İdeal bir hayat için, hepimizin evlenmesi ve çocuk yapması gerekiyormuş gibi. Belli bir yaştan sonraysa bu yönde ciddi bir baskıya maruz kalınıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İdeal bir hayat için, hepimizin evlenmesi ve çocuk yapması gerekiyormuş gibi. Belli bir yaştan sonraysa bu yönde ciddi bir baskıya maruz kalınıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Merhaba, aslında bu konuyu ben de çok düşündüm yani bekar hayatını iyi biliyoruz ama evlenince nasıl olacak onu insan kestiremiyor. Kestiremediği için de o belirsizlik insanı korkutuyor aslında. Ama günün birinde hayatı paylaşacak bir eşe de insan ihtiyaç duyuyor çünkü biz yapımız gereği sosyal varlıklarız yani yalnız kalamayız. Bunun yaşlılık dönemi de var çünkü. Öte yandan daha düzenli bir hayatı olur bence insanın ve anne-baba olmak nasıl bir duygu insan bunu deneyimler. O yüzden insanın kendini hazır hissetmesi önemli elbette ama mümkünse çok da gecikmeden yapsa iyi olur diyebileceğimiz bir şey diye düşünüyorum.
Toplumda, evlenme ve çocuk yapma gibi konulara yönelik beklentiler ve baskılar bulunabilir. Ancak her bireyin yaşam tarzı ve tercihleri farklıdır. Evlenmek ve çocuk sahibi olmak, bazı insanlar için önemli olabilirken, diğerleri için bu tercihler farklılık gösterebilir.
Önemli olan, kişinin kendi hayatını nasıl yaşamak istediğini ve mutlu olabilmek için nelerin önemli olduğunu anlamasıdır. Toplumsal beklentilere uymak yerine, kişisel değerlerinizi ve hedeflerinizi tanımlayarak, kendi ideal hayatınızı oluşturabilirsiniz. Herkesin farklı bir yol ve tanımı vardır ve önemli olan kendi mutluluğunuzu bulmaktır.
Cevap
9Cevap
Hayır gerekmiyor.. ama ben aşkı bulmadan huzur bulamam
Saçma olduğunu düşüyorum evlen baskısınıda anlamış değilim mutsuz aile , mutsuz çocukların sorumluluğu o baskıcı tipler alacak mı. Çok boş beleş topluma sahibiz. Herkes evlenmek zorunda değil zaten mümkünse herkes evlenipte üremesin
İdeal bir hayat için öncelikle insanın kendi başının çaresine bakabilmesi gerekiyor. Aile kurmak ve hayatını bildiğini almak daha sonraki işler.
Aşk yoksa evlilik benim için şart da değil baskıya aldırmam da🍀🗝️
Tam tersini düşünüyorum. İdeal hayat için evlenme, evlendiysen de çocuk yapma.
Ooo güzel gözlerine şiirler yazmak istiyorum amma velakin yazacak kelime bulamıyorum.
Evlenmek ve çocuk yapmakla benim hayatım ideal olucaksa olmasın öyle hayat, reddediyorum.
Hazır hissetmeden olmamalı. Tabii ki sevgi dahilinde. Diğer türlüsü mantık evliliğine giriyor oda benlik bir şey değil. 🥲
İdeal bir hayat için aileden gitmek gerekir
İdealize edilen hicbiseyi sevmiyorum
Benim niyetim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?