MEB'in yayınladığı tarih kitaplarında anlatılan tek gerçekler , savaşların yapıldığı tarihlerden mi ibaret yoksa? Neden mesela yapılan antlaşmaların bütün maddeleri kitapta yer almıyor? Neden mesela savaş sırasında çekilen telgrafları yayınlamıyorlar? Yoksa sakladıkları bir şeyler mi var? Mesela bu fotoğraftaki adam için Mustafa Kemal, bu bizim peder değil dediği halde, sırf Mustafa Kemal'e benziyor diye neden bize babası Ali Rıza efendi bu adam diye yutturdular? Bir de resmi tarih kitabı olarak yutturdular. Bunu yapan kişiler neden bunu yaptılar? Kime hizmet ediyordu bu yalanı kurgulayanlar? Yoksa bunun gibi daha nice ortaya çıkılması için bekletilen gerçek tarihi içeren belgeler mi var?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yani yanlis yalan bisey yaziyosa tarihe guven kaybolur
Eksik oluncada insanda ogrenme hevesi kalmiyo 2023 yilindayiz 2024 e girecez adam akilli bi film ya da animasyon yapamadilar sadece ogrencilere yonelik
Trtnin Ataturk dizi var baskada yok osmanli ve islam oncesi turkler icin guzel bi dizi cekmeleri lazim acilen
Lise tarih ogretmenlerindende meb kitaplarindada tarih ogrenilmiyo
Adamin babasi olmadigini nereden biliyorsun? Ayni annesine benziyor bu arada.
😂😂😂😂😂😂 Ali Rıza Efendi’ye ait olduğu söylenen bu fotoğraf, ilk kez 1939 yılında, yani artık atışın serbest hale geldiği İnönü devrinde “Belleten”de İhsan Sungu tarafından yayınlandığı için olabilir mi 😂😂😂😂😂
Yani Atatürk düşmanı mı bunu yapanlar diyorsun? Fotografi arastirmadim isin asli ne bilmem ama velev ki Atatürk'ün babasi değil, bu neyi ifade eder? Fotograftaki adam babasi olsa ne olmasa ne? Ne manaya geliyor bu durum?
Şu manaya geliyor. Kahraman sandığınız insanlarla ilgili anlatılan tarih yalan tarih manasına geliyor
Abovvvv ne buyuk mesele dimi? Ucu bir yere ciksa he diyeceğim de o da yok. Ha Ali Riza Efendi ha Mahmut efendi ha Ahmet efendi ne fark eder? Ki yakindan bakinca cizime benziyor. Temsiliymis zaten gercekten o degilmis, internete yazinca çıkıyor. Cok da gizli değilmiş anlayacağın.
🤣🤣🤣🤣 ilk okulda niye o zaman bu adamı Mustafa Kemal'in babası diye resmi tarih kitabının ilk sayfasına koyarak tanıttılar yıllarca 🤣🤣🤣
Sen şimdi aklınca babası belli degil, bizden biriymis gibi gosterilsin diye uydurma bir adam koydular, Atatürk ajan demeye getiriyorsun anlamadik sanki. Ders kitabında olması bir sey ifade etmez. Sanki bir Atatürk'ün babasinin temsili resmi var, tarihi bircok figür öyle. Sen niye kuduruyorsun asıl onu soyle. Atalarinin canini mi yakmis Atatürk? Onun soyu belli sizinkini sorgulamak lazim asil.
@AltınYaprakS ben demiyorum senin Atan kendi ağzı ile söylüyor çektiği telgraflarda🤣🤣🤣
belgelerlegercektarih.com/.../
@AltınYaprakS şimdi sen dağ başını duman almış şarkısını da Türk şarkısı sanıyorsundur🤣🤣🤣 oysa Türklere ait değil. İsviçre'ye ait🤣🤣🤣🤣
İsviçre değil İsveç olacak orası 😀
Kaynak diye gösterdiği seyleri oturup arastirmak lazim, kitapta yazan gercekten bunlarin çevirdiği gibi midir vs.
Bir de benim anlamadigim tarih kitaplarinda yazanlar kolpa da su kaynak diye attigin seyin doğruluğundan nasil emin olabiliyorsun? Ya o da kolpaysa?
Etiketleyip durma cift bildirim geliyor. Dag basini duman almis şarkısı benim şeyimde bile degil.
@AltınYaprakS çünkü Milli Savunma Bakanlığında bile yayınlanmış belgeler bunlar. Mesela sizin bildiğiniz tarihe göre Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta Samsun'a çıktı ama Millî Savunma Bakanlığında yayınlanan Harp tarihi vesikalarının birinci cildinde 16 Mayıs'ta gemiye bindiği ve Samsun'a Yunanlılar ile harp etmek için değil, Vahdettin Han'ın Mustafa Kemal'i Samsun'a Sevr anlaşmasını protesto etmesi için gönderdiği yazıyor. Mustafa Kemal o zaman daha müfettiş ve gitmemek için direniyor. Sen hayatın boyunca bir müfettişe 19 tane yaver verdiğini gördün mü hiç? Şunu verirseniz bunu verirseniz çıkarım diyor Samsun'a. Veriyorlar gitmiyor. Veriyorlar gitmiyor. En son şunu istiyor beyimiz çıkmak için: karargahımın karargahı fevkalâde adledilmesi ile maaşların ona göre verilmesi şartıyla çıkarım Samsun'a diyor. Karargahımın fevkalade adledilmesi ne demek? Diyeceksiniz şimdi 😀 bu şu demek: Bugün güneydoğu da teröristler ile mücadele eden askerlere batı da görev yapan askerlerden daha fazla maaş verilir. Çünkü onlar riskli bölgede görev alıyorlar. Doğu görevi maaşı yani. Beyefendimiz bana da fazla maaş bağlayın öyle çıkayım diyor. Kabul ediyor İstanbul hükümeti. İstanbul hükümeti bunu kabul edince yine gitmiyor beyimiz. Yetmez ya bir de bana 3 tane binek otomobili verin öyle gideyim diyor beyimiz. Bu tekliften sonra zaten ipler kopunca beyimiz İngilizlerle Pera palas otelinde görüşmeye başlıyor www.msb.gov.tr/.../askeri-tarih-belgeleri-dergisi
Yav attigi kaynaklar hep yabanci kaynaklardi milli savunma bakanligini goremedim ben. Bana ilk attigin sayfadan bahsediyorum. Sonraki anlattiklarinin son verdigin linkte yerini goremedim?
@AltınYaprakS çünkü Osmanlıca bilmiyorsun 🤣M. Kemal Atatürk’ün yokluk içinde, beş parasız, bütün imkanlardan mahrum bir şekilde kırık dökük, pusulasız bir vapurla gizlice Samsun’a çıktığını anlatan resmi tarih yalanlarına son…
yav Atatürk, 13 Mayıs 1919 tarihinde, yani Yunanlılar’ın Izmir’e çıkarma yapmalarından sadece iki gün önce Harbiye Nezareti’ne yazdığı 14 numaralı yazı ile “alelhesap bir miktar meblağın itası (verilmesi)”, “Ekalli (en az) iki binek otomobili” ile “muhassesat-ı adiyelerinin 3 aylık maaşlarının peşin verilmesi” talebinde bulunmuş ve ancak bunlar verildikten üç gün sonra hareket edebileceğini bildirmiştir. Yani bunlar verilmediği takdirde hareket etmeyecektir! Kaynak: Milli Savunma Bakanlığı Harp Tarihi Vesikaları Dergisi, sayı 1, vesika 11.
Ilk attığın linkteki yazılanların ve kaynaklarin dogrulugundan nasil emin oluyorsun diyorum?
Ikinci mevzuda bu söyleniyor zaten, bilinmiyor dediğin seyler internete yazinca tak diye geliyor, haber sitelerinde bile yazıyor. 16 Mayista yola ciktigi 19'da vardigi soyleniyor. Biraz bakindim biraz da hatirladigim kadarıyla Atatürk'ün Samsun'a Sevr'i protesto icin degil halkin silahlanmasini onlemek ve bolgede güveni saglamak için gönderildiği yazıyordu. Burada Samsun'a ciktiginda hukumetle ters düşüyordu diye hatirliyorum, silahsizlastirmak yerine kurtuluş savaşı icin halki orgutluyordu, genelgeler vs.
Yani ders kitabina ters olan nedir msb'de yayinlanan? Istekleri olabilir pek tabii sanki abesmis gibi bahsetmeniz yersiz.
Arkadaşım kitapta 19 Mayıs'ta hükümetten habersiz İngilizleden gizlice çıkıp miting yaptığı yazıyor. Gerçekte ise Vahdettin Han gönderiyor Samsun'a. Bunun içinde ingilizlerden geçis için senin atan 16 Mayıs'ta izin belgesi alıyor Al bu da İngilizlerden aldığı belgenin resmi evrağı. Vahdettin Han göndermese yerinden bile kıpırdayamaz Mustafa Kemal. Ama sizin sahte tarihiniz gizlice hiç bir imkanı olmadan çıktı Samsun'a yazıyor neyini anlamıyorsun sahte tarihinin belgelerlegercektarih.com/.../
Hayir ya tarih dersinde uyuyordun sen herhalde. Dediklerinin hicbiri tarih kitaplarinda yazmıyor.
😂😂😂😂 çünkü belgesiz tarih anlatıyorlar o yüzden yazmıyor 😂😂😂😂
Yok arkadasim senin dediklerin palavra diyorum. Tarih kitabinda yaziyor dedigin seyler yazmiyor.
Yav he he Tarih kitabında Vahdettin Han'a vatan haini diyorlar neden o zaman İlber Ortaylı da dahil bütün tarihçiler Vatan Haini değildi diyor 😂😂😂😂😂
Ders kitabinda yazıyor diye bir sey dogru olmak zorunda degil, egitim sistemi boktan zaten.
Mesala Osmanlı Arşivlerini senin atan neden hokkasını 3 kuruşa Bulgaristan'a hurda diye sattı 😂😂😂😂 bu da yazmıyor ama bunların hepsi gerçek inanmazsan kefalistlerin tarihçisi İlbere sor 😂😂😂
https://youtu.be/ExLF4JrvDto?si=zSu-R1YesnC7SWkU
Hee ne diyor İlber Atatürk hayiiin mi diyor?
Bir milletin tarihini hurda diye satmak utanç kaynağıdır
Hain diyemiyor çünkü koruma kanunu var 😂 o yüzden Mustafa Kemal ile ilgili sorulara net cevap vermiyor bilerek. Yani ne övüyor ne sövüyor. Kurnazlık yapıyor. 😀
Ilber en cok sizin gibilere kıl boş ver.
İlberi falan geç de tarihini hurda diye satan adamları kahraman ilan etmeniz çok komik 🤣🤣🤣
Senin zeka seviyen kadar degil.
Benim zekanın zekatı kadar bile etmez senin IQ 🤣🤣🤣 siz kefalistlerin her zaman yaptığı şey. Tarih konusunda tek bir bilgi sahibi olmadığınız bu yüzden de ve söyleyecek bir şeyiniz olmadığı için hakaret yoluna baş vuruyorsunuz. Çünkü söyleyecek hiç bir şeyi olmayan insanlar hakaret yolunu tercih eder. O yüzden alıştım sizin ilk hakaret eden taraf olmanıza 😂
Tarih konusunda tek bir bilgi sahibi olmayan tabiri sana uyuyor daha cok. Sozde eleştirdiğin tarih kitaplarinda ne yazdigindan bile haberin yok. Harbi icim şişti sacmalik dinlemekten. Şimdi beni bi sal.
@AltınYaprakS 🤣🤣🤣 senin atan lozanda neden Çanakkale Topraklarını sattı 🤣🤣🤣🤣 neden cevap veremiyorsun🤣🤣Lozan anlaşmasının 128. Maddesine bakalım:
“Türk hükümeti, Britanya Imparatorluğu, Fransa ve Italya hükümetlerine (düşmanlarımıza) (…) abideleri muhtevi olan arsaları ayrı ayrı ebediyyen terk etmeyi taahhüt eder.”
Ne demek bu toprakları ebediyyen, yani sonsuza kadar, Ingiliz’e, şuna buna vermek?
Soruyorum: Bizim şehitlerimizin de kanlarıyla sulanmış bir toprak parçasını emperyalistlere sonsuza kadar bırakmayı taahhüt etmek de dahil midir Lozan zaferine?
Kırk yıllık terane. Yetherrr.
Yakında kahraman diye yutturdukları adamın gerçek yüzünü ileride çocuğun olunca ondan dinleyeceksin merak etme. Koruma kanunu kalkınca her şey ortaya çıkacak
Akpli galiba.
Camileri ahır yapan CHP'li değilim çok şükür AKP'li de değilim
Her ne ise sıktı artık.
Tarihini doğru öğrenmen dileği ile hayrlı geceler
Hehehe iyi güldüm.
Ne mutlu bana o zaman 😂
Tabii olm hayat size guzel ne de olsa deliye her gün bayram.
Kişi kendi nasıl ise karşısındaki kişiyi öyle görür. O yüzden psikolojini anlayabiliyorum.
Yok ben gayet iyi anlayabiliyorum karşıdakinin ne olduğunu sen merak etme.
Etmiyorum zaten her şey ortada 😂
Adam haklı beyler dağılın :))
Ne zmn gerçekten gerçek tarih öğretilecek?