Dediğimi yapmazsan sütümü helal etmem...
Beni bırakırsan ölürüm...
Vs vs hemen hemen her anne bunu hayatında bir kere demiştir bence. Fazla bağımlılığın doğurduğu sonuçlar mı bunlar acaba?
Dediğimi yapmazsan sütümü helal etmem...
Beni bırakırsan ölürüm...
Vs vs hemen hemen her anne bunu hayatında bir kere demiştir bence. Fazla bağımlılığın doğurduğu sonuçlar mı bunlar acaba?
Bazı anneler eşiyle mutlu olmadığı için tüm mutlu hayallerini çocukları üzerinden kurar, oğlum, kızım beni gezmeye götürecek, bana sahip çıkacak gibi laflarla kendini avutur. Çocuğunun her yanlış davranışını, her gerçek lafını ölçer biuçer kendine dert eder."Hayırsız"damgası verdiği çocuğuna fazla yüklenir. Bu anneler yeterli sevgi almadığından sorunlar yaşar.
Bazı anneler ise çocuğu kendi malı gibi davranır, anne içgüdüsü korumacılığı değil de, sanki sokak hayvanı besliyormuş gibi ondan asılı kalmasını ister, kendi istediği mesleğin sahibi olmasını, onun istediği gibi giyinmesini, evlenmesini ister. Çocuk da farkına varıp özgür davranınca, anne başlar manipüle etmeğe. Duygu sömürüsü yapar, yememiş yedirmiş gibi abartı laflarla çocuğun vicdanını kendince uyandırır. En korkuncu öyle anneler.
Ayy ayyy ayy benim annem öyle... 18 yaşındayım yemin ederim ilk defa tek başına toplu taşımaya binip bi yerlere gidebildim... avm ye gitmek istedim bana gidersen sana hakkımı helal etmem diyor
Bunu hayatımız boyunca yapıyorlar. Büyük yaşlarda da çalışıp bizim için para kazanmalarından çok bahsediyorlar. Ama hayata gelmeyi biz istemedik ki onlar istedi.
Sevgi değil bence bu. yani bende yaşamıştım ama gerçekten seven bir anne bu şekilde tehtid ederek sevmez çocuğunu. tabi şaka amaçlı diyebilir ama bazıları ciddi şekilde böyle seviyor küçükken..
Cevap
3Cevap
Manüpile her insanın bilinçli yahut bilinçsiz yaptığı bir eylem. Her hareketimde maalesef dikkat edemiyoruz, bazen bu istemsiz oluyor. Lakin bilinçli olanıyla eşdeğer zararı vermiyor. Annelerin de kısmen böyle yaptığı oluyordur.
Evet sanırım öyle sevildik öyle seviyoruz.
Sensiz ben yaşayamam diyorum ben de 🙄
İyi bir şey değil ya demeyin böyle şeyler :(
Anneler çok seviyor bu işi benim de çok duydum, kullanmıyorum.
Anne ve baba sadece bir nedendir cocugun doğması için. Öncelikle ebeveynler bunu öğrenmesi gerek ki doğan her çocuk anne babadan önce devletindir.
Yok benim anam direkt dalıyordu
Terlik genelde ama bir kere gizli silah kullanıp elektrikli süpürge borusu kullandı.
O hiç hoş olmadı 🥹
Neler mi yaptım?
Yapmadıklarımı saysam daha çabuk biter 😂
Pinçin önde gideniydim ben. Bi at çalmadım 😂
Etmiyorum anadır haklı ama elektrik süpürgesinin borusu silah olarak kullanılmamalı ya 🥹
Baya baya bildiğin eşyayla dövdü beni
Bıçak olsa bıcaklayacak mıydı yani 😂
Ana işte nasıl savunuyor hemen 😂
Bıçak saplasa daha az etkili olur o derece.
Bazen 😅
Var öyleleri
Otorite kurma amaçlı ikaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?