Baba tarafından nefret ediyorum sizce haksız mıyım?

Babam doğulu annem egeli babam buraya çalışmaya gelmiş ananem ve dedem istememiş babam da annemi kaçırmış evlenmisler. Babam aslında hala kızı ile evlenecekmis baya bir düşmanlık olmuş arada baba tarafı hep akraba evliliği dışarıdan kız almaz vermezler bu yüzden annemi ve bizi disladilar hep allahtan biz egede yaşıyoruz ama babam gelmese bile bizi en az 1 ay zorunlu gönderiyor memlekete ve gitmek istemiyorum sürekli disliyorlar beni ben kurtce bilmiyorum yanımda kurtce konuşuyorlar gülüyorlar dalga geçer gibi ana dilini bilmiyorsun diye asagiliyorlar kuzenlerim benim kurtce konuşacak ortamamim olmadı annem zaten bilmiyor babam bizimle normal şekilde konuşmaz zaten hiç bizimle ilgilenmez kuzenlerim de gel öğretelim diyecekleri yerde disliyorlar bir de ben üniversiteye gidiyorum bunu bile çekemiyorlar çok cahiller dedemin iki karısı var 18 yaşında kuzenim evli ve çocuğu var çok tuhaf bir aile dusunun yani
Bir de babamı etkiliyorlar onlar yüzünden babam okutmak istemedi puanım Ankara 'ya yettiği halde göndermedi şehir içinde bile zor kabul etti annem zaten pısırık bir şey demedi ama annemin babası olan dedem babamla baya kavga etti öyle kabul etti babam bıktım bunlardan hayatımı yaşayamıyorum
Baba tarafından nefret ediyorum sizce haksız mıyım?