Hayatında almış olduğun her kararı ailene veya çevrene sorarak ya da danışarak mı alırsın, yoksa belli bir yaş ve tecrübeden sonra kendi kararımı kendim aldım, sebebi de şu oldu diyebileceğin bir dönüm noktası ya da etki oldu mu?

Hayatında almış olduğun her kararı ailene veya çevrene sorarak ya da danışarak mı alırsın, yoksa belli bir yaş ve tecrübeden sonra kendi kararımı kendim aldım, sebebi de şu oldu diyebileceğin bir dönüm noktası ya da etki oldu mu?
Bir konunun üstüne karar vermeden önce iyice düşünürüm ve görüşlerine önem verdiğim kişilere danışırım. Ama bu demek değil ki onların kararıyla yola çıkacağım. Kafamın bir köşesinde durur. Mantıklı gelirse, uygularımı gelmezse yine kendi kararımla ilerlerim. Ama genel olarak düşünecek olursak, kararların sonucu olumsuz olursa bile bedelini sadece kendim ödeyeceğim için kendi kararımı uygularım.
Sen bildiğini yaparsınnnn🙃🙃
Sen peki
Bendee😁😁😁 Ama ben en mantıklı neyse onu seçerim..
Özgür irade psikolojide bile kabul görmüyorken kendimi kandıramam aldığım her kararın bir etkileşimi tarafı tutumu nedeni vardır bunun için sormaya gerek yoktur alacağın cevabıbilmek bile bazsn bi etkidir misal dövme yaptırmak son zamanlarda cazip geliyor bana istesem çevremide ikna ederim ama yapamıyorum aşamıyorum bişiyler eksik.
Dövme çeşitliliği eksik demek😆
Hayır aldığım kararları hep başkaları alıyor. O yüzden çoğu insan mutsuz. Çünkü tercih yapamıyoruz ve seçme sansımız yok. Başka seçenek vermiyorlar. Bu yüzden ailemle ve çevremle inatlaşıyorum. Benim adıma karar veriyorlar. Mesela her kız namusu için yaşar ve de her kız hayatına gireceği erkeği kendisi seçmeli.🤔🤔😭😭🇹🇷🇹🇷
çoğu zaman ailem alıyor karar almam çok zor hala onlar karar veriyor benim adıma tabiik onları kararlarını da uygulamıyorum ama kendi karalarımı da uygulayamıyorum
Cevap
5Cevap
Evet her kararı kendi irademle alıyorum.
Belli bir yaştan sonra istemeyerekte olsa aldığım kararlar oldu. Bir şekilde aile faktörü çok önemli, yaşadığın çevre öyle seni etkileyebiliyor
Aldığım her karar değişken.. Bazen canım öyle ister öyle yaparım, bazen bişey beni etkiler kararım ona göre olur..
Bazen danışırım.. Değişir yani..
Her karar demeyelim de bazı seçimlerin arkasında muhakkak manipüle oluyor. Sinsice yerleştirilmiş. Komik yanı bunu çoğu zaman yapan biziz 😃
Güzel bir kararsa ben kendim aldm
Kötü bir kararsa kesin dış güçlerin oyunu
Bu devirde heryerde hayatımızın her zerresine manilulasyonlar yağarken mümkün değil
Her zaman kendi irademle olmuyor
bu zamana kadar hep öyle oldu
Hep kendi kararlarimi kendim aldim
Evet. Etkılenmen kımseden
Evet
%70-80
Yokk
Kısmen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?