Nereliler merak ettim.
Bu saatten sonra zaten ismin konacağı varsa da konmaz ayrıca isim de güzel değil.
Burada eşinin çok bir konum alması gerekiyor aile saadetiniz için. Benim değer verdiğime böyle yapamazsınız mesajını çok net bir şekilde iletti iletti iletemedi çok zorluk çekersiniz.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 760 cevap paylaştı. Çocuğun ismi için karar verecek kişiler ebeveynleridir. Babaannenin burada sadece önerisi olabilir. Sen ve eşin çocuğun ismi için karar vermişseniz, olay bitmiştir. Babaannenin kendi ismini koydurmak için diretmesi çok saygısızca ve çok cahilce bir davranış. Üstelik bir de tehdit var. Onun bu çiğ davranışlarına sen edepsizlik yapmadan karşılık vermişsin. Gerçi, bence karşılık vermene bile gerek yoktu. Sadece eşinle isim konusunda karar verdiğinizi ve bunu değiştirmeyi düşünmediğinizi söylemen yeterdi. Debelenip dursun. Siz ona muhtaç da değilsiniz anladığım kadarıyla. Kendi kaprisi yüzünden size küsmüşse, kendisi bilir. Çocuk doğunca hiç vakit kaybetmeden nüfusunu çıkarın. Torununu görmek için mecburen gelecek. O zaman tükürdüğünü yalamak zorunda kalacak. Sen yine de asaletini bozma. Saygıyla karşıla. Olur da inat yapıp gelmezse de kendisi bilir. Sağlıklı günler dilerim. Umarım sorunsuz bir doğum gerçekleşir. Sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın.
12 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel aydınlatmısın Allah razı olsun, cok varlıklı oldugu ıcın ona muhtac oldugumu zanedıyor halbukı ben ayaklarınjn uzerınde duran bir ınsanım.. senın dedıgınıde soyledım esım ıle karar verdık dıye ama maalesef dıretmekte israr etti, bende yaptıgın cok gunah ve ayıp dedım nasıl bır zıhnıyet dıyınce bana sadece ooo baksen yaptı felan
- +1 yıl
Keşke sadece biz isim belirledik. Teşekkür ederim." deseydin. Fazla söze gerek yok. Çünkü sabit fikirli bir insanı değiştiremezsin. Hiç kendini de üzme. Ben yaşadıklarımdan şunu öğrendim: Başkaları için kendimden ödün vermişim. Benim hiç mi bir kıymetim yok? Artık başkası üzülmesin diye kendimi üzmekten vazgeçtim. Sen anne olacaksın. Eşin çocuğun ve sevdiğin değer verdiğin ve sana değer veren insanlar olsun etrafında. Başkasına gerek yok.
- Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılişte bu yüzden evlenmiyorum 3. şahıslar ile diyaloğa girmek benim için problem çünkü hayatım boyunca kimsenin işine gücüne burnumu sokmadım işime burnunu sokacak olanında kimse kusura bakmasın babam olsa burnunu kopartırım...
05 Yorumla- +1 yıl
dişini göster seninde malının da mülkününde bilmem ne yaparım de çekil kenara... bakalım ne yapacak
- +1 yıl
koca karı milleti bazen şirazeyi kaçırır maalesef destur şart!!
- +1 yıl
çok isim meraklısı ise kendi yapsın bir tane daha koysun ne koyacaksa ismini.. gerçekten böyle tipler tam sopalık tipler vallahi kim olursa olsun
İşin içnden çıkamazsanız 2 isim koyun ilki sizin koyduğunuz olsun. Çocuğu da kendi koyduğunuz isimle seslenin. Bana da büyükbabamın adını verdiler ve bir de kendileri koydular. Kendi koyduklarıyla seslendiler hep
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılyanlış bence de
10 Yorumla
+1 yılKaynananım yaptığı yanlış evet, ama bunu eşinle konuşman ve ismini koymak istemediğini farklı sebeplerle "eski isim demode herkesin çocuğu Asel Lina Beren Ayça Azra vs (kenfi istediğin isimleri söyle) gibi isimler olacak bizim çocuğumuzla Fadime nine Zeliha nine (artık herneyse ) doye dalga geçecekler dersin
Büyüden korumak için kimliğe yazdırılmayan kimsenin bilmeyeceği bir isim koyuluyor bu aralar bebeklere sadece kulağına ezan okurken söyleniliyor, ikna edebilirsen gizli isim olarak koydur.
Eşinde annesinin isminde ısrar ederse o zaman iki ismi olsun beni kırma bak hamileyim çocuk hissediyo zarar görür doğumdan sonra sütüm gelmez falan diye ikna edebilirsin ve bebeğe babaannesinin ismiyle hitap etmezsin.13 Yorumla- +1 yıl
Esim ile sorunum yok ısmini biz karar vereli zaten kac ay olmustu o gun gelınce gelıp anneme ve bana satasması cok ayıp cok okadar aılelerın ıcınde? ben arti sevmedıgım insanın ısmını neden tutup evladima koyayım kendısı cok iyi bılıyor anlasmadıgımızı ben gıdıp gelmıyorum evine? anneme sen dolduruyorsun sen yapıyorsun dıye satastı nasıl bır rezılık bu?
- +1 yıl
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBunun tek bir sebebi var torununa ismini koydurarak etrafına akrabalarına komşulara bir general, komutan edasıyla zaferini ilan etmek Kafa bu ne yazık ki bak nasıl çocuk yetiştirdim benim ismimi koyuyor anasının sözünden çıkmıyor çatlayın patlayın
11 YorumlaHerşeye burunlarını sokmamalı doğacak torunlarına patik veya hırka örmeliler. Isime annesi babası karar verir.
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek kelime etme istediğin ismi koy. Böyle seviyesiz biriyle muhatap olmaya değmez ama bir yandan da şunu düşünüyorum o annenin doğurduğu çocuğu alıyorsunuz. Arada uçurum pek de olamayacağına göre...
213 Yorumla- +1 yıl
Kocandan bahsediyor
BÖyle kişiliksiz birinin yetiştirdiği
çocuktan hayır gelir mi diye
Baba ediyorsun onu - +1 yıl
İşte hayır geliyorsa ne mutlu sana demekki şanslısın ama çoğu erkek büyütülmüş annelerin kuzuları oluyor
Tabii ki kendini geliştiren istisna erkekler dışında Herkesin bir karakteri olmalı kukla olmamalı - +1 yıl
Maşallah Allah nazarlardan saklasın
- +1 yıl
Dediğim gibi kendini ezdirme iyi niyetli olma hoşgörülü olma her zaman şu kafada ol tecrübeyle sabit insan neyi hak ediyorsa o şekilde davran o senin kalbini kırıyorsa sen de hakkını arayacaksın
- +1 yıl
İyi niyetini sadece bozuk para gibi harcar bozuk insanlar
- +1 yıl
Canım bende de var şükür
Ama Sürekli susmak aptalca
İslamiyette hakkını aramakta var - +1 yıl
Çocuğun doğduktan sonra oda kalmayacak Bu lafımı unutma 😅
+1 yıl2023te hala boyle problemler var bana garip geliyo ya... koyma.
32 Yorumlaİstemeninde bir adabı var böyle yapan birinin ismi konulmaz umarım kocanda kaynanan gibi düşünmüyordur
14 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok kötü bir davranış. Senin çocuğun sonuçta yani kimsenin karışmaya hakkı yok. Bunu onunla konusmalisin.
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle verme başına çıkar sonra şimdiden tepkini koy eşininde bu işe Bi el atması lazım aslında ne bu patavatsızlık ya
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. İkinizin istediği isim de olsun ama unutmayın isim büyük etki eder hem kaderine hem şahsiyetine evladınızın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAfedersiniz ama b*k var bu isim koydurmada ne anliyolarsa bu buyukler banada babannemin ismini koymuşlar hiçte sevmiyorum ismimi🤦
36 Yorumla- +1 yıl
Hayriye falan mı adın
Cevap sahibi+1 yılAyşegül
Cevap sahibi+1 yılTürkiye'nin yarısında olan isim 🤦
- +1 yıl
Ayşegül ismi güzeldir ya. Ben de Nazmiye Duruye falan sandım
Cevap sahibi+1 yılO isim olsa hiç durmaz mahkeme yolunu tutardım değiştirmek için
- +1 yıl
Ayşegül güzel bence. O yüzden şükretmek lazım 😄
Konuş bu durumun hoşuna gitmediğini söyle güzel bir dille kırmadan incelikle
10 Yorumla
+1 yılOna deseydincok istiyorsan kendin doğur birtane kendi cocuguna kendi istwdigin ismi koy diye...
10 YorumlaKız olursa 'Kaynana' Erkek olursa 'Kaynata' koyun ismini
10 Yorumla
+1 yılOwww ! Kocana söyle o bi zahmet önüne geçsin olayların sen kendini bozma baktın işler uzuyor bi ayıl bayıl karnını tut ağla eşini korkut sonra konu kapanır zaten kendine stres yapma şimdi bebişini düşün
20 YorumlaYa böyle tehdit ederek söylemesi hiç hoş değil öyle bir zorunlulugun yok istedin ismi koyarsın saçmalamış yani eşinin bu noktada tepkisine önemli yani
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo şey deseydin, malını verince çocuğu satın mı almış oluyorsun?
10 Yorumla
+1 yılYanlış kendi çocuklarına koymuş sende kendi çocuğuna koy kocanla konuş
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. Anne senin adın sende yaşamalı, Allah seni başımızdan eksik etmesin. De… Koyma:)
10 Yorumla
+1 yılinadına koyma asla kesinlikle koyma böyle bir kadının adını saygısız kadın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKabul et, mal gidecek
17 Yorumla- +1 yıl
Güzel isim karın doyurmaz ama mal doyurur
- +1 yıl
Çocuğun ileride kirada oturmasın diye
- +1 yıl
Ya karı koca asgari ücretli olursa, kıt kanaat mı geçinsinler?
- +1 yıl
Ya üniversiteyi kazanamazsa ya da iyi bir bölüm kazanamazsa?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoyma sakın. İsmi merak ettim ama ismi nedir?
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok kötü ya. Vurma sakın
- +1 yıl
- +1 yıl
Yok mükafat o nasıl isim öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendin annen emin ol kaynanandan daha çok karışiyor net biliyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl saçmalayacağını şaşırmışsın. Nerden bileceksin Allah aşkına
+1 yılacele etmeyin konuşalım anlaşalım vakit var de
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTövbe yarabbi ne tuhaf bir kadın şaka gibi 🥴
21 YorumlaKaynananın adı ne peki?
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 768 cevap paylaştı.
+1 yılIyi iste küssün gelmesin eve...
14 Yorumla- +1 yıl
boş ver sen onun soylediklerini 9 ay sen taşıyorsun karninda o dogurmus doguracagini... cok ismini seviyorsa kizina koyaymis
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılMuazzam yanlış tasvip etmiyorum 🍀🗝️
20 Yorumla Kocan ne diyor bu işe?
04 Yorumla- +1 yıl
Kendini suçlu hissetme, ama karşılık verme, istediğini söylesin umursama, ama saygısızlık da etme. Yapmak istemediğini yapma, ama onunla çatışma bununla ilgili. Söylesin dursun. gelinim değilsin demiş ya sana, sen istediğin ismi kocanla karar verip koyun, o da gelinlikten silsin, suçlu kendisi olur.
Muhtemelen kocanla iyiysiniz diye oğlunu senden kıskanıyor. Tipik Türk kaynanası. Sallama, ve bunun için kocanla aranı bozma, ne de olsa o kocanın annesi, bir şey söylersen kocanın zoruna gidebilir, evliliğiniz hasar görebilir. Aynen her dediğine geçici ve sonradan söz vermiş gibi olmayacağın cevaplar ver, saygısızlık yapma, tartışma, ama bildiğinden de şaşma...
+1 yılkaynananın yaptığı yanlıl
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle yanlış eşinle konuş
00 Yorumla
+1 yılAnlayışla karşılayın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılYaşayan annenin ismi çocuğa verilir mi ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaddini bildir sende
Ağzın kuş mu tutuyor19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnnem bile denmez terbiyesiz kadın
Böyle bir günde şomağızlı gibi konuşmuş
Ayıp ya hamilesin sen taşıyorsun o çocuğu onun çocuğu büyüdü artık salsın şu dengesiz kaynanalar
Cevap sahibi+1 yılSusma Birden haddini bildirirsen haksız bile çıkabilirsin yavaş yavaş usul usul haddini bildir bildir bildir taki ağzını açıp sana bir şey demeyene kadar yağ bal dök olana kadar
Cevap sahibi+1 yılBöyle insanların hakkından çok güzel geliyor o plan yapman lazım yavaş yavaş sabırla bir den kurtulamazsın bundan
Cevap sahibi+1 yılTamam kavga etme zaten edersen haksız çıkarsın diyorum 😅
🐍 gelirse yine ona göre davran demek istiyorum
Cevap sahibi+1 yılAynen en iyi taktik hamilesin stres yapma çocuğunu ve doğumu düşün 😄🤭
sağlıklı analı babalı olsun çokhaklısın
10 Yorumla
+1 yılÖzenti âdetler
10 Yorumla
+1 yılYanlış yapıyor dinleme
10 YorumlaAilelerin karışması hoş değil ya isim konusunda
10 Yorumla
+1 yılYolver
12 Yorumla- +1 yıl
Gel
+1 yılEşiniz ne dedi bir şey demedi mi annesine
02 Yorumla- +1 yıl
Esin sorun etmiyorsa kafana tama kaynananın isim. koyma hakki yok bence
+1 yılTuhaflık var
01 Yorumla
+1 yılBaşta hayır de ileride çok zorlanırsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış
10 Yorumla
+1 yılÇok yanlış çok…
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Doğurma boş ver 🤓
10 YorumlaÇok sıkıntılı bi durum eşin halletsin bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt