En hassas olduğum konu terk edilmiş bebekler. Kimsenin hayatını bilemem neler yaşadığınıda lakin ne yaşamış olursa olsun bir kadın 9 ay karnında taşıdığı bebeğini ölüme terk etmesine aklım ermiyor. Neden kendinden bir parçaya bunu yaparlar?Bir anne neden bebeğini terk edip sokağa bırakır? Değerli yorumlarınızı bekliyorum. #impulsive
Çok kötü çok iğrenç bişey insan nasıl yapar aklim almiyor senin bir parcan yani ve nefes almasi icin sadece sana ihtiyaci var. Dünyadaki en masum ve en sana muhtaç varlıklar. Bunu yapan insanlarin ruh sagliginda bozukluk vardir ama bunun sebebi kendileri de degildir bence. Cevresel olarak evlilik dısı cocuga nefretle bakan insanlar var bir sekilde olmus nasil olursa olmus kimin ne haddine? Bundan kacmak icin o bebekleri cope atan baskasina veren cok insan var. Veya o cocuk daha yaşı cok küçük olan biri tarafindan dogrulmus olabilir tecavüz ve taciz sonucu bundan dolayi da annenin ruh sagliginin bozuklugundan yapmıs olabilir. Kimse kimsenin ruh halini bilemez yasadiklarini bilemez ama bu herseye ragmen yanlis bisey. Ama bu olaya isik tutan olaylardan en temeli de toplum baskısı bence. Yani tek suclu o anne degil o annenin ruh sagligi bozuksa ona etken olan da cok sey var.
Yanlış anlaşılmasın elbette asla bu savunulacak bir olay değil ama gerçekten zorda kalıp bırakanlar da vardır.. evlilik dışı hamile kalınca ailesi tarafından bebeği istenmeyen birçok anne var ya da tecavüze uğradıktan sonra hamile kalan.. ama yine de dediğim gibi bebekler suçsuz günahsız hiçbir haklı yanı olamaz onları bırakmanın ama suçlamadan önce biraz empati yapmak lazım..
Tek suçlu elbette anne değil onu o hale getirenler de var. Ama ben ölüme terk edenlere kızıyorum çöp poşetine saranlar, çöpe atanlar kuytu köşelere bırakanlar.
Haklısınız bunda o cana kiyacagina götürüp yurda verseler keşke madem ki bakamayacaklar.. ama maalesef insaniz ve benciliz tek düşündüğümüz kendimiziz masum bir melek bile umrumuzda olmuyor çoğu zaman..
vicdasız merhamet yok okadar çocuğu olsun diye uğraşan aileler var sana alahın bir lütfu onu nasıl sokağı atarsın eşim hastalık dan dolayı yurmurtallık alındı dokdor hamile kalamıycanı söyledi yakında eşimin kardeşi doğum yapı eşim ağlıyor asla bebeyim olcamıycak sende teyze oldun dedim teyze anne yarısı dedim sosyal hizmetler başvurduk evlat edinme koruycu aile için bekliyoz eve gelcekler inceleme için
Yani tabi büyük konuşmamak lazım derler ama bu konuda kim ne derse desin hiç bir anne hangi şartlar veya ne olursa olsun bunu yapmamalı , ve Anne kelimesi benim hayatım daki en kutsal ve huzur veren tek kelime bu tip insanlara bu kutsal kelimeyi kullanmayak😊 saygılar
Vicdan merhamet yoktur Düşünsene ufacık korumasız bisi atılır mı yahuu Kışın bir video izledim nette hıçkıra hıçkıra ağladım Yeni doğmuş bebeği poşete koymuş atmışlar bebegin eli poşetten çıkmış karyağmış eli mosmordu nasıl ağladım ona çocuklar bilmiş sokakta videoya çekmişler.😭😭😭
Annelik vasfına sahip olamayacak kadar iğrenç bir insan olduğu için çaresizlikte bahane o demiyor git adamlarla seviş beni yap diye hep korunmuyor hem de o masum yavrucakları ya apartman boşluğuna ya borulara ya da sokaklara atıyorlar.
(Tecavüz istismara lafım yok ama istekli olup bilinçsiz hamile kalanlara ithafen öyle iğrenç olayları yaşayan insanlar zaten öluyor yaşayan bir ölü bebeğini nasıl görüp duyabilir ki?)
Akil tutulmasi yasiyorlar. Bebek ile herhangi bir bag kuramadiklari icin zor da olmuyor. Benciller ve kendi hayatlarini daha onemli saniyorlar. Oysa anne olmak, artik cocugunun hayatini yasamaktir..
Beyni olmadığı içindir kesin. Diyelim ki durumu yok diye. Durumun yoksa niye yapıyorsun. Durum falan hikaye. Eskilerde herkesin durumu var mıymış? Ama bakmışlar bebeklerine.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onların analığından ne olur! Bu nasıl analık, bu nasıl insanlık benim de aklım almıyor.. 🙁
@dengesizgicikhoncik rahatsızsın anlaşılan sana benden ekmek çıkmaz kızım uğraşma yazmam sana kıskançlığı bırak artık ilk yorumunla şu yorumun arasında dağlar kadar fark var
En İyi Cevaplar