Soy kütüğümdeki isimleri sayayım Hatun , Arat , Berç , Güllü, Eremya , İbrahim , Elbis , Zabel , Sose
İsimler bunlar aileme söyledim türküz diyorlar isimlerde o dönemde sık kullanılan isimlermiş
Soy kütüğümdeki isimleri sayayım Hatun , Arat , Berç , Güllü, Eremya , İbrahim , Elbis , Zabel , Sose
İsimler bunlar aileme söyledim türküz diyorlar isimlerde o dönemde sık kullanılan isimlermiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Usenmedim isimleri arastirdimm. Kaninda hem ermenilik hem yahudilik hem kürtlük olabilir. Multikulturel.
Melez biriyim yani 😅
Bide şu, ermenilerle yahudiler yakin akrabadir. Yani ermenilesmis yahudide olabilir soyunuzda. Ben koken bilimiyle yakindan ilgiliyimdir. O yuzden biliyorum.
Buyuk ihtimalle. Neden Türk olan birisi Yorgo, Hans, Agop koysun ki cocugunun adini?
Buyuk ihtimal öyledir bana sorarsan kendimi %100 türk hissediyorum
Eger ne oldugunu ogrenmek istiyosan DNA testinden irkini bilmeni saglayacak testler yapiliyomus. Yaptirabilirsin. Belgelemek istiyosanda Tapu mudurluklerinden tapu kayitlarina ulasman gerek. Yani 1800lu yillara kadar kokenimize bakabiliyoruz E-devletten ama ondan oncesi hakkinda bilgi almak icin boyle bi cozum mevcut ancak.
Yok be kim uğraşacak açıkçası çok umursamıyorum sadece buraya sordum belki fikir edinirim isimler hakkında merakım gider diye
Simdi Turkiye konusu aslinda şöyle :). Safkan yok bence turkiyede. 1000 yillik devasa bi rakama vurdugunda illaki kiz alip verme olaylari olmustur yabanci irklarla. Bunu duymadik hicbi zaman ailelerimizden ama memlekette türke benzeyen bitane insan yok. Anlatilan tariflerden ve bugunku asya turklerinden biliyoruz ki soydaslarimiz, yatik burunlu, genis yuzlu, cekik burunludur bu tarife uymuyoruz :)
Aslinda bende bu gibi bilgilere ulasip acaba yabancilik var midir varsa iltica ediyim gidiyim diye dusundum sen gibi ama cok mesakkatli is 😂 ayrica israil pahali bi ulke diye biliyorum
Saf ırk varsa ormanda yasayan kabilelerdir 😂
Kesinlikle 😂 hatta bak mesela avrupadan ornek veriyim :) . Ispanyollar esmerdir ya. Nereden geliyo bu esmerlik diye dusundum. Tipik bi avrupalinin profili bellidir. Emevilerin ispanyayi fethi geldi sonra aklima 😂
USA'da cikarilan bi dergi var. Nature dergisi. 2016 yilinda milletlerin soyagacini cikartmislar. Sonuc? Bizim en yakin akrabalarimiz kurtler ve yunanlilar. Hatta almanlarla ingilizlerle fransizlarla bile 3. kusaktan akrabayiz inanir misin😂
Peki karadenizdekiler avrupai tipli olur sarisin mavi goz. Onlar nasil oyle olmus😂
Karadeniz? Hangi karadeniz? 😂 dogu bati orta? 😃. Buyuk ihtimalle dogu karadenizlilerden bahsediyosun :). Orasi baya karisik. Cunku orasi hem gurcistana yakin hemde Fatih fethedene kadar rumlarin yogun yasadigi biryerdi. Sultan 2. Mahmut zamaninda bile rumlar vardi orta karadenizde bile. Misal kutugumun kayitli oldugu ilcenin 1800 lu yillarda nufusunu inceledim. 2400 kusur nufusu var ilcenin 400 tanesi gayrimuslim yani rum! %20. Dusunebiliyo musun? Dogu karadenize gelirsek. Karadeniz insanlari sonradan gurcistandan gelen insanlarida iceriyo. Corciyalilarda slavlikta vardir. Yani ya slav akrabaliklari var ya rum bugunku yunan 😃
Bende anne tarafımdan şüpheleniyorum 😂 hem soyadları aşırı az 100 kişide falan var ve bi aile yahudi isimleri falan yabancı zaten öncedende çok zengin sanatkar kişilermiş 😂
Dedem ticaretciymiş 😂 bide 7 göbek İstanbul . Sen düşün
valla bilemem olabilirr ama tipinde etkisi var mesela benim anneannemler aşırı beyaz tenli ve sarışınlar cidden yüzleri vs de çok benziyor asıl ordan yola çıkarsın 😂
Hahaha bizimkiler normal tip kara kaş kara göz hep 😂
o zaman olamaz gibi tipin etkisi var çünkü bizimkiler harbi yabancılara benziyor bende öyle çok yakışıklı bulurlar farklı bulurlar genelde 😂
aman önemli olan insanlık kanka elhamdülillah müslümanız, öyle olsa bile ırk sadece sonuçta
Tabi ki öyle, kimsenin kimseye üstünlüğü yok bizimki soru işte sjsj
babamda kayı boyundan gelme yörük türk , en çok onla gurur duyarım ha tabi tip olarak memnunum anne tarafımdan onda yalan yok azcık beğenirim kendimi kdlld
görenler harbi italyanlara özellikle çok benzetiyor beni
Nasıl ki fenotipin
kanka boy 190 o gerçi babadan gelmede , avrupai tipli yüzüm beyaz tenli, dolgun dudaklı , kehribar renk iri ve çekik gözlü , çıkık elmacık kemikli uzun yüzlü biriyim saçlarımda gür ve dalgalı
Evet italyan fenotipine uyuyor yunanda olabilir sjsj
Çok şükür tip olarak seviyorum kendimi tabi akıl çoook daha önemli 😂
Kendini sevmen cok iyi. Akil her seyden onemli 😂
İnsan kendini sevmeli ki hayatı sevsin kankam 😂
Cidden öyle kendinle barışık olmazsan psikoloji çöküyo
aynen öylee sende baya meraklısın kültürlere vs sevdim güzel bişey
Boş ver ne olduğunu iyi bir insan olduktan sonra
Sadece merak ya 😅
anlıyorum merak olarak kalsın
Müslüman mısın
Elhamdülillah
Enteresan …. Zengin misiniz
Orta halli 😅
Doğru yoldan ayrılma …. Maddi olarak önün açılırsa kullan bunu ama …. Doğru yolda kal 😂
Asla ayrılmayız 😀
Xate ve Xatun ismi yahudilerde olmaz
X ile başlamıyor?
Anlaman lazımdı ne demek istedigimi. Uzatmak kstemedim
Geceleri kafam pek calısmıyor kb😅
Benim hem sabah uyaninca hem gece calismiyor.
Ilk isimler kürt ama sonraki verdigin isimler yahudi ismi. Ama ibrahimi bilemedim. Onlar abram veya abraham derler
Tm ama turkiyede belki oyle kaydetmisler nufusa olamaz mi
Her şey mümkün
Valla öyle 😅
Sabataist olabilir ailen
O ne demek 😀
Selanik göçmeni misiniz
İstanbul 7 göbek
Üsküdar mı
sarıyer var üsküdar var bakırköy var 😅
Müslümanlaşmış yahudi olmak ayıp değil sonuçta onlar da peygamber yakubun torunları 😂
😅😅 israile iltica edecem haha
Şu anda nerede anne baban hangi semtte
şu an üsküdar
Ben 5 sene bülbülderesi caddesinde ve Bağlarbaşında oturdum
Ermeni olabilirsin
Ermenilerde böyle isimler yok
Var. Tanıdıklarınızın soyadları -yan ile bitiyor mu?
Yok soy ismimiz türkçe hep
O zaman cacık
Cacik derken😅
Yoğurt ve salatalıkla hazırlanan meze yani :D
Yanındada pilav oh😅
:D
olabilir