Merhabalar
Ben kirayı eksik ödedim bu ay ıssız kaldim ev sahibi de kiliti değiştirmiş. Bu durumda ne yapabilirim? Şu an eve giremiyorum aradım kalan kirayı getirdiğibde anahtarı alırsın diyor.
Merhabalar
Ben kirayı eksik ödedim bu ay ıssız kaldim ev sahibi de kiliti değiştirmiş. Bu durumda ne yapabilirim? Şu an eve giremiyorum aradım kalan kirayı getirdiğibde anahtarı alırsın diyor.
Kirayı eksik ödediyseniz ve ev sahibi kiliti değiştirmişse, bu durumun yasalara ve kira sözleşmesine uygun bir şekilde çözülmesi gerekebilir. İşte bu tür durumları nasıl ele alabileceğinize dair genel adımlar:
1. Kirayı Tamamlayın: Eksik ödemiş olduğunuz kira miktarını hemen tamamlayın. Kiranın eksik ödenmesi, birçok ülkede kira sözleşmesine aykırıdır ve bu nedenle öncelikle kira borcunuzu ödemeniz önemlidir.
2. Ev Sahibi ile İletişime Geçin: Eksik ödemeyi tamamladığınızda, ev sahibi ile iletişime geçin ve kira borcunuzu ödediğinizi belirtin. Anahtarın iade edilmesi ve kilitlerin açılması hakkında görüşmeler yapabilirsiniz.
3. Yasal Haklarınızı Araştırın: Evinizin kilitlendiği durum, yerel kira yasalarına ve kira sözleşmenizin koşullarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kiracı haklarınıza dair bilgi sahibi olun ve bu konuda bir avukattan veya yerel kira danışmanından yardım alabilirsiniz.
4. Kira Sözleşmesini İnceleyin: Kira sözleşmenizi inceleyin ve kira koşulları, kira süresi ve kira ödemeleri gibi önemli bilgilere dikkat edin. Bu belgede kira hükümlerine uygun hareket etmek önemlidir.
5. Yasal İşlem Başlatma: Evinizin kilitli olduğunu düşünüyorsanız ve ev sahibi ile iletişim kurma şansınız yoksa, yerel kira yasaları gereğince yasal işlem başlatma hakkınız olabilir. Bu durumda bir avukattan veya kira haklarına dair bilgi veren bir kuruluştan destek alabilirsiniz.
Bu tür durumları çözmek genellikle hukuki ve yasal süreçler gerektirir, bu nedenle profesyonel bir yardım almanız önemlidir. Kiracı haklarınıza saygı gösterilmesi ve yasal prosedürlere uyulması önemlidir.
Bunu yapana kadar sokakta mi kalayım?
Evet
Yasal olarak yaptığı haneye tecavüz böyle bir hakkı yok değil 1 ay 1 yıllık kirasını vermesen bile yapamaz. Derhal şikayet dilekçesi oluşturup vereceksin adliyeye.
Cevap
2Cevap
Mahkemeye verdiğin anda dünya kadar tazminat alırsın. Polise git hemen tutanak tuttur
Polis çağır buna hakkı yok bu resmen haneye tecavüz nasıl kilit değişir ya nasıl senin evine senden habersiz müdahale eder
Öyle bi hakkı yokki kilit değistirme lüx'ü hiç yok dava ederim de
Daha açacağım zaten de sonuçlanana kadar sokakta mi yaşayayım?
Hemen sikayeci ol, öyle bir hakki yok ev sahiplerinin
Ya mallık gerçekten 1/4 i eksik birde canım sıkıldı. Gece gece
Rica et bence yaa bu kadarda saçmalık olur mu dışarda mı bırakacak
Polisi ara
Nobetci polis çözüm sunmuyor denedim.
Tanıdık ya da ailenden biri gelip kalan parayı verebilecekse versin sen de işlerini yoluna koyunca verirsin
Ben olsam mahkemeye taşırım
Öyle viri yok maalesef dava açacağım.
Geçici kalabileceğin bir yer var mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?