Neden kadın cinayetleri sürekli artıyor nedeni ni anlamış değilim ve çoğu da eski sevgilisi, kocası, nişanlısı vs. Felan neden anlamadım aralarında büyük sorun mu var yoksa erkekler mi psikopat?
Ah berkay, vah berkay bu feministler seni de mi kandırıp kendilerine benzettiler de bu soruyu gaza gelip sordun. Sen algı oyunlarına gelme berkayim. Akilli çocuk ol. Şiddet cinsiyet meselesi değil, güçlü, zayıf, ahlaklı, ahlaksiz meselesidir. Lafimi dinle berkay medyanın gazına gelme.
Ülkede 83 milyon insan var. Öldürülen kadindan çok daha fazla öldürülen erkek var. Ve covitten de ölen başka bir sürü insan. Berkayim seni kandirmalarina izin verme. Algilarinla oynuyorlar berkayyy.
Öncelikle şunu belirteyim sitemim size değil birçok kişi kadın cinayeti diyor ama cinayetin cinsiyeti olmaz bu ülkede belki kadın cinayetinin 5 katı kadar erkek cinayeti işleniyor ama üstü kapatılıyor, yok, işte erkeği erkek öldürdü de erkek ne yaptı da kadın öldürdü de.. saçma saçma argümanlar. Mağdur birdir cinsiyeti olmaz keza katil de birdir cinsiyeti olmaz. Kadın erkek değilde cinayetler neden arttı diye sormak lazım. Sebebi ise sistemin bozuk ve yanlış olması yani eğitim sistemi bozuk, ahlak sistemi bozuk, ekonomi sistemi bozuk, tahammülsüzlük var, adalet yeterli değil bu ceza sistemi artık insanları durduramıyor. Ana hatları bunlar diyebilirim.
Şu bir gerçek erkek kadını daha çok öldürüyor. Ama cinayeti kıyadlarsak erkek daha çok ölüyor ha derseniz ispat nerde googleden ve youtubeden haberlere ufak bir göz atmanız yeterli olacaktır. Kafa kesen kadın da var erkek bedenini balta ile 4 parçaya ayıran kadında var ama dediğim gibi tv de haber olmuyor hepsi gazete haberi
Eig için teşekkür ederim. @udixon dostum belki ben dediğin videoyu yanlış anlamış olabilirim ama bildiğim kadarıyla orda erkek kadını öldürüyordu. Umarım aynı haberden bahsediyoruzdur. Google'de bu haber var (dediğim haber)
Haaa haklı olabilirsin o zaman. Ben böğürüyordu kelimesini, boğuyordu olarak okumuşum. O yüzden dedin çünkü yakın zamanda bir erkek bir kadını öldürdü, eski sevgilisi mi, eski eşimi, eşimi hatırlamıyorum. Öldürmüş boğmaya devam etmiş o haber sandım haklı olabilirsin.
Ben bunun tamamen medya algısı olduğuna %100 inanıyorum. Kadın cinayetleri falan sanki hiç yoktu. Şümdü gelip dicekler ki "yaa önceki zamanlarda bu kadar mıydı?" burada şunu söylerim ;
1) O verilere güveniyorsanız, meyda sizindir. 2) Siz kadın cinayetlerini miktarına göre mi medyaya taşıyorsunuz, yani atıyorum yılda 10 kadın öldürülünce no problem, fakat 100 olursa ahey ahey coşturun medyayı. Kafanız bu şekilde.
Cinayetleri kadın erkek veya çocuk veya veya hayvan diye ayırarak bir yere varamayacağınızı öğrenmediyseniz o sizin sorununuz.
Cinayetin cinsiyeti yoktur. Feministler ötede havlayın.
ataerkil yetişme, ailelerinin cinsiyet ayrımcılığı yaparak büyütmesi, ailenin kendini geliştirememişken çocuk büyütmesi (cahil ailelerde çocuk gelişimi), her türlü insanların beynine kazınan ataerkil roller ve bu kafadan çıkamamış erkekler, aynı zamanda uygulanmayan adalet... aklıma gelen sebepleri bunlar
Erkekleri yetiştirme biçiminde sorun var ülkemizde. Mesela en basitinden bir örnek vereyim. Sünnet düğünlerinde erkeklerin eline asalarını veririz ve kral sensin deriz. Ne kültürümüzde ne de dinimizde böyle bişey yoktur aslında. Peki aynı durumu neden kız çocukları adet gördüğünde yapmayız. Eşitlik diye bişey yok sosyal ve kültürel anlamda. Bunun da suçlusu hepimiziz. Ne yapacağız demek yerine peygamber efendimizin hayatına bakmamız laızm. Kızlara kadınlara bakış açısına.
Sapnlatılı erkekler yüzünden hayır istemiyorsa bırak gitsin neyi zorluyorsın yani
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sayilar artmiyor, teknoloji gelisti, en ufak bir olay artik, haber yapiliyor, kayitlara geciyor, bundan 30 yil bilmem ne ilinda bir kadin öldürülse haber dahi olmuyordu.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Artma sebebi, batiyi kopye ediyoruz ve bunu bircok erkek kaldiramiyor, örnegin aldtam, cok sevgili, rahat biriyle aldtasma, alkol, uyusuturucu kullanimi, bunlar arttikca, kiskanclik, hazmedememe artiyor, haliyle etkiliyor.