Cumhuriyet yıllarından günümüze kadar siyasi tarihe ne kadar hakimsiniz? Siyasetle ilgilenir misiniz?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Baya hakimim bunlari arastırarak düsünerek büyüdüm ama Şu an siyasetle ilgilenmiyorum okumuyorumda arastirmiyorumda zaten bir şey yapmaya gerek yok her sey ortada görüyoruz
Önerebileceğin görsel içerik var mı?
Var ama dijital ortamlarda bunları konuşmak istemiyorum
O kadar da korkmayın be ya.
korkmuyorum mantıkli olan bu şu durumda. Sen istediğin gibi konuşup davranabilirsin ama ben böyle düsunuyorum bu korkaklıkda değil yani her sey belli göz göre göre kendimi tehlikeye atamam
Gölgenden korkar hale gelmişsin.
Sonucu yüzde yuz net olan bir seyi neden yapayım sen yap korkma o zaman
ne yapayım? Türk siyasi tarihine ilişkin film, belgesel vb. sordum. Kamu görevlinin anasına mı sövdüm?
sor tamam ama bende dedimki soylemek istemiyorum dijital ortamdan buna saygi duy korkak falan dedin. Küfretmedin ama nazikde konuşmadin
çok kabasın gercekten
Tanısan öyle demezsin.
@gokkusagimkayboldu0 bana mal diyor mal lık asıl böyle olur :D
@Varmısın_Yokmu aga seninki ayrı bi mallık.
Fazla bilgim yok, türk siyaseti çok karışık çok sıkıcı
hakim olmaya gerek yok
Neden?
gerek yok çünkü
mal mısın birader neden diyorum gerek yok diyosun. Neden gerek yok? Üstelik ben gerek var mı yok mu diye de sormadım. Gelmiş mal mal yazıyosun
Djdjejdjejshshs
@kilickralicesiii çünkü gerek yok
Tamamına hakimim
Soruyorum. Cumhuriyet tarihinin ilk başarılı darbesinin kumandası kimdeydi?
27 Mayıs darbesi ve ordu içinde ki özgürlükçü subaylar yaptı
Komuta kimdeydi?
Her ne kadar Kurmay Albay Alparslan Türkeş'in radyodan okuduğu bildiriyle tüm Türkiye'ye duyurulmuşsa da komuta tabi ki Cemal Gürseldeydi
Hayır, Darbe planlanırken ve yürütülürken Cemal Aga İzmir'de emekliliğini bekliyordu. Komuta Cemal Madanoğlu'ndaydı. Cemal Gürsel daha sonra dahil oldu darbeye.
İşin başında en baştan beri Cemal Gürsel vardı.
Zaten öncesinde onunla görüşmüşler ve komitenin başında olmasını istemişler, ondan sonra darbe yapılmış
Ama Cemal aga darbeye yanaşmamıştı. Olduktan sonra, ordunun en başındaki kişi olduğu için onu ikna ederek getirdiler. :D neyse uzar uzar uzar gider. Bir kızın bu konulara ilgili olması alışageldik değil.
Bak sana tavsiyem, bu konularda Merdan Yanardağ'ın kitap ya da makalelerinden araştır.
Konuya oldukça hakim ve objektif olan biri kendisi.
Darbeyi planlayan ve icra eden 37 düşük rütbeli subay ile Emekli Orgeneral Cemal Gürsel'in oluşturduğu Millî Birlik Komitesidir.
3 Mayıs 1960 da Gürsel veda etmiş ve hem milli güvenlik bakanlığına hemde kara kuvvetleri karargahına veda mektubu göndermştir.
Gürsel'in veda mektubundan sonra liderini yitiren gizli örgüt, önce Genelkurmay İkinci başkanı Cevdet Sunay'a başvurmuş fakat olumlu yanıt alamayınca 1. Ordu ve sıkıyönetim Komutanı Fahri Özdilek'e başvurmuş fakat ne olumlu ne de olumsuz yanıt alamamış. Ardından Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı Tümgeneral Cemal Madanoğlu'nu önermiş fakat Madanoğlu şu şekilde tereddüt etmiş.
Bu yazdığın ile benim söylediğim paralel değil mi? Cemal aga emekliliğe sevk edildiği için tüm faaliyetleri madanoğlu'nun başında olduğu (daha sonra cemal aganın başına geçtiği) MBK yürütüyor. Madanoğlu nun tereddütü de darbenin, ordunun en üst kademesinden gelmesini istemesi, olası bir direnişte ne yapacağını bilmemesidir.
Hayır paralel değil.
Çünkü darbenin kumandası Madanoğlunun elindeydi demek çok yanlış hatta komik olur.
Hatta o bahsettiğim 37 düşük rütbeli subay bile daha etkin olmuştur.
Dediğim gibi Merdan Yanardağ dan araştır.
Hatta şunu da söyleyim, bana göre 27 Mayıs darbe değil, devrimdir.
12 Mart , 12 Eylül, 12 Eylül 2010 referandumu ve 20 Temmuz 2016 amerikancı gerçek darbelerdir
Madanoğlu'nda demek bence komik olmaz. Yönetimde en baskın ya da sözü geçen oydu (planlanana ve uygulanana kadar) diyebiliriz. 32. gün Demirkırat Belgeselini tavsiye ederim. Birebir Madanoğlu'nun röportajları var. Ülkemizin ilk darbesi, çok toy bi şekilde yapılmış, hiç olmamasını temenni ettiğim ancak şartların gerekli kıldığı devrim niteliğinde bir darbe.
12 Mart darbe değil muhtıraydı. 12 Eylül de maalesef yaşanmaması gereken ancak yine şartların zorladığı bir darbe oldu. Sokakta kan durmuyordu. 2010 ve 2016 olaylarına zaten girmiyorum bile.
twitter.com/.../1135304642684956672
Sistemin sana öğretmeye çalıştıklarıyla kalma, daha iyi araştır bence.
Ayrıca 32. gün dedin, M. Ali Birand'ı da iyice araştır derim.
Gelelim muhtıra nedir biliyormusun sen?
Ültimatomdur.
Sonuçta ülke yönetimini yönlendiriyorsun yani darbe vuruyorsun.
Sonuçta aynı kapıya çıkar :)
Bence kitapta yazanlara, kelimelere falan takılma sen :)
M. Ali Birand'ı da biliyorum, muhtırayı da. Teşekkür ederim değerli paylaşımların için. Görüşlerin benim için kıymetli. Böyle sohbet edebileceğim pek kimse çıkmıyordu. :)
Rica ederim.
Ben teşekkür ediyorum.
Maalesef 2002 de bunlar geldiğinde, ilk işleri eğitim sistemini çökertmek, yozlaştırmak oldu.
İnsan ancak kendini yetiştiriyorsa oluyor, diğer türlü aydın insan yetişmiyor artık bu ülkede.
Zaten yetişenlerde bir yolunu bulup ülke dışına göç ediyor.
İnşallah kurtuluruz bu bop eşbaşkanı ve yandaşlarından
Kurtulacağız yakındır. Umudumu içimde saklıyorum. Takip ya da soruya like atar mısın rica etsem?
Evet ilgilenirim