batılı kızlar doğuya evlenip gitseler ayak uydurabilirlermi?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Gideceği doğu'nun bölgesine bağlı. Çevre'ye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kısıtlayıcı bir aile'nin yanına giderse ayak uyduramayabilir.
doğru
Değil doğu. İç Anadolu lu biriyle bile olmaz. Erkek halimle ben bile iç Anadolu lu kızla uyusmuyorum. Çok farklıyız olmuyor.
neden böyle
Biz batidakiler daha özgür yaşamaya alismisiz. Onlar daha baskıcı ve ataerkil hayat yaşıyorlar. Yaşam tarzımiz, çok farkli. Mesela sana şöyle örnek vereyim. Eski eşimle ben Trakyaliyim bu arada , yemeğe canlı müziğe giderdik ikimizde alkol alır eglenirdik. Esim istediği gibi giyinir di mesela , onlar da böyle şeyler olmazmış. Alkol almazmis kadınlar , yok istedigini giyemezmis. Gibi gibi onlarca sorun çıkıyor bunlar basit olanlar.
biliyorum ve saçma buluyorum özgûrluģum sırf oraya gittim diye kısıtlanıyor
Uymuyor işte. Çok farklıyız.
öyle. gerçekten
Doğuya gelin gittiysen Allah sabır versin derim. Hayat sana çekilmez olmuştur.
daha değil
O zaman sakın gitme bizim sulalede kimse doguluyla evlenmez sadece1 teyzem evlendi. Eşi burada yaşadığı halde. Doğu felsefesiyle yaşattı hep onu , teyzem boşanmadi da gurur yaptı. Şu an psikolojisi tamamen bitti, tedavi oluyor senelerdir, düzelmiyor. Hayatını yaktı resmen, inan aşk bile fayda etmez. Belli süre sonra delirirsin. Bizim yaşam tarzımiza çok tersler. Vazgeç o zaman yakma kendini.
🥺herkes senin gibi düşünüyor herkes senin söylediklerini söylûyorlar
Dinle o zaman herkesi. Batıda da yaşıyorsa yine de doğulu ile evlenme. Onlar adetlerini batıda da uyguluyorlar. Ben boşandım. Ne kadar çok asikta olsan , sevsende belli süre sonra bitiyor hepsi. Ölene kadar aşık kalmiyorsun. Ters yaşam tarzıyla biriyle gene evlenirsen çok kısa sürede bitiyor ve nefretin başlıyor. İyi düşün hayata bir kere geliyorsun. Yakma kendini evlilik çocuk oyunu değil.
ailesinden banana bizim kafalarimiz uyuyor bu sikinti olur mu? evde şortta giyerim minide dişarda şu an sadece o yanimda ise etek vs giyebiliyorum
Sen Kırklareli li bı kız vardı. Onun gibi konuşuyorsun. Burada doğulu arkadaşlarım var. Evlenene kadar kızlar senin dediğin gibiydi. Sonra evlendiler. Kız hep evde, dışarı fazla cikmazmis kız kısmı. Sonra başörtüsü taktirdilar kıza, o da yetmedi erkek baba evinden başka yerde oturmazmis , gelin o evde yaşayıp ailesine hizmet etmeliymis. Bunlar geldi kızların başına. Evlenince bunları yaşama ihtimalin çok yüksek. Bir de boşanma olmazmış , resmen hayatımla kumar. oynarsin.
Hayatinla
anliyorum teşekkürler
Evet neden olmasın, ben batılıyım eski sevgilimde doğuluydu çok güzel oluyor.
evlendin mi?
Eski sevgilim diyorum fgfds
e olmamış demekki anlaşsaniz ayrilmazdiniz
Ne için ayrıldığımızı bilmiyorsun ki anlaşmazlık diyorsun
Zamanla olur birden bire alişmak kolay degil dogudan batiya gitmistim cok kucukken insan zorluklar yaşıyor tabi ama zamanla alişiyorsun
o alişma cok mu uzun sûrer?
Ben okul ortamındaydım daha ilk okulda 1. Sınıfta türkcem cok iyi degildi alismam 1 sene kadar sürdü diyelim ama 2 tarafa da alişmiş oldum şimdi doguya da gitsem batiya da gitsem ayak uydurabilirim
seni ya da erkekleri sormuyorum kizlari soruyorum
Kizlarda giyim kuşam saygı konusunda biraz baskıcıdır dogu mesela mini etek şort falan giyilmesi hoş karşılanmaz içki falan hoş karşılanmaz farkettiysen dogudaki kadinlarin 4te3ü kapalı
🥺🥺peki ya şort etek vs giyersek òrn dişari cikarken
Bizim bi akraba var dar pantolon falan giyen yani tam zorlama demeyelim de hoş karşılanmıyor sadece kocan izin verirse kimsenin birsey demeye hakkı yok öyle bi adet de var
hm sevdim bunu
Gittiği şehire göre değişir Diyarbakır Mardin Van
iyisi de var mı yani?
her şehrin semti farklıdır önemli şehir değildir.
Dağlar kadar fark var, tavsiye etmiyorum
Uyduran da var uyduramayan da
Zor ama imkansız değil , doğudan kastın köy ise,
Külturel farklar var
ne gibi òrnek verirmisin
Kıyafet olarak mesela
✅✅✅✅
Batida deniz kenarinda bi sehirde acik giyinenler cok ama doguda boyle seyler ters
saćma bu benim özgûrluģüm
Dini olarak dusunuyorlar sanirim. Hak veriyorum
hayir tabikide