Aile & Toplum konusunda 417 cevap paylaştı. Ben de eskiden kapalıydım 14 15 yaşlarımda içimden gelemdiği halde kapanmıştım. Zaman zaman kendime ait hissetsem bile çoğu zaman kabullenemiyordum 13 yılım böyle geçti. Farkettimki hep etrafımdan destek beklemişim. Ama hiç kimsenin bana destek vermeyeceğini, yapmak istiyorsam herkes karşı gelerek en zoru başarmam gerekti0ini idrak ettim. Bu konuda beni kararlı kılacak sihirli sözlerinde etmiş oldu. Eger cesaretin yoksa sana bu konuda "İkarusun düşüşü portresinin anlatımını dinlemeni tavsiye ederim.
Ben şu an evet tam istediğim gibiyim ama hep bir huzursuzluk var içimde. Namaz kılarım diyordum ama bu adımı attıktan sonra insan kendini artık dönülmez bir yola soktuğunu düşünüp, asla affedilmeyeceğine inandığı için büyük ölçüde dinden de uzaklaşıyor. Akıbetin hakkında ümitsizliğe çok fazla düşümene neden oluyor. Mesela eskiden cennete gitmü ümidim vardı ama şu an artık "bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete" kafasındayım. Ailem dindar olduğu için bunu bana devamlı hatırlatıyor ve bu şekilde de huzur bulamıyorum. Bunlar benim tecrübemdi..40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende 12 13 yaşımda kendi isteğimle kapandım 1 sene sonra yne kendi istemgimle açıldım tabi küçük olduğum için tepki almadım kimseden. Her neyse İçinden ne geliyorsa öyle yap benim tavsiyem sonuçlarını ne olursa olsun kendini duşun ve onu yap. Kimseyi memnun edemeyiz herkes bir şekilde konusur. Sen ne yapmak istiyorsun içinden ne geçiyorsa onu yap
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılYani bu insanın kendi isteği tabii etrafındaki insanlardan olumsuz sonuç alabilirsin çünkü kapanınca o başörtüsünü asla çıkaramazsın algısı var herkeste. Ailenin sorun yaratacağını düşünüyorsan saygılı bir dille anlatırsın biraz klasik olacak ama kimse seni zorla tekrar kapatamaz.
00 Yorumla
+1 yılZamanında başkalarının isteğine göre hareket etmedim diye kendi istediğim hayatı yaşadım diye çok özgür ve mutlu hissediyorum bu konuda. Başkaları senin hayatını yaşamasın ömür kısa kendi isteklerini kendince yaşa dinleme kimseyi. Yeri gelecek kızları da açılacak. Takma kafana yoluna bak. 😅
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Aile & Toplum konusunda 152,7b cevap paylaştı.
u +1 yılKimse karışamaz size bence. açılabilirsiniz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16,4b cevap paylaştı.
+1 yılValla ailen ne der sen bizden daha iyi bilirsin gadası
00 Yorumla bende şu an bu ikilem arasındayım. ben bi anda içime doğan ilahi bi istekle kapandım. ilk zamanlar tam tesettürlüydüm ama o zaman da çevremdeki insanların baskısı nedeniyle ve gördüğüm diğer kapalılara özenerek biraz daha modern tesettüre geçtim. zamanla hidayetim ve takvam azaldı. eskisi gibi huzurlu ve imanlı hissedememeye başladım. bu yüzden de tesettürü de doğru yapamadım. makyaj yaptım, pantolon giydim. cıvıl cıvıl oldum vs. bunlar doğru tesettür ölçüleri değil sizde biliyorsunuzdur. ve ben tesettürlüyken de ne kadar doğru yapmasamda, ölçülere tam uymasamda harama ve mahremiyete hep dikkat ettim. bu süre zarfında hiç bir erkekle ne özel olarak buluşup görüştüm ne de bi tokalaşma falan hiçbir temas yapmadım. bu beni şu an da hiç zorlamıyor rahatsız etmiyor ama artık tesettürü taşıyamıyor gibi hissediyorum. ve açılmak istememin en önemli nedenlerinden biri de tesettürün beni çok olgun göstermesi ve açıkken giyindiğim tarzı tesettüre yakıştıramam. beni şu an yansıtmayan bir tarzın içinde hem özgüvenim düşüyor hemde kötü hissediyorum. bilemiyorum. belkide bahanelere sığınıyorum. belkide sadece takvamı kaybettim ve önemli olan katakterimi, tarzımı yansıtıcak olarak giyinmekten ziyade belkide ahiretimdir. bilemiyorum. kendime şunu soruyorum. şu an açık olsam kapanır mıydım? cevabım hayır. ama önceden kararı alan da bendim. kendimi mi geliştirmeliyim yoksa bana ağır geleni bırakıp, çokça eleştiriye hazır olup, günah işlemeye ve bunca zamanın kazandırdığı, kapanmanın verdiği mahremiyete rağmen açılıp kendimi utangaç hissetmeye hazır mıyım bilmiyorum.
