Ev hanımı olmak mı daha zor çalışan kadın olmak mı?

Çalışan kadın olmak zor
Ev kadını olmak zor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ev hanımı olmak mı daha zor çalışan kadın olmak mı?

Bu soruda eksik bir detay olduğunu düşünüyorum. Bu detayı bilmeden verilecek cevaplar sağlıklı olmaz. Ben ev hanımlarının yaptığı işi bildiğimden ve uzun yıllardır yaptığımdan bir çok insana basit gelen bu işin aslında çok zor olduğunu biliyorum.
Eğer çalışan kadın ev işi yapmıyorsa ev hanımlığı çalışmaktan zordur.
Ülkemizde maalesef çalışan kadınların %99'u hem çalışıp hem ev işlerini yaptığından en zoru budur.
Ev hanımı bedava kolelikti. Sıfır noktasındasindir asla ilerlemezsin. Tehlikelidir ev hanımı olmak can yelegigi olmadan okyanusta yüzmek gibidir ben ikisinide yaşadığım için biliyorum. Çalışmak daha kolay ev hanımı en nefret edttigim şey oldu.
çalıştığınız zaman ev işlerini kim yapıyordu?
Çocuğum eşim ve ben ortak. Eskiden öyle değildi ben yapıyordum herşeyi. Kendisi sigortasini dolduruyor ama ben evde bedavyaya ömür tuketiyordum . ev hanımı iken aldatıldım parasız olduğum için hor goruldum. . çalışınca saygı duyuldum. Koleleik bitti kendi evimi aldım annemin üzerine yaptım şimdi kimse kimsenin kölesi değil kendim kendi isteodgin tataile tek başına cikabiliyorum eskiden yalavarirdim ne olur gidelim beraber diye sahibi olan bir kölelik ev hanımı maalesef ben bunu yaşadım. Ve ev hanimlarini da öyle görüyorum.
boşandınız mı? evliliğiniz devam ediyor mu?
Çalışan kadın olmak daha zor hem evde hem de işte çalışıyorsun biz çalışan kadınların temizlik için yardımcıları ya da aşçıları yok maalesef
Cevap
11Cevap
Her ikisininde kendine göre zorlukları var. Çalışan kadının farkı hem işi hem evi idare etmesi, haliyle daha çok yıpratıcı..
Çalışan kadın da ev işlerini yapıyor o yüzden çalışıp evi idare etmek çok zor
Çalışan biri olmak daha zor. Çünkü, her ne kadar da calisilmis olsa yuvayi Dişi kuş yapiyor yaa. Hem disarida is yap hem evde gerçekten cok yorucu olur.
Ben oyumu Çalışan olmak daha zor ondan kullandim.
ev hanımı daha zor bence. o kadar çalışıyorsun ev yine berbat hale geliyor ne maaş alıyorsun ne sigortan var nede tatilin.
Evinde evinin işini yapıyorsun, patron sensin ama işte öyle değil ki her çalışan kadına da ( hatta çoğuna) eşi evde yardımcı olmuyor.
Şu dönemde her ikisininde zorlukları vardır kendi dinamikleri içinde
Bence ev hanimi ama ikisini yaparsa daha çok zor olur
İkisi de zor ama her ikisini yapan kadının da eli öpülür
Çalışan kadın olunca ikisi birden olunmuyor mu otomatik olarak 😊
İkisi birlikte olmak daha zor
bence de kesinlikle öyle
her ikisinin de kendine göre zorluğu vardır ama ev hanımı olmak daha zordur ekonomik özgürlük yok
Elbette çalışan kadin olmak daha zor sabah kalk kahvaltı hazirla topla yıka ise git milletin egosuna tahammül et alsam gel aksam yemeği falan birde kocanin ihtiyacı 😀
İkisininde kendine göre zorlukları vardır.
Çalışan zor ev işlerinde o yapıyor
Ev hanımı olmak zordur göründüğü kadarıyla
Çalışan kadın olmak daha zor hem evde hem de işte çalışıyorsun biz çalışan kadınların temizlik için yardımcıları ya da aşçıları yok maalesef
İkiside ayrı zorluğa sahip
Duruma göre değişir
nasıl?
bana evde olmak zor geliyo
çalışmıyormusunuz?
Ev hanımı bana göre
Ev hanımı daha zor bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?