Özellikle kılamayanlar kılmak isteyip nefsinize ağır geldiği için mi kilmiyorsunuz birde yanlış olduğunun farkında msnz kilmamak az sa olsa sizi rahatsız ediyor mu önemini bilip?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Yorumlar yine tam komedi, buram buram cehalet koktu buralar o derece yani. Birisi Adem'den beri namaz var der, diğeri İslam'ın tek aktivitesinin namaz olduğunu iddia eder, birisi üzülerek maalesef çok dinsiz var der şaka gibi. Bence de maalesef ülkede çok Müslüman var diye üzülüyorum şimdi ne yapacağız? Şuraya bak maalesefmiş, bu zavallıların yorumunu okumaya zaman harcamak bile üzüyor, insanlık adına utanıyorum. Konuya gelince, o inanca mensup olmadığım için kafa çok rahat, günde 2 saat kendime kalıyor yani her gün 1 film oturup izliyorum o sürede en azından mis gibi bir faydası oluyor, keyif alıyorum. Bu arada Hristiyan arkadaş gayet yeterli bilgiye sahip, 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatmış ama hiçbir argüman sunmadan hidayet dilemekle meşgul olmuşsunuz. Senin inandığın şey yanlış demişsin birde, peki o zaman senin de inandığın şey komple yanlış, tamamen kolpa, oldu mu? Uydurma inançtan geçilmiyor piyasa, sen onun bunun inancına dil uzatma cüretini gösterirsen başkası gelir bin beterini yapar, o yüzden sana tavsiyem en iyisi haddini bilmektir. Sağa sola tefsir de tefsir diye nağaralar atma boşuna, tefsir nedir önce onu bir öğren, insanların yazdığı bir şey o, Tanrı kelamı muamelesi yapıp mutlak doğru kabul etme. Geçenlerde kadınlar tarlanızdır istediğiniz gibi varın Ayeti için anal serbest Ayeti demiştim çünkü tefsirlerde net şekilde iniş hikayesi yazıyor açıp bakarsın, sonra da tefsir okumaya tövbe edersin. Ne kolay millete siz bilmiyorsunuz, kandırılıyorsunuz, yanlış anlıyorsunuz, eksik biliyorsunuz demek. 19 yaşında çocuk millete ağzının payını veriyor bravo be, hey yavrum hey kimse ben kimim demiyor.
07 Yorumla- +1 yıl
Her tefsir kitabı okunmaz dini hakkıyla öğrenseniz karşılıklı yorum yapmıyor olurdunuz ki bende kalkıp size kaç senede öğrendiğim ilmi 10 dk da yazamam kendiniz araştırırin öğrenin okuyun ve doğru kaynaklardan mesela ruhul Furkan ya da Ömer Nasuhi nin tefsiri en güzeli açıklamalı olarak ruhul Furkan aç oku bakalım ayrıca her ilim bilen hüküm veremez yani fıkıh alımı olamaz ayetten Bi mana hüküm çıkarılacak ise bunu çok iyi derecede senden benden daha fazla ılımlı alimler bir araya gelerek ayet üzerinden kıyas yaparak hüküm çıkarırlar mesela içki Kuranda haram diye geçmiyor ama şarap geçiyor içki kıyas ile yapılarak haram hükmü verilmiştir ve bu sabittir.. vs..
- +1 yıl
Bak ufaklık, senin en büyük sorunun haddini bilmemek. Daha 19 yaşındaymışsın ağzının süt kokusu geçmemiş ilmim var diyorsun, geçen sene derste öğretmeninden mi öğrendin ilim kelimesinin anlamını? Önce haddini bil, karşında kim var senin idrakine var, senin yaşına yakın eğitimim araştırmam var benim, bana akıl verecek pozisyonda mısın sen hayırdır? www.tefsirsitesi.com/.../223.htm benim canım istedi Fahreddin Razi tefsirine baktım var mı bir diyeceğin? Ömer karısı ile arkadan ilişkiye girince helak oldum diye Muhammed'e koşmuş, anında kadınlar tarlanızdır Ayeti gelivermiş yani inivermiş. Oraya bakma şuraya bak, o olmaz buna bak geç bunları, Kuran yeter demesini biliyorsunuz ama yetmediği yerde hadislere bakıyorsunuz, al sana sapık bir sahih hadis dendiğinde yooo öyle her hadise bakma benim istediklerime bak dersiniz, 19 yaşında ufaklıkta öğrenmiş kıvırmayı hocalarından. Matematik hatası var diyoruz, bilimle ters düşen hatalar var diyoruz, mantık hatası var diyoruz duvara söylesek anlardı be, hala kendini haklı çıkarma peşinde. 17 sene geçmiş ki alkol için haram densin, Ömer başının etini yemiş 4 kere alkol Ayeti gelmiş, Hamza Umud savaşında alkollü öldürülmüş onca ısrar kıyamet anca geliyor ama Ömer alkolik, ölmeden önce son isteği alkol, kendi 2 öz oğlunu öldürüyor birisi alkol yüzünden, kendi matarasındaki alkolü içip sarhoş olanı dövüyor, içtiği için değil sarhoş olduğu için. Bırakın bu boş işleri, neyin ne olduğunu biliyoruz siz gidin 4 yaşındaki çocuklarını kandırın Kuran kurslarında, o yaşta beyinlerini yıkayın ki yobaz bir ülkeye gidelim adım adım, ne kadar geriye gitsek sizin o kadar hoşunuza gider.