81 Yorumla- 2 gü
Eğer artık seni iyi hissettirmiyorsa sanki bir şeyler ters gibi hissediyorsan boğuluyorsan açıl derim ben de açılmak istiyorum ama ailem istemiyor o yüzden bunlara mahkum yaşıyorum seni destekleyen bir yakin kişi bile varsa açılabilirsin
Sana daha güzel bir fikir vereyim güzelim. Gidip neden tesettürde olman gerektiğini, tesettürün neden farz olduğunu, bunun senin hayatına olan artılarını, yaşadığın zorluklardan dolayı alacağın mükâfatı araştır. Bu konuları iyice öğren. Eğer hala nefsine hakim olamiyorsan, neyi reddediğini bilerek istediğini yap. Böyle cahilce kapanıp, cahilce açılma işi değil İslam. Bilinçli ve mümin kadın olmanın sana katacağı üstün düşünce bambaşka bir şey. Orada olmayı hak edenler orada olabilir ancak.
91 Yorumla- +1 yıl
Harika birisin
Allah bizlere kapanmayı emrediyor. Senin tercihine bırakmıyor. Allah'ın emri kapanmaktır. İlk tesettür ayeti çıktığı zaman kadınlar koşa koşa kapanmaya gittiler. Allah'tan ne istesek yerine getiriyor. Onun emrine uymama hakkı bize nereden geliyor? Öteki tarafta torpilimiz mi var?
Kapandıktan sonra açılmak farzı ihmal etmek, dindarken fasıklığa geçmek demek.
Büyük günah ve haramdır...30 YorumlaDini şeylere yönel bu aralar. Kuran tefsiri oku. Allah'a yakınlaş
Bir zamandan sonra bu isteğinden vazgeçeceksin hatta tam tersi daha çok bağlanacaksın
Biz küçük yaşta kapandığımız için testtürün önemini neden kapandığımızı hiç kendimiz bulup ikna olmadık sadece çevreden duyduk. O yüzden sana tavsiyem sen kendini araştır ve kendini yolunu kendin bul.30 YorumlaCok zor bir süreç olacaktır ama şunu soyluyeyim akrabaların canı cehenneme :)) bu senin hayatın illa ki arkandan konuşanlar vs olacaktır.. yine bu şekilde olsan da konuşanlar olacaktır... senin hayatın kimse karışamaz işine gücüne bak bence ve nasıl istiyorsan öyle giyin... kimsenin lafıyla moralin bozulmasın.. sen hastalanınca ya da üzgün olunca bu konuşanlar hic bir sey yapmıyorlar o yüzden bosvereceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi öncelikle kapanmaktan rahatsızsan zaten bu zorla yapabileceğin bişey deyil, kimse seni buna zorlamalı amadüzgün kapalı deyilim zaten hepten açılayım demekde doğru bir düşünce şekli deyil. Böyle yaparak bilinç altında kendini teşvik etmiş oluyosun.
Ailenin tepkisinden çekindiğin için açılmadığını söyledin peki sen neden başörtünü cıkarmak istiyosunki10 YorumlaEğer bir işe girişeceksen iyice düşün ve gözünü kapat bazı şeylere
İllaki laf edecekler
İllaki söz söylerler
Ama açıldığında absürt bir giyimin olmazsa
Bir nebze de olsun savunabilirsin kendini03 Yorumla
Soran+1 yılAbsürt giyineceğimi düşünmüyorum en azından aile içinde zaten öyle giyinmem evet ederler ama ailenin hepsi eder ve bu çok zor olucak bilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl ki kendi iradenle kapandıysan kendi iradenle açıldığın zaman da kimse sana bir şey diyemez. Önce bu gerçeğin farkında olman gerekir. Bir kere yaptığın özgürlüğü sonrakinde nasıl kullanacağını unuttuysan bunu biz sana hatırlatamayız.
