Güncellemeler
1 yıl
Türk demek Müslüman demek bunu tarihinden bile anlayabilceğiniz halde nasıl olurda gerçek dışı ve yalan yanlış şeylere hadi bizi boşverin bu konuda ihtisas yapmış İlber Ortaylıyı es geçebiliyor
siz hangi rüyadasınız arkadaşlar?
siz hangi rüyadasınız arkadaşlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
silinmez tabi ki de
1273 yıl boyunca Türkler Ar*p emperyalizmi altında ezildi. Büyük türk Atatürk çıktı ve Ar*p emperyalizmini ülkemizden kovdu.
1273 yıl ezilmedi huzur buldu ama önceside dahil olmak üzere asla ateizme yönelmedi
Türklerin Ar*p emperyalizminde ezildiği 1273 yıl boyunca huzur bulmadı sadece acı çekti. Bilim geliştikçe insanlar 9 yaşındaki kızla evlenen Muhammedin uydurduğu ar*p masalına inanmıyorlar.
evet öyle bir acı çekti ki Türk Tarihi Osmanlı ile zirve yapmış ne hikaye anlatıyorsun sen ya :D
ondan önce Karahanlılar, Gazneliler, Büyük selçuklu devleti, Anadolu selçuklu devleti,
o kadar huzursuzlarmışki yüzlerce yıldır devletlerini büyütüp teknolijilerini geliştirip farklı milletler halinde yayılmışlar ve islamiyet bayrağını taşımışlar
sizi kim yiyor olum kendinizi neyle kandırıyorsunuz hadi kandırdın Türkler Tarih boyunca ateizmden nefret etmiş ve paraya, taşa tapanlar olarak sınıflandırıp sürmüş senin haberin var mı bundan? ksdksd
Osmanlı türk tarihinin dibidir en dip noktasıdır. Osmanlı halkını 623 yıldır cahil ve sefalet içinde bıraktı. Osmanlı sadece Balkanlara önem verip Anadolu'yu deli gibi sömürmüştür. Anaoldu Osmanlı'nın bir sömürgesiydi. Zaten Osmanlı'da ilk ayaklanmalar anaoldu da başlamıştır. Osmanlı ise bu ayaklanmalarda yüz binlerce türkü katletmiştir.
Tabi canım öyle bir dip noktaki dip noktayı 600 yıl sürdürmüşler toprakları genişletip büyük bir imparatorluk haline gelmiş
rüyalar rüyalar ksakdkasd
Önemli olan toprak büyüklüğü değil ülkenin gelişmesi. Bak mesela küçücük İsrail kocaman müslüman ülkelerin hepsini parmağında oynatıyor.
büyük roma imparatorluğu bile çöktü ve adını anan yok anasını satayım ne diyorsun sen :D
İsrailin bu eylemlerinin sen sahiden büyüklüğünden mi olduğunu zannediyorsun? biz ona Son çırpınışlar diyoruz, sen kalkıcaksın 21. yy da soykırım yapıcaksın ve arkana da amerikayı alıcaksın
sence de mantıksız değil mi 21. yy gibi bir çağda bunu yapmaları yahu hiç mi aklınız almıyor bu herifler 100 yılı göremiyorlar o yüzden katliamlara başladılar kendileri bile söylüyor varlık yokluk savaşı verdiklerini
Ülkenin %45'i namaz kılmıyor, %36'sı sadece cuma namazına gidiyor. Çok müslüman ülke. Sadece İstanbul'da 1 milyon ateist var. Ben müslüman ülke göremedim.
namaz kılmaya göre mi ölçüyorsun müslümanlığı
1 milyon mu kaskdkasd yahu sizi kim kandırıyor
Marmara Üniversitesi, Ibn Haldun Üniversitesi ve Islami Düşünce Enstitüsünün ortak yaptığı bilimsel araştırma kandırıyor beni.
Bu arada İstanbul'da her 15 kişiden birinin ateist olma ihtimali yüzde sıfır biliyoruz değil mi? Her okuduğunuz şeye inanmayın. Benim çevremde ateist olan sadece bir kişi var. Ve 15 in bilmem kaç katı tanıdığım var.
yok öyle bir şey Pew Research Center 'ın yaptığı araştırmaya bakarak bile bunu anlayabilirsin, sadece KONDA bile max 500 bin olduğunu ve bunun bile şüpheli olduğunu raporlarla ispat etmiştir, iddian ispatla yükümlüdür atta göreyim
Ülkenin yüzde 55i namaz kılıyor yani ve bu çok iyi bir oran namaz 5 vakit kılınan bir şey olduğuna göre çok iyi bir oran
Üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmalar esastır. KONDA istediğini diyebilir. Ayrı yeten %55'i beş vakit kılmıyor. Beş vakit namaz kılan sayısı %18.5.
Her türlü çoğu kesim muahafazakar ve hepsi tek partide de toplanmiyor
Ki zaten sen her 15 kişiden birinin ateist olduğunu söyleyen kişisin. Senle tartışmak zaman kaybı
Ben iyi ihtimali söyledim. Araştırmaya göre 15 kişiden biri değil, 10 kişiden biri ateist. İnternete yazarak çalışmanın hangi tekniklerle yapıldığına bakabilirsiniz.
Yahu yok öyle bir şey kuzum yok, iyi misin sen, bilimsel araştırma diyorsun gir bak Pew Research Center'a , ateizm oranı aşırı düşük, sadece ülke değil global çapta bile araştırmalara ulaşabilirsin
Namaz kılmaya göre inanç mı sorgulanır? İnsanlar namazı üşengeçlikten kılmıyor, inanmadığı için değil, bir çok kişide bu tarz dini sorguların içine de bodoslama girmiyor çünkü gerek görmüyor
herkes huzurlu zaten mantığına aklına kalbine uyuyor
anlayın artık insanlara tesadüf inancı mantıksız geliyor, oturmuyor bir türlü insanların zihinlerinde, bunu bile işte inanmak istediğiniz için vs gibi şeylere bağlıyorsunuz ama oturmuyor zorla oturtma peşindesiniz inanmadığınız için.
daha kötüsü bide herkese işte dayatıyorsunuz sahte yalan yanlış şeyleri türetiyosunuz
1- Namaz kılmak kılmamak benim görüşümdü. Bilimsel değil.
2- 2 Üniversite birleşmiş ve ortaya bilimsel bir araştırma koymuş. Bu araştırma tarafsız bile değil, okuduğum kadarıyla müslüman taraflı. Buna rağmen gidip amerikan asıllı "org" uzantılı bir siteye güveniyorsanız vah sizin halinize.
3- Pew Research Center'in araştırması güncel değil. Güncel olsa bile İstanbul merkezli bir araştırması yok. İstanbul Türkiye'de en fazla ateist oranının olduğu şehir. Neredeyse %10. Oysa Türkiyenin %96'sı namaz kılsa da kılmasa da müslüman.
tr.euronews.com/.../arastirma-turkiyede-allah-inanci-yuzde-94-dindarlar-laiklerden-daha-ozgur
al bakalım marmara üniversitesinden,
Gordon and Conwell üniversitesinin yaptığı araştırmaya da bakabilirsin,
bak bırakalım şimdi bu uydurma haberlerini de, sana senin hoşuna gidicek gerçek bir bilgi vereyim,
Türkyede dinsizlik artışı gruplarsak, bu grubun en büyük paydasını Z kuşağı dediğimiz genç nesil alıyor, ve Z kuşağı içinde Deizm daha baskın iken ateizm çok düşük yine,
Deizm ise arada kalmak gibidir oda malum partinin ve yeni akımın sonuçları.
oda genç olmanın verdiği tecrübesizlik ve anlık popülizmin etkisi bu yüzden Z kuşağında var
Ve yine aynı istatistiklere baktığında şunu görüyorsun, dünün ateisti, deisti bugünün müslümanı oluveriyor
hiç mi görmedin çevrende ben ateisttim kanka diye başlayan cümle girişleri?
kendinizi böyle şeylerle kandırmayın gerçeklerle yüzleşin.
Kardeşim attığın araştırmada da zaten İstanbul'da her 10 kişiden biri ateist yazıyor. Ona ne diyeceksin?
çok basit,
1. senin iddian 1 milyon ateist olduğuydu her Allah'a inanmayan ateist mi? aynı araştırmaya bakarsan ateist sayısının bu inanmayanlarda max %1.5 civarında kaldığını ve sana tamda söylediğim gibi ateizmin çok düşük olduğu sonucuna ulaşabilirsin.
2. eğer bu araştırmadaki 10 kişiden 1'i inanmıyor sonucunu kabul ettiysen araştırmanın kendisini de doğru kabul edersin bu durumda Türklerin İslamiyeti terk ettiğine dair "Sadece İstanbul'da" diye başlattığın iddian çökmüş olur.
Ateist veya deist. Ikisi de müslüman değil. Allaha inanmayanlar.
Ayrıca bu araştırmaya bakarak yaşı büyüyenlerin ateistlikten veya deistikten müslüman olacağını söyleyemezsin. Eğitim seviyesi arttıkça, yıllar geçtikçe Allaha inananların sayısı azalıyor. Bunu bütün istatistiklerde görürsün. En çok gençlerde azalıyor ve bu benim kuşağımda başlayan bir şey. O yüzden daha bunun kapsamlı bir araştırması dahi yok Türkiye'de.
Sonuç: Müslüman nüfus azalıyor. Dinsiz nüfus artıyor. Kendine müslüman diyenlerin sadece %18'i 5 vakit namaz kılıyor. Geri kalanının ise yaptıklarının herhangi bir ortalama ateistle farkı yok. Tek farkı müslümanım demesi.
off ne alakası var ya niye popiş olduktan sonra hemen bastırmaya çalışıyorsunuz ben anlamıyorum ki
Z Kuşağı anlık popülizm etkisiye inançsızlığa yöneliyor onda bile ateizm çok düşük tutamıyorlar bu fikir akımında bir türlü çünkü aşırı saçma,
Deist ve teist aslında kardeş gibiler, her ikiside tesadüf saçmalığını inkar etmişler yani inançsız birinin ilk yükselişi deizm sonra teism olur.
Genç adı üstünde , toy yeni yetme anlık algıların kurbanı olur, en tecrübeliler yaşı olgun olanlar olur ve onlarda şu an zaten ben geçmişte ateisttim deisttim diye vloglar videolar çekiyorlar
değil Türkiyede tüm Dünyada yapılan araştırmaların hepsi ateizmin aşırı düşük olduğunu deizmin seyir gösterdiğini (ona ben durak noktası diyorum) ve islamiyetin artışta olduğunu söyler.
bak ben yalana yalan derim gerçeğe gerçek, namaz kılmıyorlar dedim gelip sana yoo çoğu kişi kılıyor dedim mi? hayır sebebini söyledim.
ayrıca kimse zaten dosdoğru müslüman değil, yani Allah'a inanç ayrı, dinin görevlerini birebir sürekli yapmak ayrı şeydir
bırak bu lakırtıları gerçeklere bakalım gel senle ateizmin derinliklerine inelim mi hatta insan da nelere yol açtığı gibi şeylere de bakalım ve neden ateizm fikir akımının tutunamadığını inceleyelim?
Abi sen de cumhuriyet düşmanlığı yapma
yapmıyorum ki cumhuriyet üzerinden islam karşıtlığı peşinde olan gruplar var onlara bazı gerçeklerle kudurtuyorum kskdkasd
Türklerin nasıl müslüman olduğunu öğrenmek lazım
Ateist olan ülkeler nasıl olmuş