- +1 yıl
Baştan aşağı üşenmedim okudum 1. Si akıl yaşta değil baştadır abicim 😉 2. Si sapık yerlerden dinini öğrenip araştırmayı işine geleni öğrenmeyi adet edinen sensin 3. Sü şeriatı yanlış bilip korkuyorsunuz ki birde beğenmiyorsunuz? Ki o Allah. cc. nün kanunları sen kim oluyorsun seni yaradan herseyi yaradan ve gerçeğiyle bilsen hepsinin bizim iyiliğimiz için olduğunu anlarsın 3. Sü sahabelerden hz. Ömeri hz. Ebu Bekir 4 büyük halife hepsi islamdan önce bile şarabi kendilerine haram kılmıştı icmiyorlardi daha İslam dini yokken bile sonra oğluna gelince şarap içtiği için değil namaz kalmadığı için sopa ile dövüyor çünkü hüküm o oğluda çok zayıf ve cılız 80 sopa hükmü var 80. Ciyide vurunca çocuk vefat ediyo Buda onun günahlarını döküyor yani hwrseyde hikmet var günahsız bir şekilde obur tarafa gidiyo eğer cezasını almadan gitseydi cehennem azabı daha şiddetli kaldirilmayacak derecede o daha mı iyiydi? Hadis meselesine gelince Allah cc. Kuranı muhafaza ediyor evet bu doğru fakat hadislerde sapıklık oluyo oda dini tahrif etmek karışıklık çıkarmak niyetinde olanlar yapıyor işte bozulmayan sahih olan tek hadis kitapları var oda kütübüsitte yani altı kitap , müslim, tirmizi, buhari, Ebu Davud, ibn mace, nesaidir mesela örnek vereyim Kuranı kerimde namaz emri vqr namazi nasıl kılacağin yazmaz Peki biz bunu nerden öğrendik efendimize bakarak ona kim öğretti Allah tarafından Cebrail as. Vs. Daha dicek çok şey varda siz gene duymak inanmak ve görmek istediklerinize inanacaksıniz alaka hidayet versin başka birsey demiyorum ayrica yanlış olan ne varsa ben düzeltmek ve söylemek ile hükümlüyüm asıl siz haddinizi bilinde tam bilmeden koskoca İslam dini hakkında ileri geri konuşmayın böyle olmanızı yanlış kitaplardan öğrenmenize bağlıyorum okuduğun şeylere dikkat etmeni tavsiye ederim kendine şunu sor bu okuduğum şey beni Allaha yaklaştiriyor mu uzaklaştiriyor mu? Ve sahabeye efendimize konuşurken saygılı olum askerlik arkadaşlarınız değil onlar sizin !
- +1 yıl
Kime nasıl hitap edeceğimi senden öğrenecek değilim, onlar senin sahaben benim değil. C. C li falan yazınca havalı olmuyor, o var olduğuna inandığın varlığa yakınlaşıp uzaklaşmak neden umurumda olsun? Yok öyle bir varlık, El-İlah adında Ay putu kendisi, bize bir faydası yok, göremez ve duyamaz, anlaşıldı mı? Sen var olduğunu söylüyorsun diye var olacak değil. Bacak kadar boyunca bana Kutub-i sitte dersi vermeye kalkıyorsun, kızım sen aptal mısın? Beni çileden çıkarma, 10 küsür yılımı vermişim diyorum bana Kutub-i sitteyi saymaya kalkıyor, karşındakinin grizekalı olduğu varsayımı ile yola çıkıp hakarette bulunmanın ayıp bir şey olduğunu öğretmediler mi sana? 4 Halifeden de bahsediyor ben sanki İsa Musa sanıyordum da bak Ömer ve Ebubekir dedi, ne zeki şeysin sen be. Azıcık düşün, sen beşikteyken ben İslam tarihi araştırıyordum, senin bildiklerini ben çoktan unuttum. Buhariden Müslimden hadisler zaten saçma sapan, sakalını kesen erkeği öldürün diyende o sahih mütevatir hadisler arasında, kadına yöneticilik vermeyin diyen hadiste sen ne konuşuyorsun, okumamışsın saçma sapan hadisleri kutubi sittede görmemişsin pürü pak sanıyorsun cahil cahil. Bir şey bilmiyorum de edebinle otur bir şey demem ama böyle çok bilmişlik yapınca sinirlerim zıplıyor. Ömer'in Fatma'yı öldürmesi de yalan değil mi karnında Muhsin varken? Ebubekir'in hurmalıkları çalması da yalandır kesin, hamr ve nebiz nedir bilir misin? Hasen hadisler arasında sahabelerin nebizle abdest aldığı bile yazar ama hasen diye kullanmıyorum, İslamdan önce de içmezlermiş, anlat anlat. Hamza'da kadınlarla içip içip Ali'nin develerini kesmedi zaten, Osman'ın ölümünden bahsedelim, Cemel savaşında birbirini öldüren 20 bin Müslümandan bahsedelim asrı saadet miymiş bakalım hangi Halife eceliyle ölmüş. Senin peygamberinin cesedi bile 3 gün yerde kaldı, kokmaya başlayınca Ali gömdü 17 kişiyle be sen ne konuşuyorsun? Ebubekir ve Ömer o sırada hilafet pazarlığındaydı.
- +1 yıl
Kaynakta sıkıntılıymış, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin kaynaklarından bakmadık, İslam kaynaklarından bakıp teyit ettik, işinize gelmeyeni yalanlamakta üzerinize yok. Kurtaramayacaksınız bu mitolojik inancı, eninde sonunda insanlar uyanacak ve gerçekleri görecek, eskiden %99'u Müslüman ülke diyordunuz bugün birisi %80'i Müslüman olan ülkemizde diye başlık açmış, azalıyorsunuz ve insanlar uyandıkça bu inançta İskandinav mitolojileri gibi, Zeus ve Odin gibi yok olacak, Kuran korunmuş baksana şuna, 29 çeşit farklı farklı Kuran var diyoruz okunuş farkı var diyorlar utanmadan, yazılışı aynıysa ne diye okunuş farkından bahsediyorsunuz, aradaki farkları karşılaştırıp görmedik mi koruyamadığınızı? Tevratta korunmuş değil mi? Kuran'da İsa'ya İncil'i indirdik denilen İncil korunmuş mu? Doğru ya, İncil'i indirdik derken yalan söylüyordu Ayet, İncil inmiş bir kitap değil, mektuplar, anılar ve nasihatler kitabı ama Kuran'ı yazan insanların bundan haberi olmadığı için indirdik yazmışlar. Yaş konusunda haklısın bu arada, sonuçta peygamberin 6 yaşında kız ile evlenmiş 9 yaşında gerdeğe girmiş, o çok sevdiğin kutub-i sitte'nin 6 rabisi de Ayşe'nin ağzından aktarırlar bunu, 18 yaşında da dul kalmış senden küçükmüş. Beni aptal yerine koyup bilmediğimi zannederek sakın bir yorum yapayım deme, üzülürüm. Senin şeyhlerinin şıhlarının hacı hocalarının bilmediklerini bile ezber ettim, karşındakini küçümseyerek saçma sapan hidayet dileyemezsin. Böyle saçmalıklarla dolu bir mitolojiye onca hatayı görüp de inanır mıyım ben? Bu kendime küfürdür, yeryüzünü çarşaf gibi dümdüz yayacak, bende inanacam heee? Tatlı sularda inci ve mercan yetiştirdiğini yazacak, bende yetişmediğini bildiğim halde inanacağım hee? Kendi kendimi inkar edeyim. Bende seni Tanrı'nın oğlu olan bakire Meryem annemizden doğan babamız İsa mesih'in dinine çağırayım mı? Veya yüce Şeytan'ın ulu Zebanimizin dinine çağırayım mı? Hoşuna gitmeyecek zırvalıkları başkasına saçmalama o yüzden, azıcık empati yeteneğin olsun.
- +1 yıl
Bilmediğin inanmadığın din hakkında yorum yap sırf tastiklemiyorsun diye saçma saçma konuşma söylediklerinin hiç bir kaynağı yok olmayan aklınla tartışma yapma bana neyse cahille tartışılmaz bir daha da yazma
- +1 yıl
Kızım bak boş ver ol git başımdan senin gibi slak embesiller ile zamanımı harcayamam. İnanmadığım şeye yorum yapamazmışım, lan beyin özürlü insan gibi konuştuk anlamıyor musun? 1 dine inanıyorsun 4 bin küsür dinin gerçek olmadığını iddia ediyorsun slak, o 4 bin dine inandın mı ki yorum yapıyorsun misket beyinli? Ayetten sahih hadisten yazıyoruz söylediklerin kaynağı yok, sk kadar boyuyla laf ebeliği yapıyor asalk. 19 yaşında bk bana cahil diyecek hee, beyin fukarasına bak sen, yazma o zaman gt kadar boyunla kime atar yapıyorsun? Yazmak istemeyen yazmaz, insan yerine koyup cevap yazdık diye gtün kalktı sıktın ama, kdummun gebeş maymunu. Küfür seviyorsun sen anladım, illa insanı çileden çıkarıp o küfrü yiyeceksin yoksa rahat edemedin derdin belli oldu. Hadi sağdan doğru yol al boş ver git.
En İyi Cevaplar
+1 yılMonoteist Orthodox Hristiyanım Pazar günleri Orthodox kiliselerine gidip İsa'yı papanın vaazlarını dinleriz ve İsa Mesih'i anlamaya çalışırız onun öğretilerini uygularız şarkı ve dans ederek İsa Mesih'e bizim günahlarımız için çarmıha gerilip affettiği için bize sonsuz hayatı bağışladığı için şükranlarımızı sunar ve İsa Mesih'e babaya dualar ederiz şarap ve ekmek yiyerek ayini tamamlarız Şarap İsa'nın kanıdır ekmek İsa'nın etidir İsa'nın ilahlığını kabul eden herkes babaya ulaşacaktır Cenette İsa ile mutlu olacağız ama İsa'nın ilahlığını kabul etmeyenler babaya ulaşamayacaktır.
015 Yorumla- +1 yıl
1. si Hristiyanlık dini çok güzel bir dindi insanlar tahrif etti ve şu an kendi istedikleri gibi uydurdular maalesef ve İslam dini gelince bütün dinlerin hükmü kalkti artık hakim olan tek din var oda İslam ❤ seni Müslüman olmaya davet ediyorum unutma sende hz. Muhammed Mustafa sav. İn ümmetisin oda Allah cc. Seni çok seviyor İslama tabi ol ki kazananlardan olasın eğer konuşmak istersen instagram dan devam edebiliriz 😊
- +1 yıl
İncil ve Tevrat tahrif edilmedi bu söylem Müslümanların söylemidir tahrif edildiğine dair hiç bir yerde bir belge yoktur ayrıca hristiyanlık dini kutsal kitaba bağlı bir din değildir tanrı tarafından indirilmemiştir İsa Mesih'in öğrencileri tarafından İsa Mesih'in hayatı kaleme alınmıştır Hristiyanlık dini kilise dinidir İsa Mesih'in öğretilerini anlama üzerine bir dindir İsa Mesih'i anlamak ve onu kabul etmek üzerinedir İsa Mesih ilk kendi kilisesini kurduğunda havarilerine dersler vermiştir havariler İsa Mesih'in öğretilerini yapmakla görevlendirilmiştir daha sonra İsa Mesih çarmıha gerilip 3 gün sonra dirildikten sonra 11 havarisine son mesajlarını söyleyip semaya çekilmiştir Elçilerin İşleri kitabında Aziz Pavlusa görülür İsa Mesih ve ona Hristiyanlığı yayması için görevlendirilir Aziz Pavlus Hristiyanlık da ilk peygamberdir İsa Mesih Tanrıdır Aziz Pavlus mektuplar yazar ve Hristiyanlığı yayar
- +1 yıl
İslam dinine gelecek olursak da İslam dini kendinden önceki dinleri yok sayar Hz Muhammed son peygamberdir İslam'a göre bütün dünya Araptır Adem ve Havvadan bu yana kadar gelen herkes tanrının elçisi olarak görür tanrıyla kimse eş değer değildir bu yüzden İsa Mesih'in ilahlığını kabul etmez Allah dediğiniz tanrı da mekke de duran El ilah putudur El ilah putu daha sonradan Allah olarak çevrilmiştir yani sizin inandığınız tanrı Ay tanrısı olan El ilah hatta uzza hubel vardır mekke de Muhammed bu putlarla antlaşma yapar antlaşma ayeti de necm suresi 19 20 21nci ayetlerdir orada ki halk Muhammed'e sorduklarında hani Allah tekti sen niye bu putları tanrı olarak kabul ettin diye sorduklarında Muhammed oradaki halkı katleder o putları yıkar bunlar hepsi Tevbe suresi ilk 5 ayetinde mevcuttur açıp okuyabilirsin daha sonrasında ise tanah kitabı vardır bize göre musevilerin kitabı Tanahtır size göre Tevrat Tanah kitabında geçen bir yerdir bir gün Tevratı okursan tamamıyla sonra geri gelip Kuranı okursan Kuranın Tevrattan alındığını görürsün çünkü Muhammed kendi dinini kabul ettirmeye çalışırken orada ki halk inanmıyordu Muhammede sen bize Yahudilerin eski masallarını anlatıyorsun deyip dalga geçiyorlardı 10 yıl boyunca Muhammed uğraştı kendi dinini kabul ettirmek için Kalem suresi 15nci ayete bakabilirsin
- +1 yıl
Ayrıca Kuranda geçen Cennet ayetlerini okumanı öneririm gerçekten bir kadın olarak oraya gitmek istemezsin
- +1 yıl
Öğrendiğin bütün bilgiler yanlış o ayetin kuranı kerimde geçiyor olması bunu kanıtlamaz bunu ona uyduran yalancılar maalesef ve kuranı sadece mealinden okumuyoruz biz öyle okumak pek hoş değil uzun mesele o fakat tefsirden bakınca ayetin indirilis sebebi vs. Hepsi yaziyo yani anlayacağın Kuranda geçen ayetlere kılıf uydurup size yutturmuşlar cennetteki ayetlere ve cennet hakkında okuduğum hadislere gelince bir an önce oraya kavuşmak istiyorumm akla hayale gelmeyen dünyanın en güzel yerlerinin bile yanında çöplük kalacağı cenetten bahsediyoruz .. velhasil İslam apaçık ortada sana öğretilen ile kalma iyice araştır sonra karar ver..
- +1 yıl
berfin. colqk yazmak istersen yaz ordan konuşalım
- +1 yıl
Kuranda zaten ilk başta geçmiyordu Necm suresi 19 20 21 nci ayetler kaldırıldı sonradan geri eklendi Ben bütün dinleri araştırdım okumadığım kitap kalmadı siz meali okuyorsunuz sonra tefsiri okuyorsunuz orada yazılanı okunduğu gibi almıyorsunuz kendi fikirlerinizi yorumlarınızı katarak ayeti yumuşatıyorsunuz öncesine sonrasına bakıyorsunuz bu Kuran-ı Kerim 4/4 lük bir şekilde inmedi mi indi Tanrı kelamı değil mi Tanrı kelamı inanışınıza göre kitap anlaşılır bir şekilde gelmedi mi geldi herkes okuduğunda anlar ama biz anlamıyoruz öncesine sonrasına bakıyoruz sonra bir de tanrının kelamını kendi akıl süzgecimizden geçiriyoruz ondan sonra anlıyoruz yani o yazılanı anlamıyoruz kendi yorumumuzu katarak değiştiriyoruz böyle olmaz orada ne yazıyorsa o doğrudur tanrı hata yapar mı yapmaz tanrı hata yapsa bütün evren kehanet durur diyorsunuz o zaman bu necm suresi niye yazıyor o zaman öyle bir şey yoksa yani bu kanıt değilse neden gerçekleri görmüyorsunuz eğerek bükerek yaşıyorsunuz? El Lat putuna tapıyorsunuz Mekke de duran puta tapıyorsunuz sizin inancınız put inancı ayrıca Kuran Arapça senin Arapça okuman lazım Mustafa Kemal sayesinde Türkçeleşti Türkçe değildi Arapça bilmen lazım beni kimse kandırmadı çünkü öğrendiğim kaynaklar net bir şekilde okunduğu gibi söylendi kimse kendi yorumunu katarak bir şey söylemedi İnternetten Arap Mitolojisini oku Kuran %90 nı Tevrattan alıntı %10 u da İncil den alıntı yerler farklı sadece hikaye aynı cennet ayetlerine bakınca da memeleri tomurcuklu kadınlar gelecek diyor orada o yüzden iyice sen bu dini araştır öğren
- +1 yıl
Elhamdülillah ben dinimi öğreniyorum öğrenmeye de devam edeceğim inşaallah söylediğin bütün şeyler kulak duyma ihtilaf şeyler ben araştırdım İslam dinini en doğru din olduğuna karar verdim ve içimde rahat..
- +1 yıl
Araştırmamışsın İslam dinine göre sen kafirsin neden mi? Maide suresi 44ncü ayete göre şeraitin olmadığı yerler de yaşayan Müslümanlar kafirdir şeriat nedir Allah'ın kanunlarıdır sen Türkiye de yaşıyorsun Türkiye de şeriat yok olmadığı için de Müslümanlara göre kafirsin senin şeraitin olduğu yerde yaşaman lazım bunlar nereler Arap ülkeleri Suudi Arabistan Suriye Irak İran o yerlerde yaşarsan gerçek Müslüman olursun ama maalesef ki ayetleri eğerek bükerek kendi anlamak istediğiniz gibi anladığınız için o orada öyle değil burada böyle değil diyerek çarpıtıyorsunuz bir nevi aslında siz tatlı su Müslümanlığı yaşıyorsunuz tatlı su Müslümanlığı olmaz sen doğru din olduğuna karar verdin çünkü eğip büktüğün için doğru din olduğuna karar verdin size gerçek İslam'ı anlatmıyorlar yumuşatılmış olarak anlatıyorlar Kuran Tevrat'tan alıntıdır %90'nı Yahudi Masallarıdır %10 u da İncil'den alıntıdır gerçekten öğren gerçekten İslam da senin hiç bir hakkın yok kadın erkekle konuşamaz yan yana bile gelemez kara çarşaf veya başörtüyle gezer başka kıyafet giyemez kadın zina da şahitliği sayılmaz El Lat putuna tapıyorsunuz sizi korkutuyorlar çocuk yaşta Allah çarpar Allah cehennemde yakar diye diye cehennem dedikleri yer Gei-Ben Hinnom, Lat; Gehenna dı burası İsrail Kudüs dedir bura da yanardağ vardır oraya suçluları atarlardı orada yakarlardı buradan gelmedir cehennem caminin yönü neden mekkeye dönüktür içindeki putlara tapıyorsunuz EL İlah EL Lat EL Uzza bunlara dua ediyorsunuz ya da mekke de kafanızı sağa sola çevirerek dönüyorsunuz içindeki putlara tapıyorsunuz gerçekten bu dini öğren ama eğerek bükerek değil gerçekten öğren çünkü şu an herkes tatlı su müslümanlığı yaşıyor tatlı su müslümanlığı olmaz şeriat kanunlarına göre yaşamak zorundasın erkek üstündür
- +1 yıl
Dediklerinin hepsi benim dinimde yok kendiniz uyduruyyorsunuz insanları burada İslam dininden soğutmaya çalışmak için boş sözler söyleme şeriat olmayan ülkede yaşayan kafir olmaz bir 2. Si İran suudi Arabistan hakkıyla şeriatı uygulamıyor insanlara şeriatı kötü göstermkten başka bir şey değil siz ve bazı siyonistler ülkemize türlü türlü tuzaklar yaparak bizi şeriatten uzaklaştırdinjz evet bu doğru maalesef ki ama inşaallah en yakın zamanda bu ülkede şeriat hakim olacak İslami bir liderimiz olacak yakındır kafirler istesede istmesede Allah cc. Nurunu tamamlayacak o zmn görürüz hangi din gerçek hangisi yalan 😉😂 size hidayetiniz yoksa yalanlarinjzda bol bol bizden uzak boğulmalar ayrıca Türkiye de okullarda öğretilen çoğu İslami ilimler yeterince değil ve çok sapık hocalar var dini yanlış anlatıyorlar oda siyonistlerin tuzağı gene maalesef ki Allah onları Kahhar Esmasi ile kahretsin ülkemize milletimize hidayet versin ki kalkıp biraz bizim gerçek Osmanlı tarihi bilgilerimize bakıp ibret alirdin şuncacik aklin olsa kanuni devrinde. Yavuz sultan Selim dedemin devrinde o kadsr Müslümanlık refah içindeydi ki hatta sadece Müslümanlar değil bütün insanlık herkes Osmanlı dan adalet konusunda yardım istiyordu sizin dedeleriniz bile zamanında huzur içinde bu topraklarda allahin şeriatı ile huzurluca yaşadılar yalan mi? Birsz Bi düşünün ya İslam güzellikten haktan başka ne emrediyor kötülükten sakindirmaktan başka zaten insanlar ne zmn kurana uydu hakkıyla huzur oldu ne zmnkj kuranı terk ettiler şu an ki olduğu gibi ülkemizin durumu eskiye göre hüsran durumda ama drilicez ve allahin izniyle bütün dünyaya Allahın şeriatı ile hükmedicez yakındır..
- +1 yıl
Kardeşim sen kendi dinini eğerek bükerek yaşıyorsun benim dinimde bunlar yok diyorsun hepsi tek tek var ama sen tatlı su Müslümanı olduğun için bu ayetleri kendince arkasına önüne bakarak böyle kendin anlamak istediğin gibi anlıyorsun ben sana ayet veriyorum direk senin kitabından konuşuyorum başka hiç bir yere bakmıyorum Şeriat olmayan ülkede yaşamayan insan kafirdir neden biliyor musun çünkü inandığın tanrının kanunlarıdır Şeriat ve Şeriata göre yaşmak zorundasın bunu Kuran diyor Maide Suresi 41 nci ayet: Kendilerini Allah’a vermiş olan peygamberlerin ve -Allah’ın kitabını korumaları kendilerinden istendiği için- rablerine teslim olmuş zâhidlerin, bilginlerin yahudiler arasında kendisiyle hükmettikleri, içinde hidayet ve nur bulunan Tevrat’ı elbette biz indirdik. Hepsi onun (hak olduğunun) şahitleri idi. O halde insanlardan korkmayın, benden korkun da âyetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir ne diyor Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kafirlerdir Şeriata göre yaşamıyorsan sen Allah'ın kanunlarını reddediyorsun böyle yine her zaman ki olduğu gibi eğerek bükerek değiştirerek kendi anlamak istediğin gibi iş görüyorsun İran ve Suudi Arabistan da şeriat uygulanmıyor diyorsun sana göre şeriat nedir? yine burada da şeriat eğerek bükerek şeraitin o olmadığını söylüyorsun baştan sona dininizi bilmeden eğerek bükerek yaşıyorsunuz biz şeraitten uzaklaştırmadık sizi siz şeraitin ne olduğunu bilmiyorsunuz ki şeriat geldiğinde o zaman göreceksin böyle eğip bükebiliyor musun dışarıya erkeksiz çıkamayacaksın kara çarşafsız dışarıya çıkamayacaksın hadi bakalım böyle istediğin kıyafeti giyemeyeceksin
- +1 yıl
Allah dediğiniz tanrı Mekke'deki put El ilah putu Ay tanrısı sizin dininiz sahte bir din Tevrat'tan İncil den Mısır putlarından alınarak ortaya çıkan bir din daha doğrusu Araplara özgü bir şey bu 1400 yıldır tamamlayamamış ne zaman tamamlayacak Kurandaki evren anlayışı ne biliyor musun? ben sana söyleyim güneş ve yıldızlar evrende dönerken güneş Allahtan secde edip izin istiyor böyle gece gündüz meydana geliyor bir gün gelecek güneş secde edecek Allah izin vermeyecek güneş batıdan doğacak o gün geldiğin de kıyamet kopacak Kurandaki evren yönetim şekli böyle Türkiye deki İslami ilimler yeter değil hocalar sapık diyorsun ya işte onlar gerçek İslamcılar çocuklara tecavüz taciz ediyorlar Osmanlı da da bunlar fazlasıyla vardı hepsi oğlancı ama sen dinini eğip bükerek yaşadığın için o öyle değil bu böyle değil diyerek eğip bükerek yaşadığın için kabul etmiyorsun ya en basit Peygamberinin evlendiği kadınların yaşlarına bak 6 yaşında evlenmiş Ayşe ile 9 yaşında gerdeğe girmiş kız çocuğu adet olduğu zaman cinsel birlikteliğe girebilir buna izin veriyor siz bunları görmüyorsunuz kafanıza göre eğip büküyorsunuz Osmanlı tarihine baktığında da aynı şekilde kadınların hiç bir hakkı yok padişahın kulusun kadın boşanamıyor İslam da erkeğin 3 kere boş ol demesi lazım
- +1 yıl
erkeğin 4 kadınla evlenme hakkı vardır padişah harem kurmuş kadınlar üzerine bir sürü karıları var padişahların ama sen burada bile yine eğip bükeceğin için yani şaşırmıyorum benim aklım var ki zaten bunları görebiliyorum bence sen biraz aklını kullan ve artık eğip bükerek bu Arap dininde aydınlan şimdi sen kendi ırkına ben Türküm diyorsan kusura bakma ama Türk falan değilsin bu dini kabul ediyorsan Arap'sındır çünkü Kuran Arapçadır ve sen bunu Türkçe okuyamazsın Türkçe değildi Kuran Osmanlı döneminde yaşasan Arapça Farsça bilmen gerekiyor öğrenmen gerekiyor Osmanlı da Türk değildir Osmanlı Araplara kendini teslim etmiş bir ailedir devlet bile değildir Kuran Arap yarımadasına inmiş bir kitaptır Müslümanlık da refah içinde olamazsın çünkü kulsun kadınların hiç bir tane hakkı yok devlette hakkı yok babadan oğula geçen bir yönetim şekli var hilafet Allah tarafından geldiğini düşünülen bir güç hilafet Yavuz Sultan Selim dönemine geldiğimiz de ise Yavuz Sultan Selime kadar Osmanlı Türklük vardı ama Yavuz Sultan Selim Mısır seferini düzenledikten sonra hilafeti almak istedi Yavuz Sultan Selim Mısır dedi ki biz size hilafet veremeyiz çünkü siz Türk Irkısınız hilafet Araplara özgüdür demiştir ondan sonra Araplaşmıştır
- +1 yıl
Türkler gerçek Türklerin İslam ile alakası yoktur bu yüzden Mustafa Kemal Türkçeye çevirip aydınlanmanızı istedi eğip bükerek yaşayın diye değil oradaki yazılanları görün diye dedi Şeraitte bizim dedelerimiz nasıl huzur içinde yaşasın Osmanlı gidiyordu sefer düzenliyordu insanları öldürüyordu zorla İslamlaştırıyordu kan göz yaşı ganimet bunları alıp geri dönüyordu şeriat kurallarında kadın 4 duvar arasındadır başı önündedir çıkıp da konuşamaz sen şeraiti yaşamadığın için o değil bu değil diyerek kendini kandırıyorsun başka bir şey yapmıyorsun Osmanlı tarihine bak ve Osmanlı filmlerini dizilerini izle kadınların hallerini gör tabi sen şimdi onları da yok sayacaksın kendi kafana göre onlar gerçek Osmanlı değil Araplar dan geçmiş Türklere Araplarda gerçek Müslüman değil koca İslam Tarihini okuyoruz Muhammed hep gitmiş insanları katletmiş ki zaten Türkleri de zorla kılıçtan geçirerek İslamlaştırmıştırlar bu mu güzel bu mu rahat refah içinde sizin vicdanınız hasar almış ya da görmek duymak anlamak istemiyorsunuz ama şeriat geldiğin de o zaman göreceksin
- +1 yıl
neyin ne olduğunu siz Müslümanlığı yaşamıyorsunuz siz eğip büküyorsunuz o kadar İslam güzellikten haktan başka ne mi emrediyor diyorsun bir tane bir şey söyle Muhammed döneminde İslam şu ülkeye geldi o ülke kalkındı bilim de sanatta gelişti medeni bir ülke oldu de Arapları görüyoruz Suriye Irak İran Suudi Arabistan'ı görüyoruz sürekli iç savaş var kan var kadınlar ağlıyor kadınlara hak tanınmıyor Emperyalist ülkeler işgal ediyor ki zaten İslam bilime sanata önem vermedi Osmanlı devleti geri kaldı bütün topraklarını kaybetti Avrupa Hristiyanlık da akılcılık çağından geçtikten sonra Osmanlının bütün topraklarını geri aldı en son da Osmanlıyı da alacaktı komple Sevr Antlaşmasıyla Mustafa Kemal olmasaydı Avrupa devrim yaptı silahta teknoloji de gelişti Müslüman olan Osmanlı ise hayla kılıçla kusanla gidiyordu savaşa Avrupa ise taramalı tüfekle tankla uçakla saldırıyordu 100 yıl boyunca Avrupa ilerledi bilimde Osmanlı ise matbaayı bile sokmadı neden biliyor musun çünkü günah Allahtan gelir Allah'a gider diye diye böyle geri bıraktılar insanlar düşüncesiz bir hale getirdiler Mustafa Kemal de diyor Türkler İslam'a geçtikten sonra akılları durdu üretmemeye düşünmemeye başladılar sende diyorsun ki İslam harikalar getirdi son olarak beyniniz yıkanmış diyecek başka bir şey yok tatlı su Müslüman olmaya devam edin
+1 yılNamazdan önce birtakım şeyleri reddedip, birtakım şeyleri kabul etmeleri gerekir. Aksi takdirde namazın eğilip kalkmaktan başka bir faydası olmaz kendilerine.
03 Yorumla- +1 yıl
Elbette çok haklısın bu durumda eğer o namaz bizi günahlardan ali koymuyorsa dönüp namazimizi gözden geciricez ne tuhafız istesek hakkıyla yapsak ne güzel kötü huylarimizdan kurtulcsz ama zor ya cidden hak veriyorum Allah hepimzin yardımcısı olsun ama o namazı kılarken aldığın lezzet huzur hiç bir yerde yok hele bazen ağlayarak çaresizce Allaha dua etmek ❣️
- +1 yıl
Benim kastettiğim itikada taalluk eden şeyler. Yani kişi inkâr etmesi gerekli şeyleri inkâr etmeyip, kabul etmesi gerekli şeyleri kabul etmediği sürece müslüman olamayacağı için kılacağı namazın da bir anlamı olmayacaktır.
- +1 yıl
Ee herhalde öyle Müslüman olmak şart zaten bende kılmayan Müslümanlara seslendim zaten.
- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılElhamdülillah ben kılmaya gayret ediyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Allah daim etsin senide züriyyetinide dosdoğru namaz kılanlardan eylesin 🌿 çok sevindim
- +1 yıl
Allah razı olsun çok teşekkür ederim inşallah Allah kalmayanlara da nasip etsin en kısa zamanda
- +1 yıl
Âmîn
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
+1 yılHer Müslümanı rahatsiz eder zaten kılmamak sonuçta İslam olduğunu tek kanıtlayan aktivite namaz kılmaktır ama alışkanlık edinmesi de zor bsy
13 Yorumla- +1 yıl
Evet gerçekten çok zor 40 gün devam edip hiç birakmazsan devam ediyormuşsun bende 13 yasimda denedim bunu elhamdülillah daha da bırakmadım ve istersen hiç kalmasında azar azar başla Bi vakit kıl sonra attir ilk farzlar ile başla sonra sünnetleri ekle öyle öyle devam ediyorsun azar azar ben farzları ile başladım Allah niyetimi biliyordu sen bana yardım et dedim şimdi nafile namazlarda seyreklik olsada onlarida kılıyorum çok şükür
- +1 yıl
İnşaallah kılarsın Allah yardımcın olsun🌿
- +1 yıl
Teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılben çok rahatsız oluyorum kılmadığım için vicdan azabı çekiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Seni anlıyorum aynı bensin
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKılmamak rahatsız etse zaten kılar lar ama bilmiyorlar namaz kılmayanın cennete giremeyeceğini
14 Yorumla- +1 yıl
Evet ona üzülüyorum hepimiz namazın ehemiyyetinj hakkıyla bilseydik şu an hepimizin alnı secdede olirdu 😔
- +1 yıl
O zaman başla hemen yarına çıkacağına garantin mi var
- +1 yıl
Elhamdülillah kılıyorum dua edin daimi olsun
- +1 yıl
Amin inşallah
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. ademden bu güne emirdir
kılmak gerek. kaçış yok.12 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Nefsime uyduğum için kılmıyorum. Bir de kıyafet ve yer temizliği korkum var. Ya yeterince temiz olamazsam Allah'a ne derim diye korkuyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Buda şeytanın seni zayıf noktandan kandırması canım sen elinden geleni yap zaten Allah cc. Senin niyetini biliyor korkma kıl sen hiç kılmadığın için ne diceksin Peki onu düşündün mü 😉en azından allahim çabaladım elimden geleni yaptım dersin ve Allah bu durumda kuluna zulmetmez korkma ❤
- +1 yıl
Rica ederim 💓💓
- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
u +1 yılKılmak isteyen kılsın. Kılmak istemeyen kılmasın. Herkesin kendi dini.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet kılmadığım için huzursuz oluyorum ama yine de kılmıyorum.
05 Yorumla- +1 yıl
Sende her gün bir vakit kıl en azından yarın öbür gün allahim çabalıyordum dersin şeytana kalmayalım bence kabri düşünsene sadece ssn ve amellerin hersey seni terk edicek ama ameller asla günahlarımızn ağırlığındanda ağırlık olur bazen bol bol istiğfar çekelim
Cevap sahibi+1 yılAhh ahh o kadar çok şükredecek durum var ki, çok sık şükrederim bu arada hep de aklıma gelir namazlarımı da kılsam aslında diye ama yok kılamıyorum anlamıyorum, cumadan Cuma’ya zor gidiyorum ona bile zor gidiyorum yani çok ilginç
- +1 yıl
Bunun sırrı bol bol istiğfar kardeşim en az 1000 defa istiğfar çek çek çek inşaallah Bi diriliş nasip eder Allahim sana etrafindakilerede örnek olursun ya hedi esmasini da günlük namaza başlama niyeti ile 100 defa çekebilsen çok güzel olur
Cevap sahibi+1 yılİstiğfar ne demek bilmiyorum, ama bir şeyleri 3 kere 40 kere söyleyerek okuyarak da bir şey olacağını sanmıyorum. Onları yapacağıma namaz kılarım daha kolay gibi 😀 bin defa aynı şeyi nasıl yapayım zor bence 😀
- +1 yıl
Soyle eline tesbih al kardeşim her bir boncukta estağfurullah diceksjn anlamı Allahim sana günahlarımdan bağışlanma istiyorum demek anlamını düşünerek çek iyice odaklan bak değişimi hissedeceksin sen iste yeterki allah yol açar inşaallah güzel şeyler seni bulsun
+1 yılmaalesef ülkede ciddi rakamlarda dinsiz var
010 Yorumla- +1 yıl
Dinsiz demek doğru olmaz ama şöyle namaz kilmayan insanın hesabı çok çetin olurmuş son nefeste imanlı gitmesi zor olurmuş ve cennetin anahtarı olduğu için çok önemli Allah şuurunu anlayabilmeyi bize nasip etsin
- +1 yıl
ben namaz kılmayana dinsiz demedim düni olmayanları kast ettim
- +1 yıl
Hee anladım kusura bakma yanlış anlamışım anlayışın için teşekkür ederim
- +1 yıl
sen kılıyomusun
- +1 yıl
Elhamdülillah
- +1 yıl
maşallah
- +1 yıl
Allah sana da sevdiklerinede hayırlı bir şekilde dosdoğru kilmayi kolaylıkla nasip etsin
- +1 yıl
ben hamd olsun kılıyorum
- +1 yıl
Ne mutlu sana Allah daim etsin
- +1 yıl
amin
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bu soru beni ilgilendirmiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBeş çok ver elini
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz