Yorumlarını okumuyorum bile direk siliyorum artık
sizin zihniyetinizden nefret ediyorum bıktık sizden ve sizin iğrenç düşüncelerinizden
Müslüman bir ülkede doğduğum için kendimden nefret ediyorum belki anasayada laik olabilir ama halk laik olmadıktan sonra bir hiç maalesef 11 yaşında aile zoruyla kapatıldım ibadete namaza ve oruça Kur'an okumaya zorlandım 13 yaşında dini araştırıp ateist oldum ailem daha sonra bunu öğrendi babam o gece beni sabaha kadar dövdü saçımdan tutup koridorda beni sürükledi annem telefonla tüm akrabalarımı aradı kızım kafir olmuş dedi babam saçlarımı kesti makyaj yapmamı yasakladı sevgilimin olduğunu da öğrendiler babam çocuğu dövdü beni eve kapattı 2 aydır evden çıkamıyorum eğer çıkarsam babam beni zorla evlendirecek hemde tarikatçının biriyle ahlaksız olmamı istemiyormuş kuranın türkçesine de baktım kadınları dövün kafirleri öldürün falan diyor kimse bana gerçek İslam bu değil demesin ben herşeyi gördüm. ne yapicam ben? Babam beni okuldan aldırdı yurt dışına gitme şansım da yok artık... Kaderime isyan ediyorum ölmek istiyorum ama buna cesaretim yok.
Canım... çok geçmiş olsun💕 Ama emin ol ki ailenin hareketleri İslam ile çelişkili. İslam'da zorlama yoktur. Ayrıca kadınları dövün gibi ayetler fiziksel olarak el kaldırmak anlamlarında değil. Emin ol görünce ben de anlamadım sonra araştırdım. Arapça Türkçe gibi zengin bir dil değil. Arapça orada yazan bir kelime Türkçe çevrilince bizim yanlış anlayacağımız bir cümle hâline gelebilir. Yani aslında Kur'an-ı Kerim'in kastettiği anlam Türkçeye çevrilince bozulabilir. Ayrıca bazı kaynaklar İslam'ı kötü göstermek için böyle anlam kaydırmaları yapıyorlar. Bana kalırsa İslam'a tekrar dön. Biliyorum yaşadıkların kolay şeyler değil ama her şey Dünya imtihanı. Sen ne kadar Allah'a tutunursan Allah da sana o kadar kolaylık gösterecek.💝 Senin için dua etmek istiyorum senin de rızan varsa.☺️ Ölümü de çıkar aklından. Eninde sonunda herkesin mekanı orası zaten. Ölüm kurtuluş değil. Ölümden sonrasını yaşamadık diye kolay zannediyoruz. Biraz geç gördüm paylaşımını ama umarım yararı dokunur. Ayakta durmaya bak daima. Yardıma ihtiyacın olursa burdayım.😊
Dinler insanlığın başına bela, anlattıkların doğruysa iyi evden kovmamışlar, evlatlıktan reddetmemişler. Yobaz insanlar kimseyi dinlemez, ciddiye almazlar. Zaten seni anlayışla dinleyip argümanlarını değerlendirecek halleri yoktur. Bu mitolojik inançları gerçek sananlar yüzünden dünya çok çekti, umarım hızlı bir uyanış olur da gerçekleri görürler. Daha türkçesini okumamış tipler cevap yazmış ve kusursuz olduğunu iddia etmiş. Haklı tabi, okumamış ki kusur bulsun, kime neyi anlatasın.
Kardeşim sen İslam dinini kötülüyor sun problem yok sana eleştiri yazınca mı sıkıntı oluyor anlamadım.
Bir kere rabbim dilediğine Hidayet nasip eder senin ailenin zoruyla olcak iş değil onlar senin iyiliğini istiyor ama senin içinde olmadıktan sonra ne yapsalar boş yanlış anlama ama senin düşüncelerin şeytani seni ele geçirmiş tek kusursuz din İslam.
Allah ıslah etsin allah sana doğruyu görmeyi nasip etsin aile baskısının kurbanı olmuşsun maalesef çok üzücü evet islam bu değil senin kafandaki kurmacalar değil
Cevap
4Cevap
Yalan olduğu çok belli biraz daha çalış :)))
Umarım aynısını yaşarsın.
İslam baştan aşağı kusurdur müslümanlar kusurun allahidir allah metadır
Kusurlu olan İslam değil kusur muslumanlarda
Kuranın Türkçesini okudum emin ol bu din o kadar da masum değil
Dinde zorlama yok ayet var
kaç o evden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?