+1 yılDoğru din hangisi diye araştırmak istersen. Dönüp evrene bakmak lazım, sadece dünya da yaşayacak olan bir canlı için bu evren yaratılmış olamaz. Yüz milyarlarca galaksi olduğu tahmin ediliyor evrende. Oysaki biz kendi galaksimizi dahi keşfedememiş canlılarız. Allah var ama Allah evrenin yaratıcısı evrende bizim yaratıcımız. Evrenin başka yerlerinde başka yaşam kaynakları ile gelişmiş, evrimleşmiş canlılar olabileceğine inanıyorum bizim gibi. Bir gün bizden üstün veya aşağıda canlılar karşımıza gelecek çünkü belki de bizim yapamadığımızı yapmaya başlamış galaksileri keşfetmeye başlamış olabilirler. Kısaca Deistim.
06 Yorumla
Soran+1 yılişte bende aynı şekilde düşünüyorum ama biraz boşlukta gibi hissediyorum çünkü eskiden müslümandım
- +1 yıl
Müslümanlık dediğin ibadetlerden ibaret değil zaten. İyi bir müslüman hırsızlık yapmaz, adam öldürmez, insanların hakkına, hukukuna tecavüz etmez. Sen hiç birini yapmıyorsan da iyi bir insansın iyi bir müslümansın. Sadece ibadet etmek, her gün beş vakit namaz kılmak avam için. Yılda bayram namazı kıl insanlara kötülük yapma yeter. Boşlukta hissetme sebebin kendi hayatınla alakalı, hedeflerin olmalı hayatta.
Soran+1 yılAynen aynı fikirdeyim ama boşluktan kastım şuydu, eskiden müslümanken yani hani diyordum ki bir amacım var ölünce öbür hayat var ama şu an öyle bir şey diyemiyorum, çok belirsiz yani ve hayatta hedeflerim var ama yine de dini anlamda böyle boşlukta kalmış gibi hissettim
- +1 yıl
Yaratıcıya inanıyorsan, ruhlarımıza da inanıyorsundur. Ruhlarımız ölünce bir yerde konaklayacak orası kesin ama orası neresi muallak. Evren bir bilinmez.
Soran+1 yılBir de islamdan açıkçası Araplar yüzünden soğudum, yok çocuk yaşta evliliğe olur diyenler, karısını dövmeye tamam diyenler ve bunun tanrının emri olduğunu söyleyenler vs, bilmiyorum çok soğudum ya
- +1 yıl
Müslümanlıkta kafir kimseler sadece Allahı inkar edenlerdir, eğer Allah inancın varsa eğer ki kimseye kötülük yapmadıysan müslümanlık doğru dinse bile senin yerin yine cennettir. Kafanı çok takma, din dediğin kendi içinde hissedilen bir duygu başkalarının nasıl yaşadığını, neler düşündüğünü umursama. Allah sana düşünecek akıl, doğruyu görecek mantık vermiş.
En İyi Cevaplar
+1 yılDoğru din diye bir şey yoktur, çünkü bütün dinler kendince içerisinde doğruluk payı bulundurur.
Kişi kendini yakın hissettiği, inandığı Tanrıyı hangi din ve inanç sisteminde buluyorsa oraya yönelmeli11 Yorumla
Soran+1 yılDiyorsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılSen deist degılsın sadece arayış içindesin ve kafan karışık.
Deist olsaydın din diye bir şeyin olmadığına inanırdın. Dolayısıyla doğrusunu eğrisini aramazdın03 Yorumla
Soran+1 yılAma şu an kendimi müslüman ya da hristiyan gibi herhangi bir din içinde de görmüyorum, o yüzden kendime deist dedim, evet bu arada kafam karışık
- +1 yıl
Sorgulama aşamasındasın. İslamda kafana uymayan şeyler var.
Sana tavsiyem Türkçe oku kitabı ve öyle karar ver - +1 yıl
okudum ve kadınların hakları yok, müzik bile günah al şunu 🤮
+1 yılHerkesin doğrusu kendine doğrudur. Herkes hangi dinin doğru olduğunun bilse dinler arası mücadele ve savaş olmazdı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 618 cevap paylaştı.
