Türkleri Tarih boyunca güçlü yapan en önemli unsur kültürleridir. Daha çocuk yaşta kültürleri gereği en önemli ahlaki öğütlerle büyütülür ve bozkırlarda savaşa hazırlarlardı.
Savaşma çağına gelen genç bir Türk, çok iyi savaşabiliyordu. Yani 1 Türk'e 10 Bizanslı hikayeleri doğrudur. Bizanslılar kale surlarında yeteneklerini heba ederken Türkler at sırtında dağ bayır savaşıyordu. Savaş bir gelenekti kültürün parçasıydı, Fetih ülküsüydü.
Bu yüzden Türkler çok etkili savaşçılardı.
Son Osmanlı Türklerine kadar kültürü sürdürdük. Osmanlı yıkıldıktan sonra Osmanlı ordusu son savaşını da vererek Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yenilikçi akımlarla Türkiye kuruldu Cumhuriyet ilan edildi.
Son 100 yıl içinde bir şeyler değişmeye başladı, Türk Milleti benliğini kaybetmeye başladı, Avrupalı gibi oldu Bir Türkü Batıdan ayıran bir şey kalmıyor ve en gelişmiş / en iyi insan modeli gözümüzde Avrupa oldu.
Yıllarca Türk sinemasında medya eliyle bu konu edildi. Avrupalı biri üstündür Avrupalı biri gibi olmak modern olmaktır.
Mega şehirlerimiz çoktan yapısını değiştirmiş, Anadoludaki topraklarımız ise bu kültür değişimine direnmeye başlamıştı.
2000 yıllarından sonra Anadolu da değişime girdi. Hala Kuvai Milliye ruhunu bir noktada koruyoruz lakin daha ne kadar koruyabileceğiz bilmiyorum..
Türkler inatçı, hırslı, savaşçılık ve bilgelik özelliklerini kaybediyor. Acı bir gerçek ama Pkk örgütlenmesi Türklerin bu ruhunu harmanladı unutulmasını bir nebze engelledi.
Şimdi de ateizm, deizm yapılanmaları var. Bu yapılanmalar Türk'ün ölüme meydan okuyan ruhunu yok ediyor, çünkü herhangi bir tanrıya inanmayan bir insan bencilleşip milli değerleri görmezden geliyor.
Bu daha ne kadar böyle sürecek bilmiyorum ama Türklük bir ırktan öte gücü sağlayan bir kültürdür, unutulmamalı!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer