İsmet Özel Müslüman olmayan Türk değildir diyor. Neden böyle diyorsunuz diye sorduklarında şöyle cevap veriyor: Bugün Avrupalılara Müslüman kime denir diye sorarsanız Türk'e müslüman denir cevabını alırsınız. Çünkü Tarih boyunca Türklerle savaşmışlardır. Bugün gerçek bir Türk ezan okunduğu zaman Allah'ın kelamı olduğunu bilir. Eski Türklerde de tek Allah inancı, Allah için kurban adama vardı. Biz Türklerin ataları arasında Allahsız Türk yoktur. Varsa Türk değildir diyor.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bedevi hayranına ait sözler. Türk'ü Türk olarak değil de Türk dediğinde bazılarının aklına Arap geliyorsa bu da bizim zamanında Arap kültürüyle beslenmemiz ve asimile oluşumuzdandır.
"Fakat ey Türk Gençliği, sana soruyorum: Sen Arap Muhammedin mezarını artık bıraktıktan sonra senin Kâbe’n Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar değil midir?"
"Din Arab’ın, hukuk sizin, harp Türklüğündür."
Ne güzel söylemiş Nihal ATSIZ.
Bir gün ülke çoğunluğu olarak özümüze dönmek umuduyla.
Sonradan türeyen ırkçı kafalar zaten Türk olamaz. Sultan Alparslan'ın cihat anlayışı sayesinde Anadolu'ya yerleşen canlılar gelmiş İslam'a laf eder olmuşlar peh
Atatürk'ünde 1930'dan sonra özellikle 32-33 yıllarında gayet güzel sözleri mevcut. Turandır falan o masallarda gayet komik geliyor ama bedevi masalları daha komik.
Daha atasını tanımayan adam Mustafa Kemal'e Atatürk diyor 🤦 bir insanın Ata olabilmesi için önce kaç yıl geçmesi lazım bunu bir öğren. Sonra da Mustafa Kemal kime hizmet etmiş tarihî belgelerle okursan eğer. Mustafa Kemal'e Atatürk demekten utanırsın belki namus anlayışın varsa tabi. En basitinden Yunanlılar Anadolu'yu işgal ettiklerinde Türklerin hamile kadınlarının bile ırzına göz dikmiş, kadın çoluk çocuk demeden herkesi öldürmüş, bu da yetmemiş İzmir'i terk ederken İzmir'i ateşe vererek Türkleri diri diri yakmışlardır. Senin atan olacak herif de bu milletin gözünün içine baka baka bu Yunanlılara balo duzenleyerek dans etmiş bir mahlukat. Böyle bir adamı ata ilan eden Türk tarihindeki tek canlı varlıklarsınız siz Kemalistler. Bak bu namus düşmanı ordu için senin atan ne diyor: “Pek çok ordu gördüm. Ama gördüğüm pek çok ordu arasında sizin ordunuzun en üstün ordu olduğunu düşünüyorum. Yunan ordusunun mertliğini ve dayanma gücünü takdir ettim. Yaptıklarının ve çektiklerinin yanı sıra gelip bize Küçük Asya’nın (Anadolu'nun ) kalbinde saldırması büyük bir başarıydı. Kötü yönetim nedeniyle ordunun dağılması ve yenilmesi başka bir mesele, beni ilgilendirmiyor. Ordunuz takdirimi ve hayranlığımı kazandı.”Venizelos, Mustafa Kemal’in bu sözlerinden son derece etkilendiğini Ismet Inönü’ye ifade etti. Inönü ise Mustafa Kemal’e yakın biri olarak onun bu düşüncelerinde gayet samimi olduğunu ve siyaset icabı söylenmediğini şu sözlerle ispatlamaya çalıştı;
“Mustafa Kemal’in size söylediği bu sözlerin kompliman olduğunu sanmayın, söylediklerini gerçekten kastediyor. Türk kurmay heyetinin bütün raporlarında Yunan ordusundan bahsediyor ve çok başarılı bir ordu olduğunu söylüyor.” KAYNAK: P. Zannas, Arhio tis P. S. Delta, Eleftherios K. Venizelos, Imerologio-Anamniseis-Martiries-Alilografia. Ekdosis Er mis, Atina 2002, sayfa 170, 171. Aktaran; Damla Demirözü, Savaştan Barışa Giden Yol, Iletişim Yayınları, İstanbul 2007, sayfa 165.
Önce Türklerin atası kimler olabilir bunu öğrenin. Türk tarihinde ahiret inancı olmayan tek bir lider bile yoktur. Bu yüzden Ateist Mustafa Kemal Türkler'in atası falan olamaz
Çöl bedevi tapar konuşmuş. Bedevi masallarına din diye inanmaya devam.
@Mentalite01 tarih özürlü putperest insanlarla muhatap olmaya değmez. Bunlar tarih nasıl okunur. Nereden öğrenilir bilmiş olsalardı 1929 Mustafa Kemal iktidarında bu milleti köpek yerine koyarak açsanız kedi eti yiyin diyerek manşetler atıldığını bilirlerdi. Sen istediğin kadar belge sun bunlara. Bu adamlar putperest olduğu için Mustafa Kemal Atatürk bizi köpek yerine koymuşsa demek ki biz o zaman insan değil köpekmişiz derler. O yüzden bu tipler boş yere zaman israfı olur. Sen belge sundukça bunlar bilgisiz olduğu için sadece hakaret eder dururlar. O yüzden bas engeli geç
@thewaax İslam'ı sadece Arapların dini sanan bir cahile laf anlatmaya çalıştığım için kendimden özür diliyorum. Hadi birader sen git Yahudi dönmesi putuna tap yallah
Yav bir hadi ordan ol git
Allah'a sokayım senin güzel kardeşim
Yeter ki türk olsun
Bizim inancımız gök tengri inancıdır
Bir yaratıcı olduğuna inanırız ama arabın kuralları bizi bağlamaz
Arabın mı 🤦 birader Selçuklu, Osmanlı İslam cihatı sayesinde dünyaya hükmetttti. İslamiyete giren Türkler sayesinde bu topraklarda yaşıyorsun çünkü Malazgirt Meydan Savaşı sayesinde Anadolu kapıları açıldı bize. "Sultan Alparslan yüksek bir iman itikada sahip. Bunun delili Malazgirt Muharebesi öncesinde namazı kıldıktan sonra beyaz bir kefenle askerlerin önüne çıkıp 'Ya Muzaffer ya da şehit oluruz cennete gideriz' demesidir. Allah'a tam tevekkülü var. Sizlerin Türklerden olmadığı belli de hangi millettensiniz bilemedim
Mete
Atilla
Tomyukuk
Tomiris
Bilgehan
Hangisi islama mensuptu... Anasını ağlattılar ama hasımlarının... Türklük islamiyetle değil islamiyet türklükle yücelmiştir... Yoksa islam olmasada bizim yine kimseye eyvallahımız olmazdı
Dostum İslam Hz. Adem aleyhisselamdan beri var. Atila Macarların atası değilse neden maceristan Hungry diye yazılıyor? Bak sana Asya Hunları'nın inancı ile Kur'an'ın iki benzer özelliği: 1) Hunlara göre yerin 7 veya 9 katı vardır. İslam'a göre de yer (cehennem) 7 tabakadan oluşuyor. 2) Hunlara göre Tengri göğün en üst tepesinde oturuyor. İslam'a göre de göğün en üst katmanında Allah'ın arşı var. Yani Arap dini falan değil, Tüm dinler zaten İslam'dan bahsediyor. Bugün aç bir İncil Hz. İsa'nın secde ettiğini görürsün. Hz. Muhammedin geleceği haberini bulursun.. Aç bir Tevrat Hz. Muhammedin müjdelediğini görürsün. Bu yüzden peygamber efendimiz getirin kitabınızı benim müjdelediğimi adınız gibi biliyorsunuz diyerek Yahudilere onların kitabı ile meydan okumuştur. Bu yüzden bir çok yahudi alim İslam'ı kabul etmiştir onun zamanında. Aç bir Hitler'e ait Hint mukavemet metinlerini Hz. Muhammedin geleceği haberini okursun Bu din Arapların değil bütün insanlığın dinidir.
Tamamen yanlis bir soz
Gercek turkler musluman bile degildi. Araplasmis turklerin bi taraflarından uydurdugu sozler iste
Fatih Sultan Mehmet, Kanunî, Sultan Alparslan gerçek Türk değildi zaten 🤦🤦🤦 Araplaşmak ile İslam'ı bile bilmeyen insanlara ne anlatayım ki🤦 bu mantığa göre Hristiyanlıktan sonra İslam'ı kabul eden kişiler Araplaşıyor yani 🤦🤦 eski Türklerde tek Allah inancı vardı zaten. Ahiret inancı olmayan tarihte tek bir Türk bile yok. Adam diyor ki Allah'ın huzuruna çıkacağını bilmeyen insan Türk olamaz.