , Mars'ta koloni kurmanın yollarını arıyor. Yeni din veri olacak ve veriye hükmeden dünyaya hükmedecek. Tüm dünyada bir yapay zeka yarışı var. Zaman dinleri öldürecek bunu belki görür belki görmezsiniz ama torunlarınız muhtemelen görecek.
- +1 yıl
Ya valla sıkıldım :) hay yorum yapmaz olaydım ulan cehaletinizi kusacak beni mi buldunuz? Gidin az okuyun araştırın. Ayrıca ben ateist değilim ağnostiğim yani benim inancıma göre tanrı varda olabilir yokta olabilir bilinemez. Ama allah diye bir şey yok bunu biliyorum.
Soran+1 yılKonuya biraz farklı ama yine konuya gelecek bir şey paylaşmak istiyorum ben çok kötü şeyler yaşadım ve o zamanlar din ibaedetleri tamamen ekmiştim sonra uyurken rüyama biri geldi beyaz bir şey giymiş başında takke gibi bir şey vardı ve elinde arapca bir şey vardı bana okutturdu bunu her zaman oku diye tam hatırlamıyorum ama net okuyordum rüyadada kuran bildiğim icin ama daha önce hiç okumadığım birşeydi ve okuyordum sonra uyandım hemen hocalik yapan bir akrabama attım o anda tam dilimdeydi o arapça cümle ve anlamını sordum çünkü ben bilmiyordum anlamı sabret Allah sabredenlere beraber miş ve sonra kelimelerini araştırınca öyle çıkmıştı buna yorumun ne
Soran+1 yıl@İNSANÜYE ben şüpheye dusmeidgim için bu soruna bir cevap verme gereği duymuyorum
- +1 yıl
Valla bir tanrıya inanacak olsam göktanrıya inanırım arabın Allahına inanmam. Arap puta taparken Türk göklere bakıyordu. Buda benim inancım.
Soran+1 yıl@İNSANÜYE pardon yanlış anladım seni
- +1 yıl
Yani söyledikleriniz çok değişik değil mi Arapça bilmiyorsunuz ama tuhaf bir şekilde ağzınızdan ruyada gordugunuz sadece 1 kez duyduğunuz cümle çıkıyor birden. Eğer Arapça bilmiyor iseniz çok tuhaf cunku ben nedense Rusça ruya bile görsem cümleyi açıklayamam. Çünkü Rusça bilmiyorum?
- +1 yıl
@hicbilemiyorumaltan ooo kimler gelmiş :) hoş geldin arkadaşım da bunlar anlamaz boş ver :)
Soran+1 yılBak kardeşim Peygamber efendimize dusman kesilen yine zamaninca amcası oldu demi o zamanlar Araplar çok zulm etti Peygamber efendimize a. s birine bakarak İslami kötüyemezsin şimdi sen Gazze ile Lübnan araplarini bir tutma Gazze ye bak Allah yolunda can verdiler Kudüsu terk etmediler ama müslümanim diyen münafık ve müşrikler izlediler iman ile paranın kimde olduğu hiç belli olmaz bu yüzden lütfen bazı topluluğun yanlişlari ile adım atma mesela Medine'de çok sapık araplar var Arap demek seçilmiş insanlar demek değil onlarda bizim gibi imtihandalar herkes karşılığını görecektir
- +1 yıl
Ben sahabe dönemini de biliyorum ve siyer-i nebi yani hz Muhammedin hayatını da okudum. Size bahsedilen peygamberle Kuran'daki peygamber farklı kişiler. Emeviler islamı siyasi propaganda için nasıl değiştirdiler ve yozlaştırdılar sen bunu bilir misin? Bilmezsin :) git araştır sonra tartış benimle. Senin dediklerini zaten biliyorum ben.
- +1 yıl
@RohanlıTheoden arabın Allah'ı diye bir şey yok 😃
Müslüman'ın Allah'ı var.
