Gelin Bohçasına neden iç çamaşırı alışverişi yapılır?

Ablamın yaklaşık 3 hafta sonraya düğünü var ve geçen gün kayınvalidesiyle eltisi bize misafirliğe geldiler bohça alışverişi diye. Bizim taraf ailecek çok muhafazakar ve geleneksel değil o yüzden genel olarak alışık olmadığımız bir olaydı. Ablam da gerek yok falan cart curt birşeyler dedi ayıp olmasın diye ama sonunda çok ısrar ettiler beni de çağırdı o zaman gitmek için Nişantaşı’nda bakmaya gittik mağazalara. Sonra oraya eniştem de geldi ablam gergin olmuştu zaten çok gereksiz şeyleri kullanmayacağı şeyleri istiyordu kayınvalidesi çünkü. Neyse işte bir süre sonra iç giyim mağazasına gittik ablamın kayınvalidesi de tanga falan bakmaya başladı. Ablam çok kızdı zaten ben kendim alırım terbiyeniz yok mu falan diye kavga çıktı. Son noktada da işte kayınvalidesi sen nerden bileceksin oğlumun zevklerini dedi orada film koptu zaten çekti gitti ablam ben de peşinden tabii. Yani komik geldi feminist, liberal kadına söylenecek laflar mı onlar 😁 İşin şakası bir yana niye yapıyorlar bunu gerçekten cidden ablam da üzüldü. Ayıp gelmiyor mu veya niye iç çamaşırı alma gereği duyuyorlar hediye olarak takı al bişey al amacı hala anlayamadım?

Gelin Bohçasına neden iç çamaşırı alışverişi yapılır?