şu an bir dine inanmıyorum, ne doğru bilmiyorum, boşlukta hissediyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Doğru yolda ilerliyorsun, malum kitabı okuduğunu söylemişsin zaten okuyup görmüşsün, inanılacak gibi bir kitap değil, her yanı çelişkilerle dolu. Birisi yorumlarda İslam'ın kadınları ve aileyi koruduğunu hatta hayvanları bile koruduğunu, doğayı koruduğunu yazmış ona cevabını yapıştıramamışsın bu arada bu nasıl okumak? Okuduysan diyemedin mi kadına değer veren din bu mu yani diye, mirasta yarı pay, şahitlikte yarım erkek kadar hak, kadını dövme Ayetleri, kadın, para, deve vs. bunlar dünya eğlencesidir Ayeti, serkeşlik etmesinden çekindiğiniz eşlerinizi Allah bir yol gösterinceye kadar evlerinde hapsedin Ayetini de mi atladın, çarpmamışsın o kişinin suratına. Sahih hadislere bakmışsındır belki, hayvanları koruduğunu iddia eden dinin peygamberinin kertenkeleyi tek vuruşta öldürmenin ne kadar doğru olduğunu söylediği hadisi görmedin mi veya namazı bozan şeyler domuz, kara köpek, eşek ve kadındır dediği hadisi göstersen belki kapatırdı çenesini. Doğayı korumakmış, Medine'de bulunan yanılmıyorsam Beni Nadir kabilesinin hurmalıklarını yaktıran Allah değil miydi? Haşr suresini okumuşsundur, daha en başından onları yurtlarından çıkaran odur diyor, sürdürüyor yerinden yurdundan bu kabileyi üstelik hurmalıklarını yaktırarak, hangi kadını koruma Ayeti, hani nerede hayvan ve doğa Ayeti, boş konuşana lafı çarpacaksın ki o bilgisiz çeneleri tekrar açılmasın. Hak bir din falan yok, din diye bir gerçeklik yok maalesef. Tanrı olabilir mi? Neden olmasın, bende yok demiyorum çünkü Agnostiğim, her daim bir ihtimal veriyorum diyelim. Binlerce din arasından %100 gerçek olmayan 1ini söyle dersen İslam derim çünkü onu araştırdım en fazla ve gerçek olmadığına tamamen emin oldum. Çoğunluğu Müslüman ülkede bu soruyu sorup doğru düzgün İslam harici bir cevap alamazsın, seni burada zorla inandırırlar ve çoğunluk haklı diyebilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılDediklerin doğru olabilir de beni şu çok boşlukta hissettiriyor, ölünce n'olacak, bu yüzden bir yaratıcı bir din arıyorum 🫠
- +1 yıl
İyi diyorsun, hoş diyorsun, lakin sen öleceksin diye bir Tanrı veya din olmak zorunda değil ki. Ölünce ne olacağını kimse bilemez çünkü gidip geriye dönen olmadı, olamaz. Malum kitaplar kimsenin gitmediği görmediği öteki bir dünya hakkında konuşur durur, nasıl olsa ispatlayamayacağız, bu kitaplar da nasıl olsa ispatlamak zorunda hissetmiyorlar din sonuçta, o yüzden ortada kalıyor insanlar. Malum son kitap cennette altın, inci, huriler, tüysüz erkek hizmetçi olan gılmanlar, kuş etleri, çadır, gölgelik, kevser şarabı vs. garip garip şeyler vaat ediyor, inandırıcı geliyorsa kendini yalanlara inandırabilirsin. Eğer aradığın gerçekse gerçekçi ol, şimdiye kadar ortaya atılan en iyi teori öldüğün dakika bilincin kapanacak ve hiç yaşamamış gibi olacaksın, öteki bir taraf yok, ödül veya ceza yok, en basit tabiri ile asla uyanamayacağın bir uykuya dalacaksın ve senin için her şey bitecek. Saçma gelebilir ama gerçekten bir Tanrı varsa benim içim çok rahat, 300 küsür çelişkiyle bezenmiş bir kitabı benim gönderdiğimi sanıp nasıl benim bunca hata yapabileceğimi düşünürsün sorusunu bana soramaz diye düşünüyorum en azından, bu kadar basit insansı hataları Tanrı'ya fatura etmiyorum yani Tanrı'nın hata yapacağına ihtimal vermiyorum diyelim. Varsa Tanrı çıkar karşısına ben seni kusursuz hayal ettim, sonsuz güç ve kudrete sahip olacağını düşünüp böyle ufak hatalar yapamayacağını düşündüğüm için çok daha mükemmel olacağını düşünüp seni bu kadar hata yapmış olarak göstermeye çalışan kitaplara inanmadım derim gururla, doğru bildiğim yoldan şaşmam. İnsan sırf öleceğini bildiği için kendini bir şeylere inandırmak zorunda hisseder mi? Bence hissetmemeli, yolun doğru ama vardığın sonuç yanlış, zamanla daha mantıklı düşünceler bulabilirsin.
En İyi Cevaplar
+1 yılYaradanın 4 kitabını biliyoruz çok daha eskilerini bilmemiz mümkün değil muhtemelen vardır..
Tevrat Zebur İncil Kur'an..
okul sistemi, gibi düşün ilk okul orta okul lise üniversite
hepsi bir sonrakini haber verir.. taki son kitaba kadar..00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
14Cevap
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Islam Tabiki
Ben memnunum, kadını koruyan aileyi toplumu tamamen koruma üzerine kurulu
İnsanca yaşamak doğaya hayvana saygı sevgi yardım
Baska bir din yok
Müslüman olmasam sarhoş bir fhse olurdum büyük ihtimal. Çünkü diğer dinler insan aklıyla yazılıp değiştirildigi için alkol VS hepsi serbest121 Yorumla
Soran+1 yılTamam bu dediklerin doğru olabilir de , İlk kuran muhsaflarının yakıldığını biliyor musun peki? yani orjinali elimizde yok, ve Kur'an'ın içinde yüce yaratıcı, tanrı, Allah'ın demeyeceği sözler var , Kur'an'ın hepsini okudun mu, yoksa sadece arapça mı okuyup inandin
Soran+1 yılSarhoş olmak fahselik mi oluyor? bakış aciniz çok yanlış...
- +1 yıl
Yazdıkların tamamen saçmalıklarla dolu. Hangi birine cevap verilir ki. Yazık bu kafaya
Soran+1 yılBana mı dedin @Galaksi_Adam
- +1 yıl
Sana dedim evet.
- +1 yıl
Hayır sana değil ladymeloya dedim
- +1 yıl
Yanlış oldu ya sana demedim ladymeloya dedim
Soran+1 yılHa iyi bir an bana dedin sandım, dedim yobazlar soruma doluşmuş herhalde😂
- +1 yıl
Yok yahu bakmadım ben bir an öyle dedim yanlış oldu kusura bakma lütfen
Soran+1 yılPeki senin bu konu hakkında düşüncen nedir @Galaksi_Adam
İslam hakkinda- +1 yıl
İslama saygım var her dine var lakin ben gökten indiğine inanmıyorum
- +1 yıl
Diğer kitaplarını niye koruyamamış?
