Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hakaret uzlaşma kapsamında olduğu için dosya önce uzlaştırmaya gider , uzlaşma sağlanırsa dosya kapanır, uzlaşma sağlanmazsa dosya mahkemeye sevk edilir, mahkeme ne karar verirse o olur
Yani önce uzlaştırmacı arar , her iki tarafa da uzlaşmak isteyip istemediklerini ve uzlaşmak istiyorlarsa uzlaşma için bir şartları olup olmadığını sorar , eğer taraflar uzlaşma için talep edilen bir şart varsa ve bu şartı yerine getirmeyi kabul ederlerse uzlaşma sağlanmış olur , uzlaştırma sağlanmış ise uzlaştırma evrakları karşılıklı imzalanır ve uzlaşma sağlanan dosya konusuyla ilgili başka bir işlem yapılmaz yani mahkeme sürecine girmeden dosya kapanır , eğer herhangi bir şekilde uzlaşma sağlanmazsa dosya mahkemeye sevk edilir , konuyla ilgili mahkeme karar verir
Özür dilemek yani hiçbir şey talep etmeden , sadece özür dilemek şartıyla uzlaşma olur ! Ama uzlaşma sadece özür dilemekle bitecek diye bir durum yok , örnek vermek gerekirse taraflardan biri , diğerinden mesela örnek olsun diye söylüyorum "şu kadar para talep ediyorum, bu şartı yerine getirme şartıyla uzlaşmak istiyorum" da diyebilir veya "şu giderimi karşılarsa uzlaşırım" da diyebilir ya da "özür mesajı yayınlarsa uzlaşırım" diyebilir , örnekler çoğaltılabilir , kısaca kanunlara ve genel ahlaka aykırı olmayan her şey, uzlaşma şartı olarak talep edilebilir , diğer tarafta uzlaşma şartı her ne ise yerine getirmeyi kabul ederse ve uzlaşma evraklarını bu doğrultuda imzalarlarsa uzlaşma sağlanmış olur
Yani taraflar uzlaşma şartı olarak ne belirlerse ve şart olarak belirlenen her ne ise ve her iki taraf da belirlenen şartı kabul ederlerse uzlaşma sağlanır , taraflardan biri uzlaşmayı kabul etmezse uzlaşma sağlanmamış olur zaten ! Yani taraflardan birinin talep ettiği şartı diğer taraf mutlaka kabul etmek zorunda değil , yani zaten o zaman da uzlaşma olmamış olur , dosya mahkemeye gider , mahkeme karar verir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Hakaret uzlaşma kapsamında olduğu için dosya önce uzlaştırmaya gider , uzlaşma sağlanırsa dosya kapanır, uzlaşma sağlanmazsa dosya mahkemeye sevk edilir, mahkeme ne karar verirse o olur
Nasıl uzlaşma yani?
Yani önce uzlaştırmacı arar , her iki tarafa da uzlaşmak isteyip istemediklerini ve uzlaşmak istiyorlarsa uzlaşma için bir şartları olup olmadığını sorar , eğer taraflar uzlaşma için talep edilen bir şart varsa ve bu şartı yerine getirmeyi kabul ederlerse uzlaşma sağlanmış olur , uzlaştırma sağlanmış ise uzlaştırma evrakları karşılıklı imzalanır ve uzlaşma sağlanan dosya konusuyla ilgili başka bir işlem yapılmaz yani mahkeme sürecine girmeden dosya kapanır , eğer herhangi bir şekilde uzlaşma sağlanmazsa dosya mahkemeye sevk edilir , konuyla ilgili mahkeme karar verir
Yani karşılıklı özür dileme gibi mi uzlaşma cediğin
Özür dilemek yani hiçbir şey talep etmeden , sadece özür dilemek şartıyla uzlaşma olur ! Ama uzlaşma sadece özür dilemekle bitecek diye bir durum yok , örnek vermek gerekirse taraflardan biri , diğerinden mesela örnek olsun diye söylüyorum "şu kadar para talep ediyorum, bu şartı yerine getirme şartıyla uzlaşmak istiyorum" da diyebilir veya "şu giderimi karşılarsa uzlaşırım" da diyebilir ya da "özür mesajı yayınlarsa uzlaşırım" diyebilir , örnekler çoğaltılabilir , kısaca kanunlara ve genel ahlaka aykırı olmayan her şey, uzlaşma şartı olarak talep edilebilir , diğer tarafta uzlaşma şartı her ne ise yerine getirmeyi kabul ederse ve uzlaşma evraklarını bu doğrultuda imzalarlarsa uzlaşma sağlanmış olur
Ne yani para şahsa mı veriliyor ne saçma sapan bir şey
Yani taraflar uzlaşma şartı olarak ne belirlerse ve şart olarak belirlenen her ne ise ve her iki taraf da belirlenen şartı kabul ederlerse uzlaşma sağlanır , taraflardan biri uzlaşmayı kabul etmezse uzlaşma sağlanmamış olur zaten ! Yani taraflardan birinin talep ettiği şartı diğer taraf mutlaka kabul etmek zorunda değil , yani zaten o zaman da uzlaşma olmamış olur , dosya mahkemeye gider , mahkeme karar verir
Para cezası alırsın muhtemelen.
Ne kadar mesela
1 - 5 bin TL arası.
Başına geldi mi
Hayır.
Ama şikayet edilirse mutlaka duruma göre işlem yapılıyor. Sırf bunlarla ilgilenen avukat arkadaşım var.
Bişey çıkmıyo, ilgilenilmiyo deniyor
Dosyan avukatın önüne düştüğünde çok da güzel ilgileniliyor.
Avukatı şikayet eden mi tutuyor. Bi detaylı anlatır mısın. Şimdi savcılığı şikayet yazmış sonra kendi avukat mı tutacak nasıl oluyor
Sabıkan yoksa hagb verilir
O ne demek?
Verilen hüküm ertelenir
Nereye kadar mesela ve neden
5 yıl boyunca
Hayır şikayet edemeyecek şekilde sövüyorum
Nasıl yani
Fikir belirtir gibi sövüyorum. Annenle cima eylemek isterim gibi 😂😂
E bu yine tahrik suç değil mi
Hayır değil.
Hapis cezası var en iyi ihtimal tazminat.
Hapishane den yazıyorum
Ne konuda şikayet aldın hapise kadar yolu. Var
Yorum yazdım. hayasız edepsiz ahlaksız zihniyette olduğunu yazdım
Bişey çıkmaz
Canını sıkma
bişi olmaz
Boş islerr
Başına geldi mi
Gelmedi ama bsiey cikmaz