İş hayatı zor
Ev hanımlığı zor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkisini de yapmış biri olarak (iş hayatı, ev erkekliği 😊) şunu söyleyebilirim ben; ev erkekliğini zor buldum. Benim bu düşüncem ve tespitim sağlıklı ve genel olamaz çünkü ben dünyanın en zevkli, en stressiz işlerinden birini yapıyorum (Tarımsal Danışmanlık).
Videodaki hanımefendiyi izledim ama bence çok yanlış düşünüyor, sorunu iyi tespit edememiş ve tedaviyi yanlış yerde arıyor hatta sorununu daha kötü yapacak bir şeyi çare sanıyor. Nasıl mı? Şöyle ki ; çalışan bir kadının ev işlerinden muaf olduğu Türkiye şartlarında nerede görülmüş? Tıp doktoru, iş kadını, sanayici ve buna benzer bir kaç çok kazandıran sektör ve meslek hariç ve evinde aşçı, bakıcı, yardımcı ( üçünün toplam maliyeti en az 80-100 bin, bunu ödemek için kazanmanız gerekeni siz düşünün) çalıştıranlar hariç ev işini zaten yapıyorsun. Kadın dışarda çalışıyorsa o evde yemek pişmiyor mu? Temizlik yapılmıyor mu? Çocuklarla ilgilenilmiyor mu? Eşe ilgi gösterilmiyor mu? Çalışıp eve para getirmek bunları yapmaktan muaf yapmaz kadını.
Sorunun cevabı aslında birazda yaptığın işe göre değişir. Bir kadın günde 1+1 toplam 2 saat işe gitmek için ulaşımla cebelleşip, işte 8 saat ayakta ve hastalarla ilgilenen bir hemşire ise; ev hanımlığı daha kolaydır. Bir kadın, uzman doktor ve ayda 200 bin kazanıp çocuklarına özel bakıcı tutuyor, günlük temizliğe yardımcı geliyor ve yemeği çoğunlukla dışarda yiyorsa tabi ki çalışması daha kolay.
Hem çalışıp hem de ev hanımlığını dört dörtlük yapan kadınları taktir ediyorum, insan üstü bir çaba ve beceri bence.
Ev erkekliğiyle ev kadınlığı aynı şey mi peki?
Evde çocuk varsa, ev bekar evi değilde bir yuva ambiyansinda ise benzer şeyler. (daha detaylı yazarım müsait olunca)
Siz bi ara kitap da yazmalısınız müsait olunca 😄
Teşekkür ederim hanımefendi. Yazılanlara olan teveccühü görünce pek heves edilecek bir iş değil ama tavsiyeniz onur verici.
Bu kıyaslamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. İkiside fark etmiyor ve ikisini birlikte yapan kadınlar var. Onların daha zor. Hayat kolay değil ki, insanın laneti çalışmak. Evde de kalsa işe de gitse her türlü çalışıyor. Çalışmak zorunda.
Ev hanımlığı diyorum etrafımdan gördüğüm kadarıyla hiç bi değerleri olmuyor o kadar kötü bi durum ki işte tüm gün evde yatıyor ne yapıyor ki onu geçtim bi erkeğin elline bakıyorlar muhtaç gibi para istiyorlar ki ev hanımları genel olarak cahil insanlar hiç kendilerini geliştirmezler.
Içlerinden biriyle konuştuğumda bana her günün aynı olduğunu ve ölüceği günü beklediğini söylemişti bu üzücü bi durum içlerinden bazıları gerçekten çok dertli kadın hayat hikayesi anlatıyor içiniz gidiyor psikolojik şiddet fiziksel şiddet her türlüsüne uğramışlar kocasının ailesi gazıyla eşini dövenler varmış. Bunları duyunca içim garip oldu ne garip hayatlar var.
Yanlış anlaşılma olmasın 'tüm gün evde yatıyorlar be yapıyorlar ki, hiç değerleri olmuyor' dediğim çoğu insanın böyle düşündüğü genel algıdan bahsediyorum
Cahil bırakıldıkları doğru. Kendilerini geliştirmezler değil geliştiremezler. Öğrenilmiş çaresizlik bu çünkü. Başka türlü bir hayat düşünemezler gördükleri psikolojik ve ekonomik şiddet sebebiyle.
