El bebek gül bebek büyütüldüm, sevdiğim kişi asgari ücret alıyor. Evlendikten sonra bana yetebilir mi?

Merhabalar, ben ailem tarafından biraz şımartılarak büyütüldüm. Bir dediğim iki olmadı, her istediğimi aldılar bu zamana kadar, temizlik yemek yapmasını bilmem. Aldığım şeyler marka ama sevdiğim kişi asgari ücret ile çalışıyor. Evlendikten sonra bana yetebilir mi? Ben onunla yapabilir miyim sizce
Şu var:
Sevdiğin adamla konuştun mu bu durumu?
Kabul ediyor mu senin bu durumunu? Çünkü Ortadoğu erkeği kadının temizlik yemek yapmasını bilmesini istiyor. Ha eğer ben öğrenirim dersen şimdiden basla en fazla altı ay içinde herşeyi öğrensin
Adamın ailesi nasıl? Ailesine özellikle anasına düşkün mu? Anasının karakteri nasıl
Ailen sen evlendikten sonra sana maddi anlamda yardım edecek mi
Ola ki ayrıldınız ailen sana kızım boşan yanındayız der mi, çocuğun olursa bile sana çocuğuna sahip çıkarlar mi
Bir iki yıl çocuk yapma adamı tanı
Elinde bosanirsan eğer bir mesleğin var mı
Adam senin geldiğin konumu kıskanıp sana karşı tutumu nasıl olur
Ayrıca Allah'ın az da olsa gönderdiği rizka şükür mu edeceksin yoksa tamahkar mi olacaksin?
Ailene sen de destek olacak misin
Esin sana saygı duyacak mi benim için konfor alanının dışına çıktın diye yoksa tersi mi davranacak illaki belli eder davranışlarından çünkü erkekler bizler gibi komplike değildir, basittir tıpkı su gibi
Adamı izle, aşk adı altında hormonların aldatmacası mi dinleme öncelik mantık sonra kalbini dinle
Eğer her şey okay ise konfor alanının dışına çıkmam lazım çünkü gelişimin temeli budur. Ve şimdiden kendini yemek temizlik konusunda geliştir
Evlenmesin zengin kız fakir erkek tabiki zıt kız sağlık okuyor kızın maaş yüksek olacak erkek ezik gibi kalacak sonu karanlık birde orta doğu erkeği nedemek ne yani avrupa erkeğini olsun görgülü zengin ve cenabet erkek Türk kadınları bu istiyor sosyete zengin Türkiye'de evlenmek çok zor
aynı örneğin bir benzerini abim yaşadı. azerbaycanda zengin bir ailenin kızına gönlünü kaptırdı. kız da aynı şekilde abimi çok sevdi aşıklardı üstüne. kız abimin durumunu kabul etti gerekirse soğan ekmek yerim dedi. abim de durumu kötü biri değil sadece orta halli bir aileyiz, kendi yağında kavrulan insanlarız. neyse işte kız memleketini terketti geldi kiraya üsküdarda oturuyorlardı. çocukları olacaktı kız en pahalı çocuk arabasını istiyor abim bak benim bütçem şunlara yetiyor dedi diye sen alamazsan babam alır demişti. bu bir erkek için çok gurur kırıcı. bir süre sonra sen de buna evrileceksin çünkü alıştığın bir sistem ve düzen var. karşındaki erkek biraz gururluysa ailenin desteğini kabul etmeyecektir abim etmedi çünkü. sonuç ortada bir çocuk kaldı, yapamadılar.
ha şu da var. para birlikte de kazanılabilir bir şey. ne insanlar var sıfırdan başlayıp çok zengin olan. birlikte iş kuran. bu tamamen sizin aranızdaki gerçek sevgiye bağlı. demek ki yapamayacağını sen de hissediyorsun ki burada sormuşsun. kendi çapında birini bul. yarın öbür gün maddi durumu için katlandığın adam sana bir yanlış yaptığında çok pişmanlık yaşarsın.
