Erkeklere tahriklerin sonuçları:
Öldürülen kadınların niçin öldürüldüğünü araştıran kaç kişi var. Tabiki kadınların öldürülmesini tasvip etmiyoruz lakin olayın psikolojik-ekonomik boyutları olan olayların verileri, bilimsel sonuçları da olacaktır. Yapılan araştırmalara göre ve TÜİK verilerine göre;
-Öldürülen kadınların yüzde 95'i süresiz nafaka alıyordu.
-Öldürülen kadınların yüzde 95'i ihtiyaçtan değil, kocasını ekonomik olarak süründürmek amacıyla nafaka alıyordu.
-Öldürülen kadınların yüzde 95'inin sevgilisi vardı, kocasından aldığı nafakayı sevgilisiyle yiyordu.
-Öldürülen kadınların yüzde 95'i, üç ay nafaka ödemedi diye kocasını hapse attırmıştı.
-Öldürülen kadınların yüzde 95'i hem çocuğu babasına kin besleterek büyütüyordu ya da çocuğunu babasına göstermiyordu.
-Öldürülen kadınların yüzde 95'i kocasını kendi evine sokmayıp uzaklaştırma aldırmış.
-Uzaklaştırmaların yüzde 95'i şiddetten değil, evdeki fikir ayrılıkları sonucu olan uzaklaştırmalardır.
İstatistikler şunu ortaya çıkarmıştır. Erkekler malına, canına, onuruna saldırı olmadığı sürece kolay kolay tahriklere kapılmıyorlar. Tahrik tarafı umumen aile mahkemeleri ve adil olmayan kararlarıyla bu tahrik edici tutum ve davranışları sergileyen umumen kadınlar olduğu ortaya çıkıyor. Lütfen tahriklerden uzak duralım. Kedinin bile üstüne fazla gidersen yüzüne sıçrayarak kendini savunmaya geçer. Nefsi müdafaa yaratılıştan gelen bir duygudur. Kadın cinayeti işleyen erkeklerin yüzde 85'inin önceden işlenmiş suç için suç kaydı olmadığına göre bu cinayetlerin ekseriyetle sebebi bu tür anlaşmazlıklardır yoksa kadının cinsiyetinden dolayı erkeğin onu öldürmesi değildir.
Ne düşünüyorsunuz bunlarla ilgili?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer