Merhabaa ben müzik öğretmeniyim nişanlımda müzik öğretmeni düğünümüze 6 ay kaldı maaşlarımız 15 bin tl aylık 30 bin tl maaş eve yeter mi sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYeter bence. Dugun yapmayiverin. Ev de cok luks olmazsa yani kira 7-8 bin olsa. Araba olsa yani arabaya ne kadar gidiyo hic bilgim yok da baya masrafli benzini gazi bilmem nesi. Faturalar market yani yeter bence. İki kisisiniz sonucta. Hani hesapli olursaniz yeter. Bir de her ay kenari biraz koymaya calissaniz mantikli olur. Yani yeter bence. İki asgari ucretli olan bile geciniyo. ama tabi cocuk olmucak bi de ev cok luks olmucak ve buyuk sehir olmucak. Misal ben eskisehirdeyim biz de evlilik dusunuyoruz ikimiz de en az asgari ucret alsak eskisehirde cok zorlanmayiz. Ama antalya biraz zorlayabilir. Neyse cok masraf yapilmadigi surece gecinilir.
018 Yorumla
Soran+1 yılYa işte öğretmenlik meslek sonuçta tayinler falan belli olmuyor
Soran+1 yılYine de inkar etmiyoruz aldıgımjz para güzel geçiniriz diye düşünüyoruz
- +1 yıl
Dedigim gibi cok gereksiz harcamazsaniz gecinirsiniz. Ama hemen cocuk yapmayin
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederimm
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
@G-Ü-V-E-N komik misin kardesim? Nereye riskiyla geliyo? 🤣 Bu devirde ne rizki? Ayrica kiz kendisi bile dememis cocuk yapmak istiyorum diye. Gecinme olayini sormus ben de cocuk olmazsa daha rahat olur dedim. Ne var bunda? Ayrica ben dedim diye illa yapmicak mi? Bi her yoruma burnunuzu sokmayin herkes fikrini yaziyo iste.
Soran+1 yıl👍
Soran+1 yılNe alaka ya ahah
Soran+1 yılNe diyon sen bes
- +1 yıl
Aman takma sunu 🤣
Soran+1 yılİyice sapıtttı bu erkekler yaaaaa
Soran+1 yılManyak mısın nesin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAldiginiz maasi almanyada 5 milyon emekli alamiyor, almanyada 5 miylon emekli 1000 Euronun altinda emekli maasi ile yasamak zorunda, onlara yetiyorsa size türkiyede fazlasi ile yetmesi lazim. Ne alaka simdi almanya diyeceksin, herkes almanyada söyle yasiyorlar, böyle yasiyorlar diyor ya, onun icin örnek verdim, almanyada normal kücücük 60 Metrerae 2 oda evin kirasi 600€ dan basliyor, bir ekmek arasi döner 120 TL oldu.
30 Bin maas yetermi sizeye gelince, yetermi bir kavram, normal Türkiye'de gecim icin yeterli, birde ögretmensiniz, garanti ayliiginiz var.
Yetmeze gelince, ya adam 5 yildizli otelde tatil ailesi ile tatil yapiyor, ramazan günü havuzun kenarinda raki bardagi elinde masa kurmuslar okey oynuyor, aciz, ekonomi cok kötü diye sikyet ediyor. Bakis acisi farkli ise, 30 tl degil, 30 Dolarda olsa, yetmez gören insanlar var.
010 Yorumla
Soran+1 yılAlmanya da ki ekonomiyle senin türkiyede ki ekonomin bir değil boş konuşma görmemek için koyun olmak lazım
Cevap sahibi+1 yılO koyunlar iste sizlersiniz, 80 yil hesap sorsaydin, gurbetciler ac kalamamak icin almanyalara göc etmezdi, daha düne kadar ögretmen maasini dahi deprem yardimlari ile ödendigi zamanlar oldu, emekliler banka ömünde maas alacagim diye sirada ölüyordu, bugün okadar pandemi, dünyad, ALMANYADA, AVRUPADA olan bozuk ekonomiye ragmen bayram ikramiyeli, zamli maasini alipta sükretmek yerine, nankör olmak icin koyun degil BAYA ÖKÜZ OLMAK lazim. Üstelik bu nankörlügü yaspan birde ögretmen olursa, bu cahillige dahi 15 TL maaas aliyorsun ama koyun degilsin, memnun degilsin.
Devletin kasasi soymak var, vergiler size calisdiyor, derede para akiyor, size yatmasi gerekiyor. Senden birde ögretmen olacak, bu ÜLKE'nin ögretmeni dahi Dünayada bir ahberse, artik ülkenin batmadigina sükretmek lazim..
Soran+1 yılSus konuşma cahil
- +1 yıl
Cidden aklimdakileri soyledin, bu ogretmeni tanimam ama tanidigim bircok ogretmen maaşını hak etmiyor, yazik zikkim olsun bizim kuru vergilerimizle sıcak sıcak geciniyorlar yazik hak bu ve bir de o maasi oturdugu yerden alan okul yoneticileri biliyorum, isini layigiyla yapmayip boburlenen, sen ac karnini doyurmaya calis (bu ogretmeni katmiyorum) ve gelsinler vergilerinle alinan o maasa sikayet etsinler, gecinemiyoruz desinler agambiz olelim o zaman
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg Ögretmen olacak birde, su konusma üslubuna bir bakin, bunlara cocuklar emanet ediliyor, üstelik birde maas ödeniyor.. Dünyadan kendisi bir haber, dünyada neler olup bitiyor, ekonomi nelere bagli, nasil isliyor umrunda degil, yeterki onun cebi dolsun, okula gitsin, birseyler ögretiyormus gibi roller yapsin. Insana, fikirlere, görüslere saygisi yok, isine gelirse medeniyet, cebine yaramiyorsa cahil.. Türkiye'de her önüne gelen cahili böyle maasli ögretmen yapilirsa, cahilde bir toplum yetisir, vergilerimizle cehaleti besleriz
Soran+1 yılTamam sensin 😅😅
Cevap sahibi+1 yılBirak sen hikaye okumayi, bence müzik ögretmenligine ögretmenlik diye maas baglayan devlet hatali, birde sikyaet ediyorsunuz. Almanyada 5 milyon emekli 20 Bin TL 'nin altinda (1000€) maas aliyor, ha simdi vaybe ne parada der senin gibi cahil olamyan ögretmen, orada kücük 2 oda, 60 metrekare bir kücük 1900 lerden kalmis eski bianda evin kirasi 600€ dan, yani yaklasik 12 Bin tL den basliyor. Öyle bir Ülkede o insanlar isyan etmiyor, siz daha düne kadar deprem yardimlari ile maas ödenen Türkiyede bugün aksatilmadan, bayram ikramiyeli 15 TL ödenen maastan rahatsizsin. Devletin PARA akan tarlasimi var, sizleri doyurmak icin? Ne üretiyorsunda begenmiyorsun, birde KOYUN CAHILLER diye hakaret ediyorsun?
- +1 yıl
Cidden öğretmen hanimin yazdiklarina baktim da gercekten bunlarin cogu cebine yaramiyorsa hicbir sey umrunda degil, senin gibi dusunen insanlara ihtiyacim vardi cunku kimse bunlarin farkinda degil herkes uyuyor, ama oturdugu yerden yiyenlere haram zikkim olsun bircok tanidigim var, okuldaki kopardigimiz 1 parça tuvalet kagidini bile zorla elimizden aldiklarini biliyorum, maalesef bazi ogretmen denen şahsiyetler böyle
Soran+1 yılSusun bi yaa
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg aynen, bunlar otur salla basi al maasi, nasil olsa devlet garantisi var.
+1 yılBirçok ailenin geliri bundan düşüktür. Kendi bütçemle karşılaştırdığımda fazlasıyla yeteceğini söyleyebilirim. Ancak ayağınızı yorganınıza göre uzatmazsanız yetmez...
Gençlerin en çok yaptığı bir hata konusunda sizi uyarmak isterim.
Kredi kartı borcunuzun her ay tamamını ödeyin. Asgarisini veya bir bölümünü öderseniz veya taksite bağlarsanız kredi kartı borcunuz sürekli artar...00 Yorumla
+1 yılbu 30 binlik bütçede en az bir 15 bini düğün için kullandığınız krediyi ödemek için 36 ay çalışacaksınız en az bir 7 bin kira olacak faturası sair masrafları ve mutfak masrafları da desen işiniz gerçekten zor
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
131Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet yeterli
10 Yorumla
+1 yılGelirim 50.000 yeter mi diye soruyorsun hemen damlıyorlar, 15.000 kira , 5000 araba 10.000 mutfak. O parayla zor yaşanır.
gelirim 30.000 yeter mi diye soruyorsun hemen damlıyorlar, 8000 kira, 3000 benzin, 7000 mutfak. O parayla zor yaşarsın.
gelirim 12.000 yeter mi diye soruyorsun hemen damlıyorlar, 4000 kira, 2000 benzin, 3000 mutfak. O parayla zor yaşarsın.
İşin garibi bunları yazanların hiç biri bu paraları kazanmıyor. Kötülüyorlar ki sırf o paraları kazananlar da mutsuz olsun diye. ne kadar mutsuz, umutsuz ya da kötü kalpli insan var anlamak mümkün değil.
