Türk, Müslümandır yerine Türk, Müslüman değildir için algı veriliyor farkında mısınız?

Türk, Müslümandır yerine Türk, Müslüman değildir için algı veriliyor farkında mısınız?

Yıllardır sosyal medyada bir şey çok dikkatimi çeker.

Atatürkçü görünümleri siyasal islamı baz alarak Türk, Müslümandır algısını yıkmaya ve Türk'ün İslam ile ilgisi yoktur algısını yerleştirmeye ve halkı da bu yönle teşvik etmeye çalışıyorlar.

Instagram da henüz böyle hesaplar bulunmuyor çokta propagandaya müsait bir yer değil zaten halkın doğrudan kullandığı bir yer olduğu için çok etkin olamıyorlar

Lakin genç kitlenin sıklıkla kullandığı X platformunda yüzlerce sahte hesaplarında kullandılığı bir çalışma yapıldığını seziyorum.

Belki bir kaç yazılım yoluyla bu hesaplar arasındaki bağlantıları ortaya çıkarabilirim fakat dikkatimi çeken bu algının bu platformda da yer edinmesi

Forum donanımda da var

Şimdi iki ihtimal var.

Ya bu başından beri plananan bir şeydi ve siyasal islamın dediği gibi Mustafa Kemal Atatürk'te işin içinde (ki pek sanmıyorum)

ya da Atatürk'ü kullanarak bunu yerleştirme peşindeler.

Şimdi bu örgütlenmelerin başında olsaydım bunun işe yaramayacağını bilirdim, Türkler yüzyıllardır İslamiyet ile iç içe ve kopmaz bir bağı var, fakat bölünme yaratabilirdim.

Yani Türkleri birbirine düşürebilirdim bir tarafta İslamiyet ile bağını koruma peşinde olanlar

Bir tarafta kopmuş olanlar, sadece bir yazılımla propaganda silsilesi başlatabilir ve halkı ikiye bölebilirdim, ne kadar parçalı o kadar güçsüz ve zayıf.

Güncellemeler
1 yıl
bu arada instagram daha çok kişiye özel keşfetle çalışıyor propaganda yeri olamıyor