Ama genelleme yapmamak lazım ben sevdiğim insanin maasinadegil bana verdigi degere bakarim Allah'a da hep soyle dua ederim benim imtihanim fakirlik olsun ailemle beni sinama diye
@mağaradakivampirr10 ben de evlendiğim insanın maaşına bakmadım. babası da yoktu. herşeyi tek başına yaptı çabaladı. sevgisine inandım merhametine güvendim. çok şükür herşeyin en güzeli nasip oldu. hayalini bile kuramayacağım güzel bir sitede minik bir evde yaşıyoruz, arabamızı da aldık bütçemize göre. çokta mutluyum, iyi ki de eşim olmuş diyorum. ama ben zaten yetinen bir insandım ailemle yaşarken bile hiçbir zaman şımarık el bebek gül bebek olmadım. durumumuz vardı ama yine de keyfi hiçbişey alamazdım. o yüzden sorun etmedim. ama soruyu soran arkadaş gibi bir hayatım olsaydı belki de yapamazdım
Cok mutlu oldum canım senin adına 😊Rabbim huzurunuzu daim etsin
Bir evet aşk karın doyurmuyor evet ama her şey de para değil
Ama adam çalışmana izin verecekse ve ne okuduğunu biliyorsa zaten ortada sorun yok demektir
Çünkü olduğun bölümün maaşı da biliyordur
Ve adama sor istersen rahtsız olacak mı değil mi?
Ama olmayacaksa da maaş gündeme çok olmayacak
Birde evet her şey bekarken olduğu gibi olmayacak biraz daha kısıtlı olur sen buna hazır mısın bunu biliyorsan ve senin için rahtsız olanacak bir şey değilse girersiniz yola ve bunu kabullenirsin zamanla bunun kavgasına yapmamaksınız ama çünkü başta bile isteye o yola girmiş oluyorsunuz
Her şeyi ve herkesi unut. İnsan, her koşula uyum sağlayabilecek bir varlıktır. En basiti, 50 liralık cezve ile de Türk kahvesi yaparsın, 5 bin liralık makineyle de. Sorun rahat büyümek değil. Sorun konforunu fazla düşünmek ve her şeyin gösterişli, lüx olanını istemek.
Eşinle son model Mercedese de binebilirsin, Brodway'e de. İkisi de iş görür. İçin rahat etmiyorsa, bunun nedeni konfordan ziyade gösterişsiz olmasıdır. Günümüzün hastalığı gösteriş.
İstediğin kadar rahat büyü, evde temizliğini ve yemeğini yapacaksın. Bir işe girip yıllarını erkenden uyanarak ve emek vererek geçireceksin. Çocuğuna annelik yapacak, eşine zor günde dedtek olacaksın. Bunları söylemek kolay, yapması da kolay görünüyor ancak hiç değil.
Hayat kendi başına zaten zor. Düşüneceğin şey, o adamdan sana gerçek bir eş olur mu? Gerisini önemseme. Egon ve yaşadığın gösterişli hayat senin için ağır basıyorsa, bunu törpüleyemeyeceksen, kendini hiç riske atma, zaten olmaz.
Hepimizin arzusu para ancak eş seçerken bu kriter kesinlikle esnetilmeli.
Bravo
Cevap
117Cevap
Doğru cevap için, 30 üstü yaş grubu cevapları dikkate almanı öneririm, feleğin çemberinden geçip neyin ne olduğunu anlayan insanların tavsiyeleri kesinlikle senin için daha faydalı olacaktır,
Belli bir süre geçtikten sonra hayatın zorlukları karşınıza çıktıktan sonra şunu demeyecek; “Allah razı olsun sen de benim için çok şeyden vazgeçtin”,
Aksine şunu duyacaksın, “durumumu biliyordun” bunu duyduğunda başından aşağı kaynar sular dökülmeyecekse devam. Ama buradaki ablalara sor genelde dökülmüştür, şimdi aşka güvenme biter.
Yetmez o yüzden sende çalış. Benim sevgilim de uzun bir süre işsiz kaldı bunalıma falan girdi. O sırada ben çalışıyordum. Psikolojisi bozuldu iyice. Bana bile istemsizce kötü davranıyordu.
Sonra bir işe girdi kendini geliştirdi şu an benim 2 katımdan fazla kazanıyor.
Sen asgari ücretle çalıştığına bakma, sen öyle bir hayatı sevdiğin insan için yaşayabilecek misin ona bak. O markalar olmadan da yaşayabilir misin?
O insan kendini geliştirebilecek kapasitede mi? Belki gelecekte iyi yerlere gelecektir
Kusura bakma ama el bebek gül bebek büyüyüp her aldığın marka ise ve sevdiğinin asgari ücretinin yetmeyeceğini düşünüyorsan gir bir işe kendi kendine yetersiz. Bende kadınım ama erkekleri de biraz anlayın ya sizi seviyorlar değer veriyorlar evlenmek istiyorlar ama siz acaba sonuna kadar onunla mutlu olabilir miyiz anlaşır mıyız diyeceğinize maaşı yeter mi diyorsunuz, sevdiğinin maaşı ile değil sevdiğin ile evleneceksin böyle şeyleri düşünüp de kendini de sevdiğini de yorma şimdiden, he çok mu kararsızsın evlenme o kişinin düzenini de bozma... MUTLULUKLAR ☺️💜
O yapar da sen yapamazsın. Benim eski eşim de senin gibiydi. Bir dediği iki olmamış, el bebek, gül bebek, sanırsın dolmabahçe sarayında büyümüş :D Zenginler mi HAYIR. Ama öyle büyümüş. Marka elbiseler şımartılmalar vs. Bir yere kadar anlıyorum kız çocuğu narin, kırılgan, hassas ve sevilesi...
Ben 12 yaşımdan beri çalışıp, anadolu lisesi, 2 üni. ve tırnaklarımla mapmadan kazıyarak gelmiş biriyim. Aşkla evlendik. Aşık olarak. Sonuç? :D Elbette malum son.
İİlk dediğimde alacaktın (!) Ama bu benim istediğim marka değil ki (!) Kartımın son günü geçmiş sen nasıl erkeksin (!)
Hadi canım hadiii hadeeee derler adama. Bir oğul ve ömür boyu ailesine hizmet ile ödüllendirdi kendisini...
Olmaz o iş...
Ya kafayı değiştiricen ya sona hazır olucan.
Maalesef kardeşim ben de çok varlıklı büyüdüm el Bebek Gül Bebek evlendiğim kişinin düzgün işi bile yoktu görücü usulü evlendim. ve evliliğim çok kısa sürdü ayrıldım hatta bir çocuğum oldu onu da ben büyüttüm benden sana tavsiye tabii ki karşıdakinin rızkı o kadarmış ama en azından evleneceğimiz kişiler bizim yaşadığımız şartları bize sunması lazım. Bu yüzden bence evlenme kardeşim derim. Erkeklerde lütfen yanlış anlamasın tabii ki herkesin rızkı farklıdır ama az ama çok kesinlikle aşağılama gibi bir söz konusu olamaz ama kızlar açısından da düşünün en azından evleneceğimiz zaman bizim yaşadığımız rahatlığı Bir nebze de olsa bize sunmaları lazım diye düşünüyorum
Bir tık zor. Ama çok seviyorsanız ve ben onunla her zorluğa varım diyorsanız -sözünüzde samimiyseniz şayet- olabilir. Lakin şımarık büyüdüğünüzün farkında olmanız bile bunu durdurabileceğinizi ve kendinizi frenleyebileceğinizi gösteren en güzel detay.
Onunde 4 alternatif var.
1 anan baban sana yardıma devam edecek
2 nasibim neyse o diyerek yetinmeyi öğreneceksin
3 bu böyle olmaz diyerek ayrılacaksın
4 (en önemlisi) kuru kuruya sevgi olmaz benimde katkım olsun diyerek sende çalışacaksın.
Aşk karın doyurmuyor ne yazık ki. Evlilik gibi durumlarda gerçekci olmak lazım yarın öbür gün çocukların olduğunda onların bakımını üstlenmek zorundasın sadece kendi hayatını değil çocuklarının yaşam kalitesinide kısıtlamış olacaksın. Herkesin maddi durumu iyi olmak zorunda değil ama karşınızdaki insana bir duygu beslemeden onun para kazanma potansiyeline bakmalısınız hele ki bu bir ciddi ilişkiyse. Herkes bunu kabul etmez ama paranın olmadığı yerde herzaman sıkıntı olur özellikle türkiye gibi bir ülkede.
Eğer bu soruyu soruyorsanız, o zaman yapamayabilirsiniz. Sevmek güzel bir şey lâkin çok fedakârlık isteyen de birşeydir. Yemek yapmak, temizlik yapmak elbet öğrenilebilir lâkin sabretmek bir erdemliktir. Onu da herkes başaramaz. Şımartılarak büyütülmüş birisinin nefsi ise terbiye edilmemiş, hatalar yapmaya müsaittir.
Yetmez çünkü ben de öyleydim yani bekarken bir yediğim önümde bir yemediğimi arkandaydı öyle derler ya sonra birini sevdim yani eşimi evlendim asgari ücret alıyor ama yetmiyor yani benim kendi ihtiyaçlarım oluyor bir şey oluyor bir şey almak istiyorum ama olmuyor bu sefer kendinden taviz veriyorsun yani bence belirli bir iş olana kadar evlenme pişman olursun tamam ben mutluyum ben değilim ama keşke biraz daha bekle şeymişim kendi işini ne bileyim yani en azından mahsun Bir tık daha yüksek olabilirmiş yani yapamazsın yani ne istiyorsam o an alırdım anladın mı ama şimdi öyle olmuyor yani ben istesem de olmuyor ya para yok diyor ya işte faturalar var diyor sürekli bir şeyler diyor
Benden sana hikaye gerisi sana kalmis birsey saygi duyarım. Bende dediginiz gibi el bebek gül bebek büyütüldüm hala ailem tarafından sımartılmaya devam ediyorumdur. Bende asgari ücret biriyle evlendim yapamadim. Beni asagiladi vs neler temizliği nasil bilmezmisim falan bunları nikah yapmadan önce konusmustuk onaylamısti. Maalesef evliligim pek huzurlu gecmedi. Aldatildim üstüne baska kadından cocuk yaptı. Bosandik.. benden sana tavsiye dengin biriyle evlen
Üniversite arkadaşım anlatmıştı. Liseden tanıdığı kız arkadaşı eşini bırakıp gitmiş hatta çocukları bile varken. Arkadaşım niçin bıraktın diye sorduğunda ben baba evinde daha iyi olduğunu, eşinin sürekli maddi sıkıntılar çektiğini bu yüzden yapamadığını söyleyip ayrılmış. Ben duyunca benim bile içime oturmuştu. O adam neler hissetti kim bilir. Diyeceğim o ki eğer ilerde böyle bir şey yaşatacağına hiç başlamasın daha iyi.
Mutlu olamazsın asla. Asgari ücrete tek kişi bile ucu ucuna yetişir. Kaldı ki senin gibi biri asla geçinemez buna bende dahil. Minimalist değiliz geçinmemiz mümkün değil. Temizlik yemek hepsini çok iyi bilirim ama maddi açıdan bende dediğin gibi yaşantıdayım. Her şeyi iyi bilirim ve evleneceğimiz zaman da aile evinden daha üstü olmalı ki aile evini aramayalım.
Sen çalışmak zorunda değilsin. Erkek çalışır Türk toplumuyuz biz. Kadın isterse çalışır ama erkek zorunludur. Bakma şu boş insanlara sana öyle konuşan erkek değil ılıktır ya da öyle diyen de kadın değil erkek kadındır. Fakirlerin tesellisi işte hemen kadına der sen çalış senin neyin var diye. Ne günlere kaldık? Annelerimiz hep çalışıyor muydu? Ya da babalarımız annelerimize illa sende çalışacaksın senin neyin var mı diyordu? Bunlardan bir bk olmaz bunlar çöp çöp bunları çöpe atacaksın. Ayrıca her şey sevmek değil. Gerçekler başka mutsuz olursun.
Evcil hayvan gibi giderlerini başkasının karşılamasını beklemek ne kadar kendine saygı duyduğunu gösteriyor sadece!!!
Yaş 41 tecrübeli bi şekilde saplamış lafı😂😅
@Leopar_01 @BlackDeacker
Beyler teşekkürler😂
Ya anlamiyorum tabi düşünmek en büyük hakkinda ama sen onun sana yetbileceyi deyilde onun maddi durumunu nasil yükseltirsiniz onu düşünun şimdiki devirde birde bakmişsin ki çok zengin olmuş o zaman koşarsiniz üstüne
Duygusal yönden bakarsan herkes sevdiğinin peşinden git der. Akıl yönünden bakarsan olmaz derler. Asgari ücret şuanki ekonomide tek kişiye bile yetmiyor o yüzden ilk zamanlarda idare etseniz bile bi süre sonra anlaşmazlığa şiddetli tartışmalara neden olur diye düşünüyorum. E hale böyle olunca boşanmaya kadar gider. Ama aşkımız her şeyden kuvvetli aşamayacağımız zorluk yok dersen sen çalışırsın o çalışır bir şekilde geçinip gidersiniz. Sonuçta her şey para değil. Ailen tarafından bolluk içinde büyütüldüğünü şımartıldığını kendin söylüyorsun. Yarın bir gün erkek tarafı isteklerini karşılamayazsa bu erkekğinde zoruna gider bunu da düşün.
Kral o zaman kendin çalış kendin harca? Bir şeyleri isteyecek kadar egoist ama kendin yapamayacak kadar da acizsin
Yaşın daha genç oku çalış, birilerinin seni besleyip giydirmesini yedirmesini düşüneceğine, bide gelmiş burada soruyor , bu çocuk görse keşke senin bu sorunu.
Bence ikinizide zorlamayın. Ayrıca bu kadar para harcamaya meraklıysanız bir zahmet kendi paranızı kendiniz kazanın. Ağzını açarak annesinin yemeyi ağzına koymasını bekleyen kuş yavrusu gibi nedir bu acizlik
Bende 1 evin 1 kızıyım çok düşerler üstüme ve benden önce bı kardeşim vefat etmis onun üzerine ben doğunca sadece annem değil teyzeler dayılar amcalar bile kendi cocuguymusum gibi ilgilenirler di severledi istediğim alınırdı yapılırdı mutlumuydim değildim evlendim askeri ücret alıyordu eşim param azdı çoğu şeyi alamıyodum çok sıkıntı çektim ama mutluydum huzurluydum aşıktım birazda sende bitiyo sen yapabilirmisin yaşam sartlari ortada sen kendini kisicaksin istek değil ihtiyaç hatta zaruri ihtiyaclarini alıcaksın bunu yapabilirmiyim diye kendine sor ben yaptım ozamanlar çok da mutlu oldum gidip aman zaradaki kabanda ısıtıyo butikdekide dedim şu an hamdolsun belki bı imtihandi ama sabrettim seyrettim diyebiliriz şu an maasimiz fazla ne istesem alabiliyorim ama bu sefer eski huzur yok yani demem o ki biseyler oluyo biseyler kaliyo kendini tanı sen yurutebilirmisin
En İyi Cevap