30.000 tl dediğin para şu an Türkiye de çok güzel para. 2 öğretmen daha ne olsun. Benzine harcasan 3000 tl yaklaşık 2000km eder ki zannetmiyorum süreceğinizi. 7000 tl de mutfağa harcadınız. 3000 tl de faturalar. 5000 tl de kira. 20.000 ki etmez bile. Geriye 10.000 kaldı daha ne olsun?
bakmayın kötü ruhluların karamsar tablolarına. Çok da güzel geçinirsiniz.54 Yorumla
Soran+1 yılAyy çok teşekkür ederim böyle bir mesaja ihtiyacım vardı gerçekten çok doğru söylüyorsunuz ☺️☺️
- +1 yıl
Ev de alırsınız araba da. En son model telefonları da. Geriye yatırım için de paranız kalır. Gidip altın falan da alın azar azar. Bakmayın karamsar ruhluların ne dediğine. Şimdi girdim baktım Ankara’nın en güzel en pahalı ilçesi sayılabilecek bir yerde, 4+1 rezidans 10.000 kira diyor. Anlamıyorum bu 8000 kira diyenler nereye bakıyorlar. Hiç dert etmeyin gayet güzel yaşarsınız.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim iyi ki varsınız d
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Nerede yaşayacaksınız, Nişantaşı'nda mı, Hakkari'de mi?
Yaşam standartınız nedir, kirada mı oturacaksınız? İşinizin devamlılığı var mı? Bebek olunca çalışabilecek misin? Birikiminiz var mı, varsa ne kadar? Ailelerden maddi destek imkanı ne ölçüde var? Savurgan mısınız, tutumlu mu? Kaç çocuk yapmayı planladınız? Otomobil alacak mısınız? Borcunuz var mı, ev, araba gibi büyük bir borca girmeyi düşünüyor musunuz? Hangi takımı tutuyorsunuz? Yemeğe besmeleyle. mi başlarsınız, besmelesiz mi? Sosyal misiniz, gezip tozmayı sever misiniz? Vs 🙄
32 Yorumla- +1 yıl
Arada takım sorusu :)
- +1 yıl
@Yagmurcini44 Fenerli ve TS li bir taraftarın masrafı aynı olmaz 😉💁
+1 yıl7000 TL Kira + 3000 TL benzin ( sadece markete gidersen ) + 5000 TL yedin içtin + 2000 TL faturası bilmem nesi borç kredi taksit yoksa idare edersin ama kenara para koyamazsın bu ekonomi tartışmalarında şunu unutturdular millete yaşamak demek elde olanla idare etmekten ibaret değil aynı zamanda birikimde yapabilen insan yaşayan insandır yoksa her geçen gün elindeki mutlaka ihtiyaçlarını geçecektir işte geçtiğinde de boşanma ayrılma kavga gürültü bu yüzden asla çocuk yapmayın yanarsınız. He ilerde hayat güler bir kapı açılır bir rahatlarsın o zaman yapın. Çok uzattım kendi işini yapmadan asla ilerleme kaydedemezsin tam deli işi yaşamak maalesef durum bu
114 Yorumla
Soran+1 yılEe nezamana kadar böyle devam edecek bu
- +1 yıl
7 bin Kırayi kim veriyor kardeşim
- +1 yıl
@Tomjerry31 gel benim Bursa ya gör bakalım kiralar kaçtan başlayıp kaçta bitiyor
- +1 yıl
3+1 sıfır daire doğal gazlı 2bin TL Bizim burada
- +1 yıl
+1 yıl8500 TL maaşım var hu zamlarda ne olcak bilmiyorum 8500 TL bin içinde fatura servis parası 2000 TL kredi market var ve bana para kalıyor önemli olan nekadar yediğin değil yediğin yerdir markette 130 TL olan (600 gram) kaşar yerine pazarın yanındaki kahvaltı marketten kilosunu 75 TL ye alıyorum biraz gezip araştırmak lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyda 8 bin TL maaş ile Hazirandan bu yana babamın 30 bin küsür borcunu kapatıp eve ve arabaya neredeyse o kadar tamir ve bakım masrafında bulundum. Bu esnada evimizin de bir şeyi eksik olmadı çok şükür. Sizin gelirinize sahip olsaydım uçardık herhalde.
25 Yorumla
Soran+1 yılAllah daha iyilerini kazanmayı nasip etsin inşallah ülkecek bi düze çıkmamız lazım artık ben çalışan herkesin iyi olmasını isterim :))
Cevap sahibi+1 yıl@met96 Peşin ödemediklerim var; taksitlendirmeler oldu, mesai de alıyorum ayrıca da kredi kartları iyi ki varlar.
Cevap sahibi+1 yıl@met96 Sağolun. Döndürüyoruz çok şükür.
