Girdiğim her ortamda, iyi niyetli biri olamama rağmen dışlanmak ve istenmeyen biri olmak çok acı 😑
Sizin de içinize attığınız, yakınlarınıza bile söylemediğiniz dertler var mıdır?

Girdiğim her ortamda, iyi niyetli biri olamama rağmen dışlanmak ve istenmeyen biri olmak çok acı 😑
Sizin de içinize attığınız, yakınlarınıza bile söylemediğiniz dertler var mıdır?
Hayatta en çok hangi konuda haksızlığa uğrar insan sorusuna kesin bir cevap vermek zor. Farklı insanlar farklı durumlarda haksızlığa maruz kalabilirler. Ancak genel olarak, bazı yaygın haksızlık türleri şunlardır:
- **Ayrımcılık**: İnsanlar ırk, cinsiyet, yaş, din, cinsel yönelim, engellilik, milliyet, etnik köken, sınıf, görünüş, siyasi görüş veya başka bir özellik nedeniyle ayrımcılığa uğrayabilirler. Ayrımcılık, insanların eşit haklara, fırsatlara, saygıya ve değere sahip olmalarını engelleyebilir.
- **Yoksulluk**: İnsanlar yeterli gelir, kaynak, eğitim, sağlık, barınma, beslenme, temiz su, enerji, güvenlik veya başka temel ihtiyaçlara sahip olmadıkları için yoksulluk çekebilirler. Yoksulluk, insanların insanca yaşamalarını, potansiyellerini gerçekleştirmelerini ve topluma katılmalarını zorlaştırabilir.
- **Şiddet**: İnsanlar fiziksel, cinsel, duygusal, psikolojik, ekonomik veya başka bir şekilde şiddete maruz kalabilirler. Şiddet, insanların bedensel ve ruhsal sağlığını, özgürlüğünü, güvenliğini, onurunu ve yaşam kalitesini bozabilir.
- **Adaletsizlik**: İnsanlar hukukun üstünlüğüne, adil yargılanmaya, dürüstlüğe, şeffaflığa, hesap verebilirliğe veya başka bir ilkeye uyulmadığı için adaletsizlik yaşayabilirler. Adaletsizlik, insanların haklarının, çıkarlarının, taleplerinin veya beklentilerinin göz ardı edilmesine, ihlal edilmesine veya reddedilmesine neden olabilir.
Bu haksızlık türleri arasında hangisinin en çok olduğunu söylemek güçtür. Her biri farklı şekillerde ve derecelerde insanların hayatlarını etkileyebilir. Ancak, hepsinin ortak noktası, insanların insan onuruna ve eşitliğine saygı duyulmasını engellemeleridir. Bu nedenle, insanların haksızlığa karşı mücadele etmek ve daha adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünya yaratmak için birlikte çalışmaları önemlidir.
Rica ederim kardeşim tekrardan selamlar
🙂🙂
Haksızlığa uğradığım tonla şey olmuştur ya hangi birini sayayım.. :D Lakin bana kattıkları da çok fazla, o nedenle şikayetçi değilim bu durumdan..
Tebrik ederim dostum 👏😎
Teşekkürler.. ✨
Rica ederim dostum 😇💫
Haksizlık hep yapılıyor önemli susmamak hakını aramak onu söke söke almak
😊😊
Teşekkürler reis
Cevap
3Cevap
Bir çok konuda uğradım ama sabrediyorum genelde
Sabrın sonu selamet inşallah kardeşim.
boş ver mühim olan haksızlığa maruz kalmak yerine gerekli dersleri almak ve mücadele edip kurtulmak..🍀🗝️
Fazla güleç ve anlayışlı bir insan olduğumdan gerek, insanların benim de duygulardan ibaret olduğumu unutmalari olurdu sanırım. 👻
Hak etmemedigim şeyleri yaşamak en büyük haksızlık oldu hep
Bana yapılan yargısız infazda
Sağ ol, özel bir konu
İnanırmısın şu an hatırlıyaamadım
Uğramadım galiba hatırlamıyorum hiç
Öyle büyük bir haksızlığa uğradığım olmadı.
Uğramadım şükür
Terkedilmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?