Bencilim tanımadığım insanları umursamıyorum, ne yapıyorsam kendim için yapıyorum. Bu kötü mü?

İnsan kendisini düşünmeli
Herkes topluma faydalı olmalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bencilim tanımadığım insanları umursamıyorum, ne yapıyorsam kendim için yapıyorum. Bu kötü mü?

Kimse kimseyi umursamak veya korumak zorunda değil yıllardır söylüyorum bir insan önce kendini düşünmeli bunu diyince bazı kara cahiller bunu bencillik olarak algılıyorlar mesela diyelim sen ve bir grup arkadaşını öldürecekler sen önce kendi canını düşünürsün sonra diğer arkadaşlarının canını düşünürsün insan hep önce kendini düşünüp sonra başkalarını düşünür bu da bencillik değildir.
ben eskiden topluma faydalı olmalıya inanıyordum ama uçakta bile bir laf vardır uçak düşerse önce maskeyi kendine sonra çocuğuna diye kendini kurtarmazsan çocuğuna kim faydalı olacak ya da kendini düşünmezsen seni kim düşünecek
Hayır bence zorunda değiller. yani insanın kendini düşünmesi normal ama tabi ki de ben bencil olmayı sevmem ve olmam da. ben kendimden önce hep başka insanları düşündüm ama pişman olmadım. bazıları değer bilmese de ben bencil olamam istesem de. karşımda ki insan mutluysa bende mutlu oluyorum sadece o mutlu değilse ben de mutsuz oluyorum ama önce değer vermem lazım.
✨✨
✨
Seni sen olduğun için kabul edenleri sev. Gerisinin mevzusu yok. Yok ona yararlı olayım, o bana kırılır cart curt böyle şeyler bana ters. Kimseye içimden gelmediği müddetçe faydalı olmaya çalışmam. Sonra şımarıp tepeye çıkıyorlar anasını satıyım onlara mı laf anlatacağız? Ben benim, isteyen böyle kabul eder, istemeyenin yolu var. Öncelik kendi değerlerimiz
Cevap
52Cevap
Tanımadığın insanların haklarına saygısızlık yapıyorsan evet zorundasın. Mesela başka insanlar için değil kendimiz için yaşıyoruz elbette ama birileri zulüm çekerken de hiçbir şey olmamış gibi rahat ve alaycı olamamalıyız. Bence sorumlu olduğumuzdan ziyade vicdanen bunu yapamamamız gerekir.
Bence iş "empati" ile başlıyor. Bunu başarabilirsek kendimizi düşünme ve topluma faydalı olma sürecinde dengeyi bulabiliriz.
Sadece biri veya öteki her zaman ve her durumda geçerli olmasa gerek. Bazen birinin, bazen de diğerinin öncelenmesi gereken durumlar vardır.
Bence sen bencil değilsin. Bencil insan kendi çıkarı uğruna başkalarını ateşe atar. Bende seni gibi düşünüyorum ama bu bencillik değil öz saygıdır. Gereksiz yardım yapmıyorsun olması gereken bu zaten
Başkalarına yardım etmek, başkalarının hayatını iyileştirmek ve en önemlisi de insanlardaki iyiye inanma sebebi olmak için evet, faydalı olmak zorundayız diye düşünüyorum.
Kendimizi düşüne düşüne bu hale geldik zaten. Toplumu düşünmenin aslında kendi şartlarını iyileştirmek olduğunu öğrendiğimiz gün çok daha iyi olacağız da nerdeeeee?
Dozunda bir bencillik her zaman iyidir. Lakin dozunu kaçırıp egoizme gidiyorsan ilerde bir bakarsın kı dostun arkadaşın kalmamış. Dengeyi sağlamak gerek.
İkisinin arası bir şey olmalısın bence, tabi herkes aynı olacak diye bir şey yok ama bu konuda birazda hislerine güvenmelisin. Hani gerçekten çok zor durumda olan birisi olur veya ne biliyim içinden yardım etmek gelirse et ama yok ben böyle iyiyim dersende kendi tercihin, hayat senin hayatın.
Yani bencillik kötü bir sey ama faydali olmak da cok genis bir konu. Birine faydali olacagim diye saf gibi kullanilmamak gerekir ama karni ac birine yemek ismarlamak ya da derdi olan birinin derdini dinlemek gibi senden pek de bir sey eksiltmeyecek ama karsi tarafa fayda verecek seyler yapabilirsin.
Kıyısından ya da köşesinden bence nefes alıyorsak bu dünyadaki bütün canlara faydalı olmak durumundayım.
Kendine faydalı olan çevreye de bulaştırıyor muhakkak. Sağlık için kendine faydalı olmalı insan.
Doğuştan beri mi böylesin, yoksa zamanın yarattığı tahribatla mı böyle oldu
Doğuştan
Keyifli bir gen aktarımı olmuş, huylar ölmeyen birer hücre gibiler, eleştirilse bile değiştirilemez. Sosyolojik açıdan bakınca da niye faydan olsunki, kelebek etkisinin mızrağı hep bize saplanıyor, bu döngüde kendine duvar örmek daha mantıklı
Haklısın [:
Hayır bence kendini dusunmek önemli ve dogru sen iyi olmassan yardımcı olamazsın ki önce sen hep sne Msdöxmdmd
Tanımadığın insanları düşünüp umursamaman gayet normal bir durum zaten olması gereken bu :)
Merhametsiz ve acımasız değilsen bencil olman da bir sakınca yok bence 🙂
Evet, bir insan topluma faydalı olmalı ama bir yerde kendini de düşünmeli.
Önce kendimize faydalı olalım da, topluma sonra faydalı oluruz.
Zorunda mıyız bilmem ama eğer olmazsak zaten bozuk olan düzen hepten de kötüye gidiyor, gidecek de.
insanlar da sana böyle davrandığında üzülüyorsan, sorun yok.
Başkasına değil de kendine faydalı olmak zorundasın
Kendini düşün elbette ama insanların hakkını gözet hak edene değer ver iyilik yap
İnsan kendisini düşünürse topluma faydası illaki dokunur
Kötü tabi ee seninde böyle olman normal Loki sin sonuçta 😂
Zorunda değilsinde, kimseye faydası olmayan da ne bileyim...
Bu bulunduğum ortama göre değişen bir sorumluluk ve oldukça basittir
Ne yapıyorsak Önce kendimiz için yapıyoruz yapmalıyız da. Ama iyi ve kötüyü ayırarak.
Bireyselleşme insanın duygularını kopartıyor bir nevi hissizlik=depresyon
Her kez kendisini düşünüyor bencil insanlar çoğalmış hayır tabiki topluma yararlı olmak lazım müslüman kendini düşünmez ama Türk toplumu iyilikten uzaklaşmış islamdanda uzakaklaşmış
”Ne kadar iyi bir insan olduğunun pek önemi yok. Nasıl olsa ilk hatanda en kötü insan sen olacaksın.”
- Bukowski
Ben hep öyleyim bazen pişman oluyorum ama olsun diyorum bir gün herkes benim gibi olacak sonunda
Kendini seven insanlar topluma faydası dokunur.
Fazlasıyla kötü
Peygamberimiz tüm insanlığa yardım için gönderilmiş en basitinden onu örnek al
Tercih senin
Bencil olmak iyi bir şey değildir faydasız olmaktansa faydalı olmak çok daha iyi
yoo en iyisini yapıyosun. çinliler ne demiş, önce can, sonra canan.
İnsanlara faydalı olmayanları ölülerden say gitsin. (Hz. Ali ra.)
Faydalı olmak zorundasın. Allah iyiliği ve yardımlaşmayı emreder ayetlerde.
Herkes toplumdan kendine fayda bekliyorsa kedisi de faydalı olarak onlrnek olmalıdır.
Yoo ne gerek var sadece kedilere faydalı olalım
öyle bir kriterim yok
Ben kendimi düşünmezsem beni kimse düşünmez..
Biraz bencil olmak iyidir
İnsan kendisini düşünmeli
Herkes topluma faydalı olmalı
Bencil insanları sevmiyorum
iyisin bunda bi sorun yok 👍
İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır
Hayır, istersen olma, zorunda değiliz ya
Kimseye zararın olmasın kafi
Değil ama evlilik arkadaşlık aile ortamını etkiler
İyi yapıyosun boş ver
İnsan kendini düşünmelidir
Her kez kendine yakışanı yapar