Güncellemeler
+1 yıl
...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Hakaret uzlaşma kapsamında olduğu için dosya önce uzlaştırmaya gider , uzlaşma sağlanırsa dosya kapanır, uzlaşma sağlanmazsa dosya mahkemeye sevk edilir, mahkeme ne karar verirse o olur
Nasıl uzlaşma yani?
Yani önce uzlaştırmacı arar , her iki tarafa da uzlaşmak isteyip istemediklerini ve uzlaşmak istiyorlarsa uzlaşma için bir şartları olup olmadığını sorar , eğer taraflar uzlaşma için talep edilen bir şart varsa ve bu şartı yerine getirmeyi kabul ederlerse uzlaşma sağlanmış olur , uzlaştırma sağlanmış ise uzlaştırma evrakları karşılıklı imzalanır ve uzlaşma sağlanan dosya konusuyla ilgili başka bir işlem yapılmaz yani mahkeme sürecine girmeden dosya kapanır , eğer herhangi bir şekilde uzlaşma sağlanmazsa dosya mahkemeye sevk edilir , konuyla ilgili mahkeme karar verir
Yani karşılıklı özür dileme gibi mi uzlaşma cediğin
Özür dilemek yani hiçbir şey talep etmeden , sadece özür dilemek şartıyla uzlaşma olur ! Ama uzlaşma sadece özür dilemekle bitecek diye bir durum yok , örnek vermek gerekirse taraflardan biri , diğerinden mesela örnek olsun diye söylüyorum "şu kadar para talep ediyorum, bu şartı yerine getirme şartıyla uzlaşmak istiyorum" da diyebilir veya "şu giderimi karşılarsa uzlaşırım" da diyebilir ya da "özür mesajı yayınlarsa uzlaşırım" diyebilir , örnekler çoğaltılabilir , kısaca kanunlara ve genel ahlaka aykırı olmayan her şey, uzlaşma şartı olarak talep edilebilir , diğer tarafta uzlaşma şartı her ne ise yerine getirmeyi kabul ederse ve uzlaşma evraklarını bu doğrultuda imzalarlarsa uzlaşma sağlanmış olur
Ne yani para şahsa mı veriliyor ne saçma sapan bir şey
Yani taraflar uzlaşma şartı olarak ne belirlerse ve şart olarak belirlenen her ne ise ve her iki taraf da belirlenen şartı kabul ederlerse uzlaşma sağlanır , taraflardan biri uzlaşmayı kabul etmezse uzlaşma sağlanmamış olur zaten ! Yani taraflardan birinin talep ettiği şartı diğer taraf mutlaka kabul etmek zorunda değil , yani zaten o zaman da uzlaşma olmamış olur , dosya mahkemeye gider , mahkeme karar verir
Para cezası alırsın muhtemelen.
Ne kadar mesela
1 - 5 bin TL arası.
Başına geldi mi
Hayır.
Ama şikayet edilirse mutlaka duruma göre işlem yapılıyor. Sırf bunlarla ilgilenen avukat arkadaşım var.
Bişey çıkmıyo, ilgilenilmiyo deniyor
Dosyan avukatın önüne düştüğünde çok da güzel ilgileniliyor.
Avukatı şikayet eden mi tutuyor. Bi detaylı anlatır mısın. Şimdi savcılığı şikayet yazmış sonra kendi avukat mı tutacak nasıl oluyor
Sabıkan yoksa hagb verilir
O ne demek?
Verilen hüküm ertelenir
Nereye kadar mesela ve neden
5 yıl boyunca
Hayır şikayet edemeyecek şekilde sövüyorum
Nasıl yani
Fikir belirtir gibi sövüyorum. Annenle cima eylemek isterim gibi 😂😂
E bu yine tahrik suç değil mi
Hayır değil.
Hapis cezası var en iyi ihtimal tazminat.
Hapishane den yazıyorum
Ne konuda şikayet aldın hapise kadar yolu. Var
Yorum yazdım. hayasız edepsiz ahlaksız zihniyette olduğunu yazdım
Bişey çıkmaz
Canını sıkma
bişi olmaz
Boş islerr
Başına geldi mi
Gelmedi ama bsiey cikmaz