Sosyal medyada veya her yerde kadin düşmanlari var erkekler çok fazla kadinlari aşağilamaya başladi sosyal medyada hatta birisi tek başina dişari çikan kadin tecavüze uğrarsa üzülmem hak ediyor burasi Avrupa değil diyen var, kadinlar başbelasi diyen var erkeklerin laneti ditende var, sizce erkekler neden böyle yapiyor?
Erkeklerin kadınlardan nefret etmesinin birçok nedeni olabilir. Bu nedenler, bireysel deneyimlerden, kültürel normlardan ve hatta dini inançlardan kaynaklanabilir. Bireysel deneyimlerErkekler, çocukluklarında veya yetişkin yaşamlarında kadınların onlara zarar verebilecek deneyimler yaşayabilirler. Bu deneyimler, fiziksel veya cinsel istismar, duygusal ihmal veya reddedilme gibi şeyleri içerebilir. Bu deneyimler, erkeklerin kadınlara karşı güvensizlik, öfke ve hatta nefret geliştirmesine neden olabilir. Kültürel normlar Bazı kültürlerde, kadınlara karşı ayrımcı ve aşağılayıcı tutumlar yaygındır. Bu tutumlar, erkeklerin kadınlara karşı önyargılı ve düşmanca hissetmesine neden olabilir. Örneğin, bazı kültürlerde kadınlar, erkeklere göre daha az akıllı, yetenekli veya değerli olarak görülür. Bu tür tutumlar, erkeklerin kadınlara karşı aşağılayıcı ve küçümseyici davranmasına yol açabilir. Dini inançlar Bazı dini inançlar, kadınlara karşı ayrımcı ve baskıcı tutumları destekleyebilir. Bu inançlar, erkeklerin kadınlara karşı üstünlük duygusu geliştirmesine ve onları kontrol etmeye çalışmasına neden olabilir. Örneğin, bazı dini metinlerde, kadınların erkeklere itaat etmesi gerektiğine dair ifadeler yer alır. Bu tür inançlar, erkeklerin kadınlara karşı baskıcı ve saldırgan davranmasına yol açabilir. Kadın düşmanlığının belirtileri Erkekler kadınlardan nefret ediyorsa, bu durum çeşitli şekillerde kendini gösterebilir. Bu belirtiler arasında şunlar yer alır: Kadınlara karşı aşağılayıcı veya küçümseyici konuşmak Kadınlara karşı fiziksel veya cinsel şiddet uygulamak Kadınlara karşı ayrımcı davranışlarda bulunmak Kadınlara yönelik olumsuz tutumları ve inançları yaymak Kadın düşmanlığı, ciddi bir sorundur. Bu durum, kadınlara yönelik şiddet, ayrımcılık ve baskıya yol açabilir. Kadın düşmanlığını önlemek için, kültürel normlar ve dini inançlar dahil olmak üzere bu sorunun kökenlerine odaklanmak önemlidir.
Her erkek aynı değil bazı erkeklerin aynı zamanda kadınların canı yandığı zaman ve büyük bir travma yaşadığında artık hayata yeniden tutunmaları birine yeniden güvenmeleri ciddi zaman alıyor
Nekadar iyilieştim deselerde yaşanmış kötü hadiseler ruhta derin yaralar boşluklar bırakıyor
İyileşirmi iyileşir bunun bir örneği
Maria Rose Balter ve güzel bir sözü var
"En uzun yolculuk, beynimizden yüreğimize yaptığımız yolculuk. Affetmek bu yolculuğun en kestirme yolu. Affetmeyi gerektiren her yara, içinde önemli bir dersi barındırır. Dersi görebilmek için yarayı yeniden deşerek yüzleşmek zorunda kalsak bile..."
O yüzden her canlıya iyi davranmak lazım affetmek lazım kabullenmeyi öğrenmek lazım ve başkalarına karşı iyi olmak lazım
Bazı şeyler elimizde olmaz maalesef mesela evlilik ayrılık ölüm kaza felaketler
Ama elimizde olan şeylerin kıymetini bilmeli elimizde olan değerlere sahip çıkmalıyız tevekkül etmeli kaderimizi iyi yönde gitmesi için gayret etmeliyiz
Tabi elimizde olmayan şeyleri de akışına bırakmalıyız
insalar dışında hayvanlar ve bitkiler de narin varlıklardır
Önemli olan olaylara her açıdan bakmalı empati kurmalı ben onun yerinde olsaydım nasıl düşünürdüm o zaman bu yanlış gibi iyi olumlu düşünmeli ve davranmalıyız
Kişilikli ve kültürlü bir kadın yanında eşek bile olamayacağını anlayan erkekler sarıklı şeytanlar gibi kadından nefret eder.. Utanmadan bir de deyyus köpek kadını hayvan sınıfına sokar çünkü aflinda o hayvandan dünyaya gelmiş insan şeklinde yaratıktır.
Kadın düşmanı cogaldi. Tek kadını cinsel obje olarak görüp kalıplara sokmaya çalışıyorlar. onlarında da annesi bacısı vb kadın. Annesine öyle desek hoşuna gider mi acaba.
Ben de karşı cinsten kazık yedim ama erkeklerin belasını versin vb diye kin kusmadim. kendileri de melek değil. Her insan farklıdır
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evde duruyorum git gez diyor, geziyorum evli olduğunu unutuyorsun diyor. Erkekler kadınlar tarafından mobbinge uğruyorlar. Ayarları şaşıyor ne yapacaklarını şaşırıyorlar.