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYeminle sırf nispet yapmak icin sorulan sorular
yetiskn her birey bu parayla gecinecegini bilir ögretmensn az cok hesap kitap biliyorsn gündemi takip ediyorsn uyuz oluyorm böyle sorulara
Buraya soracagına git evlrnrcrgn kisiye sor40 Yorumla 8-10 bin TL ile 4 kişilik bir aileyi geçindiren insanlar tanıyorum. 30 bin ile iki kişi geçinemeyecekseniz ilerde çocuklarınız olunca hiç geçiremezsiniz. O kadar da beceriniz yoksa evlenmeyin gitsin
11 Yorumla
Soran+1 yılEvleneceğiz
+1 yılDaha fazla evlenen görmek istemiyorum ben ya
Yeter yani millet nelerle geçiniyor ya haberiniz yok herhalde28 Yorumla
Soran+1 yılNapalım bizde evlenicez yuva kurucaz
- +1 yıl
Ay inş mutlu olursunuz be benim yerime de olun
Soran+1 yılSen düşünmüyor musun evlenmeyi 🙈🙈🙈
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Beni alan yok 😂 bu yüzden artık bende düşünmüyorum.
Soran+1 yılAaa niye olmasın vardır illa nasibinde biri ya da sen çok güzelsin beğenmiyorsun 😅😅😅🙈
- +1 yıl
Bilmiyorum artık hangisi
- +1 yıl
doğru söylüyorsun valla
Dalga geçiyorsunuz bence ya, millet asgari ücret ile 4, 5 kişilik aile geçindirmeye çalışıyor. Siz dünyadan bu kadar mı bihabersiniz? İki kişisiniz 30 bin nasıl yetmesin. Sokağa atmazsanız tabi.
05 Yorumla
Soran+1 yıl80 90 olması lazım bize 😅😅
Soran+1 yılÖzelden akıl versene
+1 yılTabi ki yeter ama bunu soruyorsan, pek bişeyden haberin yok gibi, burada yok yetmez yok uçuca yaşarsın diyenlere bakma, nasıl hayatlar yaşıyorlar anlamadım ama gayet güzel geçinirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede ya
+1 yılBen tek başına ev kredisi+ benzin masrafları + arkadaşlarla dolaşıyorum+ sigaram + fitness falan derken her ay 4-5 k atıyorum köşeye. Benim için çok harcıyor diyorlar yani bence yeter.
010 Yorumla- +1 yıl
Not bekarım
- +1 yıl
Evli olsam tabiki de atamam koseye siz de 2 kişi olarak hesaplayın işte.
Soran+1 yılİşte bizde 4 5 atarız herhalde
- +1 yıl
Maaşlar ocak subatta 18-20 arası olur.
Soran+1 yılBişey farketmeyecek ki 150 ye aldıgın yağ 200 250 tl olacak
Soran+1 yılHerşeeye zam gelicek yine
- +1 yıl
Bide mesela bize ocakta 45 bin promosyan yatacak 4 sene için siz 2 kişi alsanız promosyonu 3-4 senede bir ordan bile güzel birikim olur. Çok lüks beklentin olmasın.
Soran+1 yılÖyle tabi şükür diyip devam edeceğiz artık ne yapalım 🥹
- +1 yıl
Şükür zaten dışardaki işler çok kötü. Bir de ben bu ülkenin hep böyle gideceğini düşünmüyorum bence bir noktada toparlayacaz. Eskiden tek memur araba ev alırdı o günler gibi olursa tadından yenmez o zaman.
Soran+1 yılBu gidişle bir şey olmayacak gibi artık bazı şeylerin farkına varmamız lazım çok çok kötü olduk paramızın değeri rezillik içinde herkes farkında ama kimse toz konduramıyor
+1 yılÇoğu ev tek asgeri maaşla geçiniyor sizin maaşlar hayli ile yeter
10 Yorumla
+1 yılEn fazla kira hadi diyelim 15 bin olsun 15 aylık geçim havada yeter birikimde yapabilirsiniz Sorun etmeyin önemli olan aranizdaki bağ sevgi saygı olması güzel düşünün Güzel olsun
10 YorumlaAyağınızı yorganıniza göre uzatın diye çok sevdiğim bir atasözü vardır sizde bu söze uyarak yaşarsanız gül gibi geçinip gidersiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşalllah
+1 yılİdareli kullanırsanız yeter benim halam ingilizce öğretmeni kocası matematik evleri var 0 araba aldılar belki de daha birikim yapıyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım
+1 yılGayet iyi geçinirsiniz heleki benim gibi küçük bir ilçede yaşıyorsanız kiramiz 700 TL bizim mesela gecinir hatta kredi çeker ev arbada alırsınız.
02 Yorumla
Soran+1 yılOo ne kadar düşükmüş kiranız cok iyi
- +1 yıl
Evet
+1 yılBu sizin sabit maaşınız.
Birde ek ders ücretlerinizle birlikte daha fazla olur.
Har vurup harman savurmadığınız sürece haliyle yeter.09 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Sabit maaş 15 bin değil 9 bin falan? Kim söylüyor size ya ek ders ücretiyle birlikte 13-14 bini bulur 15 bin bile değil 🤦♀️
Soran+1 yılKardeşim zaten sabit maaş degil sadece ben ayriyetten özel derslere gidiyorum gitar derslerş falan öyle öyle buluyor (:
- +1 yıl
Ben üstteki kişiye dedim. Siz özel dersler ile birlikte öyle olmuş olabilir. Bazıları cidden sabit maaşın o kadar olduğunu düşünüyor sinir bozucu 🤦♀️
Soran+1 yılHa pardon 🫤
Soran+1 yılDikkat etmemişim ne yazıkki insanlar öyle sanıyor
- +1 yıl
Kaç yaşlarındasınız. Hayırlı olsun bence yeter aylık 30 bin bu arada ya ama kenarda birikim olmaz o ayrı :(
Soran+1 yıl26 yasındayım teşekkür ederim
Soran+1 yılBilemiyorum birikim olur mu olmaz mı yaa ülkenin durumu ortada
+1 yılBeni de evlatlık alıyorsunuz 15 te bende var aylık 45 k gül gibi geçiniriz konumu dm ile atarsan çünkü bavulumu toplayacam 😂😂
05 Yorumla
Soran+1 yılOlur olur ahahahah😅
- +1 yıl
Ama güzel bir yerde ev tutalım ama anne sjsjsksj
- +1 yıl
Annem olsana 😂😂
Soran+1 yılNe içtin 😅
- +1 yıl
Mavi rüya snsjsjs
Yeter ama artmaz aç kalamsınız o kadar çünkü şöyle bir baktında bir ev kirası adam gibi oturulup insan yaşık ev 8 ila 10 lira arası e dogal gazı vs oda olcak 1 2 milyar suyu elektiri ıvır zıvır derken 2 3 ordan gider arabanız varsa aylık zaten kafadan en düşünü söylüyorum 5 6 bin geriye ne kaldı biraz kişil alış verişeler derken elde avuçta bir şey kalmıyor gurbete yaşamak kadar zoru yok bilirim
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Allah Mesud etsin eyer kendinize ait eviniz varsa yetmemesi imkansız. Asgari ücret alan birinin yanında bence sordugun soruyu söyleme
10 Yorumla
+1 yılSaçma sapan sorular millet bir asgari ücretle çocuklu bir evi geçindirmeye çalışıyor.
19 Yorumla
Soran+1 yılAntalyada ev kiralarına bak canm
- +1 yıl
O zaman evlenme canım
Soran+1 yılNefeste almayalım olur muu
- +1 yıl
Off konyaaltı gecen yıl 40 tl deniliyordu bende antaltalyada yaşıyorum rus ukraynalilar yabancılar yüzünden böyle oldu
- +1 yıl
40 bin tl
Soran+1 yılAbi şu an en kötü 8 bin tl ev kiralaeı antalya da
- +1 yıl
Sehir merkezi çok pahalı ışıklar meydan kızıl toprakta nasıl
Soran+1 yılOralarda aynı değişen bir şey yok en köhne yer 6 7 bin tl
- +1 yıl
Anladım zor antalya tr en pahalı suyu antalya biz kullanıyoruz
+1 yılmillet asgari ücretle geçiniyo , bu diyo ki 30 binle aylık geçinebilir miyiz!
16 Yorumla- +1 yıl
Harbiden aw bende onu düşünüyorum asgariyle 4 kişi okutan var 30k ile geçinir miyiz diyor
Soran+1 yılKim okutuyor 4 kişi iyi misin sen
- +1 yıl
Babam okuttu beni ablamı abimi 4 kardeşiz 4ümüzü de asgari ücretle okuttu ne anlatıyorsun sen
Soran+1 yılYa işine bak asgar ğcret dedigin günlük 180 tl bok mu yiyordunuz okulda
- +1 yıl
Her gün yemek yiyeceksin diye bir şey yok öyle senin gibi afilli hayatlarla gelmedik
Soran+1 yılOzaman ağlama 30 bin tl aldığım paraya seen şükretmeye devam et ben 30 alırken
+1 yılMarmaris ya da kıyı civarlarda yaşamazsanız kenara parada koyarsınız :D
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşalllah 😅
Yuh bide soruyo musun maşallah yani yeter tabi
01 Yorumla
Soran+1 yılNe biliyimm evlenmedim ki hiç
Allah doyursun şükredin biraz asgari ücreti bile alamadan geçinmeye çalışan insanlar var
01 Yorumla
Soran+1 yıl🙈
çok rahat yeterli olur. para bile biriktirirsiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkkürler
+1 yılÇok yeterli tatillere de gidersiniz bi de arada ek dersler falan hayırlı olsun inşallah 🙏
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler ☺️
+1 yılNe için yeter mi? Ev kira degilse maksimum tutacak harcama ve faturalarınız 5.000 tl geçmeyecektir
03 Yorumla
Soran+1 yılEv kira tabiki
- +1 yıl
+kira ekle o paraya. Geçim korkulacak bir şey degil arkadaşım bir şekilde yaşanıyor. Siz o yaşam içinde rolleri düzgün paylaşabiliyormusunuz ona bakın
Soran+1 yılTeşekkürler ☺️
Allah azdan bereket versin asgeri ücretle calısıp ev araba sahibi olup çocuk okutan insanlar var bereket dilersen yeterde artar bile
00 Yorumla
+1 yılPaşalar gibi yaşarsın , biliktirirsin de , milletin bol kepçeden attığına bakma ☺️
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️
+1 yıl100 binden aşağı alıyorsanız evlenmeyin abi bu zamanda manyak mısınız
01 Yorumla
Soran+1 yılNerden bulsun okumuş
Ben tek başıma 40 alıyorum yetmiyor, size iyi şanslar.
019 Yorumla
Soran+1 yılMeslekk ne
Soran+1 yılYa 40 bin tl maaş la da şimdi sen bmw falan almıssındır herhalde yoksa imkanı yok para koymamanın bekar halde
Soran+1 yılAbi sen alamazsan biz hiç alamayız sen tek kişi 40 biz iki kişi 30 alıyoruz biz napalım
Soran+1 yılVallaha karın tokluguna çalışıyor bu millet gerçi müstehak bize…
Soran+1 yılGeçen cls mercedes sahibinden de yabancıdan yabancıya satılıktır yazmış adam 200 bin tl ye türkler yazmasın aramasın yazmış sadece yabancılara satılıktır yazmış kendi ülkemizde mülteci durumuna düştük çok kötü ortalık
Soran+1 yılOnlar zaten ayrı bir dava ekonominin durumunu telefona göre belirler oldular birisi su içme der birisi evlenme der birisi arabaya binme der birisi birden fazla ayakkabı giyme der 500 tllik ayakkabı giydiğin zaman zengin oluyosun şimdi onların gözlerinde 😅
Soran+1 yılAh ah kurtuluruz inşallah
+1 yılYaşadığın şehre ve yaşayışına göre değişile.
Koca öğretmen insansın, bu mu sorulur ya.
Şaka mısınız.
😀00 Yorumla
+1 yılHayır hiç yetmez lütfen evlenmeyin siz sayın hocam.
04 Yorumla
Soran+1 yılNolacak böyle ya nereye kadar gideceğiz
- +1 yıl
Bekar kalın hayatınızı yaşayın. Şimdi bir de çocuğunuz falan olur, maması, bezi, kıyafeti derken hiç geçinemezsiniz.
Soran+1 yılOhoo ot gibi hyat mı yaşanırr
- +1 yıl
Asıl hayatı bekarlar yaşıyor. Sen böyle bir muhteşem nimetten nasıl vazgeçersin.
Yaşam standartlarınız ne bilemem ama bence yeter
00 YorumlaYeterde artar bile 30 bin azmı millet asgari ile geçinmeye çalışıyor
00 YorumlaParana gore yaşarsın olur biter ben 15 binle ev gecindirebiliyorum ama monoton bir hayat yaşıyorum tabi ki ama sorsan aylık 100 bin alan da zor geçiniyor yani işin özü Parana gore yasarsin 30 bin de yaşanmayacak para değil
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tabi
Para & Ekonomi konusunda 398 cevap paylaştı. Tek asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlar var qq az beyninizi kullanın
00 YorumlaNasıl yaşam süreceğinize bağlı bir durum bu tamamen
00 YorumlaLaf olsun nispet olsun diye sorulan bir soru daha...
00 Yorumla
+1 yılaçlık sınırının 7.785 TL yoksulluk sınırında 25.365 TL olduğu bir ülkede düşün
00 Yorumlayeter bence kirası yüksek olan bir ev tutmadıkça yeter
00 Yorumla
+1 yılHangi ilde ilçede yaşadığınıza da bağlı bütçenizin yetip yetmeyeceği
00 Yorumla
+1 yıl30 m (k değil m doğrusu roma sayılarında k kim uydurdu) ile geçinemezseniz bi sıkıntı vardır zaten
00 Yorumla
+1 yılYaşadığın yere göre değişir. İstanbuld'a yaşarsan başka, Hakkari'de başka
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek çalışanım 25 bin TL alıyorum mesailerim ile ve birikim bile yapıyorum ayrica gezip tozuyoruz. Sadece parayı yönetmek ve tutumlu olmak ile alakalı bi durum.
