Doğu ve G. Doğu Anadolu bölgelerini eleştirirz başlık parası vs. var , bizde öyle şeyler yok diye ama bilezik isteme hemen hemen her bölgede var. kızın ailesi der 5 bilezik, 3 bilezik istiyoruz diye. bu ayıp değil mi? başlık parasından farkı nedir? benim ablam evlendi bizimkiler asla böyle bir şey demediler. ablam da karşı çıkar zaten ben satılık mıyım diye. niye birçok yerde bu var? kızını satar gibi. kızımın güvencesi diyor bazıları da. kızın güvencesini kendi oluşturmamışsa o yaşa kadar evlenmesin zaten. bırakın erkeği, kendi ailesi kendi eziyor kızını. sonra da vay efendim kadın hakları :))
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Onun dinen bir özeligi var. Esler ayrilinca kadinin kendini birli süre ayakta tuta bilmezi gibi bisey. öyle gelmis öyle gider. Önceden gercektrn harcanmazmis o altinlar artik ama ihtiyac olunca harcaniliyor. Bide adet iste duydin mu sunun 10 bilesigi olmus sen 12 al vs gibi dedin gibi kesin gereksiz yani hirs icin alinanlar...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
her bolgede olan bir durum. bazen dogru yapiyorlar ama. evlenip ertesi gun sokaga atan erkekler icin alinmis bir onlem olarak goruyorum ben. sonuc hüsran ama altin alinmali bence. sart.
06 Yorumla- Soran+1 yıl
bu kendini ezik hissetmektir. kadın zaten kendi geçimini sağlayabilir durumda olmadan evlenmemeli. işte erkek üstünlüğü böyle oluşuyor.
- +1 yıl
anlıyoruz ki burdan arkadas kendi geçimini saglayacak bir pozsyonda ama utopik bir ulkede yasıyor herhalde bu dediğni saglayamayacak bir cok kadın var ee şimdi bu mantıkla bu kızlar hiç evlenmemesi lazım
- Soran+1 yıl
peki şöyle sorayım soruyu. kendi geçimini sağlayamayacak erkek hemen hemen hiç yokken , muhtaç kadınların sayısı neden bu kadar fazla?
- Soran+1 yıl
ona bağlamıyorum fakat durum böyle olduğu için isteniyor işte o altınlar :) ya kızım zor durumda kalırsa diye. valla kadın kendi kendne yapıyor kötülüğü. biraz onurlu olsalar kabul etmezler.
Aile & Toplum konusunda 11,2b cevap paylaştı. Doğu ve G. doğu anadoluda başlık parası işi artık yok denecek kadar azaldı. Ülkenizden bir haber cahilliğinizde sınır yok maalesef.. Bu tür hediyeler istemek kadın haklarıyla tabii ki çelişiyor.. Ama bir hakkı savunabilmek için önce ortalama bir zeka gerekir. kadınlarımızda olmayan şey de maalesef budur.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
azaldı ama hala var. bunun ayrımını yapabilmek için de gerekli olan şey zekadır.
- +1 yıl
benim bildiğim o bilezikler geline takılıyor yanlışta biliyo olabilirimde boyleyse baslık parasıya nasıl bir oluyor baslık parasını aile alıp kullanmıyorumu birinde aile kendi için para alıyor birinde kızın koluna takılcak bilezik istiyor bunlar nasıl bir tutuyon?
02 Yorumla- Soran+1 yıl
ben de diyorum ki geline takılcak altınlar gelin ve damadın ailesi arasındaki mesele. gelinin ailesi neden karışıyor?
- +1 yıl
ne güzel dedin gelinle damadın ailesı arasındaki mesele ne gelinin ailesi yokmuda sadece gelin bu konuyu dile getiriyo sen cocugun için böle bir karar ya da istekde bulunamıyacanmı sonucta gelin için istenen bişe baslık parası gibi bilezik istenip gelinin ailesi alsa sonuna kadar seni desteklerdim ama sonucta yine damatla gelin için istenen bir istek bu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
Doğuda başlik parası diye bir şey yok artık, artık şu önyargılarinizdan kurtulun. Tek tük illa ki vardır bu ülkemizin her kesiminde var ama doğuda durum sandığınız gibi değil
00 Yorumlaneden adetleri bu kadar skıntı yapmışsın kendine istenen bilezikler yine senle eşine kalıyor başlık olarakmı alınmıyor ayrıca başlık sadece doğu ve güneydoğuda yok en batısında bile var özelikle belirtmen yanlış umarım ewde kalırsın
10 Yorumla- +1 yıl
Baslik parasi her yerde isterlerdi simdi ise doguda felan yok denilecek kadar nadir var batida yasiyan dogulular zaten hic istemiyo geneli bilezik bile istemiyo cunku gunah istedikleri bisey olursada yine gelin icin istenir.
00 Yorumla Benim arkadaş geçen gün bir Arnavut kızıyla evlendi kına gecesinde 7 8 tane kıyafet değiştirmiş çocuk 20 bin tl kına gecesine masraf yaptı :D Ben o yüzden altını falan çok görmüyorum sonra bozdurabilirsin en azından :D
00 Yorumla- +1 yıl
Benim yedi tane var
Ev alıcaz inş kısmet olursa
Milletin ne yaptıgı beni ilgilendirmiyor02 Yorumla- Soran+1 yıl
onları kendi yapman ya da ne bileyim hediye olarak kendi istekleriyle takmaları ayrı mesele. ama senin istemen ayıp
- +1 yıl
Yani çok farklı görüşler bu konuda bizde erkek tarafı zaten kendi oğluna sermaye amaçlı veriyorlar
Ama tabi bunı farklı amaçlar için kullananlar
Çokdur biyerde sende haklısın
- +1 yıl
adet ayağına İşi ticarete dökmek işte tam anlamıyla biz kızı verdikte ederi 5 bilezik depozito kiralama bedeli sanki 3+1 daire çok saçma bence
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Yakın arkdaşimdan süt parası istediler çocuk yol aldı hemen :D
00 Yorumla Aynen öyle knks
00 Yorumlaaynen öyle
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar