Aynı milletler degiller mi? Gerçi ira kan kusturdu ingilizlere ama çok benziyorlar birbirlerine?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aynı millet değiller, 4ünün de çok çok farklı kökenleri var biraz İngiliz tarihini araştırırsanız anlatması bile aşırı zor. Anglo lar, saksonlar, galliler, iskoçlar, irlandalılar, keltler, galatyalılar, britonlar, bretonlar, angluslr, vikingler, normanlar Büyük Britanya'yı oluşturan temel unsurlardan sayılabilir. 7 krallık dönemlerinden çok önce Roma işgali sırasında adanın asıl sahipleri Britanya adasına adını veren Britonlar kuzey batı bölgesine çekilip bugün ki Galler'i oluşturuyorlar, adanın geri kalanına bir şekilde Cermen kabileleri ve Anglosakson lar hakim oluyorlar daha savaşçı kavim oldukları için. Çok uzun hikaye yani, İrlanda'nın pek bu ırk mevzularında işi yok ama yakın yüzyıllarda bir karışım söz konusu. Kültürleri hemen hemen ortak ama İngilizlerin İskoç savaşları da meşhur yani pek birbirlerine benzemezler aslında, İskoçlar İngilizleri pek sevmez. Ayrıca Galler'de eskiden sürekli isyan halindeydi, İngiliz monarşisinde genelde veliaht prens Galler Prensi olarak anılır ki Galler'in gönlünü yapmak için. Şimdiki kral Galler Prensi idi, şu an veliaht olan William da Galler Prensi ünvanını taşıyor. İra mevzusu İrlanda iç savaşı yani Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti arasındaki mevzu.
Peki, bu amerika'yı kuran ve şu an sahibi olan beyaz anglo sakson protestanlar kim oluyor?
Amerika'da 40 milyon civarı İrlandalı var diye biliyorum yani neredeyse İrlanda Cumhuriyeti'nin 8-10 katı diyebiliriz ve çok sayıda Abd Başkanı İrlanda kökenli. Çok fazla anglosakson var diyemem Amerika'da, çoğunlukla Hispanik bir halklar ama çok sayıda Alman, İtalyan ve Afro Amerikalı yani Siyahi Afrikalı tarafından oluşturulmuştur Amerika, hatta 10ar milyon kadar Fransız ve Polonyalı bile var, birde neredeyse İsrail nüfusu kadar 7 milyon Yahudi var, diğer etnik gruplar oldukça azınlıkta. Toplama bilgisayar gibi düşünün her parçası farklı bir yerden geliyor ama yine de kardeşçe yaşıyorlar diyebiliriz bunca farklı tip insan birleşip aslını unutmuşlar ve kendilerine Amerikalı diyorlar. Daha 200 sene önce İrlandalı, İtalyan, Fransız vs. diyorlardı. İngilizler de var elbette Amerika'da ama İrlandalılardan çok daha azlar, 20-25 milyon civarlarında. Kendilerine İngiliz mi Amerikalı mı diyorlar işte orası tartışılır elbette. İngilizler bile aslında İngiliz değil zaten.
Ingiliz değilse ne peki?
İngiliz diye bir ırk yok demek istiyorum, İngiliz dediğin Briton yani Britanyalılar ile Anglo ve Saksonların kırması. Fransız diye de bir ırk yok teknik olarak, Frenkia ve Galya olarak varlıklarına başlamış bir Cermen kabilesi zamanla Fransız olmuş, Irklar ülke ismi gibi değil ki her ülkenin ayrı bir ırkı olsun. Keltler var, ostrogot, vizigot, norman, nordik, slavlar, vandallar, avarlar, bolgarlar, alanlar, kombardlar, hunlar vs. vs. ama ülke ismi olarak çoğunu göremezsin, birbirlerine karışmışlar zamanla. İngilizler de dediğim gibi karışmış bir millet, iskoçlar mesela daha eski çünkü çok fazla karışmamış, dışa eskiden dışa kapalı bir toplum oldukları için diğer halklar ile pek fazla etkileşime girmemişler. Kaybolan halklar da olmuş elbet, mesela Lidyalılar kimdir necidir hangi ırktır bilinmez, Frigyalılar da kayıp, Hititler ve İyonlar hatta Urartular ortada yoklar, hele hele Sümerler, Akadlar, Medler, Gutiler, Asurlar, Babiller yoklar ortalıklarda, kim bilir hangi ırklar ile karıştılar ve şu an hangi ırkların genlerine daha yakınlar belli değil. Yani olaylar biraz sarışık, safkan ırk pek az bulursun. Bulgarlar bile safkan ırk değil, eski Bolgar Türkleri diye bilinirler. Yine en safkandan bahsedeceksek belki Helenistik Yunan yani grekler diyebiliriz belki. Kronik tarih miydi neydi kanalın adı, orada İngiliz ırkına atıfta bulunan güzel bir video vardı, onu öneririm. Sen bu eski medeniyetleri değil özellikle İngilizleri soruyorsun diye düşünüyorum.
şu an batı denirken en fazla söz zahibi millet kim peki? Yahudiler mi ingilizler mi?
Söz sahibinden ne anladığına bağlı olarak değişir. Teknoloji ise Japonya, Nükleer güç ise Rusya, Ekonomik güç ve üretim ise Çin, son 80 yılda sıfırdan süper güç olabilme konusunda ise Almanya, dünya hakimi ve emperyalizm ise Amerika, tarihin gördüğü en büyük imparatorluk ise İtalya, antik ve arkeolojik güç ise Mısır, eğer mevzu hem lobi, hem ekonomik güç, hem kutsallık, hem askeri güç, hem marka değeri ve ticaretse İsrail diyebilirim. Her ülke 1 veya 2 alanda iyiyken İsrail her alanda var, her masada vardır. Facebook kurucusundan tut Google kurucusuna kadar Yahudi, Hindistan gibi kuru kalabalık değil İsrail nüfusu, nitelikli insanlardan oluşuyor. İngiltere evet bir zamanlar dünyanın tek halimiydi ama o zamanlar aynı anda Avustralya, Yeni Zelanda, Hindistan / Bangladeş / Pakistan, Amerika, Kanada gibi ülkeler elindeydi, hepsi ve daha fazlasına tek başına hükmediyordu. İngilizlerin söz sahipliğinin ve parasının kaynağı da bir yerde Rotschild ailesi yani yine bir Yahudi, tıpkı Amerika'da Rockefeller ailesi olduğu gibi. Efsane gibi gelecek ama dünyayı yöneten aileler muhabbeti doğru, en azından sözleri geçiyor ve elleri kolları uzun, istedikleri konuyu finanse edebiliyorlar mesela, lobicilikte de epey iyiler.
Tabi lobicilik mühim, Ermeni diasporası bu konuda epey iyi, boyundan büyük işler yapıyorlar. Bizim Amerika'ya teslim ettiğimiz Papaz Brunson mesela, Evanjelist adam, öyle bir lobi güçleri var ki Amerikan başkanı resmen bize ekonomik savaş açtı dolar bir gecede fırladı ve doğru düzgün inmedi, en sonunda özel uçakla göndermek zorunda kaldık Amerikaya, başkana böyle baskı yapıp yönlendirebilen Evanjelistler Amerika içerisinde çok büyük lobi gücüne sahip. Kısacası sorunun net olarak BU diyebileceğim bir cevabı yok. Biz ŞU deriz ama belki hiç ummadık bir ülkenin istihbaratı göründüğünden kuvvetli çıkar. Şu an en iyilerin başında İsrailli Mossad geliyor malumunuz, İran bugün savaş ilan etse kim bilir İran saraylarında kaç Mossadlı üst düzeylere yerleşmiştir ve kimleri o dakika yok edip savaşa son verirler bilinmez. Afrika veya Karayipler de bulunan kaç ülkenin ipleri Amerika'nın elinde belli değil, bazı ülke halkları başkan seçtiklerini sanıyorlar ama o başkanlar genelde Amerika tarafından atanıyor mesela. Yani olaylar epey karışık.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!