Bir tane inkılap gösterin Türklük ile alakalı. Alfabe batıya dayalı, kanunlar batıdan çalıntı, kılık kıyafet batıdan gelme, o meşhur şapka yahudiden alıntı, anıtkabir bile yunan tapınak mimarisi ile aynı. Arkadaş nerede Türkçülük yav? Siz ne hakla Türkçüyüm diye geziyorsunuz? Siz batıya efendi gözüyle bakan ezik kalmış, Türk olmaktan utanan bir avuç zavallısınız. Siz kendinizi batılılara benzeterek onlar bizi sevsin diye bir tarafını yırtan mahlukatlarsınız. Ağzınızda Türkçülük türküsü birde utanmaz arlanmazlar.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Mustafa kemal ingilizin valisi diktatör Turkluk adına ne bekliyordun ki?
Ama maalesef kandırılan milyonlar var çünkü halka gerçekler anlatılmıyor İnsanımız Avrupaya köle olarak gidiyor çok üzülüyorum
Valla anlamıyorum ve anlatamıyorum. Öyle yetiştirilmişlerki Türk olmaktan bu coğrafyada doğmuş olmaktan utanan bi ton insan var.
Türklük gelişime çağdaşlık ayak uydurmak demek türk olmak binlerce yıl geriden gelen adetleri benimsemek mi
Binlerce yıl geriden gelen kanunların batıdan çaldığın kanunlardan daha adaletli. Hirsizlar iceri girmiyor, katiller tecavuzculer idam edilecegine 3-5 yil yatip bizim vergilerle beslenip disari saliniyorlar. Bu mu sizin medeniyet anlayisiniz.
Üç beş yıl kanunu meclis çıkarıyor şu anki hükümete şöyle ceza kanunlarını arttırsın elini kolunu tutan mi var adam öldürene iyi hali neden kaldırmıyor kırk sene caza verebilir buyursun çıkarsın
Hükümeti Allah ıslah etsin zaten. Yaptıkları hayırlı tek iş savunma sanayisini millileştirme çabası 20 yıldır başka bi halta yaramadılar. Hoş 80 yılda yapılamayanı yaptıkları için yine emsallerine nazaran iyidir. Ama kökte hata var. Bu milletin özüne dönmesi lazım. İyice barbar bir millet oluyoruz hergün abuk subuk sebeplerden cinayet haberleri okuyorum. Avrupalı barbarları geride bıraktık, teknoloji alacağımıza kültürlerini aldık bu en büyük hataydı.
Avrupa'da bunları yapan yok bizim insanimizda sorun var önce onları medenilestirelerim caydırıcı cezayı da şu an hükümet. yapabilir yapsın
Tecavüz oranlarına bakarsan avrupalı bir çok ülkeyi listede başlarda görürsün.
O oranları hangi ülkeden gelenler yapıyor tek tek yazılı istersen onlara da bir bak
Çoğu Avrupalı olmayan irktakiler
Örneğin dün İrlanda da Iraklı iki İrlandalı oldurmus
Bak farkinda misin sende de avrupalilari savunma hemen onlar yapmaz baska irktan gelenler yapmistir diye beynine empoze edilmiş. Cunku avrupa cici medeni cok guzel. Dunya tarihinde 2 tane cihan savasi var ikisinide bu barbarlar başlatti ve milyonlarca insani katlettiler. Yok siyahi yok kizil derili diye insanlari ayirdilar. Siyahileri köle yaptilar, kizil derililere soykirim yaptilar. Ama hala bunlara laf kondurmuyorsunuz hemen baskasi yapmistir diyorsunuz. Bu kadar ezik olmayin ya bunlari bu kadar üstün görmeyin ya.
Savunmuyorum istatikleri söylüyorum söylediklerin kaç yıl önce şeyler onlar bunları yaptı şu an yapmıyor önemli olan o ayrıca söylediklerini her Avrupalı yapmadı belli başlı üç beş ülke
Hala onlar yapmadi 3-5 ulke diye savunma modundasin sadece farkinda değilsin. Neyse bu yaşa gelmissin senin dusunce fikirlerin degismez. Uzuluyorum insanimizin bu barbarlara hayranlik duymasina. Umarim duzelirsiniz.
Kardeşim bir moldovali ukraynali Boşnak Sloven çek Hırvat Polonya li Fin vs nereyi sömürdu kimi köle etti sen git on yargılarını bir bırak
Aslında tamamen doğuya dayalı olmak gelişimi engeller. Batı reformları ilk defa eğitimli sayısını büyük miktarda artırdı.
Ya ilim nerdeyse gidip alacaksın zaten ister afrika ister asya ister avrupa farketmez. Benim anlamadığım Türkçülüğü dilini pelesenk edenler ne hakla bunu yapıyor.
Osmanlı'nın yaptığı reformlar çökmesine sebep oldu. Devrim yapıldığı zaman yeni bir batıcıl Türk zihniyeti gelişti. Türkçülük gelenekselliği bırakmakla oldu. Eskiden ümmetçilik vardı. Türklerin kendilerini baskın kuracağı vatan kavramı fazla yaygın değildi.
Batıcılık nasyonel zihniyeti geliştirince Türkçülük mantığı batıya benzer gelişti.
Osmanlının çökme sebebi tamamen teknoloji yarışında geri kalması. Bizim batılıların teknolojisini alıp üretmek yerine onlar gibi giyinince düzeleceğimiz hatasını hem 2. Mahmut yaptı hem Atatürk yaptı. Hoş 2. Mahmut yine tamamen kopyala/yapıştır yapmadı Türk/İslam kimliğine uygun bir kopyalama tarzı yaptı ama ne gerek var senin alman gereken batının bilimi, kıyafeti değil. Osmanlı yükseliş dönemine bakarsan ekseri ateşli silahlardaki üstünlüğü görebilirsin. Fatih İstanbulu teknoloji sayesinde fethetti. Yavuz mısırı teknolojik üstünlük sayesinde fethetti. Kanuni 2 saatte mohaçta yine teknoloji sayesinde darmaduman etti. Ne zaman bu teknolojik üstünlük batıya geçti biz geri düştük.
"Produce to consume. Consume to produce." mantığı özgür fikirle birleşince dünya lideri olursun. Evet, haklısın. Yapılan bazı reformlar gereksiz ama yine de bir başlangıç oluşturuyor.
Atatürk koyu bir Türkçüdür araştır
Sizde akıl olduğuna inanmıyorum artık.
Atatürkün sözleri ne bak bir hayatını icraatlerini araştır
İcraatlerini yazdım işte Türkçülük ile ilgili bir icraati yok. Ne mutlu Türküm diyene bile bir ermeninin sözü. 🤠
Türk tarih kurumu Türk dil kurumu resmi dilin Türkçe olması Türklerin yabancılarla evlenmesine karşı çıkması
Sen osmanlıda halk hangi dili konuşuyor filan sanıyordun? 😂
Olum adam İttihat terakki üyesi adam benim en övünelecek şeyim Türk olmak demiş Tüm Türkler birgün çin seddinde buluşacak demiş ne desin daha
kanks ittihak terakki içinden enver paşa disindakiler selanik kokenli ispanyadan gelme dönme yahudiler 😂
Ya of saçmalama