Soran+1 yılhanımefendi gerçekten inancınıza saygı duyuyorum fakat, siz hiç açıp kuranı gerçekten okudunuz mu, bakın Kur'an'ın ilk mushafları emeviler tarafından yakılmış,23 yıl boyunca Kuran sözde indiriliyor bi Allah'ın kulu da demiyor ki bunu yazalım bir yerlere, taa ezberleyenler unutma noktasına gelmeye başlanınca kitap haline getirilmeye başlanıyor, daha dünkü yedigimiz yemeği hatırlamazken yıllar önce söylenmiş cümleleri bir yere yazmadan nasıl hatırlayalım, o cümleyi Allah'ın soyledigi ne malum, belki emeviler tarafından eklendi, hayır müslüman olabilirsiniz saygım var da , okumuyorsunuz asla sorgulamıyorsunuz, bu kitabın iniş sırasına göre ilk ayeti "oku" siz hiç okudunuz mu, aklettiniz mi bu kitap üstüne yoksa sadece arapça okuyup geçiştirdiniz mi
- +1 yıl
Alkol alıp müslüman olan bir sürü insan var. Padişahlar alkol içiyordu. Batının nesi içler acısı acaba? Bütün müslümanlar Avrupa'ya kaçıyor sen ne anlatıyorsun
Soran+1 yılBatının hali içler acısı da , Ortadoğu'nun hali nasıl, kuran kursunda ta*cize uğrayan çocuklar, peygamberin bile ağzından çıkmayan sözlere inanan sadece sakal uzatmaya bir kadının baş örtüsüne odaklanan cahil İslami tayfa mi iyi? ne icat bulmuş müslümanlar, ne yapmışlar hiçbir şey, batının hali kötü deyip kendileri de aynı batağa girmişler üzgünüm ama gerçekler.
Soran+1 yılAllah oku demiş müslümanlar okumuyor sorgulamıyor , sadece ezberliyorlar ne yaptıklarını bilmiyorlar, Kur'an'i okumuyorlar. canım saçma insanlardan şefaat bekliyorlar asıl bu şirktir ya, dinleri imanları para olmuş birçok müslümanın
Soran+1 yılBuna katılıyorum da, su kuran muhsaflarının yakilma olayına bir şey demediniz?
1 yılsen bana özelden yaz ben sana tüm aklını çelen çelişkileri anlatayım ve yardımcı olursam ne hoş, ama inanmak istemezsen ben anlattıktan sonra o senin kararın ama gerçekten kuraı da tüm küitapları dinleri araştırmış biri, bir müslüman olarak yardımcı olmaya çalışacağım. ismini görmemi istemiyorsanda cevap yaz ben sana buradan anlatayım ama o daha garanti, daha iyi olur senin için
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKur'an Müslümanlığını tavsiye ederim bi incele
116 Yorumla
Soran+1 yılinceledim ama maalesef çok fazla çelişki olması beni inanmamaya itti, bu arada körü körüne inanan bir müslümandim önceden,
Soran+1 yılKimsede sorularıma cevap veremediği için açıkçası inanmamaya itti beni, bir yaratıcı olduğuna kesinlikle inanıyorum ama maalesef kutsal kitaplarin değiştirildiğini düşünüyorum Kuran'da dahil🫠
- +1 yıl
Hayır sen hiç Kur'an'ı incelemedin. Sen Kur'an meallerini yani çevirilerini inceledin ve haklısın meallerde çelişkiler var. Kur'an Müslümanlığı da buna değiniyor. Acaba bunca yıldır biz yanlış anlıyor olabilir miyiz diye. Örnek olarak video bırakıyorum. İzledikten sonra tekrar düşün bence.
youtu.be/cJIbOi03ovE
Soran+1 yılSiz az önce sanki bir cevap yazdınız ama sonra cevap kayboldu?
- +1 yıl
Ap*tal site link attığımda kaldırıyor saçma sapan kendi kafasına göre. Ben tekrar yazayım o halde.
"Hayır daha önce hiç Kur'an okumadın hep meal yani çeviri okudun. Ve mealleri okuyan birisi kesinlikle çelişkileri görür haklısın. Kur'an Müslümanlığı da bunu eleştiriyor. Yani bugüne kadar hep hacı hocanın meallerini okuduk ya bunlar bu kitaptan bir şey anlamadıysa ve saçma sapan çeviriler yaptıysa? İşte bu soruyu şu videoyu izledikten sonra tekrar bir düşün derim."
Videoyu "Gürkan Engin Çocuk gelin boşanırsa!" diye Youtube de aratarak bulabilirsin
Soran+1 yılBen İhsan Eliaçık in yaşayan kuran kitabını okumuştum, meal be tefsirdi, bunun dışında arapça bile öğreniyorum 2 yıldır sırf şu kuranı anlayayim diye , İbranice de öğreniyorum ama yine çelişkiler bulunca cidden hayal kırıklığına uğramıştım.., bu arada attığın videoyu izleyip sana donecegim teşekkür ederim:)))
Soran+1 yılMeal ve*
- +1 yıl
Bende zamanında cemaat yurtlarında kaldım ve geleneksel İslam anlayışının ne kadar saçma sapan olduğunu gördüm. Sonradan Kur'an'ı bugüne kadar hiç anlayarak okumadığımı fark ettim. İslam adına bildiğim çoğu şeyin Kur'an da isminin bile geçmediğini fark edince aydınlandım.
Soran+1 yılVideoyu izledim, oha yani, e o zaman Kur'an'a çok fazla yanlış meal girmiş bu da insanların inancsizliga sürükler sürüklemesi de normaldir yani bunu okuyan kabul edemez çünkü
- +1 yıl
Bizimkilerin inanışı "Mantıksız olana bile inanırsam Allah'a olan sadakatımı gösteririm" kafası olduğu için mantıksız olması onlar için problem değil. Sanki mantıksız bir şeye inanmamızı Allah istiyor gibi düşünüyorlar. İslam akıl dini değil nakil dinidir diye söylerler kendi aralarında hatta.
Allah orijinalini koruduğu için içeriğe ulaşan erdemliler doğruyu bulabilir hala ama maalesef dediğin gibi çoğunluk "Bu ne biçim din" diyip dinden uzaklaştı bile. Bizim yapmamız gereken "Cariye, 4 kadınla evlilik, namaz, içi boş oruç, kabe denen putun etrafında dönme, papağan gibi zikir çekme vs.." gibi birçok hurafeyi dinden temizlemek.
Soran+1 yılE peki müslüman birinin ney yapması gerekir , yani ibadet vs yok mu?
- +1 yıl
Salat (namaz) yani desteklemek, Savm (Oruç) yani senin zayıf noktalarından kurtuluncaya kadar onların üstüne gitme, Hac yani tartışarak fikir alışverişi gibi şeyler var elbette ama illa bir ritüel arıyorsan şirke (Ritüelin içine Allahtan başkasını katmamak) şartıyla herhangi bir şekilde bunu yapabilirsin. (Peygamberler dahil)
"Salat nedir? Quran Centric Türkçe Altyazılı" videosunu izlemeni tavsiye ederim özellikle.
Soran+1 yılAma benim aklımda başka bir sürü soru var bunlara cevabı nereden bulacağım? yani çelişki gördüğüm bir sürü şey var
Soran+1 yılDediğin videoyu izledim
- +1 yıl
Bana sorabilirsin
Soran+1 yılistek attim
Budizm
10 Yorumla
+1 yılİnsanların çirkin hayatı ve yönelimleri sizi buna itmiş olabilir şahsen ben de öyle düşünüyorum.
12 Yorumla
Soran+1 yılAçıkçası o yüzden değil ama araştırdıkça ve okudukça böyle oldu...
- +1 yıl
Evet haklısınız.. Benim söylediğim de ikinci etken
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. inned dine indallahil islam. İnancıma göre tek din islamdır
04 Yorumla
Soran+1 yılKanıtın nedir
Soran+1 yılHayır ama demek istediğim şuydu delilin ne yani, insan mantıklı bulduğu şeylere inanır ya hani
+1 yılDünyada tam 4300 tane din ve inanış var. Hangisi doğru bul bulabilirsen :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiçbiri doğru değil o zaman Yunan mitolojisi de doğru? Hurafe bence.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİncil daha bağışlayıcı ve sıcakken hz isa'nın kadına yaklaşımı daha nazikken Kur'anı Kerim daha farklı içerik olarak. Ve anlattıkları gibi değil hiçbiri, tutarsız geldi bana. Okuyan kişi sorgular sorgulamayan körü körüne inanır.
Soran+1 yılKatılıyorum sana , sadece nasi desem böyle olmak çok boşlukta hissettiriyor günlük işlerime bile odaklanamiyorum çünkü körü körüne inanan bir müslümandim ben...
Cevap sahibi+1 yılHiçbir dini kitap aynı kalmadı değiştirildi bence. Deistim bir yaratıcı var ama din kitaplarında geçen bir yaratıcı değil o.
Çünkü yaratıcı kuluna kötü davranmaz, tehdit etmez, cinsiyet üzerinden kişiliğini değerlendirmez. Cehenneme atarım demez...
Yaratıcı yücedir...
Soran+1 yılAynı fikirdeyim tamamen, iç sesimi dile getirmissin adeta
+1 yılbende agnostiktim ama uzun düşünceler ve mantık çerçevem sonucunda müslüman olmaya karar verdim
11 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman oldun, delillerin neler, cidden soruyorum, merak ediyorum, seni müslüman olmaya iten sebep nedir, ya da delil kanıt her neyse
+1 yılAl bakim admin mushaflar yakıldı demişsiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılama yakılmış cidden
- +1 yıl
Link nereye gitti yaw
https://www. bbc. com /turkce/haberler/2015/07/150722_en_eski_kuran_1
Bak sana dogru gelen ne varsa ona yönel
10 YorumlaKuran’i kerim oku doğruyu bulacaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten Kur'an'ı okuduktan sonra böyle oldum
uçan spagetti canavarı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDin sevmiyorum ben
00 Yorumla
+1 yılislam hak ve doğru din
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Hepsinin kendine göre çıkarları var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. ben de bilemiyorum hiç...
00 Yorumla
+1 yılHiç biri. Tek gerçek yaradan
09 Yorumla
Soran+1 yılBende Bir yaratıcıya inanıyorum ama bir kitaba inanmıyorum ve yıllardır inanan biri olarak çok boşlukta hissettirdi
- +1 yıl
Türkçe mealini okuyunca Kuran'ın anlıyorsun. Gerçekler boşluğa düşürmez. İslam dini kendi icinde, yine insanlar sayesinde mezheplerle bölünmüş parçalanmış bir din olmuş.
Soran+1 yılmaalesef doğru söylüyorsun, bende de böyle oldu işte , Türkçesini okumaya başladım, hatta tefsir bile okudum, ya çok araştırdım ya , Tevrat, İncil, her yere gittim bir sürü şey izledim bir sürü kitap okudum sonuç bu bir şeye inanamıyorum artık yani bir dine ve çok garip hissetiriyor eskiden 5 vakit namaz kılan ve oruç tutan birisi olarak yani tek bunlar değil tabi ama körü körüne İslam'a inanan birisi olarak şu an böyle olmak boşlukta hissettiriyor
- +1 yıl
Ben zaten inanış konusunda gelip gidiyordum. Dedemi mutlu etmek adına onla cumalara ve teravihlere gittim bazı zamanlarda. Onun dışında hiç bir şey yapmadım oruç falan benlik değil. İbadet için aç kalmak manasız geliyor. Dedem gidince bir şeyin önemi kalmadı. Açtım okudum ve inanmamakta haklı olduğumu gördüm
Soran+1 yılSeni çok iyi anlıyorum gerçekten, tekim sanıyordum benim gibi insanalr görmek bir nebze iyi hissettirdi
- +1 yıl
Herkesin inancı ve düşüncesi kendine takılma. Saygı gösterirlerse saygı duy
Soran+1 yılSaygı gösterirlerse saygı duyuyorum da ölünce n'olacak bunu düşünmeden edemiyorum
- +1 yıl
Hiç bir şey sonsuz uyku. Söyle düşün başına yastığa koydun, sağa döndün sola döndün. Gözünü açtın sabah olmus. O aradaki geçen zamani bilmiyorsun. İşte ölüm de o uykudan hiç uyanmama durumu
Soran+1 yıl🫠🫠🫠🫠🫠🫠
kocam hangisine inaniyorsa
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 959 cevap paylaştı. Agnostizm.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiçbiri
02 Yorumla
Soran+1 yılAteist misin
Cevap sahibi+1 yılDeistim
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!