00 YorumlaŞöyle bişey diyim benim aylık kazancım 3 5 yıl çok fazla değildi ve yetmiyordu ama şu an 100 150 kazanıyorum yine yetmiyor enflasyon var biliyorum ama demek istediğim şu ne kadar çok kazanıyorsan o kadar çok para gidiyor
036 Yorumla
Soran+1 yılEsnaf falansınız sanırım güzel para
Soran+1 yılGalerici olmak için ne yapmamız lazım kime sorsam çok paran olacak anadan babadan kalacak parayı çalıştıracaksın diyor bu böyle bir şey mi yoksa daha farklı mı
- +1 yıl
Ya galericilikte Ne kadar paran varsa o kadar kazancın oluyor mesela 1 araban varsa sadece 1 arabadan kâr edersin ama 100 araban varsa kâr 100 e katlanıyor bide ne kadar pahalı araba satarsan o kadar çok kâr edersin 300 bin TL lik bir arabadan örneğin 10 bin kazanıyorsan 3 milyonluk arabadan 500 bin kazanırsın
Soran+1 yılHangi arabalar tutuluyor daha cok kazandırıyor peki sizin gibi birini bulmuşken sormadan salmam vallaha ben anlamam ama çok istedim hep arabalarla ugraşmayı satmayı sürmeyi herkes barbi bebek süslerken ben araba sürüyordum çamurlarda 😅
Soran+1 yılHmm anladım çok teşekkür ederimm
Soran+1 yılE biz şimdi öğretmen maaşıyla beyaz 2014 bmw 5.20i alamıyor muyuz 😅
Soran+1 yılVergisi yakıt falan nasıldır üzmez dimi bizi 30 bin maaşımız var
- +1 yıl
Elinizde biraz birikiminiz varsa geri kalanına kredi çekin vadesini uzun tutun zaten 1 2 yıl sonra arabanın fiyatı 2 ye katlanmış olur ve kredinin taksiti de çerez parası gibi olur mesela ben şu an kendi oturduğum evi 4 sene önce 200 bin liraya aldım 60 bin peşinat verdim 200 bin de kredi çektim içini dekor etmek için fazla çektim biraz şu an ev 4 milyon ve evin kirası 6 bin lira ben 1.700 TL kredi ediyorum 😂
Soran+1 yılOhh vallaha biliyosunuz işinizi, ee esnaf adamsınız tabi galericilşk falan en iyi siz bilirsiniz artık 😅
Soran+1 yılÖyle tabiiki
Soran+1 yılSiz nasıl başladınız bu işlere ben çok severim böyle konuları dinlemeyi konuşmayı (:
Soran+1 yılAhahaah ama galerici erkekler çekici durur bak söyliyim kız gözümle ahhahaha
- +1 yıl
Benim hayatım evi alana kadar çok iyi değildi 4 5 yıl öncesinde evi aldım krediyle felan sonra araba alıp satmaya başladım biraz para kazanmaya başlayınca ev arsa alıp satmaya başladım sonra dedim bi dükkan açayım yerim yurdum belli olsun ufak ufakta gelir getirsin dedim Organizason işine girdim düğün felan sonra o iş iyi tuttu allah yürü kulum dedi dükkanı büyüttüm düğün salonu tarzı bişey açtım ek olarak şu an 3ünü birden götürmeye çalışıyorum
Soran+1 yılOhoo ben daha deminden beri çok zengin birisiyle konusuyormmusum sen kurtarmıssın kendiniii ne güzell ya 😅😅 bereketli olsunn
Soran+1 yılOlur
Soran+1 yılSöyle
Soran+1 yılWhaaaat
Soran+1 yılYa ben aslında ilyasımı arıyodum sjekdneonsjekee
Soran+1 yıl25 bende olsun yaş engel degil sjekdnejjsjejwjwn ahhaahhaha
Soran+1 yılYazdım canm sjwksnjejse
Soran+1 yılAaa xper yetmiyo yazsana bişey soracağım sana
Soran+1 yılİstek attım
+1 yılBu ülkede asgari ücretle geçinenler var bi zahmet yetsin
00 YorumlaSen nerede oturuyorsun 1+0 lar 10.000 lira yan sitede 5000 e en baba diyor hahaha
00 Yorumlaİsteklere göre değişir lakin fazlasıyla yeter.. Devlet iyi veriyor Öğretmenlere.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet 👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin maaşın nasıl 15 bin, bende müzik öğretmeniyim 9500 alıyorum?
022 Yorumla
Soran+1 yılÖzel derslere gidiyorum
Cevap sahibi+1 yılPromosyon aldın mı
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılNe kadar peki?
Soran+1 yıl25.500
Cevap sahibi+1 yılHayırlı olsun bereketini görün inşallah 🌹
Soran+1 yılTeşekkür ederim siz aldınız mı
Cevap sahibi+1 yılEvet bende aldım
Cevap sahibi+1 yılAynı oranda
Soran+1 yılNet maaşın 9500 mü
Cevap sahibi+1 yıl9500 küsur
Soran+1 yılBen niye 10500 alıyorum
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum ama ben bu sene başladım, Konya'da görev yapıyorum.
Soran+1 yılNe güzel kaç yaşındasınız
Cevap sahibi+1 yıl24 yaşındayım ben
Soran+1 yılNe güzel
Soran+1 yılGizliden çıksana istek atıcam
Cevap sahibi+1 yılTabi
Soran+1 yılmesaj atsana
Cevap sahibi+1 yılNickiniz ne ama? Çok takipçim var o yüzden soruyorum.
Soran+1 yılEn sonkşne yaz işte sen misin diye söylemek istemiyorum burdan
Cevap sahibi+1 yıltamam attım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAklın kitmi kızım 30 Bin aylık diyorsn yeter mi diyo bide
01 Yorumla
Soran+1 yıl80 90 fena olmazdı
Gizli Üye(18-24)+1 yıl30 bin de yetmiyorsa biz yaşamıyoruz demektir fjfj tutumluluğunuza bağlı
03 Yorumla
Soran+1 yıl😅😅🙈
Cevap sahibi+1 yıl5 er 5 er biriktirmeye başlayabilirdiniz mesleğe başladığınız zamandan itibaren
Soran+1 yılİnşallah
Şaka mısın yeter tabi ya cidden yani iki canınızla aklım almıyor bazı insanlar 6 bin maaş ile ev geçindirimeye çalışıyor bir baba hemde siz gelmişsiniz 30 bin yeter mi diyorsunuz..
04 Yorumla
Soran+1 yıl🙈
Soran+1 yılYok be snsj sordum sadece
Gizli Üye(18-24)+1 yılşu an öğretmenler 15 bin mi alıyor, yeter bence ek ders şansınız varsa daha iyi olur
011 Yorumla
Soran+1 yılEk derslerle falan 15
Cevap sahibi+1 yılnormalde ne kdr, ben PDR okumak istiyorum da
Soran+1 yılYoo 10 bin falan ama okulda ki ek derslerle bu fiyatı buluyor
Soran+1 yılBen muzık ogretmenıyım okuldaki ek dersler hariç mesela özel gitar derslerine falan gidiyorum aylık 300 400 tl falan
Cevap sahibi+1 yıloh mis hayat size güzel valla
Cevap sahibi+1 yılmüzik hocaları okulda ztn bir şeye yaramıyordu şahsen
Soran+1 yılPdr okuma boş ülke şartları yüzünden
Cevap sahibi+1 yılNeden ki
Soran+1 yılAldıgın paraya degmeyecek
Soran+1 yılİşe yaramıyor diye bir şey yok etkinlikler falan her saat her dakika ders işleyerek geçmez herhalde okul
Cevap sahibi+1 yılpdr rahat diyorlar
Gizli Üye(18-24)+1 yılAbla gayet yeter yorumlardaki pesimistleri takmayın. Çok abartmazsaniz gül gibi de gecinjrsjnjz
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederşm canım 🌸☺️ bende öyle düşünüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılMeslektaşız evliyim ilerisini anlatabilirim aynı durumdayız
06 Yorumla
Soran+1 yılAnlatın lütfen özelden
Cevap sahibi+1 yılGizlisiniz yazamam ki size
Soran+1 yılBuradan anlatın
Cevap sahibi+1 yılGizliden çıkayım bir süre siz de t k p gönderin öyleyse veya yazın bana
Soran+1 yılİstek attım
Cevap sahibi+1 yılYazdım
Yani biz aylık 7 bin tlye geçiniyorsak bilemedim yani 30 bin tlye geçinebilirmiyim sorusu biraz tuhaf geldi ama sanırım kişinin neyi nasıl neye göre harcadığına bakmak lzım
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladımm
Gizli Üye(30-35)+1 yılBi zahmet yetsin iki kişiye ha gezer tozar eğleniriz diyorsan sürekli dışardan yeriz yemek yapamam ben diyorsan 50 binde yetmez biraz mantık
016 Yorumla
Soran+1 yılGezmek önemli tabi
Cevap sahibi+1 yılGez o zaman
Atalar ne demiş ayağını yorganına göre uzat demiş bu sözün anlamını araştır sorunun cevabını bulursun sonra gezer misin evde mi oturursun karar verirsin
Soran+1 yılGezip tozamıcaksak niye evleniyoz ben yatcam kocam calıscak yok öyle haahaha
Cevap sahibi+1 yılGezip tozmak için evleniyorsan zaten baştan kaybetmişsin sen geçmiş olsun
Soran+1 yılTabi gezip tozmak için aaaa
Cevap sahibi+1 yılDoğru ölümüne gezin ama tamam mı cepte kuruş kalmayana kadar gezin hayatın zevki öyle çıkıyor bol şans farklı kafa
Soran+1 yılTabi hayatın zevki öyle çıkıyor ölümüne gezeceğiz 😅😝
Cevap sahibi+1 yılDoğru 😂😂😂 gezin bakalım
Soran+1 yılHahahah
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂
Soran+1 yılGezmek 🤩
Cevap sahibi+1 yılEn sevdiğim 🤣🤣
Soran+1 yılKocam çalışsın 😅😅
Cevap sahibi+1 yılDoğru işi ne tabi o çalışsın sen ye 😂😂
Soran+1 yılOlcak olan o zaten ahah ☺️😝
Cevap sahibi+1 yılDoğru olması gereken bu zaten 😂😂
- Devamını Gör (142)
Devamını Gör(187)