Cevap
35Cevap
Bende bu insanları anlamiyorum... Evde yapacağınız tek şey yemek ve temizlik geriye kalan birsürü boş zamanınız olacak ve kendinizle ilgilenme fırsatınız olacak ha bu çocuk oldukca değişiyor tabii ki... Ama bir yandan ailene bakmak var bir yanda da patron cebi doldursun diye sen sabah akşam emeğinin karsılıgını alamadan agız kokusunu çekiyorsun... Her ikisi de zor.. İkisini de yaşadıgım için ben ev hanımı olmak daha kolay derdim çünkü sadece 3 kişiydik :) ikisi işe gider ben tek kalırdım bu yüzden kolay geliyor olabilir
Hayat zor açıkçası….
Dişarı hayatı bir fırtına gibidir bazen iş dünyası bazı sektörler inanılmaz sert fırtınalı da olabilir….
bu alanda güçlü olmak… iyi bir meslek rahat bir iş ortamı… bulmak çok değerli… sevdiğin işi kaliteli bir ortamda yapmak çok büyük mutluluktur ama dışarısı güvenli alan değil fırtınalı 🌊 dalgalı bir ortamdır…
Güvenli alan evdir …. Evde mutlu olabilmek çok çok önemlidir… Ev oksijen çadırı gibidir… Evde mutlu ve huzurlu olmak altından daha değerlidir…
Coronada gördükle insanlar evinden kaçıyor… bu çok sağlıksız bir durum… ve büyük hastalık…
Ev hanımlığı… yazarlık… homeoffice işler de ev mutluluk vermelidir …. Çok önemli ama çok nadirleimiş bir durum oldu evde mutlu olmak
Aslında 2 side zor ama çalışırken ev hanımlığı biraz daha kolay çünkü hayatında extra bi düzen oluşuyor istemsizce ve yorulduğunu düşünemeyecek kadar yorgun oluyorsun. Eee düşünmemeyi düşlemek kolay mı? Haliyle evde olmak daha zor hem kafa yoruluyor hem beden.
Kadınlar için iş hayatının daha zor ve rekabetçi olduğunu düşünüyorum. Bir evin işleri her gün bir kadının 8 saat aralıksız mesai yapmasını gerektirmez, ancak bunun maalesef bir maddi karşılığı yok.
Maddi de yok, manevi de yok. Akşama kadar evdesin. Ne işin var? derler genelde.
Ben küçümsemiyorum aslında. Evin temizliği, düzeni vs. bunlar önemsiz işler değil, ama her gün 8 saat zaman almaz. Her gün yemek yapılması şart değil mesela, 2 günlük yapılır, ertesi gün de yenir, ne var yani?
Tamam öyle yaparız😄
O zaman "her gün farklı yemek isterim" diyen müşkülpesent erkeklerle evlenmeyiniz.
Ahaha alınlarında yazmıyo o işte😅
ev hanimliginda 7/24 çalışıyorsun. kocan ben çalışıyorum zaten diye herhangi bir sorumluluk almıyor, seni hizmetçi olarak görüyor. eğer öyle bir insansa yani zor. iş hayatında max 12 saat çalışırsın. iyi bir yerde çalışıyorsan emeğinin karşılığı kariyer para olarak geri döner.
Ev hanımlığı daha zordur, çünkü kadın sadece ev de ev hanımı değildir, annelerimizi de görüyoruz, kadınlar evde çocuklarına da bakıyor, misafir ağırlıyor, bazen yatılı misafir ağırlıyor, çocukların ödevleri, yemek işi ve bunu hergün yapıyorlar lakin bazı kadınlar hem ev hanımı hem de işte çalışıyor, onların işi daha zor.
Cocuk varsa ev hanimligi. Cocuk yoksa is hayati. Her seyi makinalar yapiyor zaten. Kimse masal anlatmasin. Eskisi gibi camasirlar bulasiklar elle yikanmiyor. Ayda bir temizlikci cagirirsin detayli temizler. Gerisini zaten calisirken de yapiyoruz. Bi yerleri supurmek toz almak camasirlari bulasiklari makinaya atmak icin her gun eve birini cagirmiyorum
Ben is hayati diye işaretledim ama düşünüyorum da ev hanımlığı da zor. Çünkü saygı duyulmuyor, yaptıkların görülmuyor. Paran olmuyor. Ama çalışırken yaptığın işler çok kıymetli oluyor yardım isteyince hemen ediliyor. Karşılığını alıyorsun. (Yani hayatındaki insanlar kıl değilse. Normal şartlar altında ) Ev hanımlığında kendine kıymet verir, tadını çıkartırsan güzel sadece. Ama is hayatinda ev işleri de senin sorumluluğun oluyor. Geçim sorunu yaşarsan yardım da alamıyorsun. 2kat çalışıyorsun. Yani işin tatmin edici değilse maaş ve zevk olarak çalışmak daha zor. (duruma bağlı)
Zalım iş hayatı bana zor gelmiyor şıklarda ev hanımlığı kalıyor bunu işaretlesem kendimi ev hanımı statüsüne koymuş olucam oda racona ters ev erkekliği şıkkını niye koymadın🤣
Ev insanlığı 🤣
Ahaha
Pozitif ayrımcılık yapıp ev hanımlığını işaretlesen raconun da zor durumda kalmazdı 😄
İlla topuğuna mı sıkalım! 😅🤣

🤣🤣
https://hizliresim.com/ma7k4i8
Ahahahha bıyır
😄😄
Ikisi de zor
Ev hanimi olmadıgim için yorumlayamıyorum tabi ama ev işlerini her gün yapmak vs. Bunun sürekliliğini sağlamak kolay değil
O da zor iş hayatı gibi teknik olarak 😂
İş hayatında ikisi de olduğu için iş hayatı.
Ev hanımının işi çok olsa da
İş kadının aynı zaman da ev kadını da olması gerektiğinden daha külfetli diye düşünüyorum
Bu soru biraz kişiye bağlı aslında. Evde vakit geçirmeyi sevenler için iş hayatı daha zor, kendini işine vermeyi sevenler için ev hanımlığı zor.
Normalde önceden ev hanimligi zor derdim ama iş dunyasindaki bu ruh haastasi insanlari ve patronlari gordukten sonra is dunyasi diyorum
Hem ev hayatını hem de iş hayatını bir arada yürütmeye çalıştım kesinlikle ikisi bir arada yürümüyor çocuklar varsa hele de imkanı yok anneliği yapmak için çocukların yanın da olmak gerek. Zorluk olarak ev hanımlığı çok çok zor..
Ev hanımı olup çalışan kadın evde de işçi olmaya devam ediyor o sebeple çalışmak zor
İş hayatında elin kahrını ev hanımlığında kendi kahrını çekersin
İş hayatına atılınca ev sorumlulukları bitmiyor
İs hayatı çok zor. Ama gelecek güvencesi yoksa ev hanimligi psikolojik olarak zor.
Ben hiç ev hanımı olmadım ama iş hayatında Dokuz doğurdum
Ev hanımligi bence çok daha zor. Ötekinin mesaisi belli, ev hanımlarının mesaisi bitmez.
Hem iş hayatı hem de evde ev işlerinin kadınlara kalması zordur
İkisinin de kendine göre zorlukları var; tek farkı birisi para kazandırıyor diğeri kazandırmıyor
ikisindede hizmet sektöründe çalışıyor kadınlar🤷♂️
İş hayatı olan kadınlar ikisini birden yapıyor o yüzden iş hayatı diyorum
İş hayatı daha zor evde yatmak varken 15 gün önce çıktım 🤭😁
İkişini biy ayada yüyütmek çuk jor
Ev hanımlığı zor tabi
ev hanımlığı daha zor
Kadın olmak komple zor
Akıllı kadınlar hepsini başarırlar.
İş hayatı zor
İş hayatı da zor yaşamak ta
Ikiside ayrı zor içi seni dışı beni yakar hesabiu
İkisi de çok zor.
İkisini de tecrübe etmiş kadınlara sormak lazım
İkisininde zor yanları var
Ev hanımlığı zor ama iş hayatında mobbing yaşayan için ev nimettir..
İkiside sor ben bile yapmak istemiyorum hiç birini isteyen birini de bilmiyorum tanımadım
İş hayatı tabi ki
Almışsın etiketi. Hayırlı olsun fenoluğun😄
Ricalar 😇
Kadın olmak komple
İkisini bir arada yürütmek daha zor bence
Ev hanımlığı 😀
Hangisine daha çok alışırsan diğeri zor gelir.
İş hayatı tabiki bu da soru mu yani 🙄
Kadın evde neler çekmiş.
Bence ikiside zor
Bence ikisini bir arada götüren zor
Hepsi
İş hayatı zor
İş hayatı tabiiki
İş hayatı daha zor
iş hayatı bence
İkiside zor
İş hayatı bence
iş hayatı ciddi zor