İngiltere'de İngilizler, İtalya'da İtalyanlar, Fransa'da Fransızlar varken Irkçılık olmuyor da Türkiye'de sadece Türkler yok, bu ırkçılıktır söylenmek ne demek oluyor?
Gerçekleştirmek istedikleri algı, müslümanların Irkçılık yapmalarını sağlamak mı? Ya da esas dertleri Türkçülük mü? Zira Türk olmak, bu ülke vatandaşı olmak demektir. Arap ülkelerinden gelip vatandaşlık aldıktan sonra imkanlarından faydalanıp yediği kaba pislemek neyin inancı?
Buyrun, size bir hadis madem; Kişi kendi kavmini sevmekle kınanamaz. ( Hz. Muhammed SAV)
Subyanci arap bilmem nesi geberdi diye milli yas ilan eden ancak kendilerine göre en yüksek cennet mertebesi olan sehitler için yanlışlıkla yastayız bile diyemeyen cumhur başından cesaret alarak konuşuyorlar.. Araplara duyduklari aşk dinlerinden bile öte, zira islam "hoşgörü ve kardeşlik" dini falandi en son. Yani islerine geldiginde.
Türk olmaktan Türkcülükten utanan zktirsin gitsin kendi mesrepinde ülkelerde yaşasin. İki günde ciyaklayarak trye dönmek istemezlerse yüzüme tükürün.
Türklüğü ayaklar altına aldık, Türk milliyetçiliğini bitirdik, Kahrolsun Türklük, Türk'lüğün bir faydasını görmedim diyenler iktidarda olduğu için, onların yalayıcıları da boş durmuyor tabi. Bu arada senin dediğin gibi Türk olmak bu ülke vatandaşı olmak demek DEĞİLDİR. Türk bir ırktır ve sırf Türkiye vatandaşı oldu diye kimse Türk olamaz.
Bunların zararlarının olacağı kesin, ben aksini iddia etmiyorum. Ama sadece vatandaş olanların Türk isimlendirilmesi görüşüne katılmıyorum. Yapılanların yanlış olduğunu zaten biliyorum.
Her zaman söyleyeceğiz bu ülke Türktür Türk kalacak. Bu Arap sevici, Osmanlı seviciler istediği kadar bir yerlerini yırtsınlar. Dediğim yanlış anlaşılmasın herkesin etnik kökeni vardır ama ortak payda Türk vatandaşlığımız, Türk kimliğimizdir.
Hadisi şerif gayet açık "Kişi kendi kavmini sevmekle kınanamaz". Oldukça açık bir ifade... Kendi kalbini sev. Buna kimsenin itirazı yok. İtiraz kavmiyetçilik yapmaya. Hz. Peygamberin Veda Hutbesi'nde belirttiği; "cahiliye devrinden kalan her şey ayaklarımın altındadır" ifadesi gayet aleni... Akıl sahipleri için.. Bu da bir başka hadîsı şerif... "Kavmiyet dâvasına çağıran, bizden değildir. Kavmiyet uğruna savaşan da bizden değildir. Keza kavmiyet dâvası üzerine ölen de bizden değildir.”...
Bazen yanlış anlaşılmalar olur. Sıkıntı yok kardeşim. Biz de doğrusunu örneklerle anlatırız. Hadi en güzel örnektir. Küfür etmek seni kaybettirir. Bizim amacımız kazanmak.
Türkçülük; kafatasçılık değil, vatanseverliktir. Türkiyede Kürtçü olunca solcu, Türkçü olunca faşist olunuyor ve bunu pek çok insan eğitimli olmanın gereğiymiş gibi yiyor maalesef.
Ümmet bilinci var çünkü hayinlerde, millet bilinci yok. Dini herşeyin üzerinde tutuyorlar, doğrusunun bu olduğunu düşünüyorlar fakat bilmiyorlar ki milliyet kaderdir din ise seçim !
Onlara da ırkçı diyoruz biz yalnız :D anayasada yazdığı için türklüğü otomatikman kabul ediyoruz ikiyüzlü değiliz en azından ülkemizdeki azınlıklar gibi
Hadisleri biliyorum tamamını olmasa da burada kınama falan yok olanı soyluyorum sevebılırsın ama gereksız yere yuceltemezsın o hadıslerı de guvenılır gormuyorum peygamber oldukten 150 200 sene sonra yazılan hadısler cıddıye almamı bekleme
İslam tarıhınde kavımler gocu yok :D o dunya veya turk tarıhıne girer alakayı cozemedım herhalde karıstırdın ya da safa yatıyorsun hıcret/göç dersen ıslam tarıhınde o da arap tarıhıdır bana gore yerıne gore de ıslam tarıhı olarak alırız bu da hıcbır seyı kanıtlamaz
Evet, Kavimler Göçü islam tarihinde bir tek Hicret ile oldu. Zatrn Kavimler Göçü de 350-800 yılları arasında oldu. Bunlardan biri de hicretti. Anladığını varsayıyorum.
Biz burada muhammedı konusuyoruz bunu ılerı surmen abes kaçmış tarihte söyle bir şey vardır kapsamı altına alma senin de yaptığın bu kavımler gocunu baslatan hunlardır turklerdır yanı arapların fetıh hareketlerını veya hıcretını gocten kabul etmıyorum
O gocu kabul edıyorum bunu kavımler gocu adı altında gorulmesını dogru bulmuyorum arap olan arap olan yere gıdıyor goc mecburen olan bır seydır asıl turklerın yaptıgı avrupadakı kavımlerın yaptıgı kavımler gocune gırer arapların fetih hareketlerı degıl zaten turkler de işi fetihe donduruyor sonradan
Şöyle bir durum var vatan sevgisi millet sevgisi başka ırkçılık başka... Nerede olursa olsun hep karşısında oldum.. şöyle kötü bir şey var çoğu insan neden böyle bir şey var ideolojisini hiç bir şeyini bilmiyor acıyorum
din adamının bunu söylemesi normal çünkü Allah katında ırkcılıgın hiçbir önemi yok. Peygamberimizde veda hutbesinde söylemiştir bunu. ama neye göre haram ilginç geldi.
Geç onları ya sözde müslümanlarında dini hoşgörüsü olması gerekiyor hangisinde var dinsiz veya başka dinden olunca linçlemeye çalışıyolar Şİimdi hangisi ırkçılık İnsanlar Bana ne ve Sana ne laflarını bilmiyor...