+1 yılBende deistim doğru din diye bir şey yok inanabilirsin buna
02 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum böyle de çok boşlukta gibi hissettim aslında müslümandım ben
- +1 yıl
O bosluga bende cok uzun süre düştüm fakat arastirdikca anliyorsun dogru olmadığını
Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Deist ne demek bilmem. Ama inanıyorsan senin için doğru olan odur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhalam ölürken ağaçların, kuşların zikrettiğini görmüştü. dünyada en çok istenmeyen din diğer dinlerin gözünde hangisi? doğru yol dikenli midir her zaman? başarıya emek olmadan ulaşılır mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYanacaksın, burher kingin dediği gibi, ateş seni çağırıyor)))
049 Yorumla
Soran+1 yılhaydaaa sorgulamakta mı suç
Cevap sahibi+1 yılDeistim diyorsun yani bu sırgulanmış ve bi karara varmışsın
Cevap sahibi+1 yılÖte tarafta doğalgaz yok)))) herkes odununu kendi fetirecek)))))))
Soran+1 yılbir karara varsam da hala çok rahat hissetmiyorum
Cevap sahibi+1 yılBenden söykemesi öte tarafta döner kıvamında ateş var))))
Soran+1 yılSadece ateşten korktuğun için mi inanıyorsun yani
Cevap sahibi+1 yılYok ben ateşten korkmam
Cevap sahibi+1 yılBen korkarak inanmadım o esprisi
Cevap sahibi+1 yılBen yaradanı heryerde görüyorum
Soran+1 yılAnladım
Cevap sahibi+1 yılNe anladın)
Cevap sahibi+1 yıl3 dinş de Allah yolladı, yahudilik, huristiyanlık ve şslam
Cevap sahibi+1 yılHeosi Allahın dini
Cevap sahibi+1 yılİnaban herkes girecek
Soran+1 yılinanıyordum eskiden şimdi kafamda bir sürü soru var
Cevap sahibi+1 yılBş tane sor
Soran+1 yılNiye kadınları dövün diyor
Soran+1 yılHadi diyelim İslam doğru din tamam mı, ben islam dinine mensup olan ülkelere bakıyorum, niye hayatları çok kötü niye sefalet içindeler
Cevap sahibi+1 yılDin Yaradanka kul arasında olması gerekirken sen ven dinle devlet yöneticem dersen bi de 50 tabe hurafe uydurursan olan sonuç bu, şeye benziyor demiri buluyorsun ekmek jesnek şçin bıçak yapıp birine sokuyorsun sonra demir kötğdür sonucuna varıyorsun))))
Cevap sahibi+1 yılTek soru), bu arada jadınları dövün demiyor iyi oku ayeti)
Soran+1 yılTamam bu güzel cevaptı, peki neden kuranda nisa suresi 34. ayette kadınları dövün ibaresi geçiyor, Tanrı böyle bir söz neden desin
Cevap sahibi+1 yılTek soru , buna para alırım))))
Cevap sahibi+1 yılÇok basit soru bu)) ben olsam kaderden sırardım)
Soran+1 yılDur daha sorularım var tek bu değil
Soran+1 yılCidden soruyorum tanrı neden kadınları dövün diyor
Cevap sahibi+1 yılDemiyor,
Cevap sahibi+1 yılO senin iddian, peki tanrı neden elif lam mim diyor
Cevap sahibi+1 yılSende buba cevap ver
Soran+1 yılIddiam değil nisa suresi 34. ayete bak
Cevap sahibi+1 yılAnkamıyırsan fıkıh alimlerinin açıklamalarını okumalısın
Cevap sahibi+1 yılAyetin mealinde dövmenin datak olmadığı anlatılıyor
Cevap sahibi+1 yılAzerikerde uçak ineceği zaman düşüyoruz diyor bşzimkiler altına sıçıyor, bakış açısı ve meal
Cevap sahibi+1 yılAraplara yazılmış bşrşeyin meali önemli)))
Cevap sahibi+1 yılAyeti ezbere biliyorum sen de fıkoh aliminin açıklamasına bak)
Soran+1 yılAnladımmm
Soran+1 yılPeki neden arapça?
Soran+1 yılDaha evrensel bir din olsa rahatça anlardık
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılOku tamamını ankatacaksın
Cevap sahibi+1 yılBen Allah ın işine jarışamam onun yerine ankamaya çalışırım))))
Soran+1 yılBende Allah'ın işine karışmadım sorguluyorum sadece
Cevap sahibi+1 yılSorgula bakalım ama hacı hocadan değil üniversite hocası olup geröejten fıkıh alimi llup herjesin saygı duyduklarını okuyarak, yojsa şarlatankarı değil
Soran+1 yılBen bu tefsiri okumuştum ama sadece anlamadığım şey şuydu niye dövmek diyor niye her şeyi açıklamak zorundalar yani
Soran+1 yılA evet doğru haklısın
Cevap sahibi+1 yıl700 lü yılların muhabbeti, o zamanki toplum yapısı, ne desin şimdi fıkıh bu yğzden var
Cevap sahibi+1 yılO yıllarda adama top baber desen ne der))) hakaret olarak algılar mı)))) yıllarca kelimeler ve nanaları farkedşyır, bak bugün bunu çevşren herjes dövnek değil, ahkaksuzlık olursa fakan filan diyor)
Cevap sahibi+1 yılToplum yapısı değişti eskiden erkek aile reşsiydş şimdi eşitlikten vahsediyoruz)
- +1 yıl
bu neyin kafası🗿
Cevap sahibi+1 yıl@RaiderReam aha sen ne istiyorsun canım
Bende bir deist olarak dinin dogrusu yanlişı yoktur daha dogrusu din yoktur. yaşama insana canliya tabiata her şeye saygi ve sevgi gostermek için insana ilk once vicdan merhamet gerekir ve yakışır.
00 Yorumla
+1 yılSana. sunu anlatmam. gerekirse İslam yani. müslumanlik san buradan doğru bir bilgi veremem. ama bir camiye git imamla. konus o zaten sana kuran dan ayetlerden hadislerden soyleyecek
114 Yorumla- +1 yıl
neden imamın her dediğine kanıtsız körü körüne %100 doğru diye inansın? ayrıca göz zinası olmaz mı?
- +1 yıl
Tabiki gözle bakmak ta zina oluyor haram ve helaller var
- +1 yıl
dünyada binlerce din var neden gidip de o kadar din arasından 9 yaşında kızlarla evlenen arapların dinini seçsin?
- +1 yıl
Son din peygamber dini İslam dır kaldığı tamam haklısın bizde doğru bulmuyoruz araçların yaptığını biz Arap degiliz
- +1 yıl
Diyer dinlerde haram. ve günaha giden insanlar yokmu
- +1 yıl
Sadece isalamdami günahkar kullarvar
- +1 yıl
1400 yıldır bütün araplar islamı yanlış uyguladı sen doğrusun yani
- +1 yıl
Etme caille muhabbet demişler
- +1 yıl
kendi gibi düşünmeyen herkesi ışid gibi kendine düşman gören çok insan var bunlara göre sadece kendileri %100 doğru diğer herkes %100 yanlış
- +1 yıl
Ukalatipin1i ben kendimi doğru başkasını yanlış diye bisey demiyorum bir soru sordu cevapladım kaldiki benim. hiristiyan ve Yahudi arkadaşlarım var onların inancı farklı benim. ki farklı sonuçta onlarda insan ve coksamimi arkadaşız
- +1 yıl
yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin kim onları dost edinirse o da onlardandır diyor kuran sen ediniyorsun demek ki münafıksın kuranın tabiri ile
- +1 yıl
Aramızda hiç bir sorun sıkıntı olmuyor olmazda
- +1 yıl
Peki sen kuranı kerimi nerden biliyorsun Müslümanlık kötüleyen biri sende munafiksin
- +1 yıl
sen neden içinde ne yazdığını bilmediğin şeylere araştırmadan sorgulamadan körü körüne kanıtsız %100 doğru diye inanıyorsun peki? zeki olma ihtimalin %kaçtır
+1 yılKime göre neye göre? Herkesin bakış açısı farklı kimse doğru din şudur diyemez sen neye inanıyorsan senin için doğru olan odur.
02 Yorumla
Soran+1 yılben çok kararsızım o yüzden bu soruyu sordum, bir Tanrı olduğuna inanıyorum ama hangi din doğru bilmiyorum
- +1 yıl
Hangi dine kendini ait hissediyorsan ona mensup ol...
+1 yılBen ortamlarda müslümanım ama iç inancım deizm
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKur'an müslümanlığı
012 Yorumla
Soran+1 yılÇelişkili ayetler var amaaa
- +1 yıl
Mesela?
Soran+1 yılNisa 34
Soran+1 yılBir de şu var benim islamdan soğuma sebebim şu, bak gerçek müslüman olan çalar mı? insanlara kötülük yapar mı, yapmaz, ama yok bunların Müslümanlığı kıldığı namazı bile ne dediğini bile anlamadan sadece namaz kılmak olmuş ve tek konuştukları şey kadın kadın tek fetva verdikleri şey kadın ve tek yaptıkları şey kısıtlamak
- +1 yıl
Evet katılıyorum dikkat ettiysen Kur'an Müslümanı dedim. Çünkü maalesef hacı hoca tayfa saçma sapan mealler vererek ve hadisleri dine sokarak dini mahvetti. Kur'an da namaz geçmez, 4 tane kadınla evlenin demez, hırsızlık yapanın gücünü kesin der, başörtüsü geçmez vs... Zaten aklı başında bir insanın geleneksel Müslümanlık anlayışını onaylaması imkansızdır. Eğer araştırmak istiyorum diyorsan bu kanalı tavsiye ederim.
https://youtu.be/lMT9WbkvCXI
Soran+1 yılŞimdi böyle anlatınca mantıklı geldi ama kimse senin dediğin gibi yaşamıyor ki İslami
Soran+1 yılislamı*
- +1 yıl
Hep böyle olmuştur tarihte. Din gelir, zamanla yozlaşır ve azınlık bir kesim kalır. Kur'an zaten daha başlangıcında bu kitap erdemliler içindir diye başlar.
"Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar." ( En' * - 116 )
Soran+1 yılBu ayeti bilmiyodum, peki Şeriat hakkında ne düşünüyorsun
- +1 yıl
Şeriata inanırım ama tabi günümüz Müslümanlarının şeriat anlayışını kastetmiyorum. Geleneksel müslümanların şeriat anlayışı seksten ibaret. İşte evlenmeden seks yapanlar yüzünden her şey kötüye gidiyor, eee? bunu yasaklarsak her şey düzelir. Bi kere zina aldatmak demektir. Eşini, sevgilisini, partnerini aldatan kişi zina yapmış demektir. Daha bunu bile bilmeyen insanların eline güç geçerse "Biz Allah'ın kanunlarını uyguluyoruz" diyerek Allah'ın dediği dışında geri kalan her şeyi yapmış oluyorlar zaten. İşte efendim ben 4 tane kadın alıcam diyen birinin şu ayetten haberi yoktur
"Ne kadar isteseniz de kadınlar arasında tam anlamı ile adaletli olmaya kesinlikle güç yetiremezsiniz..." ( Nisa - 129 )
İşte faizi yasaklayalım diyenin ekonomi bilgisi yoktur. Eşcinselleri öldürelim diyenler Lut kavmini örnek gösteriyor. O ayetleri tekrar okuyun ordaki eşcinseller tecavüz ettikleri için cezalandırılıyorlar. Gibi gibi bir sürü örnek veririm. Eğer Kur'andaki Şeriat gelecekse tamam ama hiç sanmıyorum çünkü toplum hala din adamlarına bu ayete rağmen tapıyor resmen.
"Ey iman edenler, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hak etmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele." ( Tevbe - 34 )
Soran+1 yılÇok güzel anlattın
- +1 yıl
Dediğim gibi önerdiğim kanalı incele doğruyu bulacaksın
+1 yılkendi dinini oluştur
03 Yorumla
Soran+1 yılBence bu saçma
- +1 yıl
Yok bir din yazabilirsin ama biraz saçma ben 2 tane yazdım
- +1 yıl
ben islam ile deizm arasındayım dualarımı dini görevlerimi yapıyorum kuran okuyorum ama yani yazabilirsin
Tek doğru din var İslam
16 Yorumla
Soran+1 yılÇelişkili ayetler var ama
Soran+1 yılKadını dövün ayeti var bu nasıl tanrıdan gelen bir ayet olabilir acaba
Soran+1 yılNisa 34
- +1 yıl
Arapça'da bir kelimenin birden fazla manası vardır. Nisa suresinde evlilik birliğinin korunması amaçlanmış ve bu durumda 3 yol gösterilmiştir.
Kadın iffet ve namusunu muhafaza etmiyorsa,
Bir onu güzellikle uyarın
Iki yataklarınızı ayırın
3 Vadribühünne
Darabe kelimesi vurmak, misal vermek, yol vermek manalarına gelir
Burada mutlaka dövmek vurmak manasına kullanılmamıştır.
Erkek karısını karşısına alır eger iffetini korumuyorsa ona güzelce nasihat eder, nasihatı dinlemezse yatakları ayırır, hala iffetini korumuyorsa ister evlilik birliğini devam ettirmek için bir tokat vurur, isterse yol verir ve boşanırlar
Burdaki vadribühünne, onları dövün diye bir emir değildir. Bazen babanın evladına hor tokadı, bazen kadının kocasina bir tokadi, bazrn kocanın karisina bir tokadı bir çok meseleyi halledebilir.
Ya da erkek bu vurmak kelimesini kullannmaz diger manası olan salmak, gondermek anlamında kullanır ve evlenir
Netekim surei Yasinde vadrib lehum meselen ayetinde darabe kelimesi vurmak degil örnek vermek anlamında kullanilmistir
Dolayisi ile kadinlari dovün diy emir yoktur bu erkegin 3. Sekilde yapmasi tavsiye olunan bir harekettir bunu da zaten seninle anlasamiyoruz nasihat ettim anlamadin, yataklari ayirdim anlamadin, sana bir toka vurdum hala anlamiyosun beni aldatiyosun artik sen yoluna ben yoluma demektir
Ben de deistim
00 Yorumla
+1 yılkişi hangisini doğru hissediyorsa bence o
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılDoğrusunu bulmuşsun iste👍
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı.
+1 yılİslam
22 Yorumla
Soran+1 yılÇelişkisi ayetler var ama
- +1 yıl
Sana göre
+1 yılİslam
21 Yorumla
Soran+1 yılÇelişkili ayetler var ama
İslam
20 Yorumlaİslam
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılson din..