En iyi peygamber neden araplara geldi? arap milleti kadar igrnc bir millet yoktu Allah araplar düzelsin diye en iyi peygamberi onlara gönderdi o zmnlarda ölen kız çocuklarıni kim kurtardi? sen şuna arabin Allah'ı deme. o kadar araştıran biriysen sana bir kitap tavsiye edeceğim Tolstoy'un Hz. Muhammed kitabını da oku. Ve iğrençcccc arap kültürüyle Müslümanlık dinini bir sanmayın. Neyse herkesin kendi dini kendi fikri ama insanlara durup durup Allah yok demeyin yoksa size yok. İnanlara saygınız olsun bari. 14 yaşında dinsizliği havalı sanan veletler gibi allah yok allah yok demeyin.
Soran+1 yılHe canım öyle gotunu kurtaracaksin öylemi sonra Allah i görünce ama ben inaniyordumda diyeceksin haşa sana torpil geçecek bu kadar basitsin
Soran+1 yılSen Kuran da yazılanı değil bence farklı şeyler okumuşsun İslami temsil eden tek kitap Kuran bidaha araştır
Soran+1 yılİncil tevrat tamamlanmamış kitaplar tek gerçek kitap Kur'an
- +1 yıl
Arabın Allahı el ilah putundan türemiştir. Ve zamanla el ilah allah olmuş. El ilahın karısının ismi hübaldır. Ve 3 tane kızı vardır. Lât, Menat ve Uzza. Bunlar ne mi? Arap mitolojisi 😂 Muhammed el ilah putunu Tek ilah yapıp karısı çocuğu falan yok demiş. Amcası olan Ebu lehep ve Ebu Cehil karşı çıkmış. Niye? Zira Kabe'nin içinde 300 den fazla put var. 300 put adamların geçim kaynağı. Hz ibrahimden beri adamlar hacılara bu putları satıyor. Ekmek teknesi'ni bırakır mı? Aç biraz oku benim dediklerimi göreceksin ama size bunları anlatmazlar :) sizde araştırmazsınız.
Soran+1 yıl@hicbilemiyorumaltan hayır Arapçayi biliyorum ama okunuş olarak rumamdada verilen kağıtta yazılanı okuduyordim ama Arapça'nın anlamını bilmiyorum zaten kuran okuyan bir çok kişi Arapçayı okunuş olarak bilir Ama mealinide okumuslugum var çok kez bu yazılan cümle yine arapca kelimelerdi ama dediğim gibi anlamını bilmediğim bir cümleydi uyanır uyanmaz unutmayayim diye hoca okunusunu ne anlama geldiğini sormuştum
Soran+1 yılSen bunları hangi uydurmadan okuyorsun? Senin bu anlatıklarin Kuran'da gecmiyor bile
- +1 yıl
Ben yatıcam geç oldu. Korkupta kaçtığımı düşünmeyin uykum geldi :) hadi size esenlikler dilerim bol bol sorgulayın ve araştırın byyy
- +1 yıl
Kes çok bilmişliği saygılı ol 14lük velet gibi Instagram reelsinde Allah Allah yok yazan veletler gibi burada boş yapma çok araştırıyorsun en bilgili sensin çok bilmşsin taam ama saygısızin önde gidenisin! 29 yaşında olup ergen kafasından çıkmamak saygı nedir bilmemek işte en utanç vericisi bu olmalı. Ailenin dini de büyük ihtimalle İslamdır git onlara Allah yok de burada şov yapma
Soran+1 yılAllah sana doğru yolu gösterisin diycem ama zaten şeytan gibi yoldan dönmüşsun Allah şeytani lanetledi sanada geçmiş olsun ne diyelim Allah kurtarsın hadi iyi geceler
Soran+1 yıl@hicbilemiyorumaltan neden sustun sana açıkladım hadi buna bir cevabın olsun?
Kur'an okuyan bir insan Arapçayı okuyor zaten ama anlamını genelde bilmedigimiz için meallerini okuuruz yani ben arapça okuyabiliyorum anladınmı o rüyada arapva yazılan cümleyi sesli bir şekilde hatta böyle bildigin evdede sesli şekilde uykuda tekrar ede ede uyandım ve anlamını bilmediğim için düşün yani arapça cümle kurulmuş okuuorsun ama arapça çeviri bilmediğin için doğal olaral ne analama geldiğini bilmiyorsun ilk olarak hoca bir arkadaşa rüya olayanini anlatmafan direk bu cümle ne anlama gelir dedim oda Allah sabredenlerle beraber dedi o kişi arapcayida bilen biri ve bende kelimeleri o zamanda tek tek araştırdım ve öyle çıktı? Hadi yorum yap buna- +1 yıl
Bilinçaltında böyle şeyler dolaştığı için olmus keske biraz ruya nasıl görülür bir araştırsan da şu hale gelmesen ya. Bu şeyleri bilinçaltında çok düşünen biriysen Arapçayı da biliyorsun sonuç olarak olabilir görmen normal. Ha ben yine tuhaf buluyorum cunku ben Rusça harfleri bilsem de rüyamda ne gördüğümü çizemem. Konuşamıyor isem anlatamam yani. Konuşacak kadar Rusça bilmek lazım anlatmak için. Harfleri biliyor isen sorun yok mesela buna tamam derim ama diğer türlü mantıklı gelmiyor.
Soran+1 yılSon olarak bunu yazım bence oku bu senin düşüncene soru işareti olabilir yine burada KS syafasinda biri bir yazı paylaşmıştı kendisi bir ateistmis ve gün içinde yaşadığı bir olayin onu o gün içinde müslüman ettiğini paylaştı bı kişi senin gibi asla inanmiyormus ve bir hastalığı varmış annesiyle yıldan giderken tam hatırlamıyorum hatırladığım kadarıyla yazıyorum birinin onun adıyla ona iyi olacaksın gibi şeyler söylediğini söyledi anneside yanindaymis ve tam arkalarına bakarken adam yok olmuş gemen saniyesinde bunu yaşamışlar ve annesiyle berbaer şok yaşamışlar çünkü adamın ismini alarak söylemiş ona o şeyleri ismini nerden biliyor çok yabancı bir semptte ve arkasını döner donmez kayıp olmuş adam adam onkadar şok içindeydi yazısında bile kalbinin deli gibi çarptığını söylüyorfu. Ve başka bir olay
Bir adamda şunu yazmıştı yine bina benzer bir site orada herk w başından geçeni anlatıyor adam kaza geçirmiş çok ağır bir kaza ve ambulans polisler herkes başına toplanmis ama adam ruhunun bedeninde ayrı vaziyette baş ucunde herkesle beraber bedenini oerisan halde gördüğünü söylüyordu hatta şöyle yazmıştı o kadar kötü bir haldeydiki bedeni asla geri dönmek istememiş herşeyi herkesi görüyormuş kendini yerde görüyormus adama sordum rüya gibimiydi hayır aşırı canlı şekilde olduğunu söyledi herşeyi gördüğünü bedenini yerde ne halde gördüğünü peki sonra ne oldu dedim sonrasini hatırlamadığını söyledi en son gözlerini açtığında bedeninde bir şekilde hastanede bulmuş kendini size göre ruh yokya buna ne diyeceksin
Soran+1 yıl@hicbilemiyorumaltan ya bilinç altıninsenden daha iyi bilmiyorum ben o zmaanlar 1 sene biyunca ibadetten uzak durmuştum ve sık sık kuran oyuan biri değildim ki yemin ederim doğru söylüyorum nasıl aciklimki sana mesela Kürtçe bilen bir çocuk düşün okula giderken Türkçe harfler öğretiliyor ama hala konuşmayı bilmiyor ailesi onunla Kürtçe konuşmuş çünkü harfleri ezberliyor ama hala anlamını ogrenmemis bu örnek geldi mesela ingilizce okumayı biliyorsundur illaki ama anlamını bilmiyorsun oyle düşün? Hoca sana ingilizce yazi okutuyor ama sen anlamini bilmiyorsun okuldafa biz okuyabilirduk ama ablamınibigrenmeye çalışırdik anladinmi acaba?
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Allah'tan her şeyi istiyorum ama namaz kılmıyorum, Allah niye bana versin?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler