Etrafımda birinde öyle bir durum var. ben bir anne evladını nolursa olsun bırakmaz diyorum ama kendi hayatı söz konusu diyenler var.
özellikle kızlar siz ne düşünüyosunuz?
özellikle kızlar siz ne düşünüyosunuz?
Çocuklarınıza sahip çıkın. Vazgeçmeyin. Atmayın. Beni attılar. Vazgeçtiler. Çocukluğum yurt köşelerinde geçti. O yataktan çıkarsın gece yarısı ve o dört odadan çıkmak istersin ama çaresizsin çünkü gücün yok çünkü daha çok küçüksün çünkü o koridorda illa biri seni yakalar çok güzelmiş gibi o hayata tekrar dönmen için elinden geleni yapar. Korkarsın onlardan her an her gece. Çünkü o minicik gövdenle onlar sana çok büyük gelir. Çaresizsin. Beklersin sadece. Saçının okşanmasını bekler, ağzının kenarının silinmesini bekler, uyurken birinin seni öpmesini beklersin. Ama çok sonra büyürsün artık kendini kurtarırsın. Ama hergün boğazında bir düğüm vardır. Yutkununca acır ya hani içini çekince yanar ya hani.. O ney bilmiyorum ama ben 25 senedir o şeyi yutamıyorum. Heves mi hasret mi adını siz koyun. Yutkanamadığım her şey için her ne olursa olsun o benim annem. Tek bir duam var bu saatten sonra benim olan Allah onu asla benim yüzümden cezalandırmasın. Karşıma çıkarmasın. Yalvarsam da ölsem de söylemesin bana yerini. Onun ayağına taş değdirmesin kafi.. Çünkü her ne olursa olsun o bir anne.
merhaba kardeş anne var anne var analarımız her zorluğa yoksulluğa gögs gerıp çocuklarını büyütmüş şimdi benim 3-5-15-17 yaşlarında 4 kızımın ana deilde ana sülüeti bu cocukları bırakıp anasına gitti orada çalışıyor ve bu 4 çocugada ben bakıyorum devlet memuruyum 24 saat esaslı çalışan kurum gece işe gidiyorum gündüz 2 ufağa bakıyorum gecede ablaları okul gelişi şimdi bu çocuklarımın anası anamı bence değil öyle ana olmaz ana var bide benim gözümde it gibi doğuran vardır
* Çocuğum için dünyayı ayağa kaldırırım, bırakmak ne demek !!!
- Allah islah etsin.
* Kadın zaten hiç umrumda olmaz, kendi için kendinden olaydan vazgeçmek ne demek. Doğurmakla anne olunmuyor işte.
Anaç olacak bir kadın, şansı Bahtı açık olsun o yavruların.
kızlar demişsin ama.. affına sıgınarak yorum yapıyorum şayet elinde olmayan sebeplerden ötürü bir çocuk sahibi olmuş kadın veya belirli sebeplerden ötürü evladına bakamayacak olan bir kadın çocuğun fiziksel zihinsel sosyal ve sosyoekonomik durumu açısından bu konuda eğitimli kişilere bırakılmalıdır :)
Eşim çocuklarını bırakıp gitti. Çalışma bahanesiyle başka bir ile tayini çıktı. Ayda bir geliyor ve görüyor. Çok küçük kızım var daha iki yaşında. Aklım almıyor nasıl bir vicdan var. Nasıl bir anne. Eş olarak benim beklentim yok lakin çocuklarını da mı düşünmez bir insan. Gün içinde sadece yarım saat telefonla görüşüyor. Başka yok
annenın olumu sadece anneyı haklı cıkartır ben dıger seceneklere ınanmam, ınanamam.. cıkar yol mutlaka vardır kacıs varsa o anneden hayır gelmez, afakı konuşmayalım allah kımseye vermesın boyle bırsey ama mucadele sart olene dek..
Neolursa olsun kadın bacım da olsa çocuğunu kmseye teslim etmemeli vermemeli
Cevap
24Cevap
Bizi bırakıp gitti hem de gayet normal yaşıyorduk, bir sorunumuz yoktu , maddi durumumuz iyiydi , babam da ona 1 fiske vurmamis bir insan gayet düzgün bir baba. Ben 11, kardeşim 9, abim 13 yaşındaydı. Şu an 18 im ama onun terk ettiği ilk gece kadar hala agliyorum. Üstümüze çok geldiler, boynumuz bükük kaldi, insanlar bize acıyarak bakıyor özellikle akrabalar ve komşular. Babam kim bilir ne kadar kötü halde, ne kadar üzülmüştür belli de etmiyor ama biliyorum o da ağlıyor. Akrabalara gitmek istemiyorum bile annesizlik orda kendini belli ediyor asıl. Gidiyoruz kardeşlerimizle öyle boş boş oturuyoruz ne yapcaz bilmiyoruz. ne bilelim ki biz daha cocuguz, ne konuşalım sizinle. Etraftaki insanların sizi annesiz olan diye tanimasi, okula giderken gün yapılır ama sizin bişey götürmemeniz, bütün yük babaya kalır yemek mi yapsin, ise mi gitsin, bize mi baksin, ben en çok babama üzülüyorum. O giden kadına anne bile demek istemiyorum senin gibi anne olmaz olsun, nasıl olur da cocugunu bırakıp gidersen başka bir herif için boynumuzu buktun bizim. Psikoloji nedir artık bilmiyoruz. Gizli gizli ağlıyoruz, çekiliyoruz odalara, annesizlik her yerde belli ediyor. Keşke düzgün bir annem olsaydı böyle olmasaydı. O kadar mutsuzum ki gelecek daha çok korkutuyor beni. Babamin değerini anlıyorum ama böylelikle. Bizim için uğraşıyor çabalıyor. Bize bakıyor gitmiyor. Babamin başına gelse biz napariz ki oluruz. Hayatımız maffoldu. Anne lafını bile kaldiramiyoruz.
Size bir şey sormak istiyorum
Bizi de bırakıp gitti. Giderken bir sene sonra eş durumu tayini ile gelirim diyordu. Şimdi ise bosanacagim diyor. İki yaşında kızım var. Baba olarak ben bakıyorum
17 yıllık evliyim bu sürede 3-3-15-17 yaşlarında 3 kız 1 erkek çocuğum var bu çocukları ana denmezde it diyelim bırakıp gitti bende dava acdım boşadım çocuklarını bırakıp anasında kalan calışan haftada ayda rahatsız edip ufaklarla görüşcem diyen ana denilen ite anbargo uyguladım bu çocuklarda hakkın yok sakın arama eyer görüşeceksen sana bırakırım dedim aramayı kesdi şimdi bu anamı ana dediğin yavrusu için dağ devirir bir insanda merhamet yoksa ondan ana olmaz bense mücadelem cocuklarım için zormu zor ama mevlam sabrınıda kolaylığınıda veriyor gece işe gidiyorum gündüz 2 ufaga bakıyorum ablaları okuldan geliyor gece onlar bakıyor allah bu durumdaki babalara güç kuvet versin
Aynı durum bende de var henüz bosanmadim. Allah kolaylık versin
Karım 1 ay eve gelmedi gülük gülistanlık bı evliliğimiz vardı çok mutluyduk çok severek evlendik banyosunu yaptırdım saçını taradım yemedim yedirdim kendim için hicbirsey yapmadım sadece ona çalıştım ve sonucu çocuğumu ve beni terk etti bı ortam uğruna el âleme de parasız pulsuz geziyoruz çalışmıyor ulan 10 yıl yedin içtin parasız gezmedin şimdi mi gezmeye başladın 3 yaşında kız çocuğum var bir baba olarak en sağlıklı ortamda çocuğumu buyutucem kimseyi de hayatıma almıyorum çocuğumu kimseye güvenip emanet edemiyorum edemem.
Hicbir neden kabul edilemez, hastalik vs gibi cok agir sebepler bile olsa kabul edilemez. Cocugunu birakan anne "annelik dogasi"ndan yoksundur, anneligi haketmiyordur.
17 yaşımda evlilik dışı çocuğum oldu. Başkasının suçunu ben çektim ama çocuğumu asla sokağa bırakmadım ya da öldürmedim. Onu yapanlar insan değil. O çocuk istemedi dünyaya gelmek. Geliyorsa bakacaksın iyi ya da kötü. İşte herkes ana-baba olamıyor. Allah'ı yargılamak bana düşmez ama olmayana verse ya :(
Teşekkür ederim :)
Allah yardımcın olsun. Kader ve imtihan bunun başka açıklaması yok. sabret.
Âmin.
Tecavüz zaten akla gelen ilk şeydir
Yanlışlıkla çocuk yapmışsalar böyle bir durum olabilir..
Çocuk hasta, sakat doğabilir. Onun böyle bir hayatı yaşamasını istemiycek aileler olabilir..
Maddi yetersizlik olabilir..
Anne-Baba olmaya hazır olmayabilirler..
bir de taaflardan biri çocuğu istemeyebilir.. Tek başına böyle bir sorumluluğu taşıycak gücü kendinde göremiyodur..
bir sürü neden olablir yani.. Çocuk dünyaya getirmek öyle basit bir şey değildir ki. Zaten sorumluluğunu alamayacak olanlar lütfen çocuk yapmasın
@dalyan35
bırakmayı doğurmak diye düşünerek cevap verdim.. kusura bakmayın :D
bırakmak zordur haklısınız tabi
Bir anne ölmeli ama evladını yine bırakmamalı. Köpeklerden örnek almak lazım. ( Evladını bırakıpda haklı yön arayan kadınlardan bahsediyorum.)
Hic bir guc benim evlatlarimi birakmak icin sebep olamaz olume gozumu kirpmam kendi hayatim soz konusu asla olamaz onlardan daha degerli ne olurkii canimmi pehhh ;)
Ne demek sen bak ailesine gidiyorsa cocuklarini goturecek kendinin gecinemedigi adam cocuklarina nasil davranacak yarin birgun evlenir gelen kadin nasil bakar hic dusunmusmu kalbi sizlamiyacakss biraksinn olumm ayirir beni ancakk baska guc kabul etmiyorumm hepimizin cektigi cok zor gunler var gulluk gulustanlik olmuyor malesef hic bisey onun hatasini cocuklar cekmemelii bu durumdan cokk rahatsiximm kafa sisirdimm kaciyorumm hemennn ;)
Herşeyin bir çözümü vardır, bu haya meseleleri diziler de olur ancak.
Gerçek hayat ile diğer hayatları birbirine karıştırmak kadar gereksiz bir durum yok.
Hiçbir şekilde bir anne çocuğundan vazgeçmemeli.
Valla benimkilerinn aklı başına gelmez unutmuşlar dir bile
ne olursa olsun bence hiçbir anne yavrusnu bırakmamalı. Sokaktaki hayvanlar bile yavrularını ağızlarında taşıyorlar. birde Anne var annecik var.(kb bu konuda çok doluyumda )
Eğer bir anne çocuğunu bırakırsa o benim için anne olamaz. Ancak biyolojik taşıyıcı olur . Ben çocuğumu adla bırakmam bırakanı da affetmem
Ben şuna çok şaşırıyorum şahsen özellikle evlilik sitelerinde. Boşanmış annenin profilinde şu yazıyor: çocuğu var fakat ben de değil. Sen ne biçim annesin demekten kendimi alamıyorum ve adama hak veriyorum.
beni kabul et diyo derken?
Allah kimseyi evladından ayırmasın ama oluyor, olabiliyor. binbir türlü hali var hayatın, çeşit çeşit sillesi...
Ben bir annenin hiçbir koşulda çocuğunu bırakmasını kabul edemiyorum.
bence bırakmamalı. kınama ya da büyük konuşma olmasın ama çocuğun hayatı söz konusu olmadıkça bırakmamalı
Bence bırakmasını haklı kılması için çok uç noktada birşey lazım.. Ne bileyim hayat memat meselesi olmalı yoksa haklı olamaz
Evladi icin yasamali bence bir anne eger anne o evlada hayatini adayamamissa o anneye anne demem ben ayrıca evladina hayatini adadigini iddia eden bir anne de asla birakmaz ;)
Bunun hic bir aciklamasi olamaz hic bir anne evladini birakmamali sayet birakirsa o anneye anne demek bile buyuk aptallik olur
Kendi isteğiyle giderse ondan vazgeçelim veya benim ona verebililecegim hayattan daha iyiysiini biri vatederse birakirim onu
Benim annemde beni bıraktı sebebini öğrenirsen yaz ben öğrenemedim :)
Hayır
karakter yapısı. daha güzel bir hayat sumak istiyorsa ona yapabilir kimbilir
Hiç bir sebep bir annenin evladını bırakmasına bahane olamaz. Çocuğunu öldürmekle tehdit ediliyorsa bile olamaz.. Çocuğumla beraber bende ölürüm daha iyi.
hayatı söz konusu olan çocuğum ise taş basar giderim ama eğer benim hayatım ise kafamı keseceklerini bilsem alırım çocğumu yanıma
Her ne olursa olsun kendi tarafımca kabul edilemez.
Başımdan geçti bizzat 15 ve 10 yaşlarında iki kız çoçuğum var bunu ne anne nede baba kaldırabiliyor hele ki 20 yıllık bi evlilik ten sonra
Benimki 4 çocukla bırakıp kaçtı eski sevgilisi ile anne işte bu
Kime birakiyor
Hicbir gerekce tarafimdan kabul edilmez.
Piskolojik sorunu vardır
ya da parasızlık
Sakın bebeğini bırakma !
Çocuğunu birakmassan öldürürüz tehdidi
evladı ölümle burun buruna ise
Kim Ne Olursa Olsun Kimse Yavrusunu Bırakamaz
öyle bir herekçe mi var:O yok öyle bir dünya..
bırakmamalı hiç bir şekilde...
Gider
Hic bir gerekce bir cocugu birakmaya neden olamaz
Hiçbir gerekçesi bunu yapmasını haklı kılmaz
hiçbiri
hiç bir gerekçe
Evet oyle
tabı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar