Yıllardır sosyal medyada bir şey çok dikkatimi çeker.
Atatürkçü görünümleri siyasal islamı baz alarak Türk, Müslümandır algısını yıkmaya ve Türk'ün İslam ile ilgisi yoktur algısını yerleştirmeye ve halkı da bu yönle teşvik etmeye çalışıyorlar.
Instagram da henüz böyle hesaplar bulunmuyor çokta propagandaya müsait bir yer değil zaten halkın doğrudan kullandığı bir yer olduğu için çok etkin olamıyorlar
Lakin genç kitlenin sıklıkla kullandığı X platformunda yüzlerce sahte hesaplarında kullandılığı bir çalışma yapıldığını seziyorum.
Belki bir kaç yazılım yoluyla bu hesaplar arasındaki bağlantıları ortaya çıkarabilirim fakat dikkatimi çeken bu algının bu platformda da yer edinmesi
Forum donanımda da var
Şimdi iki ihtimal var.
Ya bu başından beri plananan bir şeydi ve siyasal islamın dediği gibi Mustafa Kemal Atatürk'te işin içinde (ki pek sanmıyorum)
ya da Atatürk'ü kullanarak bunu yerleştirme peşindeler.
Şimdi bu örgütlenmelerin başında olsaydım bunun işe yaramayacağını bilirdim, Türkler yüzyıllardır İslamiyet ile iç içe ve kopmaz bir bağı var, fakat bölünme yaratabilirdim.
Yani Türkleri birbirine düşürebilirdim bir tarafta İslamiyet ile bağını koruma peşinde olanlar
Bir tarafta kopmuş olanlar, sadece bir yazılımla propaganda silsilesi başlatabilir ve halkı ikiye bölebilirdim, ne kadar parçalı o kadar güçsüz ve zayıf.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İnkâr edenleri uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir, asla iman etmezler.
(Bu nedenle) Allah onların kalplerini ve işitme (duyu) larını mühürlemiştir.1 Gözlerinde de (manevi) perde vardır; onlar için büyük bir azap vardır.
Her Türk müslüman değil. Bunda ne yanlış var?
Her Türk, [M]üslüman olmak zorunda gibi bir kalıp yanlış.
Türkler, [M]üslümandır sözü doğru.
Verilen mücadele ise tam tersi sözde tarihçi minnie.
Hayır, Türkler çeşit çeşit inanca sahip bir millettir ve asıl dinleri Göktengri'dir.
Hayır, Türkler 1200 yıldan beri İslamiyet inancına mensuptur. Gök Tengri MÖ 2000'lerde yaygın bir inanıştı, İslamiyet yoktu.
İslamiyet yayılmaya başladığında bağımsızlık ve korkusuzluğuna düşkün Türkler kitleler halinde İslamiyete geçiş yaptı. Asıl dinleri bu yüzden İslamiyet inancıdır, terk ettikleri Gök Tengri değildir.
Peki Gök Tengriyi neden terk ettik?
-Tengricilik, göçebe toplumların doğa odaklı inanç biçimiydi. Net bir kutsal kitap, hiyerarşi ve geniş dini yapısı yoktu. İslamiyet ise daha organize bir dindi ve topluma düzen sunuyordu.
-Tengricilik, Gök Tengri’yi en yüce varlık olarak kabul etmekle birlikte, doğa ruhlarına, atalardan gelen kutsal güçlere ve diğer mistik varlıklara inanıyordu
İslamiyet ise katı bir tektanrılı inançtı; Allah’ın tek ve eşsiz olduğu, başka hiçbir varlığın onunla kıyaslanamayacağı vurgulanıyordu. Bu, daha güçlü bir teolojik yapı sundu.
Onun dışında adalet ve toplumsal eşitlik vurguları, kültürel uyumları daha baskındı. Bu nedenle gök tengri terk edildi.
Tarih konuşmaya devam edeceksen konuşmaya devam edelim, bu konuda ders vermişliğim var fakat kendi şahsi düşüncelerini bastırmak için uydurma bilgilerden ve istisnai olaylardan yararlanma peşine düşersen konuşacak bir şeyimiz olmaz sözde tarihçi minnie
Yorumumu silmişsin 😹. Neyse, bilen biliyor zaten. İyi akşamlar dilerim.
Evet, İnancını biliyorum haz etmediğinin de farkındayım bu nedenle yorumdaki gerçeği çarpıtmak için yorumunuzda kılıç zoru ile Türklere islamiyet kabul ettirildiği ile alakalı bilgi verdin bende kaldırdım.
Tarihte Türklerin İslamiyet'e geçişi, kılıç zoru ile değil, daha çok sosyal, siyasi, kültürel etkileşimler ve gönüllü kabul yoluyla gerçekleşmiştir. Kılıçzoru dediğiniz şey MÖ'de ve ortaçağlarda da belirli grupların inançlarını dayatmak için kullandığı methottu.
Asla yaygın bir method olamadı, çünkü inanç zorla yapılan bir şey değildir. Bir grubu ikna etsen de diğerinde çöker. Kaldı'ki Türkler inançlarına sıkı sıkı sarılan bir millet ve savaşçıydı. Türklere Din dayatması hele ki en savaşçı olduğu yıllarda kolay gerçekleşmez.
Ama madem katı şekilde bu fikre tutunuyorsun bildiklerini söyleyiver, bir şeyler tartışarak sonuca ulaşır.
Türk Müslüman olmak zorunda değil zaten
önce bir soruyu oku istersen