Kişisel kararlarinizda emir alır mısınız?

İşyerinde bir kaç kez oldu, mesela bir arkadaşımla yemeğe çıkmıştık, sonra başka bir kız gelip yanimdakine bizim masaya oturmak yerine gel şuraya geçelim diyor, o kişinin de yemeği devam ettiği halde aldı tepsiyi gitti. 🤣 şaşırdım yani sen milletin köpeği mısın gel deyince gel git deyince git. Kendi kararı yok mu? Hayır demekte mi zorlanıyor? Bana mı hayır diyememis, hayır ben sizle gelmek istemiyorum diye.. bir keresinde de yemekte yanimdakini çağıran kız dışarıdan sipariş vermiş, ben de takım liderine bir şey soruyordum, yemekte çağrılması üzerine kalkıp giden kız mahçup bir şekilde geldi aşağı inmek için izin istedi. Takım lideri zaten yoğunluk olduğu için bir daha olmasın falan dedi, haklıydı ama. Yani oraya buraya çağırıp köpek muamelesi yapan kız biraz kullanıyor sanki bu kızı..

Dün de yemekteydim, bir arkadaş geldi karşıma geçti, yine aynı kız (iyi niyetli olmadığına ikna oldum artık yani) karşımdakine gel şuraya geçelim dedi, o da kalktı gitti.. bu arada geçen kalkıp gidenle dün kalkıp giden yakın arkadaş olmuşlar. Ofis buddysi yani.. yani aynı tip karakterde insanlar arkadaş olmuşlar... dün de ben bir masada oturuyordum zaten, yemeğe beraber indiğim kişiler başka masaya geçti, bir de aralarında daha samimi olduğum gel istersen dedi, diğerini fazla tanımıyordum, tanımadığı için başka yere geçti zaten, biraz da bed suratlı, güleryüz yok. O yüzden pek olumlu enerjiler de almadım zaten..

İşyerinde güleryüz göstermemek marifet ya da havalilik değil bence. Bazen sana fayda ve avantaj sağlayacak insanla tanışmanı, o insanın senden hoslanmasini engeller. Kimse de hoşlanmadığı birine iyilik yapmaz.

Neyse, ben zaten oturmuştum artık, onların yanıma gelmesi gerekirdi beraber yemek istiyorlarsa.. en azından daha samimi olduğum diğerini çağırabilirdi, gelsene beraber çıktık, niye gelmiyorsun gibisinden. Ben olsam bunu yapardım. İnsanları bir araya getirmek tanıştırmak budur yani.. ben de oturdum artık dedim gitmedim. Çok mu aşırı bir davranış? Gitse mıydım? Oturmuştum sonuçta ama daha başlamış sayılmazdım..

Biraz uzun olmuş, kısa yazamıyorum ben 😬

Güncellemeler
+1 yıl
Dün karşımdakine gel şuraya geçelim diyen kişiyi bizim masaya davet etmeli miydim sizce?
Kişisel kararlarinizda emir alır mısınız?