İnsan bir konuda karar vermek zorunda bırakıldığında bu süreç nasıl işler?
Her kararımız bize aitse pişmanlıklar neden var?
Her karar neden iyi sonuç vermiyor?

İnsan bir konuda karar vermek zorunda bırakıldığında bu süreç nasıl işler?
Her kararımız bize aitse pişmanlıklar neden var?
Her karar neden iyi sonuç vermiyor?
Evet bütün kararlarımı kendi irademle alırım. Pişman olmam genellikle çünki aklıma yatmayan bir şeyi uygulamam zaten 😀
Her kararın iyi sonuç verip vermemesi ondan önceki analize bağlı, az çok tahmin edilebiliyor eğer üzerinde analiz yaparsan.
Ama pat küt bir işe girişirsen sonuçta sürpriz oluyor 🙃
Hayatın kendisi sürpriz 😅
Eğer güzel adımlar atılıyorda güzel sürprizler çıkıyo 🤩
😅 Ne mutlu
Sıcaklardan hep 😅
Nem var nem djd
Hemide nası
Nasıl🤣
90% diyola
Benim evde %20 jdj
Oooooo harika 😂
Sshs Dışarıyı sorma ama
Sormuyom o zaman jsjs
Biliyorsun zaten djd
Aynen öyle jshdj
İrade aslında bizim değil bize öğretilenlerle ilgili bize öğretilenlere göre karar veriyoruz bakış açımızı değiştirmek mümkün eğer istersek ne kadar kolay olmasada etrafındaki kişilerle bakış açın uyuşmadığında çok zor karar vermek onların istediği gibi mi karar vereceksin huzurun bozulmasın diye yoksa kendin mi olacaksın kendin olmayı seçersen en küçük hatanda onlar seni pişman edecek onların dediğine göre karar verirsen zaten çoktan pişman olmuş olacaksın 😌
Tabiiki kendi irademle veriyorum. Zorunda bırakılmak gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Şartları kendi lehine çevirebilmeyi bilecek kadar kıvrak bir zekaya sahipsen, durumu her zaman lehine döndürmeyi başarabilirsin.
Bugüne kadar aldığım hiçbir karardan pişman olmadım. Bunun sebebi de mantığımla hareket ediyor oluşum.
Mantık kıymetlimis.
Bir kararın saf irade ile alınabileceğini düşünmüyorum. Bu karardaki tek etken biz değiliz.
Bilinçli ya da bilinçsiz çevresel, dini, ailesel birçok faktörü içinde barındırıyor.
Özgür irade ütopik bir ifade insan için. O yüzden kararlarımı kendi irademle aldığımı sanıyorum, diyebilirim.
İnsan tamamen kendi iradesiyle karar verdiğini düşünse de, aslında bilinçaltı, duygular, geçmiş deneyimler ve çevresel baskılar bu süreci etkiler. Bir karar alırken mantık ve duygular iç içe geçer. Bu yüzden sonuç her zaman istediğimiz gibi olmayabilir. Pişmanlık, deneyimdir aslında; ders çıkarılırsa faydalı hale gelir. Kusursuz karar diye bir şey yok ama her karar gelişim fırsatıdır. 🌱
Cevap
6Cevap
Kararlarımı kendi irademle alıyorum. Bana yap denilenin tersini yapıyorum. Kimseye de akıl fikir sormam, akıl vereni dinlemem. Bildiğimi yaparım...
bütün kararları özgür irademle alırım. ama maalesef insanlara sunulan seçenek bizim elimiz de değildir.
Kimseye akıl danışmıyorum ki
bazen evet bazen hayır çünkü her şey senin kontrolünde olmuyor hayat insanları çevresindeki şartları duyguları bazen etkileniyorsun ister istemez karar verirken iç sesinle dışarıdan gelen sesler arasında gidip geliyorsun bazen korkuların bazen umutların bazen de başka insanların ne düşündüğü seni yönlendirebiliyor ama yine de elimden geldiğince kendi yolumu bulmaya çalışıyorum çünkü sonunda en çok önemli olan kendi içimde ne hissettiğim ve ne istediğim oluyor
Kendi kararlarim evet ufak defolar cikabiliyor başkasının tüm kaporta gitmiş bunada şükür diyoruz 😅
Hatasız kul olmaz. Ddk
genelde evet ama kararsiz kalirsam ablam ben sormadan hemen dahil olur konuya ve kararimi verir ahshahs
Dfgh
Yedek iraden varmış meğer
aslinda asil iradem gibi de ben engelliyorum bazen ancak yedek kalabilmis ahshahs
buyumuyo malsf
😂 kolay gelsin efem
cok tesekkur
Bütün kararları kendim almam. Özellikle önemli mevzularda güvendiğim insanlardan fikir alırım, aklıma yatarsa o fikirle devam ederim. Ne demişler akıl akıldan üstündür
Muhakkak irademizle fakat irademizi çevresel faktörlerin etkilediği durumlar kaçınılmaz oluyor. Bunu kontrol edip iradesini terbiye edebilen insandır.🦋
Bütün kararlarımı değil ama genelde kararlarımı kendim alırım bazen ailemden ya da güvendiğim kişilerden tavsiye alırım
Bazen tesir altında kaldığım doğrudur arkadaşlarım tarafından, alamadığım zamanlar oluyor kendim alırsam zararlı çıkabiliyorun bazı bazı durumlarda.
Çıkabiliyorum*
Evet başkasını dinlerim ama sonda onlardan alakasız bir şey yaparım kxmmx
Her kararım kendime ait.. tâbi bu o biz veriyoruz diye karardan pişman olmama garantisi Yok
Ne kadar evet demeyi istesek de ne yazık ki hayır.
Yok ya zorunluluklar sorumluluklar derken kendi kararlarini alamıyorsun her zaman
Hayır 😃 Aileme danişıyorum. Annemin fikirleri daha iyi olduğu için onun dediği yoldan devam
Etrafımdakilerin kararlarını da ben alıyorum kzjcjd
Evet kendi irademle alırım hiçte düşünmem karar vermek falan için ne düşüncem boş ver.
Kendi hayatımla ilgiliyse elbette oyle
Tabi
Yooo tek almam çift alırım ajhbhsjhsn
Ooo hayırlı olsun dndj
Çiftin djjd
Söylemem advn
Evet kimsenin etkisinde kalmadan karar veriyorum.
Ne mutlu dhd
Çok fazla etkene maruz kalıyoruz ne kadar etkilendiğimiz meçhul veya etkilenmediğimiz.
Evet kendim alırım
Hayır aileme danışırım
Evet her zaman bu böyle olmuştur..
Birazını kaynımın iradesiyle alıyorum
Etrafıma sorarım en son kendi istediğimi yaparım
Nayır
Artık evet **
Evet
Bazenn
Evet
Herzaman tek alırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?