Babamın sinir hallerini nasıl karşılamalıyım?

Öncelikle bugün yaşanan olaydan yola çıkarak anlatmak istiyorum. Babam belli bir zamanlarda birisine bir şeye sinir olduğunda gıcık olduğunda çevresine (ailenin kadınlarına) büyük psikolojik şiddet uyguluyor. Babam bugün bana yazıcıdan çıkartmam için bir pdf attı bende çıkardım ama whatsapp tan okundu olarak işaretle demedim çünkü eğer öyle yaparsam çıkartmayı unutuyorum dışarıda oluyorum derste oluyorum ne zaman atacağı belli olmuyor. Bugün eve geldi (o eve gelince annem ile kapıyı açmamız gerek ve çantasını alıp onu karşılamalıyız) bana sordu çıkarttın mı evet dedim o zaman neden görüldü gözükmediği sorunca ona unutabilme ihtimalimden dolayı olduğunu söyledim. sinirli geldiği belliydi bir şey demedim bilgisayarda muhasebe işleri var o bilgisayar kullanamadığı için ben o işleri yapıyorum ve geldiğinden beri sürekli çatmaya başladı yine sustum sonra işler bittikten sonra tekrar bana bağırmaya başladı neden görüldü olmadığına dair sonrasında tekrar açıklama yaptığımda (bağırmıyorum çok sakin bir şekilde anlatıyorum) bana ne kadar terbiyesiz olduğumu ve kendimi bir bok zannettiğimi söyledi her seferinde ne kadar ağlamak istemesem de sürekli sürekli ağlıyorum bu durumdan cidden bıktım sizden bir abla/abi tavsiyesi istiyorum. Bu sürekli yıllardır devam ediyor annem öncesinde daha fazlasını çekti ben ne kadar bir şey yapmasam da kendisi bana sataşıyor yaptığım ödevleri, çalışmaları küçük görüyor bir işine yaramadığımı defalarca kez yüzüme vuruyor ve en kötüsü bunlar olduktan sonra hiç bir şey olmamış gibi gülüp eğleniyor. Yıllar öncesinde anneme şiddet uyguluyordu sonrasında bu kol sıkmaya indi bu zamanlarda bana büyük bir şiddet göstermedi ama öyle bir sinirli bakışı var ki size anlatamam öyle çok korkuyorum ki öldürecekmiş gibi bakıyor bir keresinde boğazımı sıkmaya kadar gitmişti en çok korktuğum o zamandı ne yapacağımı bilememişim. Her seferinde bana bağırıp sonra gülüp eğelenmesinden benim de bu durumda ona aşırı bir tepki gösterememden çok yoruldum. Sizden ne yapmam nasıl ilerlemem konusunda tavsiye istiyorum.

Babamın sinir hallerini nasıl karşılamalıyım?