10 Yorumla Nefsinin isteklerine ve şeytanın vesveselerine kulak asmaman gerekir. Her isteğimizi gerçekleştiremeyiz.
Allah’tan korkmayı sürekli kendine hatırlat.10 Yorumla
+1 yılBaşkalarının düşüncesi ve konuşmalarını umursama bu senin hayatın kendin kararin onlar kim ki sana karışıp laf edebilirler onlar kendi çocuklarıma baksınlar
10 YorumlaAna mesele başkalarının baskısını kaldırabilmek zaten. Eğer başarabileceksen (ki başarsan iyi olur) yap. Çünkü başkaları ne der düşüncesiyle yaşamak berbat bişi
00 Yorumlacabrio mu olmak istiyosun coupe mi
https://www.youtube.com/embed/LuRp56rm0uw00 Yorumla
+1 yılBaşkalarının baskılarıyla mı hayatına yön vereceksin? Kim ne konuşursa konuşsun. Sen nasıl iyi hissedeceksen öyle biri ol.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılEmin ol tepki alacaksın ama şöyle senin gibi sıradan bir insan olan çevrendekilerin ne söylediği ne kadar önemli ki
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı. Çevrenden kaynaklı bi şekilde acilitosan Allah rızası için kapanmıyorsun Şu an açıl o yüzden böylesi daha kötu
00 Yorumla
+1 yılBuna senin vicdanın cevap verecek. Ailen icin kapanmayacaksın ALLAH emrettiği için kazanacaksın. Ha ben umursamıyorum diyorsan açıl
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı. Açılmak istiyorsan açıl bu senin hayatın kim ne derse desin s i k tiret milletin lafıylamı yaşayacaksın yoksa kendi aklınlamı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı. İstemiyorsan kapalı kalmanın anlamı yok zaten. İçinde o duygu yoksa açıl bence ama sen bilirsin yine de.
00 YorumlaHerkes ne diyecek diye takacaksan kendini bir yerden at
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKapanınca o rahatlığa alışıyorsun açılınca kendini tuhaf hissedersin ve istediğin gibi giyinemezsin muhafazakar bir aileden geliyorsun belli ki
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet aynen dediğin gibi olmalı çocuk ne kadar bilinçli yetişirse o kadar hassas ve duyarlı olur çok özgür bırakmamak lazım fazla özgürlük iyi değil bencilleştiriyor
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah 🌸
Soran+1 yılKendimi bildim bileli Kur'an kursuna gidiyorum imam-hatip okulunda da okudum sadece tesettüre tam uyamadığımdan ve uyamicağmı bildiğim için açılmak istiyorum
+1 yılKimse kimseye zorla bi’ şey yaptıramaz. Baş örtüsü baştan daha çok kalpte olmalı.
10 Yorumla
+1 yıl"Tam yapamıyorum" diye açılacaksan açılma lütfen. Hiç yapmamaktan iyidir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMadem açılmak istiyosun açılabilirsin insanların ne dediğini umursama alışırlar zamanla
00 Yorumla Oho bu ne der şu ne der diye düşünürsen yaşamaktan zevk alamazsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAnnen neden açıl o zaman diyor giyimine bakıp
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Başkalarını ne der diye düşünürsen hiç mutlu olamazsın.
00 Yorumla
+1 yılTamamen saçmalık zaten pantolon giyip baş kapatmak açılman en doğrusu olacaktır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendi isteğinle kapandıysan kendi isteğinle açılabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇevrenden kaynaklı kapandın çevre kaynaklı açılacaksın değişen bir şey yok 😂
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBugün başını yarın başka yerlerini açacaksın bebeğim
Soran+1 yılDap dar ve çok kısa şeyler zaten giyemem o tarza sahip biri değilim
Cevap sahibi+1 yılEmin misin bu sadece başlangıç
- 2 gü
Saçmalama baş açınca olayın bokunu çıkarmak istemiyor hem bundan sanane başkalarının kararlarına karışma.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlerde gene kapanmak ıstersın daha cok laf ederler bence yakısmıs, acılma ztn sımdı kapalı olmak daha kolay eskisi gibi degıl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnen sana bir şey demezken diğerlerine ne. İsteyen istediğini söylesin. Hayat senin hayatın, karar senin kararın. Oyuncak etme yeter
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. açıl tabiki afganistan değil burası
10 YorumlaEğer içinde kapanmak yoksa açıl. Çünkü açılman geciktikçe daha travmatik olacak. Tepkiler ne kadar geç açılırsan o kadar çok artacak erkenden açılman en iyisi.
01 Yorumla
+1 yılTesettür çok yakışmış.👍🌼
Bende de seneler önce bu fikir vardı ve açılmamak için saçlarımı sıfıra vurmuştum🤣
Şimdi tesettürü daha da benimsedim00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayat senin hayatın niye korkuyorsun istediğini yapmakta özgürsün
00 Yorumla
+1 yılBence kapalı olmak zorunda değilsin ve tam kapalı olamayacaksan bence açık olmak daha iyi sadece kendi düşüncem en iyisini sen bilirsin tabikide
00 YorumlaEğer kendi resmini paylaştıysan açılmışsın zaten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılBence boş ver bir anlık istemissindir
06 Yorumla
Soran+1 yılZannetmiyorum çünkü nerdeyse 2 yıldır felan aklımda olan bişey
- +1 yıl
Peki neden böyle düşünceye vardın tam olarak. İnsan yorum yapmaya çekiniyor çünkü çok hassas konu
Soran+1 yılTesettüre tam uyamıyorum ve rahat hissetmiyorum kendimi
- +1 yıl
Peki erkek arkadaşin var mı yani böyle sevdiğin biri düşüncesini aldığın?
Soran+1 yılHayır kimse yok
- +1 yıl
O zaman yorum al bir kaç kişiden
+1 yılÇok güzelsin bence böyle
00 Yorumla
+1 yılOnların korkusundan değil, Allah'tan korkun
00 YorumlaAçıl ve boş ver. Konuşurlar sonra susarlar.
00 Yorumla
+1 yılkendin için yaşa boş ver el alemi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılAma size cok yakışmiş
00 Yorumla
+1 yılYakışıklı olmuşsun böyle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılaç bişi olmaz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılAçıl 2 gün konuşurlar sonra alışırlar
00 Yorumla boş ver dinleme kimseyi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 718 cevap paylaştı. Çok güzel değilsin bence açılma
00 Yorumla
+1 yılE kendi hayatib kimede
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYaşın 14 herhalde hâlâ
00 Yorumla
+1 yılAcil. Evet kac yasindasin
021 Yorumla- +1 yıl
Burdamisin
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Kac yasindasin
Soran+1 yıl17
- +1 yıl
Lisede misin
Soran+1 yılAçıktan okuyorum son sınıf
- +1 yıl
Hala Kapalimisin
Soran+1 yılEvet daha ailemle konuşmadım bile
- +1 yıl
Evde nasil giyinirsin
Soran+1 yılEşofman t-shirt Oversize
- +1 yıl
Basin acikmi
Soran+1 yılAçık
Soran+1 yılAbi ben soruları cevaplıyorumda napıcan sen
- +1 yıl
Neden acilmak istiyorsun
Soran+1 yılDediğim gibi kendimi rahat hissetmiyorum zaten tam tesettürlü de değilim
- +1 yıl
Ne yapiyorsun su an
Soran+1 yılNe yapıcam naptımi
- +1 yıl
Merak ediyorum cünkü
Soran+1 yılAnladım
- +1 yıl
Nerdensin
- +1 yıl
Seni bekliyorum lütfen
+1 yılZorla güzellik olmaz nasıl istiyorsan öyle yap
00 Yorumla
+1 yılAcil sana kimse karisamaz
00 Yorumla
+1 yılAçıl
00 Yorumla
+1 yılYa Çok Güzelsin Böyle Ama
01 Yorumla- +1 yıl
Dimi
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAllah izin verdi mi?
00 Yorumla
+1 yılEe açıl
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.
+1 yılAcil o zaman
00 Yorumla - Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat