aranması cıkıyor polise gidiyor en son merak etme yurda götürvekler yazıyor ve 4cü gün hala haber alamıyorum hiç bir şekilde şu an nerdedir telefon yasakmı neden ulaşamıyor
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Herhangi bir ilin çocuk ilk kabul birimindedir. Otele gitmediyse tabi telefonuna el konulur. Ama yetkililer ulaşır en kısa zamanda endişeniz olmasın. Telefon yasak ilk aşamada.
ailesiyle asla görüşmek istemiyor zaten bu yüzden kaçtı babaannesinin veya aile yakının üstüne geçmesi için ne yapmalıyız
Babaannesi (ya da her kimse) mahkemeye gidip vesayet davası açmalı. Vasi olarak bir kişiye karar verilebilir.
peki ilk kabulde ne kadar kalıyor ondan sonra telefon selbest mi veya ben gitmek istiyorum ailemin yanına dese bırakırlar mı
Ailesi gelirse verirler. Yere göre değişir. 15 gün olabilir ilk etapta sonra durum kalmasını gerektiriyorsa uzayadabilir. Boş yer var mı, hangi iller müsait, ailesi ile tekrar uzlaşmayı kabul ediyor mu vs vs vs...
yani orada uzlaştırmaya yardımcı olmaya calışıyorlarmı
Kısaca devlet hiçbir çocuğu gerekli olmadığı halde kurum bakımında tutmak istemez. Neden tutsun ki bir çocuk için en uygun yer ailesinin yanıdır. Bundan dolayı tabi uzlaşma konusunda da destek olunur.
yani 15 günlük bi süreci var ya uzlaşmaya gidicek ya da uzuycak yurda gidicek peki orada telefondan birisyle konuşmam gerek dese izin verirlermi
bahçeye cıkabilirmu
Çok zannetmiyorum. Çünkü üstünde ne varsa alınır. Emniyetin de doğal olarak ailenin de haberi olur. Yurt diye tabir ettiğin yere direk gitmez. Aileler ile uzmanlar görüşme yapar. Hani eve dönmesi daha uygun olacaksa eve döner yoksa diğer akrabalar da kabul edebilir. Hem bu ilk kabul diye tabir ettiğim yerde çocuk ufaktan kalacağı yer hakkında bilgi edinmiş olur ve muhtemel olarak kendisi de isteyebilir çıkmayı.
sosyal hizmetlere cıktım baya konuştuk carşamba veya cumayı bekle dediler ne olucak nasıl cıkıcak kimin üstüne cıkıcak hiç bi fikrim yok annesi umursamıyor ablasını bilmiyprum herkes herkesle kavgalı bilmiyorum nasıl olacağını ve bişey duydum telefonunu ailesi ne. mi gönderiyorlar?
Doğru yere çıkmışsın. Olayın mahiyeti ne olduğunu bilmediğim için çocuğun size ulaşıp ulaşamamasına anlam veremedim. Yani o kişi neler söyledi de gitmeyi tercih etti bilmiyorum. Güvende olduğunu bil sadece. Onlar mutlaka dönüş yapıp ailesi ile durumu paylaşacaklardır.
ailesiyle konuşulmuş galiba ama büyük ihtimal yakın zamanda cıkar
Ha anladım. Çocuk zaten o ortamda kalabileceğini zannetmiyorum. Çıkınca örneğin sahip çıkan birisi yoksa herhangi bir akrabası mesela babaanne olabilir vesayet davası açar çocuğun sorumlusu olarak atanır. Eğer anne ve baba illaki biz istemiyoruz derse.
annesi ilgilenmiyor babası vefat etti babaannesi baya yaşlı ablası yeni evlendi ben onlara bilgi veryprum sanane diyorlar beni itekliyorlar cok saçma bişeyin içindeyim
ama sosyal hizmetlerdeki abiyle konuştum dosyasını cıkarttı sorular sordu sen takma fazla dedi carşanba veya cumayı bekle dedi
Tamam işte meslektaşım doğru demiş. İllaki biri ilgilenir. Sonra ilgilenen kişiye devlet para bile verir.
cok yardımcı oldular inşallah yakın zamanda cıkar
peki ablası veya annesi hiç biri uğraşmadığı sürece devlet aile yakınlarınla görüşme sağlıyormu
Evet saha çalışması yapılırken diğer eş dost varsa sorulur. Kaç yaşında bu çocuk?
16
2007 li
Kimsesi yoksa kalsın abim orada. En azından 18 yaş sonrası kamuda işe girer. İyi değil mi?
evet abi araştırdık bu gitmek istemiyodu abi maaşı falan annesinin üstüne yatıyor hem kafamı dinlerim hemde haklarımı alırım babaannemin üstüne geçerim diye düşünüyordu 1 haftadır işte ben ulaşamıyorum ne olduğunu bilmiyorum en son sosyal hizmetlerde bana sen fazla karışma carşamba veya cuma gününe kadar bekle dediler
kimsesi yok değil durumları iyi evleri var kuzenleri babaannesi halaları var sadece annesi ablası kıza karşı değişik davranıyorlar sıkıyorlar kızı ve ilgilenmiyorlar
Neyse hayırlısı olsun bakalım.
abi annesi eve gelmiyor ablası evlendi kız evde tek yaşıyor bi süredir rahat vermiyo annesi daha öncede annesinin üstüne şikayeti var eskinde yurta gidicekmiş son anda dönmüş halası gelmiş almış
bi cok saçma seyler ya
Abicim bizim profesyonel işimiz tam olarak bu zaten. Çocuğun yüksek yararı neresi ise oraya döndürülür. Ha aile yakınlarına verilmesi zarar getirecekse zaten verilmez.
anladım abi saolasın valla sende olmasan kimseden bilgi alamıycam
Eyvallah abim inşallah mutlu olduğu yerde olur o çocuk. İyi geceler
inşallah abi iyi geceler allah rahatlık versin
abi rahatsız ediyprum kb bi sorum daha olucak ben kaldığı yeri öğrenip gitsem görüşmek istiylrum desem görüştürmezler biliyprum peki kendisine sorarmısınız desem görüştürürler mi
Umarım sıkıntı yoktur
polise git bence tehlikede olabilir
polis götürdü zaten yurda ve hiç bir şekilde ailesine olsun kimseye bilgi vermiyorlar
kaç yaşında
17
yasal olarak hala ailesine bağlı yani polise gittiyse ailesine haber verilmesi lazım kanunen. yani kuzenin şu an bi boklar yiyosa da sana ağır yalan söylemiş haberin olsun