Kuzeydoğu mu Güneydohu mu daha gelişmiş yaşaması kolay terör olayları az töre ağalık sitemi olmayan hangisinde Kürt Zaza var birlikte yaşayan Kürt Türk bir arada meraktan soruyom? Yanlış anlaşılma olmasın biri bana şey Bayburtta ne mutlu Türküm derse Türk olarak seni indirimler dedi ne bilim?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Başkalarının dediğiyle fikir edinebilirsin, daha önce de böyle bir paylaşımına yorum yapmıştım. Yapman gereken tek şey oralara gidip kendi gözünle görmek. Gitmiyorsan oralara giden sayısız YouTuber var, gezgin var, fenomen var. Aç oralardan izle. Senin anlattığın olayların tümünün temelinde kişilik özellikleri yatıyor. Kimi ailenin tüm kadın bireylerinin kapalı olduğu halde açık bir yaşam sürebiliyor, kimi de tam tersi açıklar arasında kapanabiliyor. Ağalık sistemi biteli yıllar oldu. Terör olayları yaşanmıyor, onun da temelinde başka sorunlar yatıyor.
Ülkenin her bölgesi kendine özgüdür. Ancak çoğunluğu aynı düşüncede olan Bayburt, Erzurum gibi yerler daha tutucudur. Mardin, Gaziantep gibi bölgeler daha çok kültürlüdür. Şanlıurfa'da da giderek daha iyi hale geliyor.
Hakkari Van nasıl?
Hepsi çok güzel ve coğrafya muhteşem. Hakkari'de buzul ziyareti, yamaç paraşütü, doğal bal, dünyada sadece oraya özgü ters lale, inci kefali... Anlatılmaz yaşanır. Van'da üniversite okudum.
Her bölgede milliyetçi kesimler vardır. Ama Güneydoğu, Doğu anadoluya göre daha yaşanılabilir denilebilir.
Kimi diyor Mardin iyi o güneydoğu kimi diyor Erzurum iyi o Doğu Anadolu da kimi diyor Mardin Suriye sınırı yaşanmaz yobaz dolu aşiret sistemi kimi Sünni Alevi Kürt Türk birlikte yaşadık
Asıl yaşanmaz Erzurum diyorlar ama Mardin falan sınırda kalıyor kimi Mardin'e Allah'ın çölü diyor o insanın sanat ve tarihten anladın dusunurum hep
Gaziantep ideal bence.
Şanlıurfa ve Mardin yakın sayılır ama hep sosyal medya cevremden şunu duyudum Mardin insanı can Şanlıurfa hiç gelişmemiş kötü falan ama yakınlar neden dedim? Bir hafta birine sonra birine git anlarsın dediler şaşırdım
Gaziantep kilo yapar 😂🤣 Şanlıurfa zayıflatır yemkelri biberleri makarnası meşhur diyorlar bide
İllerin kendine has kültürleri olabilir. Kendinizi nereye yakın hissediyorsanız oraya gidin
Güneydoğu
Vallahi anlamıyorum ya biri diyor sınıra yakın nesi gelişmiş diğerleri diyor orası en gelişmiş Mardin Erzurumu her türlü tekler diyorlar Erzurumlu arkadaşlarımin ailesi daha başkasıci Mardinli kızlar daha rahat bide erzumlu bir kızı babası sevgilisiyle görünce vurmuştu kolumdan aynı şey Mardinli için olunca şok olmuştum gençsiniz sevin sevilin herseyin dozu iyidir seni tenha çağrısa gitme hata yapma kızına sen okucaksin demişti sarılmıştı şok oldum
Ama Erzurum daha iç kısımda kalıyor ondan belkide kafam karışıyor Mardin Suriye'de kalıyor
Ya şöyle diyeyim ben antepliyim hani gayet modern ve medeni bir şehir ama mardinide biliyorum orasida güzel fakat Antep kadar değil tek bir ailede sana örnek olmasın birbirinden farklı binlerce insan var yani ama emin ol batıdan daha sıcak ve samimiyet görürsün buralarda ve emin ol her şehirde her bölgede iyi insanda var kötü insanda
Erzumlu arkadaşlarım asla akrabada olsa halayda el elegelmez Mardinli olan akrbasa tutar tanımıyorsa babasına bakar annesine kimse yoksa alayı açar ya da tutar biri bişey dedi zaman babaları baya savunuyor hatta şey demişti bitanesi alayda el tutma ile gebe kalinmaz ama Erzurumlu arkadaşım adeta fuhuş yapmış gibi dayak yedi erzumlular genelde Mardini sever Şanlıurfa sevmez en gerici Şanlıurfa diye. Çok gördüm Mardin ilgi ve Gaziantep Diyarbakır bunlar daha ama Diyarbakır askeri zulüm dile gelmişti Mardin'de de HDP oy vermeyen ev ev dolaşıp oyları sayıp vermeyenleri falaka yatıyorlarmis daha varda kafanı şişirmek istemiyorum
Evet Mardin çok topluluk var Türkler var Kürtler Zaza suni hristiyan kökenli aileler ama aşiret sistem nasıl islemis
Ya önemli değil istersen mesajdanda devam edebiliriz ben dinlerim seni fakat bu söylediklerinden herhangi birini hiç rastlamadım ben bu bölgede yaşamama rağmen bence biraz keklemişler seni
Gaziantep askılı k
Giyen gördüm hatta Mardin saygalrinda giden kızlar baya açık ama taciz olayları olmuyormuş çünkü turistler üstünden para kazanıyorlar kendi getirin kızlarına da bir şey diyemiyorlarmış çünkü herkes herkese artık tanımadığı için turist gözüyle bakan oluyormuş ani Bir tane adam şey dedi İstanbul'da vallahi taciz var buradan da dedi ki Mardin'de g***** mü açıyorlar Mardin'e taşıyorduk giyen kız var dedi mesela köylüler çarşaflı falan değil kısa kol pantolon eşofman tayt giyen var mesela bazı tanıdıklarım köyde yaşıyor taytın altına tunik salıyorlar bayağı makyajlı saçlı kızıl yapan var aralarına pembe attıran yeşil attıran gördüm piercing zaten tercih ediyorlar burnuna dövmeleri olan var köyde yaşayan kızlardan bahsediyor taka takıyorlar halal kusura bakma çok konuştum diz altı dizüstünde elbisler zam yine olmadıktan sonra giyiyorlar karaya koy yuvarlak yaka askılı mesela eriği sana aynı gözle bakmıyor ki ona bakarsan batıda bile crop giyene bakan ya da bakmayan ya da normal bir pantolona bakan insanlar olabiliyor orası da öyle grup diyen arkadaşlarım var karışan var karışmayan var kızıyor ki babam bana serbest bıraktıktan sonra ben babamın düzeyinde giderek her istediğimi giyerim akrabalar kim diyor
Yani doğru söylemiş fakat dediğim gibi aslında doğu ve güneydoğuyu tam anlamamissin güzelim eğer antep mardin düşünürsen yardımcı olabilirim sana
Uzun uzun yazdım umarım rahatsız olmasdin çarşaflı feraceli değiller artık yani dengeli bir şekilde giyinme şeyi var onlarda mesela kollar uzun üst kısmı kapalıysa etek dizüstü diziden yukarı diz altı oluyor ya da mesela eteğin üstü uzunsa kollar daha açık oluyor ama şey hiç görmedim bir mini şort üstünde komple açan görmedim �ortla grup gel de gördüm ya insan kendi tercihi ama mesela pantolonun üstüne crop giyen ya da ne bileyim kısa kollu v yakakare yaka askılı bir diz üstü elbise gayet yiyorlar koydekiler de çarşaflı değil ki
Sen erkek misin çok konuştum kb
Erkeğim. Önemli değilde dedim gibi dahada detay öğrenmek istersen yanlış bildiğin çoğu şeyi düzeltirim yani
İşte erzurumlular daha baskıcı ben de şey sanıyordum erzurumlular daha iyi çünkü Mardin daha Suriye sınırında kalıyor işte HDP'ye oy vermeyenlere haneden toplayıp falakaya yatırma mevzusu falan Bir tane arkadaşım var benim Mardinli yazın ortasında uzun kollu giyiyor işte köylü bazen kısa kollu giyiyor ince kumaş iç göstermeyen ama uzun kollu daha sende kalın askılı giyiyor diyorum ki ailem mi kız niye yazın ortasında uzun kollu giydin askılıya bazen karışıyorlar ama diyor canım o gün onu giymek istedi diyor giydim diyor hani bayağı diz altı elbiseler falan giyiyor serbest çoğunlukla
İngraminj yazarsan konuşuruz yazdıklarımı okudun mu
Hdpye oy vermeyenleri falakaya yatırma olayları çok çok eskidendi artık öyle olayların olmadı mumkun değil güzelim. Ve artık rahat ve açım giyinme konusunda emin ol batıyı geçtik yani
Evet okudum. bay. gnss instagram
Profilde ne var
Kendi fotom ok ile yay var elimde
Ya da mesela bir erkek yüzündeki tüyleri fazla aldı veya baby face'te olur diyor onu dövenler zaten köpeğe karşı bir şey var onu biliyorum da ya da mesela bacak tüylenince attın yüz tüylerini aldı ya da mesela renkli giyiniyorsun bu yüzden babaları dövüyormuş benim bir arkadaşım vardı yeşil ile turuncu çok gülüyordu karı rengi diyor babası onu dövüyormuş oda Hakkariliydi
Öyle bir şey yok sen ekleyip gelsene instagrama
İsim Yasin dimi?
Evet
Yazdım fakeden